HP PageWide Pro 750, MFP 772, 777 - Värien säätäminen ja hallinta

Voit säätää tulosteen värejä muuttamalla asetuksia tulostinohjelmistossa.
Valitse tulostustyölle esiasetettu väriteema
  1. Valitse ohjelman Tiedosto‑valikosta Tulosta.
  2. Varmista, että tulostin on valittuna.
  3. Napsauta linkkiä tai painiketta, joka avaa Ominaisuudet-valintaikkunan.
    Linkin tai painikkeen nimi voi olla eri sovelluksissa erilainen, esimerkiksi Ominaisuudet, Asetukset, Tulostinmääritykset, Tulostimen asetukset, Tulostin tai Määritä asetukset.
  4. Tee jokin seuraavista:
    • Windows: Napsauta Väri-välilehteä.
    • OS X: Valitse Väri-välilehti ja tyhjennä HP EasyColor -valinta.
  5. Valitse Väriteemat-ponnahdusluettelosta (Windows) tai RGB-väri-ponnahdusvalikosta (OS X) jokin seuraavista väriteemoista:
    • Oletus (sRGB): Tämä teema asettaa tuotteen tulostamaan RGB-tietoja raa´assa laitetilassa. Kun käytät tätä teemaa, hallinnoi värejä ohjelmassa tai käyttöjärjestelmässä.
    • Kirkas: Tuote lisää värikylläisyyttä keskisävyissä. Käytä tätä teemaa, kun tulostat liiketoiminnan kuvia.
    • Valokuva: Tuote tulkitsee RGB-värin ikään kuin se olisi tulostettu digitaalisessa minilaboratoriossa valokuvana. Tuote tuottaa syvemmät ja kylläisemmät värit eri tavalla kuin Oletus (sRGB) -teemassa. Käytä tätä teemaa, kun tulostat valokuvia.
    • Valokuva (Adobe RGB 1998): Käytä tätä teemaa, kun tulostat digitaalisia valokuvia, jotka käyttävät AdobeRGB -värimaailmaa sRGB:n värien sijasta. Ota värien hallinta pois käytöstä ohjelmistossa, kun käytät tätä teemaa.
    • Ei mitään: Mitään väriteemaa ei käytetä.
Säädä tulostustyön värit manuaalisesti
Poista oletusväriasetukset tulostinohjelmiston avulla ja säädä asetukset manuaaliset. Sisäisen ohjainohjelmiston ohjeen avulla voit ymmärtää miten mikin asetus vaikuttaa tulosteeseen.
  1. Valitse ohjelman Tiedosto‑valikosta Tulosta.
  2. Varmista, että tulostin on valittuna.
  3. Tee jokin seuraavista:
    • Windows: Napsauta linkkiä tai painiketta, joka avaa Ominaisuudet-valintaikkunan.
      Linkin tai painikkeen nimi voi olla eri sovelluksissa erilainen, esimerkiksi Ominaisuudet, Asetukset, Tulostinmääritykset, Tulostimen asetukset, Tulostin tai Määritä asetukset.
    • OS X: Kopiot & sivut -ponnahdusvalikossa:, valitse Väri. Poista sitten HP EasyColor -valinta.
  4. Tee jokin seuraavista:
    • Windows: Valitse Lisäasetukset-välilehdellä Musteasetukset.
    • OS X: Osoita Lisäasetukset-kohdan vieressä olevaa kolmiota.
  5. Tee seuraavat säädöt liukusäätimien avulla:
    • Kuivumisaika: Siirrä liukusäädintä oikealle, jos haluat pidentää aikaa, jonka tulostin käyttää tulostetun sivun kuivaamiseen. Kuivumisajan pidentäminen toimii parhaiten tulostettaessa tavalliselle paperille.
    • Kylläisyys: Siirrä liukusäädintä oikealle, jos haluat lisätä käytettävän mustan musteen tai värin määrää. Kylläisyyden lisääminen toimii parhaiten tulostettaessa esite- tai valokuvapaperille.
    • Mustan musteen käyttö: Siirrä liukusäädintä vasemmalle, jos haluat rajoittaa mustan värin käyttöä tulostettavan sivun muiden värien alueilla. Mustan musteen vähentäminen toimii parhaiten tulostettaessa tavalliselle paperille.
        huomautus:
      Väriasetusten muuttaminen manuaalisesti saattaa vaikuttaa lopputulokseen. HP suosittelee, että vain värikuvien asiantuntijat muuttavat näitä asetuksia.
  6. Tallenna muutokset napsauttamalla OK ja sulje ikkuna tai valitse Palauta, jos haluat palata tehdasasetuksiin (Windows).
Tietokoneen näytön värien täsmäyttäminen
Useimmille käyttäjille paras tapa värien täsmäyttämiseen on tulostaa sRGB-väreillä.
Tulosteen ja tietokoneen näytön värien täsmäyttäminen on monimutkaista, koska tulostimissa ja tietokoneiden näytöissä käytetään eri värinmuodostusmenetelmiä. Näytöt esittävät värit käyttämällä valopikseleitä, jotka hyödyntävät RGB (punainen, vihreä, sininen) -väriprosessia, mutta tulostimet käyttävät CMYK (syaani, magenta, keltainen ja musta) -prosessia.
Tulostettujen värien vastaavuus näytön värien kanssa voi määräytyä eri seikkojen mukaan:
  • Tulostusmateria
  • Tulostusprosessi (esimerkiksi kasetti, paino tai lasertekniikka)
  • Yläpuolen valo
  • Henkilökohtaiset erot värien hahmottamisessa
  • Ohjelmat
  • Tulostinohjaimet
  • Tietokoneen käyttöjärjestelmät
  • Näytöt
  • Videokortit ja -ohjaimet
  • Käyttöympäristö (esimerkiksi ilman kosteus)
Värinkäyttö väritulostuksessa
HP:n värinkäytön hallintatyökalujen valikoiman avulla voidaan sallia tai estää yksittäisten käyttäjien tai ryhmien ja sovellusten värinkäyttö. Lisätietoja on osoitteessa www.hp.com/go/upd.
HP:n sisäisen verkkopalvelimen avulla voidaan myös poistaa käytöstä värillinen faksaus, kopiointi ja tulostus muistilaitteilta. Lisätietoja on kohdassa HP Embedded Web Server.