HP LaserJet Enterprise MFP M527 - Tulostimen ohjelmiston asentaminen Windowsissa, kun käytössä on USB-kaapeliyhteys

Asennus- ja ohjainvaihtoehdot
Lue seuraavat tiedot ja päätä asennusvaihtoehto niiden mukaan.
Lataaminen
CD
Uusi tulostin:
Ohjelmiston voi ladata maksutta HP:n sivustosta, ja se sisältää uusimmat tulostinkohtaiset ohjaimet, asennusohjelman ja muut hallintatyökalut.
CD-levyltä asentaminen on nopea ja helppo tapa, mutta se ei välttämättä sisällä uusinta saatavilla olevaa ohjainta ja ohjelmistoa, vaikka kyseessä olisi uusi tulostin.
Vanha tulostin:
Ohjelmiston lataaminen on hyvä vaihtoehto vanhempia tulostimia asennettaessa, ja se auttaa välttämään asennusongelmia.
Asennus CD-levyltä ei ehkä toimi, jos asennat tulostinta tietokoneeseen, jossa on HP-tulostimen valmistuksen jälkeen julkaistu käyttöjärjestelmä.
Tietoja ohjelmistosta
HP:n sivustosta ladattavissa oleva ohjelmisto on uusin tulostimelle saatavilla oleva ohjelmisto. HP päivittää ohjelmistoja ja ohjaimia usein tulostimen ja CD-levyn julkaisun jälkeen.
CD-levyllä oleva ohjelmisto on uusin versio vain tulostimen julkaisuhetkellä.
Ohjelmiston asennusvaihtoehtojen lisäksi joillekin tulostimille on saatavilla myös monen tyyppisiä tulostinohjaimia. Windowsia varten saatavilla voi olla seuraavat vaihtoehdot:
HP PCL 6 -tulostinohjain: HP PCL 6 -tulostinohjain sisältyy pakkauksen mukana toimitettuun CD-levyyn ja on oletusarvoinen tulostinohjain. HP PCL 6 -tulostinohjaimella on seuraavat ominaisuudet:
  • Suositeltava kaikkiin Windows-ympäristöihin ja useimpiin tulostustarpeisiin, kuten tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmille ja muihin yleisiin toimistosovelluksiin.
  • Varmistaa yleisesti parhaan nopeuden, tulostuslaadun ja tulostintoimintojen tuen useimmille käyttäjille.
  • Suunniteltu toimimaan yhdessä Windowsin GDI:n (Graphic Device Interface) kanssa, jolloin tulostusnopeus Windows-ympäristöissä on mahdollisimman suuri.
  • Ei ehkä ole täysin yhteensopiva kolmansien osapuolten toimittamien ja mukautettujen ohjelmistojen kanssa, joiden perustana on PCL 5
HP:n yleistulostinohjain (UPD): HP:n yleistulostinohjain (Universal Print Driver, UPD) Windows-järjestelmiä varten on suunniteltu useita tulostimia sisältävän verkon tulostusympäristön helppoon hallintaan. HP UPD on hyvä valinta pelkästään tulostukseen käytettävälle tulostimelle, koska ohjain tarjoaa VAIN tulostusominaisuuden.
Jos haluat käyttää UPD-ohjainta, lataa se HP:n Web-sivustosta. Lisätietoja on osoitteessa www.hp.com/go/upd.
Windows®-asennus ladatun ohjelmiston avulla: USB-yhteys
Tulostinohjelmiston voi ladata kahdella tavalla: Osoitteessa 123.hp.com voit käyttää automaattista asennustyökalua, joka tunnistaa tietokoneen käyttöjärjestelmän ja HP-tulostimen mallin uusimman tulostinohjelmiston lataamiseksi ja asentamiseksi. Tuotteen tukisivulta voit ladata ja asentaa tulostinohjelmiston manuaalisesti.
  huomautus:
Windows XP, Windows Vista ja Windows 7: Älä liitä USB-kaapelia ennen ohjelmiston asentamista. Asennustoiminto pyytää liittämään kaapelin oikeassa vaiheessa.
Tapa 1: Lataa tulostinohjelmisto osoitteessa 123.hp.com
  1. Siirry osoitteeseen 123.hp.com.
  2. Valitse avattavasta Valitse tulostin -valikosta HP LaserJet -tulostimet*, ja valitse sitten Aloita.
  3. Kun Connect-näyttö avautuu, valitse Lataa.
    Tietokone lataa HP Easy Start -ohjelmiston.
  4. Asenna tulostinohjelmisto ohjeiden mukaan.
Tapa 2: Lataa tulostinohjelmisto tuotteen tukisivulta
Vaihe 1: Lataa tulostinohjelmisto
  1. Siirry tulostimen Ohjelmisto- ja ohjainlataukset -sivulle: Ohjelmisto- ja ohjainlataukset
  2. Valitse tulostin kehotettaessa sivulla olevasta samankaltaisten tulostimien luettelosta.
  3. Valitse kieli avattavasta valikosta ja valitse sitten tietokoneen käyttöjärjestelmä.
  4. Valitse Ohjain - tuotteen asennusohjelmisto ja tarkista saatavilla olevat ohjelmisto- ja ohjainvaihtoehdot. Saatavilla olevat vaihtoehdot määräytyvät tulostimen mukaan.
      huomautus:
    HP suosittelee Täysien ominaisuuksien ohjelmistoratkaisu -vaihtoehtoa, joka takaa tulostimen parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja ominaisuudet.
  5. Valitse ohjain, lue sen tiedot ja valitse sitten Lataa. Ohjelmisto latautuu tietokoneeseen, ja HP-asennusohjelma avautuu.
      huomautus:
    Merkitse kansion sijainti muistiin.
      huomautus:
    Jos HP-asennusohjelma ei avaudu automaattisesti, siirry kansion sijaintiin ja avaa ladattu tiedosto. Tiedostonimen tunniste on .exe.
Vaihe 2: Suorita ohjelmiston asennus HP-asennusohjelmalla
HP-asennusohjelma koostuu kuudesta osasta. Asenna ohjelmisto suorittamalla kaikki kuusi osaa.
Osa 1: Ohjelmiston asentaminen
Asennettavan ohjelmiston tiedot näkyvät Ohjelmiston valinta -kohdassa.
  1. Valitse asennettava ohjelmisto:
    • Jatka suositeltua ohjelmistoasennusta valitsemalla Seuraava.
    • Jos haluat mukauttaa asennettavaa ohjelmistoa, valitse Mukauta ohjelmistovalintoja. Kun mukautetut ohjelmistovalinnat ovat valmiit, valitse Seuraava.
    • Jos haluat käyttää lisätukivaihtoehtoja ja -työkaluja, napsauta avattavia Lisäasetukset-valikkoja. Voit palata Ohjelmiston valinta -ikkunaan valitsemalla Takaisin. Käytettävissä olevia vaihtoehtoja:
      • Ohjelmiston hallinta: Voit ladata työkalun HP Web Jetadmin -sivulta.
      • Oppaat: Lataa käyttöopas, Readme-tiedosto sekä takuu- ja lakiopas. Voit käyttää HP Universal Print Driver – System Administrator’s Guide -oppaan verkkoversiota.
      • Hae erityisohjaimet: Siirry HP Universal Print Driver -portaaliin.
      • Web-tuki: Avaa tulostimen tuotetukisivu.
  2. Lue asennussopimuksia ja -asetuksia koskevat asiakirjat, valitse Olen lukenut ja hyväksyn asennussopimukset ja -asetukset ja valitse sitten Seuraava.
Osa 2: Asennuksen valmistelu
Valmistellaan asennusta -viesti tulee näkyviin.
  1. Kun asennuksen valmistelu on valmis, valitse Seuraava.
Osa 3: Laitteen liittäminen
  1. Valitse Yhteystyyppi-näytöstä Liitä suoraan tähän tietokoneeseen USB-kaapelilla ja valitse sitten Seuraava.
  2. Vain Windows XP, Windows Vista tai Windows 7: Kun Liitä tuote nyt -ikkuna tulee näkyviin, varmista, että tulostin on kytketty päälle, ja liitä USB-kaapeli tulostimesta tietokoneeseen.
  3. Odota, kun asennusohjelma tunnistaa tulostimen. Kun prosessi on valmis, Tuote on liitetty -ikkuna tulee näkyviin.
Osa 4: Asennus
Kun ohjelmistoasennus on valmis, Ohjelmisto on asennettu -ikkuna tulee näkyviin.
  1. Tarkista määritysasetukset ja muuta niitä tarvittaessa Laitteen asetukset -näytössä. Valitse Seuraava.
Osa 5: Tuotteen määrittäminen
  1. Tarkista HP ePrint- ja HP-sovelluksia koskevat tiedot Ota käyttöön HP-verkkopalvelu -näytöstä. Valitse Seuraava.
      huomautus:
    Lisätietoja HP ePrint -sovelluksesta on kohdassa HP ePrint -sähköpostitulostuksen määritys (c02981597).
    HP:n sulautettu verkkopalvelin (EWS) avautuu.
      huomautus:
    Jos selaimessa näkyy ilmoitus, jonka mukaan sivuston käyttö ei ehkä ole turvallista, jatka sivustoon siitä huolimatta. Tähän sivustoon siirtyminen ei vahingoita tietokonetta.
  2. Ota HP:n verkkopalvelut käyttöön käyttämällä EWS:ää.
Osa 6: Valmis
  1. Päätä asennus valitsemalla VALMIS.
Tulostimen jakaminen
Jakamalla tulostimen verkossa voit sallia tulostimen käytön muille käyttäjille. Jaa tulostin verkossa noudattamalla seuraavia ohjeita.
Tulostimen jakaminen Windows® 7 -käyttöjärjestelmässä tai vanhemmissa versioissa
  1. Valitse Käynnistä-painike ja etsi sitten asennettujen tulostimien luettelo toimimalla käyttöjärjestelmän mukaan seuraavasti:
    • Valitse Laitteet ja tulostimet tai Tulostimet ja faksit.
    • Valitse Ohjauspaneeli ja valitse sitten Tulostimet. Voit myös valita ensin Laitteisto ja äänet ja sitten Tulostimet.
    • Valitse Asetukset ja valitse sitten Tulostimet tai Tulostimet ja faksit.
  2. Napsauta tulostimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse Tulostimen ominaisuudet.
  4. Napsauta Jakaminen-välilehteä ja valitse sitten Jaa tämä tulostin.
  5. Määritä tulostimen Jakonimi ja valitse sitten Käytä.
  6. Sulje Ominaisuudet-valintaikkuna valitsemalla OK.
Windows® 8- ja Windows® Server 2012 -käyttöjärjestelmät
  1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tietokoneen näytön vasemmassa alakulmassa.
  2. Valitse Ohjauspaneeli.
  3. Valitse Näytä laitteet ja tulostimet tai Laitteet ja tulostimet.
  4. Napsauta tulostimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
  5. Napsauta Jakaminen-välilehteä ja valitse sitten Jaa tämä tulostin.
  6. Määritä tulostimen Jakonimi ja valitse sitten Käytä.
  7. Sulje Ominaisuudet-valintaikkuna valitsemalla OK.
Windows®-asennus mukana toimitetun CD-levyn avulla: USB-yhteys
  huomautus:
Windows XP, Windows Vista ja Windows 7: Jos se on jo yhdistetty, irrota USB-kaapeli tulostimesta ja tietokoneesta.
Vaihe 1: Avaa HP-asennusohjelma mukana toimitetulta CD-levyltä
  1. Aseta tulostusjärjestelmän ohjelmisto-CD-levy CD-asemaan. Ohjelmiston asennusohjelma tunnistaa käyttöjärjestelmän kielen, ja sen päävalikko avautuu kyseisellä kielellä.
    Jos asennusohjelma ei ole käynnistynyt 30 sekunnin kuluttua, suorita seuraavat vaiheet:
    1. Valitse Käynnistä-valikosta Suorita.
    2. Kirjoita X:\SETUP.EXE (jossa X vastaa CD-aseman tunnusta).
    3. Valitse OK. Asennusohjelma käynnistyy.
        huomautus:
      Jos Käyttäjätilien valvonta -valintaikkuna avautuu, jatka valitsemalla Salli tai Kyllä.
Vaihe 2: Suorita ohjelmiston asennus HP-asennusohjelmalla
HP-asennusohjelma koostuu kuudesta osasta. Asenna ohjelmisto suorittamalla kaikki kuusi osaa.
Osa 1: Ohjelmiston asentaminen
Asennettavan ohjelmiston tiedot näkyvät Ohjelmiston valinta -kohdassa.
  1. Valitse asennettava ohjelmisto:
    • Jatka suositeltua ohjelmistoasennusta valitsemalla Seuraava.
    • Jos haluat mukauttaa asennettavaa ohjelmistoa, valitse Mukauta ohjelmistovalintoja. Kun mukautetut ohjelmistovalinnat ovat valmiit, valitse Seuraava.
    • Jos haluat käyttää lisätukivaihtoehtoja ja -työkaluja, napsauta avattavia Lisäasetukset-valikkoja. Voit palata Ohjelmiston valinta -ikkunaan valitsemalla Takaisin. Käytettävissä olevia vaihtoehtoja:
      • Ohjelmiston hallinta: Voit ladata työkalun HP Web Jetadmin -sivulta.
      • Oppaat: Lataa käyttöopas, Readme-tiedosto sekä takuu- ja lakiopas. Voit käyttää HP Universal Print Driver – System Administrator’s Guide -oppaan verkkoversiota.
      • Hae erityisohjaimet: Siirry HP Universal Print Driver -portaaliin.
      • Web-tuki: Avaa tulostimen tuotetukisivu.
  2. Lue asennussopimuksia ja -asetuksia koskevat asiakirjat, valitse Olen lukenut ja hyväksyn asennussopimukset ja -asetukset ja valitse sitten Seuraava.
Osa 2: Asennuksen valmistelu
Valmistellaan asennusta -viesti tulee näkyviin.
  1. Kun asennuksen valmistelu on valmis, valitse Seuraava.
Osa 3: Laitteen liittäminen
  1. Valitse Yhteystyyppi-näytöstä Liitä suoraan tähän tietokoneeseen USB-kaapelilla ja valitse sitten Seuraava.
  2. Vain Windows XP, Windows Vista tai Windows 7: Kun Liitä tuote nyt -ikkuna tulee näkyviin, varmista, että tulostin on kytketty päälle, ja liitä USB-kaapeli tulostimesta tietokoneeseen.
  3. Odota, kun asennusohjelma tunnistaa tulostimen. Kun prosessi on valmis, Tuote on liitetty -ikkuna tulee näkyviin.
Osa 4: Asennus
Kun ohjelmistoasennus on valmis, Ohjelmisto on asennettu -ikkuna tulee näkyviin.
  1. Tarkista määritysasetukset ja muuta niitä tarvittaessa Laitteen asetukset -näytössä. Valitse Seuraava.
Osa 5: Tuotteen määrittäminen
  1. Tarkista HP ePrint- ja HP-sovelluksia koskevat tiedot Ota käyttöön HP-verkkopalvelu -näytöstä. Valitse Seuraava.
      huomautus:
    Lisätietoja HP ePrint -sovelluksesta on kohdassa HP ePrint -sähköpostitulostuksen määritys (c02981597).
    HP:n sulautettu verkkopalvelin (EWS) avautuu.
      huomautus:
    Jos selaimessa näkyy ilmoitus, jonka mukaan sivuston käyttö ei ehkä ole turvallista, jatka sivustoon siitä huolimatta. Tähän sivustoon siirtyminen ei vahingoita tietokonetta.
  2. Ota HP:n verkkopalvelut käyttöön käyttämällä EWS:ää.
Osa 6: Valmis
  1. Päätä asennus valitsemalla VALMIS.
Tulostimen jakaminen
Jakamalla tulostimen verkossa voit sallia laitteen käytön muille käyttäjille. Jaa tulostin verkossa noudattamalla seuraavia ohjeita.
Tulostimen jakaminen Windows® 7 -käyttöjärjestelmässä tai vanhemmissa versioissa
  1. Valitse Käynnistä-painike ja etsi sitten asennettujen tulostimien luettelo toimimalla käyttöjärjestelmän mukaan seuraavasti:
    • Valitse Laitteet ja tulostimet tai Tulostimet ja faksit.
    • Valitse Ohjauspaneeli ja valitse sitten Tulostimet. Voit myös valita ensin Laitteisto ja äänet ja sitten Tulostimet.
    • Valitse Asetukset ja valitse sitten Tulostimet tai Tulostimet ja faksit.
  2. Napsauta tulostimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse Tulostimen ominaisuudet.
  4. Napsauta Jakaminen-välilehteä ja valitse sitten Jaa tämä tulostin.
  5. Määritä tulostimen Jakonimi ja valitse sitten Käytä.
  6. Sulje Ominaisuudet-valintaikkuna valitsemalla OK.
Windows® 8- ja Windows® Server 2012 -käyttöjärjestelmät
  1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tietokoneen näytön vasemmassa alakulmassa.
  2. Valitse Ohjauspaneeli.
  3. Valitse Näytä laitteet ja tulostimet tai Laitteet ja tulostimet.
  4. Napsauta tulostimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
  5. Napsauta Jakaminen-välilehteä ja valitse sitten Jaa tämä tulostin.
  6. Määritä tulostimen Jakonimi ja valitse sitten Käytä.
  7. Sulje Ominaisuudet-valintaikkuna valitsemalla OK.
Pelkän tulostinohjaimen asentaminen Windows®-käyttöjärjestelmän Ohjattu tulostimen asennus -toiminnolla.
Jos haluat asentaa pelkän tulostinohjaimen, lataa tulostinohjain verkosta ja asenna se Windowsin Ohjattu tulostimen asennus -toiminnolla.
  1. Etsi tämän verkkosivun Tukikeskuksen aloitussivu -kohdasta avattava Latausvaihtoehdot-valikko ja valitse sitten Ohjaimet ja ohjelmistot.
  2. Anna laitteen nimi tekstikenttään ja valitse Siirry-painike.
  3. Valitse laite tarvittaessa sivulla olevasta samankaltaisten laitteiden luettelosta.
  4. Valitse haluamasi kieli avattavasta luettelosta ja valitse sitten tietokoneesi käyttöjärjestelmä.
  5. Valitse Ohjain ja tarkista sitten laitteellesi saatavissa olevat ohjainvaihtoehdot. Saatavissa olevat vaihtoehdot määräytyvät laitteen mukaan.
      huomautus:
    Asenna pelkkä tulostinohjain valitsemalla ohjainvaihtoehto, jossa asennetaan vain tulostinohjain tai tulostusohjain (ilman asennusohjelmaa).
  6. Valitse ladattava ohjain napsauttamalla, lue sen tiedot ja valitse sitten Lataa.
  7. Jos näyttöön tulee Tiedoston lataukseen liittyvä turvallisuusvaroitus -ikkuna, valitse Suorita. Tiedosto ladataan tietokoneen tilapäiskansioon.
  8. Kun lataus on valmis, valitse uudelleen Suorita.
      huomautus:
    Paina purkutoiminnon ikkunassa mainittu kansio mieleen. Tiedosto puretaan kyseiseen kansioon.
  9. Pura tiedostot tietokoneeseesi valitsemalla Kyllä.
  10. Avaa Ohjattu tulostimen asennus:
    • Windows Vista: Valitse näytön vasemmassa alakulmassa oleva Windows-kuvake, valitse Ohjauspaneeli ja valitse sitten Tulostimet. Napsauta tulostimen lisäysvaihtoehtoa.
    • Windows 7: Valitse näytön vasemmassa alakulmassa oleva Windows-kuvake ja valitse sitten Laitteet ja tulostimet. Napsauta tulostimen lisäysvaihtoehtoa.
    • Windows 8: Avaa valikko napsauttamalla hiiren kakkospainiketta tai koskettamalla näytön vasenta alakulmaa ja pitämällä sitä painettuna. Napsauta tai napsauta Ohjauspaneelia ja napsauta tai napauta sitten Laitteet ja tulostimet -valintaa. Napsauta tai napsauta tulostimen lisäysvaihtoehtoa.
  11. Vastaa ohjatun tulostimen lisäystoiminnon kysymyksiin, kunnes näyttöön tulee ikkuna, jossa näkyy tulostinvalmistajien luettelo.
  12. Valitse Levy.
  13. Selaa kansioon, johon tiedostot on ladattu ja purettu.
  14. Valitse oikea .INF-tiedosto.
  15. Valitse Avaa ja valitse sitten OK.
  16. Valitse asianmukainen tulostinohjain.
  17. Asenna tulostinohjain näytön ohjeiden mukaisesti.
Portin määrittäminen
Kun asennus on valmis, laitteelle on ehkä määritettävä verkkoportti, jos porttia ei määritetty asennuksen aikana. Tee jokin seuraavista toimista:
Tulostinohjaimen asentaminen Windows® 7 -käyttöjärjestelmässä tai vanhemmissa versioissa
  1. Valitse Käynnistä-painike ja etsi sitten asennettujen tulostimien luettelo toimimalla käyttöjärjestelmän mukaan seuraavasti:
    • Valitse Laitteet ja tulostimet tai Tulostimet ja faksit.
    • Valitse Ohjauspaneeli ja valitse sitten Tulostimet. Voit myös valita ensin Laitteisto ja äänet ja sitten Tulostimet.
    • Valitse Asetukset ja valitse sitten Tulostimet tai Tulostimet ja faksit.
  2. Napsauta juuri asentamaasi laitetta hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse Ominaisuudet tai Tulostimen ominaisuudet.
  4. Valitse Portit-välilehti portin tietojen muuttamista varten. Kun olet valinnut portin, valitse Käytä.
  5. Voit varmistaa, että tulostin on päivitetty, valitsemalla Laiteasetukset-välilehden.
  6. Valitse avattavasta Automaattinen kokoonpano -valikosta Päivitä nyt. Kun päivitys on valmis, sulje valintaikkuna valitsemalla OK.
Windows® 8- ja Windows® Server 2012 -käyttöjärjestelmät
  1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tietokoneen näytön vasemmassa alakulmassa.
  2. Valitse Ohjauspaneeli.
  3. Valitse Näytä laitteet ja tulostimet tai Laitteet ja tulostimet.
  4. Napsauta juuri asentamasi laitteen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
  5. Valitse Portit-välilehti portin tietojen muuttamista varten. Kun olet valinnut portin, valitse Käytä.
  6. Voit varmistaa, että tulostin on päivitetty, valitsemalla Laiteasetukset-välilehden.
  7. Valitse avattavasta Automaattinen kokoonpano -valikosta Päivitä nyt. Kun päivitys on valmis, sulje valintaikkuna valitsemalla OK.