HP-tulostimet - Tulostinta ei löydy verkko-ohjaimen määrityksen aikana (Windows)

Tämä asiakirja koskee HP-tulostimia, joissa on langaton tai kiinteä verkkoyhteys, ja Windows-tietokoneita.
HP:n ohjelmistolevykkeellä oleva tai sivustosta ladattu täysien ominaisuuksien ohjain käyttää ohjattua asennusohjelmaa, joka määrittää tulostimesi Wi-Fi-yhteyttä tai kiinteää verkkoyhteyttä varten. Jos asennusohjelma ei havaitse tulostinta yhteystyypin valitsemisen jälkeen, jokin seuraavista virheistä saattaa ilmestyä näyttöön:
  • Tulostinta ei löydy
  • Tulostinta ei voitu löytää
  • Laitteita ei löydy
  • Tulostinta ei löydetty langattomassa verkossa
Voit tehdä mahdollisesti verkkotulostimen asennuksen ongelmia aiheuttavien ongelmien vianmäärityksen tämän asiakirjan ohjeiden avulla.
Vaihe 1: Tietokoneen, tulostimen ja reitittimen uudelleenkäynnistäminen
Käynnistä tietokone, tulostin ja reititin uudelleen ja ratkaise mahdolliset virhetilat tulostimen määrityksen aikana.
  huomautus:
Seuraavissa vaiheissa verkko- ja Internet-yhteys katkaistaan väliaikaisesti ja tietokone on käynnistettävä uudelleen. Viimeistele käynnissä olevat tehtävät tai lataukset ennen jatkamista.
  1. Irrota virtajohto reitittimestä.
  2. Katkaise virta tulostimesta.
  3. Sulje kaikki käynnissä olevat tietokoneohjelmat, myös HP:n ohjelmiston asennusikkuna, ja sammuta tietokone.
  4. Kytke reitittimen virtajohto uudelleen ja odota, kunnes Internet-yhteyden merkkivalo ilmoittaa, että yhteys on muodostettu normaalisti.
  5. Käynnistä tulostin.
  6. Käynnistä tietokone.
  7. Yritä asentaa HP-ohjain ja -ohjelmisto uudelleen.
Vaihe 2: Verkon ja tulostimen yhteyden tilan tarkistaminen
Varmista, että verkko toimii oikein ja että tulostin on valmis verkon määritystä varten.
  1. Varmista, että tulostin on valmis verkon määritystä varten.
    • Langaton verkkoyhteys: Avaa tulostimessa Langaton verkko- tai Asetukset-valikko ja varmista, että langaton signaali on käytössä. Varmista, että Langattoman yhteyden kuvakkeen vieressä oleva valo palaa yhtäjaksoisesti tai vilkkuu.
    • Kiinteä verkkoyhteys: Tarkista, että kaapeli on kytketty tulostimen Ethernet-porttiin ja vapaaseen porttiin reitittimessä. Kun kaapeli on kytketty, vihreän yhteysmerkkivalon pitäisi palaa tasaisesti ja oranssin vilkkua.
      Kuva : Kytke kaapeli tulostimeen ja reitittimeen
      Kytke Ethernet-kaapeli tulostimeen ja reitittimeen
  2. Varmista, että tulostinta ei ole liitetty vieras- tai isäntäverkkoon, kuten verkkoihin, jotka löytyvät kouluista tai hotelleista tai kotiverkkoihin, jotka mahdollistavat vieraskirjautumisen. Katso lisätietoja kohdasta Ei voida tulostaa vieras- tai isäntäverkossa.
  3. Jos käytössä on kaksikaistainen reititin, varmista, että taajuusalueeksi on asetettu 2,4 GHz. Jos reititin on asetettu 5 gigahertsin taajuusalueelle, tulostin ei saa yhteyttä verkkoon.
  4. Tarkista verkon nimi ja yhteyden tila viemällä tietokoneen huomautusalueella hiiren osoitin verkon kuvakkeen päälle.
      huomautus:
    Jos käytössäsi on Virtual Private Network (VPN), katkaise VPN-yhteys ennen tulostimen asentamista.
    Kuva : Esimerkki langattoman yhteyden kuvakkeesta, jossa näytetään verkon nimi ja liitännän tila
    Esimerkki langattoman yhteyden kuvakkeesta, jossa näytetään verkon nimi ja liitännän tila
    • Jos näytössä näkyvä verkko ei ole oma verkkosi (jos tietokone on esimerkiksi yhdistetty naapurin tai vierailijan verkkoon), muodosta yhteys omaan verkkoosi tulostimen määrityksen viimeistelyä varten.
    • Jos verkkosignaalin voimakkuus on heikko, aseta tietokone ja tulostin lähemmäs reititintä ja siirrä ne pois metalliesineiden, kuten kirjahyllyjen, sekä radiosignaaleja lähettävien laitteiden, kuten mikroaaltouunien ja langattomien puhelimien, läheisyydestä.
    • Jos verkkoon ei ole muodostettu yhteyttä, varmista että verkko toimii oikein, ja tarkista sitten yhteyden tila uudelleen. Varmista, että verkon nimen vieressä on valintamerkki.
    • Jos Lentokone-kuvake näkyy, napsauta kuvaketta, siirrä Lentokonetila-liukusäädin asentoon Ei käytössä ja muodosta sitten yhteys langattomaan verkkoon.
      Kuva : Esimerkki, kun lentokonetila on käytössä
      Kuva: Esimerkki, kun lentokonetila on käytössä
  5. Yritä asentaa HP-ohjain ja -ohjelmisto uudelleen.
Vaihe 3: Tulostimen yhdistäminen manuaalisesti omaan verkkoon (vain langattomat yhteydet)
Yhdistä tulostin manuaalisesti omaan verkkoosi, jotta HP:n asennusohjelma löytää tulostimen. Käytä langatonta asennustoimintoa, jos sinulla on kosketus- tai tekstiohjauspaneeli, tai kokeile WPS-asennusta. Yritä yhdistämisen jälkeen asentaa HP-ohjain ja -ohjelmisto uudelleen.
HP tarjoaa ilmaisen työkalun, jonka nimi on HP Print and Scan Doctor. Sen avulla voidaan määrittää ja ratkaista tulostukseen ja skannaamiseen liittyviä ongelmia. Lataa ja suorita HP Print and Scan Doctor, jotta voit suorittaa useita vianmääritystehtäviä nopeasti ja automaattisesti ongelman ratkaisemiseksi. Kun linkkiä napsautetaan, HP Print and Scan Doctor ladataan käyttämällä Internet-selaimesi lataustoimintoa.
  1. Kun HP Print and Scan Doctor avautuu, napsauta aloitusnäytöltä Käynnistä.
  2. Jos tulostin ei ole luettelossa, varmista, että tulostin on käynnissä ja yhdistettynä, napsauta Tuotteeni ei ole luettelossa, ja valitse Yritä uudelleen.
  3. Valitse tulostimesi ja valitse sitten Seuraava.
    Kuva : Tulostimen valinta
    Tulostimen valinta
  4. Jos havaitaan yhteysongelma, valitse tapa, jota käytetään tulostimen yhdistämiseen, noudata näytön ohjeita ja valitse Yritä uudelleen.
    Toiminto tarjoaa hyödyllisiä tietoja verkkoon yhdistetyn tulostimen asetusten määrittämiseen, mukaan lukien verkon kirjautumistiedot ja tietokoneen nykyiset verkkotiedot.
Vaihe 5: Poista tietokoneen palomuuriohjelmisto väliaikaisesti käytöstä
Palomuuriohjelmisto auttaa estämään sisäverkkoon kohdistuvat hyökkäykset, mutta jotkin asetukset tai kokoonpanot voivat estää yhteyden verkkotulostimiin. Käytä HP Print and Scan Doctor -ohjelmaa tunnistamaan tietokoneen palomuuriohjelmisto ja poistamaan se väliaikaisesti käytöstä.
  1. Palaa Print and Scan Doctor -ikkunaan ja valitse Verkko.
    Kuva : Valitse HP Print and Scan Doctor -ikkunassa Verkko
    Valitse HP Print and Scan Doctor -ikkunassa Verkko.
  2. Valitse avattavasta valikosta Palomuurien vianmääritys.
    Kuva : Valitse avattavasta valikosta Palomuurien vianmääritys
    Valitse avattavasta valikosta Palomuurien vianmääritys.
  3. Napsauta sellaisen järjestelmässäsi olevan palomuuriohjelmiston nimeä, jonka tilana on Käytössä, ja valitse sitten Poista käytöstä.
    Kuva : Esimerkki Palomuurien vianmääritys -ikkunasta
    Kuva: Lisätiedot-ikkuna
  4. Yritä asentaa HP-ohjain ja -ohjelmisto uudelleen.
    • Jos asennus on valmis, tutustu palomuurin ohjelmiston tukisivustoon muuttaaksesi eri asetuksia, kuten suojaustaso ja luotetut vyöhykkeet, ja avaa portit mahdollistaaksesi viestintä HP:n ohjelmistojen ja verkkosivujen kanssa. Asetusten muuttamisen jälkeen ota käyttöön palomuuri Print and Scan Doctorista.
    • Jos asennus ei onnistunut, ongelman aiheuttaja ei ole palomuuriohjelmisto. Ota Print and Scan Doctorista palomuuri käyttöön uudelleen ja jatka seuraavaan vaiheeseen.
Vaihe 6: HP-ohjaimen ja -ohjelmiston asennuksen poistaminen
Osa HP-ohjelmistokomponenteista on voitu asentaa virheellisesti, vaikka ohjaimen ja tulostimen määritystä ei viimeistelty.
  1. Jos tulostimesi on liitetty tietokoneeseen USB-kaapelilla, irrota kaapeli tulostimesta.
  2. Hae Windowsissa sanoilla ohjelmat ja toiminnot ja valitse hakutuloksista Ohjelmat ja Toiminnot.
  3. Napsauta asennettujen ohjelmien luettelossa HP-tulostintasi ja valitse Poista tai Kyllä.
  4. Poista ohjelmiston asennus noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.
  5. Käynnistä tietokone uudelleen.
Vaihe 7: Asenna HP-ohjelmisto uudelleen
Kun olet poistanut ohjelmiston, lataa uusin täysien ominaisuuksien tulostinohjelmisto siirtymällä HP:n asiakastukeen. Tämä varmistaa tulostimen täyden toimivuuden.
  huomautus:
Vaihtoehtoisesti voit käyttää ohjelmistolevy, jos se tukee tietokoneellesi asennettua käyttöjärjestelmää.
  1. Käynnistä tulostin.
  2. Jos tulostimesi on liitetty tietokoneeseen USB-kaapelilla, irrota kaapeli tulostimesta.
  3. Valitse kehotettaessa tulostimen mallin tunnistustapa ja seuraa näyttöön tulevia ohjeita siirtyäksesi lataussivulle.
  4. Napsauta täysien ominaisuuksien ohjaimen vierestä Lataa (suositellaan) tai valitse toinen ohjainvaihtoehto napsauttamalla Perusohjaimet.