HP LaserJet Pro M401 ja MFP M425 - Laite lakkaa toimimasta, kun ohjauspaneelissa näkyy viesti Alustetaan

Kysymys:

Laite saattaa lakata satunnaisesti toimimasta, ja Alustetaan-viesti näkyy ohjauspaneelissa. Laite on käynnistettävä uudelleen, jotta toiminta palautuu normaaliksi.

Syy:

Ongelma saattaa ilmetä laitteissa, joissa paperin oletuskooksi on määritetty A4, mutta paperilokeroon on ladattu Letter-kokoista paperia. Ongelma ilmenee useimmiten Yhdysvalloissa myytävissä laitteissa, sillä siellä käytetään yleensä Letter-kokoista paperia. Ongelma on yleisempi HP LaserJet Pro M425 -monitoimitulostimissa, mutta se voi ilmetä myös yksitoimisessa M401-tulostimessa.

Ratkaisu:

1. Tulosta laitteesta kokoonpanoraportti:
    1. Siirry Asetukset-valikkoon valitsemalla määrityskuvake ().
    2. Valitse Raportit.
    3. Valitse Määritysraportti.
  2. Tarkista oletuspaperikoon asetus:
    1. Etsi tulostetusta raportista Paperiasetukset-otsikko.
    2. Tarkista kohdassa Oletuspaperikoko valittuna oleva paperikoko.
  3. Jos paperin oletuskooksi on määritetty A4, vaihda kooksi Letter jollakin seuraavista tavoista:
    Ohjauspaneelissa:
    Kosketa näytön ohjauspaneelia
    1. Siirry Asetukset-valikkoon valitsemalla määrityskuvake ().
    2. Valitse Järjestelmän asetukset.
    3. Valitse Paperiasetukset.
    4. Valitse Oletuspaperikoko.
    5. Valitse luettelosta Letter.
    Kaksiriviset nestekidenäytöt
    1. Siirry Asetukset-valikkoon painamalla OK-painiketta.
    2. Valitse Järjestelmän asetukset ja siirry valikkoon painamalla OK-painiketta.
    3. Korosta Paperiasetukset ja valitse OK .
    4. Selaa kohtaan Oletuspaperikoko ja valitse OK.
    5. Selaa kohtaan Letter ja valitse OK.
    Sulautetussa verkkopalvelimessa (EWS):
    huomautus:
    Laitteen tulee olla yhdistettynä verkkoon, jotta tätä menetelmää voidaan käyttää.
    1. Avaa verkkoselain, kirjoita laitteen IP-osoite selaimen osoiteriville ja paina näppäimistön Enter-näppäintä. Laitteen sulautettu verkkopalvelin avautuu.
    2. Valitse Järjestelmä-välilehti.
    3. Valitse vasemmasta siirtymisruudusta Paperiasetukset.
    4. Valitse Oletuspaperikoko-kohdassa Letter.
    5. Tallenna muutos napsauttamalla sivun oikeasta alalaidasta Käytä-painiketta.
  4. Jos paperin oletuskooksi on valittu Letter tai jokin muu paperikoko, joka vastaa paperilokeroon ladattua kokoa, jatka vianmääritystä (virhe ei liity tässä asiakirjassa kuvattuun ongelmaan).