• Palaute

HP PageWide Pro 750, MFP 772, 777 - HP Embedded Web Server

Tietoja sisäisestä verkkopalvelimesta (EWS)

Laitteessa on HP:n sisäinen verkkopalvelin (EWS), jonka avulla saadaan tietoja laitteen ja verkon toiminnasta. EWS näyttää verkkosivut, joita voi katsella tavallisessa verkkoselaimessa.
Sisäinen verkkopalvelin sijaitsee laitteessa (kuten HP-tulostimessa) tai laiteohjelmistossa eikä Web-palvelimelle ladatussa ohjelmistossa.
Sisäisen verkkopalvelimen etuna on se, että se toimii laiteliittymänä, jota kaikki verkkoon kytketyn tietokoneen käyttäjät ja tavalliset Web-selaimet voivat käyttää. Mitään erityisiä ohjelmistoja ei tarvitse asentaa tai määrittää, mutta tietokoneessa on oltava tuettu verkkoselain asennettuna. Sisäinen verkkopalvelin saadaan käyttöön kirjoittamalla laitteen IP-osoite selaimen osoiteriville.

Tietoja evästeistä

Sisäinen verkkopalvelin lisää hyvin pieniä tekstitiedostoja (evästeitä) laitteesi kiintolevylle, kun selaat verkkosivuja. Evästeiden avulla EWS-palvelin tunnistaa tietokoneen seuraavalla kerralla. Jos esimerkiksi olet määrittänyt EWS-palvelimen kielen, evästeen avulla palvelin muistaa kielivalinnan niin, että seuraavalla käyttökerralla sivut näkyvät valitulla kielellä. Vaikka osa evästeistä poistetaan istunnon lopussa (kuten kielivalinnan tallentava eväste), jotkin evästeet (kuten asiakaskohtaiset asetukset määrittävät evästeet) säilyvät tietokoneessa, kunnes ne poistetaan manuaalisesti.
huomautus:
Verkkopalvelimen tietokoneeseen tallentamia evästeitä käytetään vain tietokoneen asetusten tallentamiseen tai tiedonsiirtoon tulostimen ja tietokoneen välillä. Näitä evästeitä ei lähetetä millekään HP-verkkosivustolle.
Voit määrittää selaimen hyväksymään kaikki evästeet tai määrittää, että kunkin evästeen käyttö sallitaan tai kielletään aina niiden esiintyessä. Voit myös poistaa tarpeettomat evästeet selaimen avulla.
Joissakin tulostimissa evästeiden poistaminen käytöstä poistaa käytöstä myös vähintään yhden seuraavista ominaisuuksista:
  • jatkaminen samasta paikasta, jossa sovellus suljettiin (hyödyllinen etenkin ohjattuja asennustoimintoja käytettäessä).
  • EWS-palvelimen kieliasetuksen muistaminen.
  • yksilöllisesti mukautettu EWS-kotisivu.
Lisätietoja tietosuoja- ja evästeasetusten muuttamisesta sekä evästeiden tarkastelusta ja poistamisesta on verkkoselaimesi käyttöohjeissa.

Sisäisen verkkopalvelimen avaaminen

Voit avata verkkopalvelimen tekemällä jonkin seuraavista toimista:
  • Kirjoita laitteen IP-osoite tuetun verkkoselaimen osoiteruutuun. (Saat laitteen IP-osoitteen esiin koskettamalla ohjauspaneelin [Ethernet] -kohtaa.)
  • Avaa tulostinohjelmistossa HP Printer Assistant ja napsauta Tulostus-välilehdellä Tulostimen kotisivu (sisäinen verkkopalvelin).
    Avaa tulostinohjelmistossa HP Printer Assistant ja napsauta Tul., skann. & faks -välilehden Tulostus-välilehdellä Tulostimen kotisivu (sisäinen verkkopalvelin).
    Lisätietoja on kohdassa HP Printer Assistant -ohjelma avaaminen.
  • Käytä OS X -käyttöjärjestelmässä HP Utility -apuohjelmaa tai valitse Järjestelmäasetukset > Tulostimet > HP PageWide Pro MFP 772-777 > Valinnat & Tarvikkeet > Yleiset > Näytä tulostimen verkkosivu.
    Käytä OS X -käyttöjärjestelmässä HP Utility -apuohjelmaa tai valitse Järjestelmäasetukset > Tulostimet & skannerit > HP PageWide Pro MFP 772-777 > Valinnat & Tarvikkeet > Yleiset > Näytä tulostimen verkkosivu.
huomautus:
Jos EWS-palvelinta avattaessa tapahtuu virhe, varmista, että verkon välityspalvelimen asetukset on määritetty oikein.
huomautus:
Kun olet avannut URL-osoitteen, lisää se suosikkeihin, jotta voit palata siihen nopeasti tulevaisuudessa.

Toiminnot

huomautus:
Jos asetuksia muutetaan EWS-palvelimessa, jotkin tuotteen tai tuoteohjelmiston toiminnot saatetaan poistaa käytöstä.

Koti-välilehti

Koti-välilehden avulla voit käyttää Verkkopalvelut-, Verkko-, Työkalut- ja Asetukset-välilehtien usein käytettyjä kohteita.
Koti-välilehden avulla voit käyttää Skannaus-, Faksi-, Verkkopalvelut-, Verkko-, Työkalut- ja Asetukset-välilehtien usein käytettyjä kohteita.
huomautus:
Kaikki seuraavat kohteet eivät oletusarvoisesti näkyvissä. Kohteita voidaan tuoda näkyviin tai piilottaa käyttämällä Mukauta-painiketta.
Nimike
Kuvaus
Skannaa sähköpostiin
Määritä Skannaa sähköpostiin -toiminnon kohdesähköpostiprofiilit.
Skannaa verkkokansioon
Määritä Skannaa verkkokansioon -toiminnon kohdeverkkokansio.
HP:n digitaalinen faksi
Määritä tulostin tallentamaan faksit verkkoon tai lähettämään ne edelleen.
Virransäästöasetukset
Määritä virransäästötoiminnot, jotka kytkevät tulostimen Lepotilaan tai sammuttavat tai käynnistävät tulostimen automaattisesti.
Tulostimen päivitys
Tarkista uudet tulostinpäivitykset.
Arvioidut mustetasot
Tarkastele kasettien mustetasoja.
Verkon yhteenveto
Tarkastele kiinteän (802.3) tai langattoman (802.11) verkon tilaa.
Tulostuslaadun työkalut
Suorita huoltotyökaluja, jotka auttavat parantamaan tulosteiden tulostuslaatua.
Langaton asennustoiminto
Määritä langaton verkkoyhteys ohjatun asennustoiminnon avulla.
Wi-Fi Direct
Määritä Wi-Fi Direct tulostamaan mobiililaitteesta suoraan tulostimeen ilman langatonta yhteyttä.
AirPrint
Määritä AirPrint™ Apple-tuetuista laitteista tulostamista varten.
Tulostimen tiedot
Tarkastele tulostimen tietoja, joita ovat mm. laitteen sarjanumero, huoltotunnus, laiteohjelmistoversio ja kokonaissivumäärä.
Järjestelmänvalvoja
Määritä järjestelmänvalvojan valvomia tulostimen toimintoja.
Varmuuskopiointi
Varmuuskopioi tulostimen asetukset salasanasuojattuun tiedostoon.
Faksiloki
Näytä ja hallinnoi kaikkia faksiin liittyviä toimintoja (mukaan lukien digitaalisen faksin loki).
Faksin ohjattu asennus
Määritä faksin toiminnot ohjatun asennustoiminnon avulla.
Palomuuri
Määritä verkon palomuuri.
Tulostinraportit
Tulosta tulostimesi tietosivut.
Skannaa SharePointiin
Määritä Skannaa verkkokansioon -toiminnon SharePoint-kohdekansio.
Käyttöraportti
Näytä tulostustöiden käyttömäärät.
Näytä tulostus-, faksi- ja kopiotöiden käyttömäärät.
Verkkoskannaus
Ota verkkoskannaus käyttöön, jolloin kuka tahansa, joka voi käyttää skanneria, voi skannata skannerin lasilla olevan kohteen.
huomautus:
Tämän sivun asetukset tallennetaan automaattisesti verkkoselaimen evästeinä. Jos verkkoselaimen evästeet poistetaan, nämä asetukset menetetään.

Skannaus-välilehti

Tuotteen skannaustoimintojen asetukset voidaan määrittää Skannaus-välilehdellä.
Nimike
Kuvaus
Skannaa tietokoneeseen
Käytä Webscan -toimintoa.
huomautus:
Tietoturvasyistä Webscan on oletusarvoisesti poistettu käytöstä. Jos haluat ottaa Webscan-ohjelman käyttöön, avaa Asetukset-välilehti, valitse Järjestelmänvalvojan asetukset, valitse Webscan-ohjelman vieressä oleva Ota käyttöön -valintaruutu ja napsauta Käytä-painiketta.
Kun tämä toiminto on käytössä, kuka tahansa, joka voi käyttää skanneria, voi skannata skannerin lasilla olevan kohteen.
Skannaa sähköpostiin
  • Skannaa sähköpostiin -asetus: Määritä tämän avulla Skannaa sähköpostiin -toiminnon asetukset ja skannattujen asiakirjojen lähettäjä.
  • Sähköpostin osoitekirja: Määritä vastaanottajat, joille skannattuja asiakirjoja voidaan lähettää.
  • Sähköpostiasetukset: Määritä oletusarvoinen OTSIKKO-rivi ja tekstirunko sekä määritä skannaustoiminnon oletusasetukset.
Skannaa verkkokansioon
Verkkokansion asetukset: Määritä verkkokansio, johon tulostimesta skannatut kuvat ja asiakirjat tallennetaan.
Skannaa SharePointiin
SharePointin määritys: Määritä SharePoint-kohde, johon tulostimesta skannatut asiakirjat tallennetaan.
Skannaa USB:hen
Määritä seuraavat asetukset:
  • Skannausasetukset: valitse alkuperäisen koko, suunta, tummuus ja yksi- tai kaksipuolisuus.
  • Tiedostoasetukset: valitse oletustiedostonimi, tiedostotyyppi, väriasetus, tulostuslaatu, tarkkuus ja pakkaus.
Osoitekirja
Syötä, tallenna ja hallitse usein käytettyjä yhteyshenkilöiden puhelinnumeroita.

Kopioi/tulosta-välilehti

Käytä Kopioi/tulosta-välilehteä laitteen kopiointi- ja tulostustoimintojen määrittämiseen.
Nimike
Kuvaus
Kopiointiasetukset
Määritä tulostimesi kopiointiasetukset, kuten seuraavat:
  • Kopiointiasetukset: valitse yksi- tai kaksipuolisen asetukset ja koko- ja väriasetukset.
  • Lokeron valinta: määritä paperin oletuskoko ja paperityyppi jokaiselle laitteen lokerolle ja valitse oletuspaperilokero, jota käytetään, kun mitään lokeroa ei ole määritetty tai kun määritetty lokero on asetettu väärin.
  • Kopiolaatu ja parannukset: valitse laatutaso, kirkkaus/tummuus, parannustila, vertailutoiminto ja sidontareunukset.
Tulostusasetukset
Määritä yleisasetukset tulostukselle (kuten laatuasetukset), kaksipuoliselle tulostukselle (tulostus kahdelle puolelle), PCL-fonteille ja PostScript-virheille.
Värin rajoittaminen
Määritä ja hallitse käyttäjien väritulostuksen ja -kopioinnin käyttöoikeuksia.

Tulosta-välilehti

Laitteen tulostustoimintojen asetukset voidaan määrittää Tulosta-välilehdessä.
Nimike
Kuvaus
Tulostusasetukset
Määritä yleisasetukset tulostukselle (kuten laatuasetukset), kaksipuoliselle tulostukselle (tulostus kahdelle puolelle), PCL-fonteille ja PostScript-virheille.
Värin rajoittaminen
Määritä ja hallitse käyttäjien väritulostuksen käyttöoikeuksia.

Faksi-välilehti

Tuotteen faksaustoimintojen asetukset voidaan määrittää Faksaa-välilehdellä.
Nimike
Kuvaus
Faksin ohjattu asennus
Määritä tulostimen faksitoiminto.
Faksin perusasetukset
Muuta ylätunnisteen nimeä tai faksinumeroa ja määritä muita faksin perusasetuksia.
Faksin lisäasetukset
Voit määrittää faksin lisäasetuksia, kuten virheiden raportointi ja faksin vahvistus.
Faksin edelleenlähetys
Ohjaa saapuvat faksit automaattisesti toiseen faksinumeroon.
Roskafaksin esto
Estä määritellyiltä henkilöiltä tai yrityksiltä saapuvat faksit.
Tietoja
Faksiloki: näyttää luettelon fakseista, jotka laitteella on lähetetty tai vastaanotettu.
HP:n digitaalinen faksi
Digitaalisen faksin profiili: Tallenna saapuvat mustavalkofaksit erikseen määritettyyn verkkokansioon tai lähetä ne edelleen sähköpostina.

HP JetAdvantage -välilehti

Käytä HP JetAdvantage -välilehteä helppokäyttöisen työnkulun ja sekä verkko- ja että pilvipohjaisten tulostusratkaisujen määrittämiseen. HP JetAdvantage on suunniteltu auttamaan yritystäsi tulostimien ja skannereiden hallinnassa.
HP JetAdvantage sisältää suojaus-, hallinta-, työnkulku- ja mobiilitulostusratkaisuja. Jotta voit ottaa HP JetAdvantagen käyttöön, varmista, että tulostin on yhdistetty verkkoon ja internetiin, ja valitse Jatka. Noudata näytön ohjeita.

Verkko-välilehti

Määritä ja varmista tuotteen verkkoasetukset Verkko-välilehdellä, kun tuotteesta on muodostettu yhteys IP-pohjaiseen verkkoon. Verkko-välilehdessä ei näy, onko laite yhdistettynä muihin verkkoihin.
Voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä käyttämättömiä protokollia ja palveluja. Protokollien ja palveluiden asetusten muuttaminen voidaan estää myös asettamalla sisäisen verkkopalvelimen järjestelmänvalvojan salasana. Luettelo verkon protokollista ja palveluista on kohdassa Tuetut verkkoprotokollat.

Työkalut-välilehti

Työkalut-välilehdellä voit tarkastella tai hallita tuotteen apuohjelmia.
Nimike
Kuvaus
Tuotetiedot
  • Tulostimen tiedot: Tarkastele tulostimen tietoja, joita ovat mm. laitteen sarjanumero, huoltotunnus, laiteohjelmistoversio ja kokonaissivumäärä.
  • Tarvikkeiden tila: Tarkastele kasettien mustetasoja.
  • Tarvikeasetukset: voit määrittää kynnysarvon, jonka kohdalla tulostin ilmoittaa musteen olevan vähissä.
Raportit
  • Käyttöraportti: näyttää tulostusta varten käsiteltyjen sivujen määrän.
    Käyttöraportti: näyttää käsiteltyjen sivujen määrän tulostuksen, skannauksen, kopioinnin ja faksauksen osalta.
  • Tulostinraportit: tulostaa erilaisia raportteja, kuten esimerkiksi fonttiluettelot.
  • Tapahtumaloki: näyttää tulostimen 50 viimeisintä virheilmoitusta.
  • Työloki: näyttää tulostimen viimeksi suorittamat työt.
  • Värin käytön työloki: näyttää mustavako-/harmaasävy- ja väritulosteiden lukumäärän kaikille töille ja yksittäisille töille.
Apuohjelmat
  • Kirjanmerkit: merkitse sivut kirjanmerkeiksi EWS-palvelimelle.
  • Tulostuslaadun työkalut: Suorita huoltotoimia tulosteiden laadun parantamiseksi.
  • Laiteseuranta: Määritä tälle laitteelle laitenumero tai -sijainti.
Varmuuskopiointi ja palautus
  • Varmuuskopiointi: Luo salasanalla suojattu tiedosto, johon on tallennettu tulostimen asetukset.
  • Palautus: palauta tulostimen asetukset käyttämällä sisäisen verkkopalvelimen luomaa varmuuskopiotiedostoa.
Tulostimen uudelleenkäynnistys
Virta-asetus: katkaise tulostimesta virta ja käynnistä se uudelleen.
Tulostimen päivitykset
Laiteohjelmistopäivitykset: määritä tulostin ilmoittamaan päivityksistä tai asentamaan päivitykset automaattisesti.

Asetukset-välilehti

Voit määrittää ja ylläpitää Asetukset-välilehdessä erilaisia laitteen asetuksia: virrankäytön hallinta, päivämäärä ja aika, sähköposti-ilmoitukset, tehdasasetukset ja palomuuri.
Nimike
Kuvaus
Virranhallinta
Määritä Virransäästötila vähentämään laitteen virrankulutusta, kun sitä ei käytetä, ja vähentämään sähköosien kulumista.
Asetukset
Määritä tavallisten tulostustoimintojen oletusasetukset, kuten päivämäärä ja aika, kieli, näyttö ja nimettömät käyttötiedot. Voit myös määrittää erityistoimintojen oletusasetukset, kuten manuaalinen syöttö, lokeroiden ja paperin hallinta, kuvien rekisteröinti, ColorLok ja Hiljainen tila.
Ohjauspaneelin mukautus
  • Aloitusnäytön mukautus: lisää, poista tai järjestä uudelleen tulostimen aloitusnäytössä näkyviä ohjauspaneelin kuvakkeita.
  • Pikajoukot: Luo usein käytettyjen työn asetusten joukkoja, jotta sinun ei tarvitse määrittää manuaalisesti jokaisen työn asetuksia. Pikajoukot näkyvät ohjauspaneelissa.
Suojaus
Määritä asetukset, joiden avulla estetään tulostimen tai sen tiettyjen toimintojen luvaton käyttö. Lisätietoja on kohdassa Suojausasetukset.
Tietokoneen hälytykset
Aseta oletusarvot sähköpostipalvelimelle, hälytyskohteille ja hälytysasetuksille.
Tulostusasetukset
Määritä tulostuksen oletusasetukset (esimerkiksi fontti, tulostuslaatu, kaksipuolisuus ja mustavalko- tai väritulostus).
Palauta oletusasetukset
Palauta tehdasasetukset tai verkon asetukset.
Palomuuri
Määritä palomuurin asetukset, esimerkiksi säännöt, osoitteet, palvelut ja muut vaihtoehdot.