• Tiedot
    Päivitämme sivustoamme.

Jos havaitset virheitä tänä aikana, yritä myöhemmin uudelleen.

hp-concentra-wrapper-portlet

Toiminnot
Ladataan...

HP ENVY 7100 -tulostimet - Musta muste ei tulostu ja muita tulostuslaatuongelmia

Tämä asiakirja koskee HP ENVY Photo 7120-, 7130-, 7134-, 7155- ja 7164 All-in-One -tulostimia.
Tulostetun asiakirjan tai kuvan laatu ei ole odotusten mukainen. Tässä asiakirjassa käsitellään monen tyyppisiä tulostuslaatuongelmia, ja ohjeita on muun muassa seuraaviin tilanteisiin: tuloste on raidallinen tai haalistunut, värillinen tai musta muste ei tulostu tai asiakirjan teksti on epätarkkaa tai sotkuista tai siinä on mustejuovia tai -tahroja.
HP suosittelee, että käytät alkuperäisiä HP-mustekasetteja ja -väriainetarvikkeita. HP ei voi taata muiden valmistajien tai täytettyjen mustekasettien laatua tai luotettavuutta. Jos käytössäsi ei ole alkuperäisiä HP-kasetteja, tämän asiakirjan ohjeet eivät välttämättä ratkaise ongelmaa. Tarkista kasetin aitous osoitteessa hp.com/go/anticounterfeit.
HP SureSupply -sivustossa voit tarkistaa muste- ja värikasettien yhteensopivuuden tai ostaa uusia kasetteja ja tarvikkeita.
  1. Valitse tarvittaessa maa/alue.
    Kuva : Maan/alueen valinta
    Maan/alueen valitseminen
  2. Tilaa uusia tarvikkeita tai tarkista kasettien yhteensopivuus tulostimen kanssa näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.
Aitoja HP:n kasetteja ja tarvikkeita voi ostaa myös muilta jälleenmyyjiltä.
  huomautus:
Juuri asennettujen mustekasettien kohdalla voi esiintyä kaupassa tai asennuksen aikana tapahtuneesta kovakouraisesta käsittelystä johtuvia tulostuslaatuongelmia. Jos juuri asennettujen mustekasettien kohdalla esiintyy tulostusongelmia, odota muutama tunti, kunnes automaattinen huoltorutiini on valmis, ja yritä tulostusta uudelleen.
Jos aitojen HP-mustekasettien asentaminen ratkaisi ongelman, vianmääritystä ei tarvitse jatkaa.
Vaihe 2: Tarkista, onko tulosteiden kääntöpuolella mustetahroja
Jos tulosteiden kääntöpuolella on mustetahroja, käytä automaattista työkalua ongelman ratkaisemiseen.
  1. Lisää syöttölokeroon tavallista valkoista paperia.
  2. Avaa paneelinäkymä sipaisemalla ohjauspaneelin näyttöä alaspäin ja valitse sitten Määritykset -kuvake.
  3. Sipaise näyttöä ylöspäin, valitse Tulostimen huolto ja valitse sitten Poista tahrat.
    Tulostin syöttää hitaasti yhden sivun. Tulostimesta saattaa kuulua jonkin verran ääntä noin minuutin ajan.
  4. Odota, kunnes sivu on tullut ulos tulostimesta, ennen kuin poistat sen.
Yritä mustetahrojen puhdistamisen jälkeen tulostaa. Jos tulostuslaatu ei ole tyydyttävä, jatka seuraavaan vaiheeseen.
Vaihe 3: Varmista, että käyttämäsi paperi soveltuu tulostustyöhösi
Vääränlaisen paperin käyttö tulostustyöhön voi aiheuttaa vääntymistä, viivoja tai raitoja. Varmista seuraavien ohjeiden avulla, että käyttämäsi paperi soveltuu työhön. Jos paperi ei ole sopivaa, aseta tulostimeen sopivanlaista paperia.
  • Aseta paperi syöttölokeroon tulostuspuoli alaspäin. Esimerkiksi valokuvapaperin ja muiden erikoismateriaalien kohdalla ainoastaan toinen puoli soveltuu tulostamiseen. Tulostuspuoli on yleensä sileämpi, ja toisella puolella saattaa olla paperin valmistajan logo.
  • Älä käytä ryppyistä tai käpristynyttä paperia. Aseta tuotteeseen vain puhdasta ja rypytöntä paperia.
    Kuva : Älä käytä ryppyistä paperia
    Kuva: Älä käytä ryppyistä paperia
  • Valitse oikea paperityyppi projektia varten.
    • Perustekstitiedostojen tulostamiseen sopii tavallinen paperi, jossa on käytetty ColorLok-tekniikkaa. Paperi, jossa on käytetty ColorLok-tekniikkaa, on tavallista paperia, joka toimii hyvin HP-musteen kanssa.
      Kuva : Tekstin tulostamiseen suositellaan tavallista paperia, jossa on käytetty ColorLok-tekniikkaa
    • Jos asiakirja sisältää tiheään tulostettavaa aineistoa, kuten erittäin tarkkoja valokuvia tai muita kuvia, saat parhaan tuloksen käyttämällä HP Advanced -valokuvapaperia.
    • Kaikki materiaalit eivät ime mustetta yhtä hyvin kuin toiset. Jos tulosteet tahriintuvat helposti, varmista, että käytät suositeltua paperia.
  • Säilytä valokuvapaperit alkuperäispakkauksessa suljettavassa muovipussissa. Säilytä paperit tasaisella pinnalla viileässä ja kuivassa paikassa. Lisää 10-20 arkkia valokuvapaperia laitteeseen vasta, kun olet valmis tulostamaan. Laita käyttämättömät paperit tulostuksen jälkeen takaisin pakkaukseen.
  • Kokeile jotakin toista paperia. Tämä selvittää, liittyykö ongelma paperiin.
Kokeile tulostaa uudelleen. Jos tulostuslaatu ei ole tyydyttävä, jatka seuraavaan vaiheeseen.
Vaihe 4: Tarkista tulostusasetukset
Tarkista, että tulostusasetukset sopivat tulostustyöllesi. Lue käyttöjärjestelmääsi vastaava osio.
Kun olet tehnyt tarvitsemasi muutokset tulostusasetuksiin, yritä tulostusta uudelleen. Jos tulostuslaatu ei ole tyydyttävä, jatka seuraavaan vaiheeseen.
Vaihe 5: Tarkista arvioidut mustetasot
Alhainen mustetaso voi vaikuttaa tulostuslaatuun. Vaihda kaikki mustekasetit, joiden muste on vähissä tai jotka ovat tyhjiä.
  huomautus:
Mustetason varoitukset ja ilmaisimet antavat arvioita vain suunnittelutarkoituksiin. Kun muste on ilmaisimen mukaan vähissä, hanki valmiiksi vaihtokasetti, jotta tulostamiseen ei tule keskeytyksiä. Mustekasetteja ei tarvitse vaihtaa uusiin ennen kuin tulostuslaadun heikkeneminen sitä edellyttää.
Avaa paneelinäkymä sipaisemalla ohjauspaneelin näyttöä alaspäin ja valitse sitten Muste -kuvake.
Arvioidut mustetasot tulevat ohjauspaneelin näyttöön. Kussakin kasetissa on jäljellä niin paljon väriainetta kuin sitä vastaavassa väripalkissa näkyy väriä.
Kuva : Arvioidut mustetasot
Arvioidut mustetasot
  • Jos minkään mustekasetin muste ei ole vähissä, niitä ei tarvitse vielä vaihtaa. Siirry seuraavaan vaiheeseen, jossa voit tulostaa tulostuslaadun diagnostiikkasivun.
  • Jos jonkin mustekasetin muste on vähissä, jatka seuraavaan vaiheeseen.
Vaihe 6: Vaihda lähes tai täysin tyhjät mustekasetit
Vaihda lähes tai täysin tyhjät mustekasetit ja yritä tulostusta uudelleen.
  varoitus:
Voit ehkäistä tulostuslaadun ongelmia ja mustekasettien kuivumista säilyttämällä kasetteja asianmukaisesti. Älä jätä niitä tulostimen ulkopuolelle yli 30 minuutiksi.
  1. Käynnistä tulostin.
  2. Lisää syöttölokeroon tavallista valkoista paperia.
  3. Avaa mustekasettitilan luukku.
    Kuva : Mustekasettitilan luukun avaaminen
    Kuva: Mustekasettitilan luukun avaaminen
  4. Odota, kunnes vaunu on paikallaan eikä siitä kuulu ääntä.
  5. Vapauta mustekasetti painamalla sitä kevyesti alaspäin ja vedä se sitten ulos paikastaan.
    Kuva : Mustekasetin poistaminen
    Poista mustekasetti
  6. Poista uusi mustekasetti pakkauksesta. Kosketa vain mustekasetin mustia muovipintoja.
    Kuva : Pitele mustekasettia vain sen sivuista
    Pitele mustekasettia vain sen sivuista.
  7. Poista muoviteippi.
      varoitus:
    Älä kosketa kuparinvärisiä pintoja tai mustesuuttimia. Älä kiinnitä suojateippiä takaisin kosketuspintoihin. Näiden osien käsittely voi aiheuttaa tukkeumia, musteensyöttöhäiriöitä ja sähkökytkentöjen heikkenemistä.
    Kuva : Muoviteipin poistaminen
    Muoviteipin poistaminen
  8. Pidä kiinni kasetin reunoista siten, että pinnat osoittavat tulostinta kohti, aseta kasetti sen värikoodattuun paikkaan ja työnnä, kunnes se napsahtaa paikalleen.
      huomautus:
    Asenna väriainekasetti vasemmalle ja musta värikasetti oikealle.
    Kuva : Mustekasetin napsauttaminen paikalleen
    Mustekasetin napsauttaminen paikalleen
  9. Vaihda toinen kasetti tarvittaessa samalla tavalla.
  10. Sulje mustekasettien suojakansi.
    Tulostin käynnistää alustusprosessin. Tämän aikana laitteesta kuuluu ääntä, mikä on normaalia. Kun prosessi on valmis, tulostin tulostaa kohdistussivun.
Yritä tulostusta uudestaan vaihdettuasi lähes tai täysin tyhjät mustekasetit. Jos ongelma ei poistu, siirry seuraavaan vaiheeseen.
Vaihe 8: Etsi väripalkeista virheitä
Tutki tulostuslaadun diagnostiikkasivun väripalkkeja varmistaaksesi, ettei niissä ole valkoisia viivoja ja että ne eivät ole haalistuneita tai puutu kokonaan.
Kuva : Väripalkit ilman virheitä
Esimerkki väripalkeista ilman virheitä
  • Jos väripalkeissa ei näy valkoisia viivoja ja ne eivät ole haalistuneita tai puutu kokonaan, siirry vaiheeseen, jossa tarkistetaan kohdistusviivat.
  • Jos jossakin väripalkissa näkyy valkoisia viivoja tai jokin väripalkki on haalistunut tai puuttuu kokonaan, jatka seuraavaan vaiheeseen.
Vaihe 9: Puhdista mustekasetit
Puhdista mustekasetit automaattisella työkalulla.
  huomautus:
Voit välttää ongelmat, jotka edellyttävät puhdistamista, sammuttamalla tulostimen aina virtapainikkeesta.
  1. Avaa paneelinäkymä sipaisemalla ohjauspaneelin näyttöä alaspäin ja valitse sitten Määritykset -kuvake.
  2. Sipaise näyttöä ylöspäin ja valitse Tulostimen huolto.
  3. Valitse Puhdista kasetit, ja valitse sitten Jatka.
    Tulostuslaadun diagnostiikkasivu tulostuu.
  4. Tutki tulostuslaadun diagnostiikkasivua.
    • Jos tulostuslaatu ei ole tyydyttävä, jatka seuraavaan puhdistustasoon valitsemalla Puhdista uudelleen. Voit tarvittaessa jatkaa kolmanteen puhdistustasoon toistamalla edelliset vaiheet.
        huomautus:
      Jos tulostuspää on erittäin tukossa, sille saatetaan tarvita toinen puhdistusjakso. Odota siinä tapauksessa 30 minuuttia ennen kuin suoritat molemmat puhdistustasot uudelleen.
    • Jos tulostuslaatu on tyydyttävä, valitse Valmis. Voit lopettaa vianmäärityksen.
Jos tulostuslaatu ei ole tyydyttävä, jatka seuraavaan vaiheeseen.
Vaihe 10: Tarkista, onko kohdistusviivoissa ja vihreässä väripalkissa virheitä
Tutki edellisessä vaiheessa tulostamasi tulostuslaadun diagnostiikkasivun kohdistusviivoja ja vihreää palkkia. Varmista, että viivat ovat suorat ja yhtenäiset ja että vihreässä palkissa ei näy tummia viivoja tai valkoisia välejä.
Kuva : Kohdistusviivat ilman virheitä
Kohdistusviivat ilman virheitä
Kuva : Vihreä palkki ilman virheitä
 Vihreä palkki ilman virheitä
  • Jos tulostuslaadun diagnostiikkasivulla ei näy virheitä, tulostusmekanismi ja mustekasetit toimivat oikein. Jos tulostuslaatu ei vieläkään ole tyydyttävä, kokeile seuraavia yleisiä tulostuslaatuohjeita. Sinun ei tarvitse jatkaa tämän asiakirjan vianmääritysohjeiden noudattamista.
    • Varmista, että tulostettavan kuvan tarkkuus on riittävä. Suurennetut kuvat saattavat näyttää epätarkoilta tai epäselviltä.
    • Jos ongelma on tulosteen reunan lähellä, käännä kuvaa 180 astetta tulostusasetusten avulla. Ongelma ei ehkä näy tulosteen toisessa reunassa.
    • Älä jätä suojaamattomia mustekasetteja tulostimen ulkopuolelle pitkäksi aikaa.
    • Sammuta tulostin aina virtapainikkeesta. Tämä suojaa mustekasetteja altistumiselta ilmalle.
  • Jos jokin kohdistusviiva ei ole suora ja yhtenäinen tai vihreässä palkissa näkyy tummia viivoja tai valkoisia välejä, jatka seuraavaan vaiheeseen.
Vaihe 11: Kohdista tulostin
Kohdista mustekasetit automaattisella työkalulla.
  1. Avaa paneelinäkymä sipaisemalla ohjauspaneelin näyttöä alaspäin ja valitse sitten Määritykset -kuvake.
  2. Sipaise näyttöä ylöspäin ja valitse Tulostimen huolto.
  3. Valitse Kohdista kasetit, ja valitse sitten Jatka.
    Tulostin tulostaa kohdistussivun.
Kun mustekasetit on kohdistettu, yritä tulostaa uudelleen. Jos tulostuslaatu ei ole tyydyttävä, jatka seuraavaan vaiheeseen.
Vaihe 12: Puhdista mustesuuttimia ympäröivä alue manuaalisesti
Suorita tämä vaihe vain, jos tulostuslaatusivulla tai tulosteessa näkyy selvästi tahriintunutta tekstiä tai kappalemerkkejä. Jos et näe kappalemerkkejä tai tahroja, siirry vaiheeseen, jossa vaihdetaan ongelmia aiheuttava mustekasetti.
Jos tulosteessa näkyy kappalemerkkejä tai tahroja, puhdista mustesuuttimien ympäristö.
Kuva : Esimerkki tahriintuneesta tekstistä
 Esimerkki tahriintuneesta tekstistä
Kuva : Esimerkki kappalemerkkejä sisältävästä tekstistä
 Esimerkki kappalemerkkejä sisältävästä tekstistä
  1. Tarvitset seuraavat tarvikkeet:
    • Puhdas ja nukaton liina tai puhdas ja kuiva pumpulipuikko
    • Tislattua tai pullotettua vettä
        varoitus:
      Älä käytä vesijohtovettä, koska siinä voi olla epäpuhtauksia, jotka voivat vahingoittaa tulostuspäätä.
  2. Avaa mustekasettitilan luukku.
    Kuva : Mustekasettitilan luukun avaaminen
    Kuva: Mustekasettitilan luukun avaaminen
  3. Odota, kunnes tulostin on valmiustilassa eikä siitä kuulu ääntä.
  4. Vapauta mustekasetti painamalla sitä kevyesti alaspäin, ja vedä se sitten ulos paikastaan.
    Kuva : Mustekasetin poistaminen
    Mustekasetin irrottaminen painamalla sitä alaspäin
      varoitus:
    Älä poista molempia mustekasetteja kerralla. Poista ja puhdista mustekasetit yksi kerrallaan. Älä jätä kasettia tulostimen ulkopuolelle yli 30 minuutiksi.
  5. Pitele mustekasettia vain sen sivuista.
    Kuva : Pitele mustekasettia vain sen sivuista
    Pitele mustekasettia vain sen sivuista.
  6. Kostuta hieman puhdasta, nukatonta liinaa tai pumpulipuikkoa pullotetulla tai tislatulla vedellä.
  7. Puhdista mustesuuttimen etupuoli ja ympäröivät reunat liinalla tai pumpulipuikolla.
      varoitus:
    Älä puhdista mustesuuttimen levyä.
      Kuva : Mustesuuttimen ympäristön puhdistaminen
      Mustesuuttimen ympäristön puhdistaminen
    1. Suutinlevy – älä puhdista
    2. Mustesuuttimen ympäristö – puhdista
    3. Mustekasetin liitinpinnat – älä puhdista
  8. Odota 10 minuuttia ennen jatkamista, jotta puhdistettu alue ehtii kuivua.
  9. Pidä kiinni kasetin reunoista siten, että liitinpinnat osoittavat tulostinta kohti, aseta kasetti sen värikoodattuun paikkaan ja työnnä, kunnes se napsahtaa paikalleen.
    Kuva : Mustekasetin napsauttaminen paikalleen
    Mustekasetin napsauttaminen paikalleen
  10. Puhdista toisen mustekasetin suutinten ympäristö samalla tavalla.
  11. Sulje mustekasettien suojakansi.
Yritä tulostaa. Jos tulostuslaatu ei ole tyydyttävä, jatka seuraavaan vaiheeseen.
Vaihe 13: Vaihda ongelmia aiheuttava mustekasetti
Vaihda ongelmallinen kasetti, jos tulostuslaadun diagnostiikkasivulla näkyi virheitä ja aiemmat ohjeet eivät ratkaisseet ongelmaa, vaikka mustekasetin muste ei olisikaan vähissä. Ongelmallinen mustekasetti on se, joka tulosti virheet tulostuslaadun vianmäärityssivulle aiemmin tässä asiakirjassa kuvatulla tavalla.
Jos sinulla on viallinen kasetti tai tulostuspää, siinä saattaa olla voimassa takuu. Tarkista muste- tai väriainetarvikkeiden takuu osoitteesta hp.com/go/learnaboutsupplies ja tutustu sitten tarvikkeiden rajoitetun takuun tietoihin.
  1. Käynnistä tulostin.
  2. Lisää syöttölokeroon tavallista valkoista paperia.
  3. Avaa mustekasettitilan luukku.
    Kuva : Mustekasettitilan luukun avaaminen
    Kuva: Mustekasettitilan luukun avaaminen
  4. Odota, kunnes vaunu on paikallaan eikä siitä kuulu ääntä.
  5. Vapauta mustekasetti painamalla sitä kevyesti alaspäin ja vedä se sitten ulos paikastaan.
    Kuva : Mustekasetin poistaminen
    Poista mustekasetti
  6. Poista uusi mustekasetti pakkauksesta. Kosketa vain mustekasetin mustia muovipintoja.
    Kuva : Pitele mustekasettia vain sen sivuista
    Pitele mustekasettia vain sen sivuista.
  7. Poista muoviteippi.
      varoitus:
    Älä kosketa kuparinvärisiä pintoja tai mustesuuttimia. Älä kiinnitä suojateippiä takaisin kosketuspintoihin. Näiden osien käsittely voi aiheuttaa tukkeumia, musteensyöttöhäiriöitä ja sähkökytkentöjen heikkenemistä.
    Kuva : Muoviteipin poistaminen
    Muoviteipin poistaminen
  8. Pidä kiinni kasetin reunoista siten, että pinnat osoittavat tulostinta kohti, aseta kasetti sen värikoodattuun paikkaan ja työnnä, kunnes se napsahtaa paikalleen.
      huomautus:
    Asenna väriainekasetti vasemmalle ja musta värikasetti oikealle.
    Kuva : Mustekasetin napsauttaminen paikalleen
    Mustekasetin napsauttaminen paikalleen
  9. Vaihda toinen kasetti tarvittaessa samalla tavalla.
  10. Sulje mustekasettien suojakansi.
    Tulostin käynnistää alustusprosessin. Tämän aikana laitteesta kuuluu ääntä, mikä on normaalia. Kun prosessi on valmis, tulostin tulostaa kohdistussivun.
Yritä tulostaa. Jos tulostuslaatu ei ole tyydyttävä, jatka seuraavaan vaiheeseen.
Huollata tai vaihda HP-tuotteesi, jos olet suorittanut kaikki edellä kuvatut vaiheet.
Takuusivustolta http://www.support.hp.com/checkwarranty voit tarkistaa, onko tuotteesi takuu voimassa. Ota yhteyttä HP:n tukeen ja sovi korjaamisesta tai vaihdosta. Jos olet Aasian ja Tyynenmeren alueella, pyydä HP:n tukipalvelusta lisätietoja paikallisista huoltokeskuksista.
Jos tuote ei ole takuun piirissä, korjauksesta voi aiheutua kuluja.
  huomautus:
Säilytä tulostusnäyte, joka näyttää ongelman. Jos mustekasetit, tulostuspää tai tulostin vaihdetaan takuun ollessa voimassa, asiakastuki pyytää tulostusnäytteen. Jos tulostin palautetaan HP:lle, tulostusnäyte on palautettava sen mukana. Laita näyte tulostuslokeroon, kun pakkaat tulostinta toimitusta varten.