Samsungin lasertulostimet - Samsung Google Cloud -tulostimen määrittäminen

Google Cloud-Ready -tulostimilla langaton tulostaminen PC-, Mac- tai Chromebook-tietokoneesta on nopeaa ja vaivatonta. Kun liität tietokoneesi ja tulostimesi samaan Wi-Fi-verkkoon, voit tulostaa mistä tahansa koti- tai työympäristössä.
huomautus:
Varmista ennen määrittämisen aloitusta, että seuraavat seikat ovat kunnossa:
  • Tulostimen on oltava Google Cloud -yhteensopiva. Voit tarkistaa tulostimesi Google Cloud -yhteensopivuuden osoitteessa https://support.hp.com antamalla tulostimesi mallinumeron ja avaamalla sitten kyseisen tulostinmallin teknisen asiakirjan.
  • Chrome-selaimen on oltava asennettuna, koska Google Cloud Print -palvelu toimii tässä selaimessa. Jos käytössä on PC- tai Mac-tietokone, johon ei ole koskaan asennettu Chrome-selainta, siirry Google Chromen lataamisen verkkosivustoon ja lataa ja asenna tämä selain.
  • Tulostimen ja tietokoneen on oltava yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon. Jos tulostinta ei ole vielä yhdistetty verkkoon ja käytettävissä on perinteinen tietokone, siirry Ohjelmistojen ja ohjaimien lataaminen -sivulle. Kirjoita hakukenttään tulostimen mallinumero ja lataa uusin ohjain. Sen jälkeen yhdistä tulostin Wi-Fi-verkkoon noudattamalla kehotteita. Jos käytössä on Chromebook-tietokone, katso käyttöoppaasta ohjeet Wi-Fi-yhteyden muodostamiseksi kyseiseen tulostinmalliin.

Google Cloud Print -tulostuksen määrittäminen

Määritä Google Cloud Print -tulostus PC- tai Mac-tietokoneeseen noudattamalla näitä ohjeita.
  1. Avaa Chrome-selain ja kirjoita tulostimen IP-osoite Chromen osoiteriville (omnibox-hakukenttään).
    Kuva : Esimerkki Chromen osoiterivistä
    Esimerkki Chromen osoiterivistä (omnibox-hakukenttä)
    huomautus:
    Jos et tiedät tulostimen IP-osoitetta, voit tulostaa verkkomääritysraportin, jossa on lueteltu tietoja, kuten tulostimen IP-osoite ja Mac-osoite. Verkkomääritysraportin tulostustapa määräytyy tulostimen mallin mukaan. Siirry osoitteeseen https://support.hp.com, kirjoita tulostimen mallinumero ja siirry sitten kyseisen tulostinmallin tukivaihtoehtoihin.
  2. Napsauta näytön oikean yläkulman Kirjautuminen-painiketta.
    Kuva : Esimerkki Kirjautuminen-valinnasta
    Kuvassa näkyy Kirjautuminen-kohtaa osoittava nuoli
  3. Anna käyttäjätunnus ja salasana.
    huomautus:
    Oletuskäyttäjätunnus on Admin ja oletussalasana on sec00000. Jos olet unohtanut tunnuksen tai salasanan (tai molemmat), palauta oletusasetukset nollaamalla tulostimen verkkomääritykset.
    Kuva : Esimerkki SyncThru-tunnuksen ja -salasanan ikkunasta
    Kuvassa näkyy SyncThru-käyttäjätunnuksen ja -salasanan kehote
  4. Näkyviin tulee ponnahdusikkuna, jossa voit muuttaa tunnuksen ja salasanan. Vaikka tunnuksen ja salasanan vaihtaminen tai päivittäminen on mahdollista, sinun ei tarvitse tehdä niin. Jos haluat jättää käyttöön äskettäin antamasi oletustunnuksen ja -salasanan, valitse Ei.
    Kuva : Esimerkki käyttäjätunnuksen tai salasanan vaihtamisesta
    Kuvassa näkyy mahdollisuus päivittää käyttäjätunnus ja salasana
  5. Valitse Asetukset ja valitse sitten avattavan valikon Verkkoasetukset-vaihtoehto.
    Kuva : Esimerkki Asetukset-kohdan valitsemisesta
    Kuvassa näkyy Asetukset-kohdan ja Verkkoasetukset-kohdan valitseminen
  6. Napsauta vasemmanpuoleisessa ruudussa olevaa Google Cloud Print -kohtaa. Jos Google Cloud Print -kohta ei ole käytettävissä, siirry osoitteeseen https://support.hp.com ja kirjoita tulostimen mallinumero. Siirry sitten kyseisen tulostinmallin tukivaihtoehtoihin ja tarkista, tukeeko tulostin Google Cloud -tulostusta.
    Kuva : Esimerkki SyncThru Google Cloud -asetuksista
    Kuvassa näkyy Asetukset-kohdan Google Cloud Print -alaosio
  7. Jos esiin tulee ponnahdusikkuna, valitse Ok. Napsauta sitten Tulostimen kuvaus -kohdan alapuolella olevaa URL-osoitetta, joka siirtää sinut Google Cloud -vahvistussivulle.
    huomautus:
    Jos Hae URL -kohtaa ei näy, napsauta Kumoa-painikkeen yläpuolella olevaa päivityskuvaketta (kaksi ympyrää kiertävää nuolta).
    Kuva : Esimerkki Hae URL -kohdasta
    Kuvassa näkyvät korostetut päivitysnuolet ja Hae URL- kohta
  8. Jos et ole vielä kirjautunut sisään, kirjaudu samaan Google/Gmail-tiliin, jota käytit kirjautuessasi ensimmäisen kerran Chromebookiin.
    Kuva : Esimerkki Google/Gmail-tiliin kirjautumisen kehotteesta
    Kuvassa näkyy esimerkki Google/Gmail-tiliin kirjautumisen kehotteesta
  9. Napsauta Viimeistele tulostimen rekisteröinti -painiketta, kun kehote tulee esiin.
    Kuva : Esimerkki Viimeistele tulostimen rekisteröinti -rekisteröintikehotteen napsauttamisesta
    Kuvassa näkyy kohta, jota napsauttamalla viimeistellään tulostimen rekisteröinti
  10. Kun rekisteröinti on valmis, näyttöön tulee esimerkkikuvan tapainen ilmoitus. Saattaa kestää muutaman minuutin, ennen kuin äskettäin lisätty tulostin näkyy tulostinluettelossa. Kun tulostin on käytettävissä, voit aloittaa tulostuksen. Jos haluat nähdä käytettävissä olevat tulostimet, napsauta Tulostinten hallinta -kohtaa.
    Kuva : Esimerkki Kiitos-viestistä
    Kuvassa näkyy Google Cloud -tulostuksen Kiitos-viesti
Olet nyt valmis tulostamaan. Jos haluat tulostaa esimerkiksi Google-asiakirjan (pikavalinta: https://docs.google.com/), voit vain napsauttaa tulostuskuvaketta. Jos tulostimen virta on katkaistu tai se on lepotilassa, varmista, että käynnistät tai herätät sen tulostusta varten.
Kuva : Esimerkki tulostuskuvakkeesta, jota käytetään Google-asiakirjan tulostamiseen
Kuvassa näkyy Google-asiakirjan työkalurivin tulostinkuvake
Voit käsitellä Google Cloud Print -asetuksia milloin tahansa kirjautumalla Googlen Cloud Print -verkkosivustoon https://www.google.com/cloudprint#printers.
Jos tietokone ei löydä tulostinta tai tulostus ei onnistu, varmista, että olet päivittänyt tulostimeen uusimman laiteohjelmiston. Saat apua siirtymällä osoitteeseen https://support.hp.com, kirjoittamalla tulostimen mallinumeron ja siirtymällä sitten kyseisen tulostinmallin tukivaihtoehtoihin. Etsi Ohjelmistot ja ohjaimet -kohdasta tulostimen uusin laiteohjelmistoversio ja päivitä laiteohjelmisto.