HP Enterprise -tulostin, HP LaserJet Pro - Google Cloud Printin käyttö

Tämä asiakirja koskee HP-tulostimia, joissa on Google Cloud Print -valmius. Google Cloud Print -yhteensopivien tulostimien luettelo on kohdassa Google Cloud Print -palvelua tukevat tulostimet.
Google Cloud Print on mobiilitulostusratkaisu, joka on saatavilla Gmail-tilin käyttäjille. Sen avulla voit tulostaa verkon kautta mistä tahansa, myös puhelimesta tai taulutietokoneesta, mihin tahansa tulostimeen. Chrome-selaimen avulla käyttäjät voivat tulostaa Android-, Chrome-, iOS-, OS X-, Windows- ja Linux-laitteista Google Cloud Print -käyttövalmiiseen tulostimeen samassa lähiverkossa (paikallinen kohde) tai Google Cloudiin yhdistettyyn tulostimeen.
Tämä kattaa myös seuraavat käyttötavat:
huomautus:
Tämä on ainoa Chromebook-tietokoneille saatavilla oleva tulostusratkaisu.
  • Tulostaminen Chromebookista
  • Tulostaminen älypuhelimesta tai taulutietokoneesta pilvipalveluyhteydellä
  • Tulostaminen kannettavasta tietokoneesta pilvipalvelu- tai lähiverkkoyhteydellä
  • Tulostaminen älypuhelimista tai taulutietokoneista samaan Google Cloud -tulostimeen, joka on jo käytössä Chromebookissa tai kannettavassa tietokoneessa
  • Tulostaminen vähintään yhdestä laitteesta useisiin HP-tulostimiin yhdellä mobiilitulostusratkaisulla pilvipalveluyhteyden avulla
Pilvipalveluyhteyden avulla käyttäjät voivat myös tulostaa vähintään yhteen seuraavista kohdetulostimista:
  • Lähellä sijaitseva tulostin, joka ei ole yhteydessä paikallisverkkoon
  • Etätulostin toisessa sijainnissa pilvipalveluyhteyden kautta tai
  • Lähellä sijaitseva tai etätulostin eri verkossa (eri aliverkko)

Ennen aloittamista

• Varmista, että sinulla on Gmail-tili ja salasana.
  • Varmista, että HP-tulostimesi on yhteensopiva Google Cloud Print -palvelun kanssa ja rekisteröity Google Cloud Print -sivustossa.
    Asennusohjeet ovat kohdassa Google Cloud Printin määritys.
  • Varmista, että sinulla on tuettu käyttöjärjestelmä:
    • Android 4.3 ja sitä uudemmat versiot
    • Chrome OS (vain Chromebook)
    • iOS 7.0 ja sitä uudemmat versiot
    • OS X 10.7 ja sitä uudemmat versiot
    • Windows 8.1/8/7/Vista/XP
    • Linux
  • Varmista, että Chromebook-tietokoneisiin ja kannettaviin on asennettu Chrome-selain
  • Varmista, että tulostin on yhdistetty kiinteään tai langattomaan verkkoon ja määritetty oikein.

Tulostaminen älypuhelimesta tai taulutietokoneesta

Android- ja iOS-käyttäjät voivat tulostaa Chromesta ladattuaan käyttöjärjestelmälle tarkoitetun sovelluksen tai laajennuksen.
huomautus:
Chrome- ja Google-sovellusten käyttö takaa parhaan tulostuskokemuksen Google Cloud Print -palvelua käytettäessä. Jos haluat tulostaa muista sovelluksista kuin Chrome-selaimesta, voit etsiä ja ladata vaihtoehtoja Google Play -kaupan Android-sovellusten osiossa. Tuettujen sovellusten luettelo on kohdassa Google Cloud Printin kanssa toimivat sovellukset.

Android 4.3

huomautus:
Voit tulostaa lähellä sijaitsevaan, Android 4.3 -laitteen kanssa samassa verkossa olevaan tulostimeen käyttämällä jotakin toista mobiilitulostusratkaisua, kuten HP ePrint -sovellusta.
Voit tulostaa useimmista Android 4.3 -laitteista pilvipalveluyhteydellä seuraavasti:
  1. Lataa Cloud Print -sovellus.
  2. Avaa asiakirja, jonka haluat tulostaa.
  3. Tarkista tulostimen tunniste vahvistussivulta, jonka tulostit rekisteröidessäsi tulostimen.
  4. Valitse Lähetys kohteeseen -kuvake (), ja valitse sitten Cloud Print -tulostin tai tulostin, jolla on kyseinen tunniste, esimerkiksi (00A123).
    huomautus:
    Jos verkossa on useita tulostimia, voit vaihtaa tulostimen nimen, jotta se on helpompi tunnistaa. Jos haluat vaihtaa tulostimen nimen, siirry kohtaan Cloud Print -tulostimen hallinta.

Android 4.4 ja sitä uudemmat versiot

huomautus:
Voit tulostaa lähellä sijaitsevaan tulostimeen, joka on samassa verkossa kuin Android-laite (4.4+), käyttämällä HP Print Service -laajennusta tai HP:n Mopria Print Service -laajennusta.
Voit tulostaa Android-laitteista (4.4+) pilvipalveluyhteydellä seuraavasti:
  1. Lataa Cloud Print -laajennus.
  2. Varmista, että Cloud Print -laajennus on käynnissä.
    1. Avaa Asetukset ().
    2. Valitse Printing (Tulostaminen).
    3. Etsi Cloud Print -laajennus ja valitse sitten On (Käytä), jos toiminto ei ole vielä valittuna.
  3. Avaa asiakirja, jonka haluat tulostaa.
  4. Tarkista tulostimen tunniste vahvistussivulta, jonka tulostit rekisteröidessäsi tulostimen.
  5. Valitse Tulosta, ja valitse sitten Cloud Print tai tulostin, jolla on kyseinen tunniste, esimerkiksi (00A123).

iOS 7.0 ja sitä uudemmat versiot

huomautus:
Voit tulostaa lähellä sijaitsevaan tulostimeen, joka on samassa verkossa kuin iOS-laite (7.0+), käyttämällä AirPrint-sovellusta.
Voit tulostaa iOS 7.0+ -laitteista pilvipalveluyhteydellä seuraavasti:
  1. Siirry sivulle iTunes > App Store.
  2. Lataa Chrome-sovellus.
  3. Avaa Chrome-selain valitsemalla Chrome-sovellus.
  4. Avaa asiakirja, jonka haluat tulostaa Gmail-, Google Docs- tai Google Drive -sovelluksesta.
  5. Tarkista tulostimen tunniste vahvistussivulta, jonka tulostit rekisteröidessäsi tulostimen.
  6. Valitse tietokuvake (i), ja valitse sitten Cloud Print tai tulostin, jolla on kyseinen tunniste, esimerkiksi (00A123).
    huomautus:
    Jos verkossa on useita tulostimia, voit vaihtaa tulostimen nimen, jotta se on helpompi tunnistaa. Jos haluat vaihtaa tulostimen nimen, siirry kohtaan Google Cloud Print -tulostimen hallinta.
Tietoa tulostimen hallinnasta, poistamisesta ja uudelleenrekisteröinnistä on kohdassa Google Cloud Print -tulostimen hallinta.

Tulosta Chromebookista tai kannettavasta

Voit tulostaa Chromebookista tai muusta kannettavasta lähellä sijaitsevaan paikallisverkossa olevaan HP-tulostimeen käyttämällä Chrome-selainta.
huomautus:
Voit tulostaa Microsoft-sovelluksesta, kuten Wordista, siirtymällä Google Cloud Print -hallintasivulle, kirjautumalla sisään, valitsemalla Print (Tulosta), Upload file to print (Lataa tulostettava tiedosto), Select a file from my computer (Valitse tiedosto tietokoneesta),
valitse tulostettava tiedosto, valitse Avaa, ja valitse tulostin ja Print (Tulosta).
Jos haluat tulostaa muista sovelluksista kuin Chrome-selaimesta, voit etsiä ja ladata Chrome Web Storesta. Tuettujen sovellusten luettelo on kohdassa Google Cloud Print -palvelun kanssa toimivat sovellukset.
  1. Kirjaudu Gmail-tilillesi Google-sivuston käyttöä varten. Valitse Uudet laitteet -kohdassa kirjaudu sisään ja noudata näytön ohjeita.
  2. Avaa Chrome-selain ().
  3. Valitse kuvake ja valitse Print… (Tulosta).
  4. Tarkista tulostimen tunniste, esimerkiksi (00A123), joka on vahvistussivulla, jonka tulostit rekisteröidessäsi tulostimen.
  5. Noudata jotakin seuraavista ohjeista yhteystyypin ja tulostimen sijainnin mukaan:
    huomautus:
    Jos et valinnut tulostinta aiemmin, Tulosta-vaihtoehto ei ole käytettävissä ja Tallenna -vaihtoehto näkyy luettelossa. Valitse Destinations (Kohteet) -kohdassa Change... (Muuta), ja valitse tulostin Local Destinations (Paikalliset kohteet) -kohdassa (tai kohdassa Google Cloud Print). Voit palauttaa Tallenna-vaihtoehdon toistamalla tämän toimenpiteen.
    • Voit tulostaa tiedoston lähellä sijaitsevaan paikalliseen verkkotulostimeen valitsemalla tulostimen kohdassa Local Destinations (Paikalliset kohteet).
    • Jos haluat tulostaa tiedoston eri verkossa tai eri sijainnissa olevaan tulostimeen tai lähellä sijaitsevaan tulostimeen, kun sitä ei ole yhdistetty paikalliseen verkkoon, valitse tulostin kohdassa Google Cloud Print.
  6. Muuta halutessasi paperikokoa, asettelua, marginaaleja tai muita tulostusasetuksia ja valitse sitten Tulosta.
    huomautus:
    Asetukset voivat vaihdella tulostinmallin ja valitun kohteen mukaan.
huomautus:
Jos verkossa on useita tulostimia, voit vaihtaa tulostimen nimen, jotta se on helpompi tunnistaa. Jos haluat vaihtaa tulostimen nimen, siirry kohtaan Cloud Print -tulostimen hallinta.
Asennusohjeet ovat kohdassa Google Cloud Printin määritys. Tietoa tulostimen hallinnasta tai poistamisesta on kohdassa Google Cloud Print -tulostimen hallinta.