HP:n tietokoneet - Windows 10 -tuotteen aktivointi

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-tietokoneita ja -taulutietokoneita, joissa on Windows 10.
Ehkäistäkseen ohjelmistojen piraattiversioiden leviämisen Windows edellyttää, että Windows 10 aktivoidaan, ennen kuin sitä voi käyttää. Kaikki HP- ja Compaq-tietokoneet ja -taulutietokoneet, joissa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä, aktivoituvat automaattisesti, kun Internet-yhteys muodostetaan, jotta tietokoneen asetukset on helpompi määrittää. Jos kuitenkin haluat asentaa jonkin muun Windows 10 -version (esimerkiksi Enterprise-version) tai kaupasta ostetun Windows 10:n, Windows on aktivoitava asennuksen yhteydessä. Joissakin tilanteissa Windows voi myös pyytää aktivoimaan tuotteen, vaikka tuote on jo aktivoitu.
Voit myös päivittää laitteen kirjoittamalla juuri saamasi aktivointiavaimen Järjestelmän ominaisuudet -ikkunaan. Tällöin järjestelmä tunnistaa automaattisesti, ettei käyttöjärjestelmän versio ole oikea, ja lataa ja asentaa päivitetyn version uudet ominaisuudet.
Windows 10 -käyttöjärjestelmän aktivointitavat
Windows 10 -käyttöjärjestelmän voi aktivoida kahdella tavalla: OEM-aktivointi 3.0 ja Windows-käyttöjärjestelmän tuoteaktivointi.
  • OEM-aktivointi 3.0 (OA3) tapahtuu tehtaalla. Digitaalinen tuoteavain (DPK) asennetaan emolevyn BIOSiin valmistusprosessin aikana.
  • Windows-tuotteen aktivointi (Windows Product Activation) (WPA) lähettää asennustunnuksen Microsoftille, ennen kuin Windows vahvistetaan ja aktivoidaan. Tätä menetelmää käytetään päivitettäessä tai asennettaessa Windows 10 -käyttöjärjestelmä levyltä (ei HP:n järjestelmän palauttaminen).
Windows 10:n uudelleenaktivointitarpeen syyt
Jos tietokoneessa on Windows 10 valmiiksi esiasennettuna, seuraavat syyt voivat aiheuttaa sen, että Windows on aktivoitava Microsoftin kautta:
  • Windows-version päivittäminen, kuten Windows 10 Home -version vaihtaminen Windows 10 Pro -versioon.
  • HP:n järjestelmän palauttaminen sen jälkeen, kun palautus on tehty HP:n palautuslevyiltä.
  • Tiettyjen laiteohjaimien ja ohjelmistojen asentaminen.
  • Tiettyjen käyttöjärjestelmän ohjelmistojen tai tiedostojen poistaminen.
  • BIOSin päivittäminen tai uuden, muun yhtiön kuin HP:n toimittaman BIOS-päivityksen asentaminen.
  • Emolevyn vaihtaminen sellaiseen, joka ei sisällä BIOSin alkuperäisvalmistajan versiota.
  • Windows 10:n puhdas asennus
Windows-aktivointiin liittyvät termit
Seuraavassa luetellaan termejä, joita aktivointiprosessin aikana käytetään:
  • Windows-tuotteen aktivointi (WPA, Windows Product Activation): Käyttäjän on avattava tietokoneen lukitus, ennen kuin Windowsia voi käyttää.
  • OEM-aktivointi 3.0 (OA3): Windowsin aktivointi ei yleensä vaadi käyttäjän toimia, mutta tietokone on yhdistettävä Internetiin, jotta Windows aktivoituu automaattisesti.
  • Käyttöoikeussopimus: Sopimus, jonka Windows-käyttäjän on hyväksyttävä voidakseen käyttää Windows-tuotetta.
  • Aitoustodistus (COA, Certificate of Authenticity): Omistajan tunnistustavasta kertova todiste, joka auttaa vahvistamaan, ettei Windows-tuotetta ole väärennetty tai kopioitu. COA voi olla tarra, joka sisältää viivakoodin ja tuoteavaimen.
  • Microsoftin aitoustarra (GML, Genuine Microsoft Label): Esiasennetulla Windows 10 -käyttöjärjestelmällä varustetuissa tietokoneissa oleva tarra. GML kertoo, mikä Windows 10 -versio tietokoneeseen on alun perin asennettu.
  • Tuoteavain: 25-merkkinen aakkosnumeerinen koodi, jota käytetään Windowsin aktivoinnissa.
  • Asennustunnus: Windowsin määrityksen aikana annetun tuoteavaimen perusteella luotu numero.
  • Vahvistustunnus: Numerosarja, jonka avulla aktivointi voidaan suorittaa loppuun.
Windows 10 -käyttöjärjestelmän aktivointi Internetin kautta
Windows 10 -käyttöjärjestelmän aktivointi käy nopeimmin ja helpoimmin Internetin kautta. Jos käytössäsi ei ole Internet-yhteyttä tai jos verkkoyhteyden muodostaminen on hankalaa, katso tämän asiakirjan kohtaa Muita tapoja aktivoida Windows 10. Sinua ehkä pyydetään aktivoimaan nykyinen Windows-versiosi, ennen kuin asennat Windows 10:n, jos asennettuna oleva Windows 8.1- tai Windows 7 -versiosi ei ole aito.
Windowsin aktivoinnin vahvistaminen
Jos haluat varmistaa, että Windowsin aktivointi on onnistunut, toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti.
  1. Avaa Asetukset-sovellus painamalla näppäinyhdistelmää Windows + I.
  2. Valitse Päivitys ja suojaus.
    Kuva : Päivitykset ja suojaus
    Järjestelmä Asetukset-sovelluksessa
  3. Valitse Päivittäminen ja suojaus -kohdassa vasemmalla olevasta valikosta Aktivointi.
    Kohdan Aktivointi vieressä lukee, että Windows on aktivoitu.
    Kuva : Windowsin aktivointitiedot
    Windowsin aktivointitiedot
Muita tapoja aktivoida Windows 10
Jos haluat käyttää vaihtoehtoista Windows 10:n aktivointitapaa, valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista.
Windows 10:n aktivointivirheiden vianmääritys
Jos Windowsin aktivoinnin aikana näkyviin tulee virhekoodi, koita ratkaista ongelma seuraavien ohjeiden avulla. Jos saat virheilmoituksen uudelleen, ota yhteyttä Microsoftin tukeen. Ennen kuin otat yhteyttä Microsoftiin, tarkista tuotetunnus Järjestelmän ominaisuudet -ikkunasta.
Kirjoita Tuotetunnus Windowsin hakukenttään ja valitse Tuotetunnus hakutuloksista.
Voit myös etsiä ja avata Asetukset. Valitse sitten Järjestelmä ja Tietoja.
Kuva : Windowsin tuotetunnus
Windowsin tuotetunnus
Seuraavassa taulukossa on kuvattu aktivoinnin virheilmoituksia ja niiden mahdollisia ratkaisuja.
Virheilmoitus
Virheilmoituksen merkitys
Mahdolliset ratkaisut
Windows 10:tä ei ole aktivoitu sen jälkeen, kun järjestelmä on päivitetty Windows 7 SP1- tai Windows 8.1 -versiosta
Windowsia ei aktivoitu automaattisesti asennuksen aikana.
  1. Valitse Käynnistä ja valitse sitten Asetukset. Valitse Päivitys ja suojaus ja Aktivointi.
  2. Valitse Siirry kauppaan ja tarkista, onko laitettasi varten saatavana kelvollinen käyttöoikeus. Jos kelvollista käyttöoikeutta ei ole saatavana, osta Windows kaupasta.
    Tämä ohje on voimassa vain, jos et ole tehnyt laitteeseen laitteistomuutoksia.
Windowsia ei ole aktivoitu. Tietokone ei ole enää aktivoitu. Jos olet hiljattain asentanut Windowsin uudelleen tai tehnyt muutoksia laiteohjelmistoon, voit pyytää apua ottamalla yhteyden tukeen.
Windows 10:tä ei ole aktivoitu tietokoneessa laitteistokokoonpanoon tehtyjen muutosten takia tai siksi, että Windows 10 on aktivoitu tietokoneella monta kertaa.
Avaa Asetukset. Valitse Päivitys ja suojaus ja Aktivointi, ja suorita sitten aktivoinnin vianmääritys. Jos ongelma jatkuu, ota yhteys Microsoftin tukeen.
Aktivoi Windows. Käytät Windowsia vikasietotilassa. Käynnistä Windows normaalisti uudelleen, jotta saat aktivoinnin tehtyä.
Windows 10:n aktivointi ei ole mahdollista vikasietotilassa.
Uudelleenkäynnistys normaalitilassa Windowsista käsin:
  1. Paina näppäinyhdistelmää Windows + R
  2. Kirjoita Avaa-kenttään msconfig ja valitse OK
  3. Valitse Järjestelmän määritykset -työkalun Yleiset-välilehdessä Normaali käynnistys ja valitse OK.
  4. Valitse Järjestelmän määritykset -ikkunassa Käynnistä uudelleen.
Pyydä lisäohjeita Microsoftin tuesta.
Tuoteavain ei toiminut. (Virhekoodi: 0xC004C003)
Tuoteavaimessa on ongelma.
Avaa Asetukset. Valitse Päivitys ja suojaus ja Aktivointi, ja suorita sitten aktivoinnin vianmääritys. Jos ongelma jatkuu, ota yhteys Microsoftin tukeen.
Aktivointipalvelin ilmoitti, että moniaktivointiavain on ylittänyt raja-arvonsa. (Virhekoodi: 0xC004C020)
Tämä virhe tapahtuu, kun volyymikäyttöoikeutta (yrityksen Microsoftilta ostama käyttöoikeus, jolla Windowsin voi asentaa useaan tietokoneeseen) on käytetty useammin kuin Microsoftin ohjelmiston käyttöoikeussopimuksen ehdot sallivat.
Voit korjata ongelman käyttämällä tietokoneen aktivointiin eri tuoteavainta. Lisätietoja saat järjestelmänvalvojalta.
Windowsia ei ole aktivoitu. Tuoteavain ei toiminut. Ota yhteys tietokoneen valmistaneeseen yritykseen, yritä käyttää toista avainta tai osta uusi avain.
Windows ei pysty käsittelemään tuoteavainta valmistusvirheen, tietokoneen vian, Windows 10:n puutteellisen asennuksen, virheellisen tuoteavaimen tai avaimen näppäilyvirheen vuoksi.
Tarkista tuoteavain huolellisesti uudelleen varmistaaksesi, että olet kirjoittanut kaikki numerot ja kirjaimet oikein. Yritä antaa avain uudelleen valitsemalla Aktivoi uudella tuoteavaimellaWindowsin aktivointi -ikkunassa ja noudata näytön ohjeita.
Osta uusi avain valitsemalla Osta uusi avainWindowsin aktivointi -ikkunassa ja noudata näytön ohjeita.
Pyydä lisäohjeita Microsoftin tuesta.
Aitoustarkistus havaitsi luvatta muutettuja Windowsin binaaritiedostoja. (Virhekoodi: 0xC004C4AE)
Ohjelmistojen käyttöoikeuspalvelu havaitsi, että käyttöoikeuden testaus epäonnistui. (Virhekoodi: 0xC004E003)
Kolmannen osapuolen sovellus on muuttanut Windows 10:tä, ja se on palautettava aiempaan versioon.
Tämä virhe saattaa näkyä, jos lisäsit kolmannen osapuolen sovelluksella näyttökielen, jota Windows ei tue tällä hetkellä. Voit korjata ongelman peruuttamalla Windowsiin tehdyt muutokset siten, että palautat tietokoneesi järjestelmän aiempaan versioon.
Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, Windows-versiosi ei ehkä ole aito, ja sinun on ehkä ostettava uusi Windows.
Windowsia ei ole aktivoitu. Tämä tuoteavain on jo käytössä toisessa tietokoneessa. Kokeile eri avainta tai osta uusi.
Yleensä Microsoft sallii tuoteavaimen asennuksen vain yhteen tietokoneeseen kerrallaan.
Tarkista tuoteavain huolellisesti uudelleen varmistaaksesi, että olet kirjoittanut kaikki numerot ja kirjaimet oikein. Yritä kirjoittaa avain uudelleen valitsemalla Siirry kauppaanAktivointi-ikkunassa. Noudata sitten näytön ohjeita.
Avaa Asetukset. Valitse Päivitys ja suojaus ja Aktivointi, ja suorita sitten aktivoinnin vianmääritys. Jos ongelma jatkuu, ota yhteys Microsoftin tukeen.
Windowsia ei ole aktivoitu. Tätä esiasennettua Windows-versiota ei voi aktivoida. Ota yhteys tietokoneen valmistajaan tai osta uusi avain.
Windows 10:aa ei ole aktivoitu tietokoneessa esimerkiksi laiteohjelmiston kokoonpanoon tehtyjen muutosten tai valmistusvian takia.
Avaa Asetukset. Valitse Päivitys ja suojaus ja Aktivointi, ja suorita sitten aktivoinnin vianmääritys. Jos ongelma jatkuu, ota yhteys Microsoftin tukeen.
Windowsia ei ole aktivoitu. Aktivoi Windows antamalla uusi tuoteavain.
Windows 10:aa ei ole esiasennettu tietokoneeseen, eikä tuoteavainta ole määritetty.
Avaa Asetukset. Valitse Päivitys ja suojaus ja Aktivointi, ja suorita sitten aktivoinnin vianmääritys. Jos ongelma jatkuu, ota yhteys Microsoftin tukeen.
Windowsia ei ole aktivoitu. Tuoteavain ei täsmää asuinalueeseesi, joten kokeile toista avainta.
Tuoteavainta ei ole tarkoitettu sijaintiasetuksissasi määritetylle alueelle.
Tarkista sijaintiasetuksesi: Kirjoita Windowsin hakukenttään alue ja valitse Alue hakutuloksista. Tarkista Alue-ikkunan Sijainti-välilehdellä, että Kotisijainti-valikosta on valittu oikea sijainti.
Avaa Asetukset. Valitse Päivitys ja suojaus ja Aktivointi, ja suorita sitten aktivoinnin vianmääritys. Jos ongelma jatkuu, ota yhteys Microsoftin tukeen.
Windowsia ei ole aktivoitu. Tuoteavainta voi käyttää vain Windowsin palauttamiseen tietokoneissa, joihin Windowsia ei ole esiasennettu valmiiksi. Voit aktivoida Windowsin puhelimitse.
Tietokoneeseen asennetun Windows 10:n käyttöoikeus ei täsmää määritetyn avaimen tyypin kanssa.
Avaa Asetukset. Valitse Päivitys ja suojaus ja Aktivointi, ja suorita sitten aktivoinnin vianmääritys. Jos ongelma jatkuu, ota yhteys Microsoftin tukeen.
Windowsia ei ole aktivoitu. Tietokoneessa on tiedostoja, jotka estävät aktivoinnin. Sinun on ostettava ja asennettava uusi Windows-versio.
Tietokoneessa on tiedostoja, jotka estävät Windows 10:n aktivoinnin.
Osta uusi tuoteavain valitsemalla Siirry kauppaanAktivointi-ikkunassa. Noudata sitten näytön ohjeita.
Avaa Asetukset. Valitse Päivitys ja suojaus ja Aktivointi, ja suorita sitten aktivoinnin vianmääritys. Jos ongelma jatkuu, ota yhteys Microsoftin tukeen.
Windowsia ei ole aktivoitu. Windowsia ei voitu aktivoida juuri nyt. Yritämme aktivoida sen puolestasi.
Windows ei pysty muodostamaan yhteyttä verkkoaktivointipalveluun.
Salli Windowsin jatkaa aktivoinnin suorittamista tai noudata kohdan Windows 10 -käyttöjärjestelmän aktivointi puhelimitse ohjeita.
Avaa Asetukset. Valitse Päivitys ja suojaus ja Aktivointi, ja suorita sitten aktivoinnin vianmääritys. Jos ongelma jatkuu, ota yhteys Microsoftin tukeen.
Verkko-ongelma Windowsin aktivoinnissa. (Virhekoodi: 0xC004FC03)
Tietokoneellasi ei ole verkkoyhteyttä.
Tämä virhe saattaa näkyä, jos Internet-yhteyttä ei ole tai palomuuriasetukset estävät Windowsia viimeistelemästä aktivointiprosessia verkon kautta. Varmista, että Internet-yhteys on käytössä ja palomuuri ei estä Windows-aktivointia.
Windowsia ei ole aktivoitu. Windows-versio on vanhentunut. Asenna aktivoitavaksi uusin versio.
Asennettu Windows 10 on kokeiluversio, eikä käyttöoikeus ole enää voimassa.
Asenna Windows 10:sta muu kuin kokeiluversio.
Avaa Asetukset. Valitse Päivitys ja suojaus ja Aktivointi, ja suorita sitten aktivoinnin vianmääritys. Jos ongelma jatkuu, ota yhteys Microsoftin tukeen.
Ohjelmistojen käyttöoikeuspalvelu havaitsi, että määritettyä tuoteavainta voi käyttää vain päivittämiseen, ei täysiin asennuksiin. (Virhekoodi: 0xC004F061)
Päivittämistä varten tietokoneessasi on oltava asennettuna kelvollinen Windows 8.1- tai Windows 7-versio.
Osta kelvollinen tuoteavain valitsemalla Siirry kauppaanAktivointi-ikkunassa. Noudata sitten näytön ohjeita.
Aktivointipalvelin ilmoitti, että tuoteavaimen sallittu lukituksen poistoyritysten määrä on ylittynyt. (Virhekoodi: 0xC004C008)
Tämä virhe saattaa näkyä, jos tuoteavain on jo käytössä toisessa tietokoneessa tai sitä käytetään useammassa tietokoneessa kuin Microsoftin ohjelmiston käyttöoikeussopimuksen ehdot sallivat.
Korjaa ongelma ostamalla erillinen Windows-aktivoinnin tuoteavain jokaista tietokonettasi varten.
Osta kelvollinen tuoteavain valitsemalla Siirry kauppaanAktivointi-ikkunassa. Noudata sitten näytön ohjeita.
Ilmeni suojausvirhe. (Virhekoodi: 0x80072F8F)
Tämä virhe saattaa näkyä, jos tietokoneen päivämäärä ja kellonaika eivät ole oikein tai jos Windows ei voi muodostaa verkkoyhteyttä aktivointipalveluun tuoteavaimen tarkistamista varten.
Varmista, että tietokoneesi päivämäärä ja kellonaika on määritetty oikein.
Tarkista, että Internet-yhteys on muodostettu.
Määrittämätön virhe. (Virhekoodi: 0x80004005)
Windows ei aktivoitunut.
Valitse Käynnistä ja valitse sitten Asetukset. Valitse Päivitys ja suojaus ja Aktivointi, ja valitse sitten Aktivoi.
Aktivointiongelmat emolevyn vaihdon jälkeen tai volyymikäyttöoikeuksiin liittyvät aktivointiongelmat
Jos aktivoinnissa on ongelmia, kun olet vaihtanut emolevyn tai kun yrität käyttää volyymikäyttöoikeuden aktivointiavainta, siirry seuraavaan sivustoon:
Lisätietoja
Lue lisää Windowsin aktivoinnista seuraavista sivustoista: