HP:n tietokoneet - kiinteiden kotiverkkojen vianmääritys (Windows 10)

Tämä asiakirja koskee Windows 10 -käyttöjärjestelmällä varustettuja HP- ja Compaq-tietokoneita, jotka käyttävät kiinteää paikallisverkkoa (LAN).
Noudata tämän asiakirjan ohjeita kiinteän kotiverkon vianmääritykseen Windows 10 -käyttöjärjestelmässä. Testaa verkkoyhteyttä kunkin vaiheen suorittamisen jälkeen. Jos ongelma ei ratkennut, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 1: Suorita verkkoliitännän tarkistuslista

Ratkaise kotiverkon ongelmat Windows 10:ssa tarkistamalla seuraavat asiat:
  • Tarkista kaikki verkkokaapelit ja -johdot. Löysä tai irronnut kaapeli tai johto estää verkkoyhteyden ja Internetin käyttämisen. Tarkista seuraavat liitännät:
    • Verkkokaapeli modeemista verkkokeskittimeen (tai reitittimeen).
    • Verkkokaapeli verkkokeskittimestä RJ-45-verkkoporttiin tietokoneessa.
      Kuva : RJ-45-liitännän muoto
    • Kahden tietokoneen välinen verkkokaapeli.
  • Tarkista verkkokeskittimen merkkivalot. Merkkivalot saattavat usein paljastaa yhteysongelman sijainnin.
  • Jos yrität yhdistää toisen tietokoneen verkkoon, varmista, että tietokoneen virta on kytkettynä.
  • Tarkista verkon kaikkien tietokoneiden palomuuriasetukset. Palomuuriasetukset voivat estää verkkoyhteyden muodostamisen.
Kun olet suorittanut tarkistuslistan kaikki kohdat, yritä muodostaa yhteys verkkoon.
Jos verkon kanssa ei ole lisää ongelmia, tehtävä on suoritettu.
Jos verkko-ongelmat jatkuvat, tarkista verkon tila.

Vaihe 2: Tarkista verkon tila Verkko- ja jakamiskeskuksessa

Avaa Verkko- ja jakamiskeskus ja tarkista verkon tila Windows 10 -käyttöjärjestelmässä seuraavasti.
  1. Kirjoita tehtäväpalkin hakukenttään näytä verkon tila ja valitse sitten hakutuloksista Näytä verkon tila ja tehtävät.
    Kuva : Verkon tila hakeminen
    Näytä verkon tila -hakutulokset
  2. Tarkista kohta Näytä aktiiviset verkot sivun yläreunassa. Jos tietokonetta ei ole yhdistetty verkkoon, viesti Et ole tällä hetkellä yhteydessä mihinkään verkkoon tulee näkyviin.
    Kuva : Näytä aktiiviset verkot -osio
    Näytä aktiiviset verkot -osio
  3. Jos et ole yhteydessä verkkoon, tarkista kaapelit ja laitteisto suorittamalla verkkoyhteyden tarkistuslistan vaiheet.
  4. Jos verkkoyhteyttä ei vieläkään ole, valitse Määritä uusi yhteys tai verkko ja napsauta sitten Muodosta yhteys Internetiin.
    Kuva : Internet-yhteyden muodostaminen
    Internet-yhteyden muodostaminen
  5. Valitse Laajakaistayhteys (PPPoE).
    Kuva : Miten haluat muodostaa yhteyden?
    Muodosta yhteys Internetiin -ikkuna
  6. Näppäile verkkoyhteyden käyttäjätunnus ja salasana, anna yhteydelle nimi ja napsauta Yhdistä.
    Jos verkon kanssa ei ole lisää ongelmia, tehtävä on suoritettu.
    Jos verkko-ongelmat jatkuvat, ota verkon etsintä ja tiedostojen jakaminen käyttöön.

Vaihe 3: Määritä jakamisen lisäasetukset

Windows 10:ssa voit määrittää verkon etsinnän ja tiedostojen jakamisen verkon kautta. Verkon etsinnän ja tiedostojen jakamisen ottaminen käyttöön korjaa joskus verkko-ongelmia. Määritä jakamisen lisäasetukset ja ota verkon etsintä käyttöön Windows 10:ssa toimimalla seuraavasti:
  1. Kirjoita tehtäväpalkin hakukenttään näytä verkon tila ja valitse sitten hakutuloksista Näytä verkon tila ja tehtävät.
    Kuva : Verkon tila hakeminen
    Näytä verkon tila -hakutulokset
  2. Valitse Muuta jakamisen lisäasetuksia.
  3. Valitse Ota käyttöön Verkon etsiminen ja Tulostimen ja tiedostojen jakaminen.
    Kuva : Jakamisen lisäasetukset
    Jakamisen lisäasetukset -ikkuna
  4. Valitse Tallenna muutokset.
    Jos verkon kanssa ei ole lisää ongelmia, tehtävä on suoritettu.
    Jos verkko-ongelmat jatkuvat, käytä Windows 10 -käyttöjärjestelmän diagnostiikka- ja vianmääritystyökaluja.

Vaihe 4: Käytä Windows 10 -käyttöjärjestelmän diagnostiikka- ja vianmääritystyökaluja

Windows 10 -käyttöjärjestelmään sisältyy Verkon diagnostiikka -työkalu ja verkon vianmääritys. Molemmista työkaluista on apua verkko-ongelmien tunnistamisessa ja mahdollisen ratkaisun löytämisessä.

Vaihe 5: Asenna verkkosovitinohjelmisto uudelleen Laitehallinnassa

Verkko-ongelmat voivat johtua verkkosovittimen ongelmasta. Asenna verkkosovitin uudelleen Windows 10:n Laitehallinnassa noudattamalla seuraavia ohjeita:
  1. Kirjoita tehtäväpalkin hakukenttään laitehallinta ja valitse sitten hakutuloksista Laitehallinta.
    Kuva : Laitehallinnan hakeminen
    Hakutulokset – laitehallinta
  2. Kaksoisnapsauta Verkkosovittimet-luokkaa.
    Kuva : Verkkosovittimet
    Laitehallinta-ikkuna, jossa Verkkosovittimet on laajennettuna
  3. Kaksoisnapsauta verkkosovittimen nimeä ja valitse Poista.
  4. Valitse Vahvista laitteen asennuksen poistaminen -ikkunassa OK.
  5. Kun verkkosovitinohjelmiston asennus on poistettu, käynnistä tietokone uudelleen. Tietokone asentaa laiteohjainohjelmiston uudelleen.
  6. Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen ja laiteohjainohjelmiston asennus on suoritettu loppuun, kokeile muodostaa yhteys Internetiin.
    Jos verkon kanssa ei ole lisää ongelmia, tehtävä on suoritettu.
    Jos verkko-ongelmat jatkuvat, päivitä verkko-ohjaimet.

Vaihe 6: Päivitä verkko-ohjaimet

Verkko-ongelmat voivat johtua vanhentuneista verkko-ohjaimista. Katso Internetiin yhteydessä olevalla tietokoneella HP:n asiakastuesta, mitä verkko-ohjaimia tuotteellesi on saatavana. Jos verkko-ohjain on saatavana, lataa ja asenna uusin päivitys käyttämällesi verkkolaitteistolle. Lataa ja asenna uusimmat laitteisto-ohjaimet seuraavien ohjeiden mukaisesti.
  1. Siirry HP:n asiakastuen verkkosivulle.
  2. Jos eteesi tulee sivu, jossa pyydetään antamaan tuotenumero, kirjoita tuotenumero (esimerkiksi Pavilion p6230f tai TouchSmart 600-1050uk). Valitse sitten tuotenimi hakutuloksista.
  3. Valitse Ohjelmisto ja ohjaimet.
  4. Valitse Siirry suoraan ohjelmiston ja ohjaimen hakutuloksiin -ruudussa Siirry.
  5. Valitse käyttöjärjestelmä ja valitse sitten Ohjain-verkko-luokka.
  6. Valitse verkon tai modeemiohjaimen päivitys (esimerkiksi Realtek RTL8139 LAN -ohjaimen päivitys).
  7. Lue lataussivun ohjeet ja lataa ja asenna päivitys.
  8. Kun olet valmis, käynnistä tietokone uudelleen ja muodosta yhteys Internetiin.
    Jos verkon kanssa ei ole lisää ongelmia, tehtävä on suoritettu.
    Jos verkko-ongelmat jatkuvat, käytä Microsoftin järjestelmän palauttamista.

Vaihe 7: Microsoftin järjestelmän palauttaminen

Microsoftin järjestelmän palauttamisen käyttää automaattisesti tallennettuja tietoja tietokoneen palauttamiseksi tiettyyn palautuspisteeseen. Käyttämällä Microsoftin järjestelmän palauttamistoimintoa voit palauttaa tietokoneen aiempaan ajankohtaan, jolloin Internet-yhteys toimi oikein. Lisätietoja on kohdassa Microsoftin järjestelmän palauttamisen käyttäminen.
Kun olet palauttanut tietokoneen, yritä Internet-yhteyden muodostamista uudelleen. Jos verkon kanssa ei ole lisää ongelmia, tehtävä on suoritettu.
Jos verkko-ongelmat jatkuvat, käytä HP:n järjestelmän palauttamista.

Vaihe 8: HP:n järjestelmän palauttaminen

HP:n järjestelmän palauttaminen palauttaa tietokoneesi alkuperäiseen tehdastilaan. Kaikki tärkeät tiedostot, ohjelmistot ja ohjelmat pitää tallentaa ennen järjestelmän palauttamista. Lisätietoja on kohdassa HP:n ohjattu ratkaisu – HP:n järjestelmän palauttaminen.