HP LaserJet Enterprise MFP - HP:n etäohjauspaneelin käyttö tulostimen hallintaan ja vianmääritykseen

Johdanto
HP LaserJet Enterprise -tulostimissa ja HP OfficeJet Enterprise -tulostimissa on pilvipohjainen ratkaisu käyttäjien ja IT-osastojen tueksi tai tukihenkilön avuksi tulostusongelmien, kuten paperitukosten, etävianmäärityksessä tulostimen sulautetussa verkkopalvelimessa olevan uuden etäohjauspaneelin avulla.
IT-osasto tai tekninen tuki voi käyttää tätä ominaisuutta HP Enterprise -tulostimissa, joissa on FutureSmart 3.4- tai sitä uudempi laiteohjelmistoversio. Tulostimen vianmääritys tai hallinta pöytäkoneen tai kannettavan selainikkunassa on mahdollista kirjautumalla sulautettuun verkkopalvelimeen järjestelmänvalvojan salasanalla ja käynnistämällä etäohjauspaneeli. Voit käyttää toimintoa seuraaviin tehtäviin:
  • Tulostimen virheen korjaus tai tulostimen hallinta etätoimina, kun käyttäjä ei ole ohjauspaneelin luona
  • Ohjauspaneelin käyttäjän etäohjaus ongelman ratkaisemisessa tai opastus tiettyjen toimintojen käyttämiseen.
Ennen aloittamista
  • Varmista, että sinulla on tulostimen IP-osoite tai isäntänimi.
      huomautus:
    Jos et tiedä IP-osoitetta tai isäntänimeä ja opastat ohjauspaneelin käyttäjää, näet IP-osoitteen tai isäntänimen napauttamalla aloitusnäytössä verkon painiketta tai tulostamalla asetussivun. Voit tehdä tämän vierittämällä ja avaamalla valikot Hallinta > Raportit > Asetus-/tilasivut > Asetussivu ja valitsemalla sitten Tulosta.
  • Varmista, että käytössäsi on tuettu tulostin, jossa on FutureSmart 4.3- tai sitä uudempi laiteohjelmistoversio. Seuraavassa luettelossa on Tulostimet, jotka tukevat HP:n etäohjauspaneelitoimintoa.
  • Varmista, että sinulla on järjestelmänvalvojan salasana sulautettua verkkopalvelinta (EWS) varten.
      huomautus:
    Tiedot-välilehden etäohjauspaneelipainike ei ole käytettävissä ennen kuin järjestelmänvalvojan salasana on määritetty sulautetussa verkkopalvelimessa ja käyttäjä on kirjautunut sisään järjestelmänvalvojan tunnuksilla. Voit määrittää salasanan valitsemalla Suojaus-välilehden, kirjoittamalla tunnistetiedot Määritä paikallisen järjestelmänvalvojan salasana ‑kenttään, siirtymällä sivun alareunaan ja valitsemalla sitten Käytä. Näin estetään etäohjauspaneelin luvaton käyttö.
  • Etäohjauspaneelin käyttäminen edellyttää Javascriptin käyttöönottoa selaimessa.
Vaihe 1: HP:n sulautetun verkkopalvelimen (EWS) avaaminen
  1. Näytä tulostimen IP-osoite tai isäntänimi painamalla laitteen ohjauspaneelin aloitusnäytössä Verkko -painiketta.
  2. Avaa selain ja kirjoita osoiteriville IP-osoite tai isäntänimi täsmälleen siinä muodossa kuin se näkyy tulostimen ohjauspaneelissa. Paina tietokoneen näppäimistön Enter-näppäintä. Sulautettu verkkopalvelin avautuu.
    Kuva : Esimerkki IP-osoitteesta selainikkunassa
      huomautus:
    Jos selaimessa näkyy ilmoitus, jonka mukaan sivuston käyttö ei ehkä ole turvallista, jatka sivustoon siitä huolimatta. Tämän sivuston käyttö ei vahingoita tietokonetta.
    Kuva : Sulautetun verkkopalvelimen aloitusnäytön kuva
Vaihe 2: Etäohjauspaneelin käyttäminen
  1. Valitse yläosan siirtymisvälilehtien avulla Tiedot.
  2. Valitse vasemmasta siirtymisruudusta Etäohjauspaneeli.
  3. Napsauta Käynnistä etäohjauspaneeli -painiketta Etäohjauspaneeli-sivulla.
      huomautus:
    Jos ohjauspaneelia käyttää tunnettu tai tuntematon käyttäjä, Pyydetään käyttölupaa -tehtävän edistymisen osoitin tulee näkyviin sulautetussa verkkopalvelimessa. Jos opastat tunnettua käyttäjää ohjauspaneelin käytössä, pyydä käyttäjää sallimaan ohjauspaneelin etäkäyttö. Jos ohjauspaneelia käyttää tuntematon käyttäjä, tai ohjauspaneelin luona ei ole käyttäjää ja haluat etäkäyttää tulostinta, odota tulostimen automaattisammutuksen aikakatkaisua (kun ei enää käytössä).
    Kuva : Sulautetun verkkopalvelimen aloitusnäytön kuva
  4. Luo etäkäyttöyhteys ohjauspaneeliin.
    • Kun ohjauspaneelia ei käytä kukaan, etäkäyttöyhteyden luominen tulostimen etähallintaa varten on mahdollista heti.
    • Jos haluat hallita tulostinta, kun ohjauspaneelia käyttää tuntematon käyttäjä, odota tulostimen automaattisammutuksen aikakatkaisua (kun ei enää käytössä).
        huomautus:
      Kun ohjauspaneelin näyttöön tulee Pyydetään käyttölupaa -kehote, käyttäjä voi kieltää pääsyn etäkäyttäjältä. Tämä estää etäjärjestelmänvalvojaa keskeyttämästä tahattomasti paikallisen käyttäjän työskentelyä. Jos näin tapahtuu, odota, kunnes ohjauspaneeli ei ole enää käytössä.
    • Jos opastat tunnettua käyttäjää ohjauspaneelin käytössä, pyydä käyttäjää sallimaan pääsy ohjauspaneeliin valitsemalla Salli tulostimen ohjauspaneelin näyttöön tulevassa valintaikkunassa.
        huomautus:
      Käyttäjä voi käyttää ohjauspaneelia samanaikaisesti, mutta hän tarvitsee vahvistuksen järjestelmänvalvojalta voidakseen palata aloitusnäyttöön. Käyttäjä ei näe istunnon aikana syötettäviä järjestelmänvalvojan salasanoja.
  5. Valitse etäohjauspaneeli-ikkunassa (EWS) jokin niistä asetuksista, jotka ovat tavallisesti ohjauspaneelia suoraan käyttävän käytettävissä. Jos käyttäjä on ohjauspaneelin luona, hän voi seurata etäistuntoa.
      huomautus:
    Ohjauspaneelissa näkyvä vihreä kehys ilmaisee, että tulostinta hallitaan parhaillaan etäyhteyden kautta.
    Kuva : Sulautetun verkkopalvelimen aloitusnäytön kuva
  6. Kun olet valmis, valitse Lopeta etäistunto tai käynnistä tulostin uudelleen valitsemalla Käynnistä laite uudelleen.
      huomautus:
    Jos et lopeta istuntoa, tulostin varoittaa ohjauspaneelin luona olevaa käyttäjää, kun etäistunnossa ei ole ollut toimintaa 5 minuuttiin, ja lopettaa etäistunnon automaattisesti 1 minuutin kuluttua varoituksesta.
Tulostinsarja, joka tukee HP:n etäohjauspaneelitoimintoa
  • HP LaserJet Enterprise 500 MFP M525
  • HP LaserJet Enterprise 500 Color M551
  • HP Color LaserJet Enterprise M552
  • HP Color LaserJet Enterprise M553
  • HP LaserJet Enterprise 500 Color MFP M575
  • HP LaserJet Enterprise 600 M601
  • HP LaserJet Enterprise 600 M602
  • HP LaserJet Enterprise 600 M603
  • HP LaserJet Enterprise M604
  • HP LaserJet Enterprise M605
  • HP LaserJet Enterprise M606
  • HP LaserJet Enterprise -monitoimitulostin M630
  • HP Color LaserJet Enterprise M651
  • HP Color LaserJet Enterprise MFP M680
  • HP LaserJet Enterprise 700 M712
  • HP LaserJet Enterprise -monitoimitulostin M725
  • HP Color LaserJet Enterprise M750
  • HP LaserJet Enterprise 700 Color MFP M775
  • HP LaserJet Enterprise M806
  • HP LaserJet Enterprise Flow MFP M830
  • HP Color LaserJet Enterprise M855
  • HP Color LaserJet Enterprise Flow MFP M880
  • HP LaserJet Enterprise M4555 MFP
  • HP Color LaserJet Enterprise CM4540 MFP
  • HP Color LaserJet Enterprise CP5525
  • HP OfficeJet Enterprise Color X555
  • HP OfficeJet Enterprise Color MFP X585