HP ScanJet Pro, ScanJet Enterprise Flow - Kuvien laatuongelmat

Seuraavissa aiheissa kuvataan tavallisten kuvanlaatuongelmien ratkaisemista.

Tulostetuilla sivuilla on pystysuuntaisia, valkoisia tai värillisiä raitoja

Tulostimen väriaine tai muste voi olla lopussa. Skannaamalla kokeeksi jotakin muuta voit selvittää, onko ongelman syy tulostimessa.
Jos toisessa skannauksessa ilmenee sama ongelma, yritä tulostaa skannaus eri tulostimessa.
Asiakirjansyöttölaitteen sisällä oleviin skannausnauhoihin saattaa kertyä pölyä, joka voi aiheuttaa virheitä skannatussa kuvassa. Pyyhi skannausnauhat puhtaaksi pehmeällä, nukkaamattomalla liinalla. Voit suihkuttaa liinaan mietoa lasinpuhdistusainetta.

Skannatut kuvat eivät ole suorassa

• Varmista, että paperinohjaimet on asetettu skannerin keskelle ja että niiden leveys on määritetty skannattavan kohteen mukaan. Varmista, että paperinohjaimet ovat kiinni skannattavien kohteiden reunoissa.
  • Windows: Voit suoristaa lähdeasiakirjan sivumittoihin nähden vääristyneen sisällön Automaattinen suoristaminen -⁠toiminnolla. Käytä Automaattinen koon havaitseminen -⁠toimintoa suoristaaksesi sivun kuvat, jotka ovat menneet vinoon skannauksen aikana.

Skannatussa kuvassa on raitoja tai naarmuja

Lisätietoja skannerin puhdistamisesta on käyttöoppaan Huoltaminen ja ylläpito -⁠osassa.
  • Tarkista, että alkuperäiskappaleet ovat puhtaita ja sileitä.
  • Puhdista skannerinauhat.

Skannattu kuva on epätarkka

• Tarkista, onko skannerin paperiradalla skannausta häiritseviä esteitä. Varmista myös, että paperinohjaimet on asetettu asianmukaisesti. Yritä skannausta uudelleen.
  • Tarkista, että asiakirja ei ole epätarkka.

Skannaustulokset ovat kokonaan mustia tai valkoisia

• Kohde on mahdollisesti asetettu väärin syöttölokeroon. Varmista, että skannattava kohde on asetettu syöttölokeroon kuvapuoli alaspäin.
  • Windows: Jos skannaat mustavalkokuvaa, varmista että mustavalkoskannauksen kynnystä ei ole asetettu kumpaankaan ääripäähän. Mustavalkoskannauksen kynnyksen asettaminen ääriarvoon tuottaa kuvan, joka on kokonaan valkoinen tai musta.
  • OS X: Jos skannataan tekstikuvaa Image Capture -⁠sovelluksen avulla, aseta Kuvan korjaus arvoon Manuaalinen ja käytä Kynnys liukuasteikkoa kynnyksen säätämiseksi.

Skannattavan kuvan alareuna ei mahdu skannattuun kuvaan

Oletusarvoisesti skannausohjelmiston avulla voi skannata kohteita, jotka ovat korkeintaan 365 mm pitkiä.
Tarkista, että skannausohjelmasta valitsemasi (tai skannauspikavalintaan sisältyvä) sivukoko vastaa skannattavan asiakirjan pituutta.

Kuvan suurentaminen ei onnistu

Ohjelmisto saattaa määrittää koko skannausalueen valotuksen yhden pienen alkuperäiskappaleen sijasta. Valitse ja vedä valinta-alueen kahvoista, kunnes näet skannattavan kuva-alueen.