HP-tietokoneet - 3D-piirrosten luominen ja jakaminen Microsoft 3D -sovelluksilla (Windows 10)

Tämä asiakirja koskee HP-tietokoneita, joissa on Windows 10 Creators Update.
Windows 10 Creators Update lisää Microsoft Paintiin 3D-toimintoja. Microsoft on myös avannut 3D-elementtejä varten uuden verkkoyhteisön nimeltään Remix 3D. Yhteisössä voit etsiä ja jakaa 3D-teoksia. Tässä asiakirjassa esitellään Paint 3D, View 3D ja Remix 3D.
3D-kuvien luominen Paint 3D -sovelluksessa
Seuraavien ohjeiden avulla voit luoda 2D-piirroksen, jonka voit muuntaa 3D-kuvaksi Paint 3D -sovelluksessa.
3D-teosten tarkasteleminen eri kulmista View 3D -sovelluksella
View 3D:n avulla voit tarkastella malliasi kaikista kulmista. Voit käyttää panoroinnin, zoomauksen ja kiertoradan ohjaimia hiirellä, kosketuksella, kynällä tai näppäimistöllä.
Voit käyttää View 3D -sovellusta seuraavasti.
  1. Kun avaat View 3D -sovelluksen, päänäyttö avautuu.
    Valitse vasemmasta alakulmasta Avaa.
    Kuva : View 3D:n päänäyttö
    View 3D:n päänäyttö
  2. Valitse avausnäytössä tiedostosi ja valitse sitten Avaa.
    Kuva : Tiedoston avaaminen
    Tiedoston avaaminen
  3. View 3D avaa tiedoston. Mallin käsittelemiseen käytettävät panoroinnin, zoomauksen ja kiertoradan ohjaimet ovat näytön alareunassa.
    Jos haluat muokata itse mallia, valitse oikeasta yläkulmasta Paint 3D tai Remix 3D.
    Kuva : View 3D -sovellus
    View 3D -sovellus
Teosten jakaminen Remix 3D:n avulla
Remix 3D on yhteisö, jossa voit jakaa teoksesi ja etsiä muiden tekemiä 3D-teoksia. Pääset alkuun sen käyttämisessä seuraavien ohjeiden avulla.
  1. Aloita Remix 3D:n käyttäminen siirtymällä Remix 3D -sivustoon (englanniksi). Luo profiili kirjoittamalla lempinimesi ja valitse sitten Go (Siirry).
    Kuva : Profiilin luonti Remix 3D -yhteisössä
    Profiilin luonti Remix 3D -yhteisössä
  2. Remix 3D:n aloitussivu avautuu. Sivulla voit ladata itse luomasi mallin tai tarkastella muiden luomia malleja.
    Kuva : Remix 3D -aloitussivu
    Remix 3D -aloitussivu
  3. Mallit on jaettu seuraaviin luokkiin: Staff Picks (Henkilöstön valinnat), 3D Essentials (3D-perusosat: malliryhmiä, joissa on esimerkiksi useita rakennuksia tai puita), Starter Kits (Aloituspaketit), Community (Yhteisö) ja Trending (Suositut).
    Starter Kits -luokasta voit valita sopivan paketin oman mallisi perustaksi.
    Kuva : Aloituspaketin valitseminen
    Aloituspaketin valitseminen
  4. Aloituspaketissa on elementtejä, joita voit käyttää oman mallisi luomiseen 3D Paintissa. Esimerkiksi Create an Emoji -paketissa on kasvoja, silmälaseja, hattuja, silmiä ja muita kasvonosia. Build-a-bot-aloituspaketissa on robottien päitä ja runkoja.
    Kuva : Esimerkki Build-a-bot-aloituspaketista
    Esimerkki Build-a-bot-aloituspaketista
  5. Aloita mallin luominen esimerkiksi Build-a-bot-paketin avulla valitsemalla haluamasi robotin pää ja napsauttamalla sitten Remix in Paint 3D (Yhdistele Paint 3D:ssä) -painiketta.
    Kuva : Aloituspaketin elementin avaaminen Paint 3D:ssä
    Aloituspaketin elementin avaaminen Paint 3D:ssä
  6. Valittu malli avautuu Paint 3D -sovelluksessa. Voit lisätä malliin muita elementtejä Remix 3D:stä tai luoda uusia elementtejä Paint 3D:ssä.
    Kuva : Muokkaaminen Paint 3D:ssä
    Muokkaaminen Paint 3D:ssä
  7. Kun olet luonut mallin Paint 3D:ssä, tallenna se ja lataa se sitten Remix 3D -sivustoon.
    Kuva : Mallin lataaminen Remix 3D -sivustoon
    Mallin lataaminen Remix 3D -sivustoon
  8. Lataamasi mallit tallennetaan Remix 3D:n My Stuff (Omat) -osioon. Voit luoda mallien järjestelyä varten julkisia tai yksityisiä tauluja.
    Kuva : My Stuff (Omat) -sivun Boards (Taulut) -välilehti
    My Stuff (Omat) -sivun Boards (Taulut) -välilehti