HP-tietokoneet - Ohjelmiston palautusvaihtoehdot (Windows 10)

Tämä asiakirja koskee HP-tietokoneita, joissa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä.
Tämän asiakirjan avulla voit määrittää parhaan menetelmän Windows 10 -ohjelmiston palauttamista varten.
HP-tietokoneen mukana tulee monia ohjelmistotyökaluja, joiden avulla voit palauttaa ohjelmistoja tietokoneeseen. Työkalujen nimet muistuttavat toisiaan, ja joskus voi olla vaikea erottaa, mitä niistä pitäisi käyttää. Tässä ohjeessa kerrotaan, mikä ohjelmiston palautustyökalu kannattaa missäkin tilanteessa valita. HP:lla ja Microsoftilla on useita tietokoneessa käytettäviä ohjelmiston palautusvaihtoehtoja. Kun tiedät jo etukäteen parhaan ratkaisun, säästät aikaa ja vaivaa Seuraavan taulukon avulla voit vertailla eri palautusvaihtoehtoja.
Ohjelmistotyökalu
Kuvaus
Tilanne
Keskimääräinen aika
Microsoftin järjestelmän palauttaminen
Palauttaa järjestelmätiedostot aiempana ajankohtana olevan tilan mukaisiksi.
Lisätietoja järjestelmän palauttamisesta on kohdassa Microsoftin järjestelmän palauttamisen suorittaminen (Windows 10, 8).
Käyttötilanteet:
  • Haluat tietokoneen toimivan entiseen tapaan aiemman ajankohdan mukaisesti.
  • Haluat korjata järjestelmän kaatumiseen liittyvät ongelmat sekä tilanteet, joissa tietokone alkaa toimia hitaasti ohjelmiston asennuksen tai päivitysten jälkeen.
  • Windowsissa on ongelma, jota ei ole ilmennyt aiemmin.
  • Tietokone lakkaa vastaamasta tai lukkiutuu.
  • Windowsiin liittyviä virheilmoituksia tulee näkyviin tietokonetta käytettäessä.
  • Tietokoneen suorituskyky on heikentynyt.
  • Tärkeät järjestelmätiedostot on vahingossa poistettu tai vaihdettu.
~ 30–45 minuuttia
Microsoft-pikapalautus
Tietokoneen palautus Säilytä tiedostoni -vaihtoehdolla
Palauttaa järjestelmätiedostot, mutta säilyttää henkilökohtaiset tiedostot, asetukset ja sovellukset.
Lisätietoja tietokoneen palauttamisesta on kohdassa Microsoft-pikapalautus (Windows 10).
Käyttötilanteet:
  • Windowsissa ilmenee ongelma, ja järjestelmän palautuksesta ei ole apua.
  • Järjestelmässä on virus tai muu tietoturvaongelma, eikä virussuojaus ratkaise ongelmaa.
~ 15–20 minuuttia
Microsoft-pikapalautus
Tietokoneen palautus Poista kaikki -vaihtoehdolla
poistaa kaikki henkilökohtaiset tiedostot, sovellukset ja asetukset alustaa Windowsin ja tieto-osiot uudelleen palauttaa järjestelmän näköistiedoston alkuperäisten tehdasasetusten mukaiseen tilaan.
Lisätietoja tietokoneen palauttamisesta on kohdassa Microsoft-pikapalautus (Windows 10).
Käyttötilanteet:
  • Haluat poistaa kaikki tietokoneessa olevat ohjelmistot ja palauttaa järjestelmän tilaan, jossa se oli ensimmäistä kertaa järjestelmää käynnistettäessä.
  • Haluat myydä tietokoneen, luovuttaa sen eteenpäin tai antaa sen lahjaksi.
  • Järjestelmässä on virus tai muu vakava tietoturvaongelma, tai Microsoft-pikapalautus: Säilytä tiedostoni -vaihtoehto ei ratkaise ongelmaa.
  • Windowsissa ilmenee ongelma ja Microsoftin järjestelmän palautus ja Microsoft-pikapalautus: Säilytä tiedostoni -vaihtoehto ei ratkaise ongelmaa.
~vähintään 2 tuntia
HP Recovery Manager
Ohjelmiston ja ohjainten palautus
Palauttaa tietyn ohjelmiston tai ohjaimen.
Lisätietoja ohjelmiston ja ohjainten palauttamisesta on kohdassa Recovery Managerin käyttäminen ohjelmiston ja ohjaimien palauttamiseen (Windows 10).
Käyttötilanteet:
  • Käytä, kun tietty ohjelmisto aiheuttaa ongelmia. Jos esimerkiksi näppäimistön äänenvoimakkuuspainikkeet lakkaavat toimimasta, ongelma voi ratketa, kun asennat HP:n näppäimistöohjelmiston uudelleen.
  • Haluat asentaa tietokoneen mukana toimitetun ohjelman uudelleen.
  • Haluat asentaa ohjaimen uudelleen.
~ 3–10 minuuttia
HP Recovery Manager
Tietokonejärjestelmän näköistiedoston palauttaminen kiintolevyosiosta
Palauttaa alkuperäisen järjestelmän näköistiedoston sekä alkuperäiset kiintolevyaseman määritykset kiintolevyn palautusosiosta.
Lisätietoja järjestelmän näköistiedoston palauttamisesta kiintolevyosiosta on kohdassa HP:n ohjattu ratkaisu – HP:n järjestelmän palauttaminen.
Käyttötilanteet:
  • Haluat palauttaa ohjelmiston näköistiedoston kokonaisuudessaan tilaan, jossa se oli tietokonetta ostettaessa.
  • Microsoft-pikapalautus-asetuksia ei voi viimeisteillä.
~ 45–60 minuuttia
HP Recovery Manager
Tietokonejärjestelmän näköistiedoston palautus levyiltä tai USB-asemasta
Palauttaa alkuperäisen järjestelmän näköistiedoston sekä alkuperäiset kiintolevyaseman määritykset optiselta levyltä tai USB-portin kautta.
Lisätietoja järjestelmän näköistiedoston palauttamisesta levyiltä tai USB-asemasta on kohdassa HP:n ohjattu ratkaisu – HP:n järjestelmän palauttaminen.
Käyttötilanteet:
  • Käytä tätä vaihtoehtoa, kun olet jo kokeillut kaikkia muita palautuskeinoja.
  • Haluat palauttaa ohjelmiston näköistiedoston kokonaisuudessaan tilaan, jossa se oli tietokonetta ostettaessa.
  • Kiintolevyn palautusta ja/tai Microsoft-pikapalautusta ei voi käyttää.
  • Pääkiintolevyasema on vaihdettu.
Mahdollisesti useita tunteja