HP:n kannettavat tietokoneet - UAA (Universal Audio Architecture)

Yleistä UAA-virheistä

Etsit ehkä tietoja UAA-ohjaimista, koska olet vaihtanut kannettavan tietokoneesi käyttöjärjestelmää eivätkä äänet enää toimi. UAA on Microsoftin ohjain, joten kannattaa etsiä lisätietoja Microsoftin verkkosivustolta. Tässä asiakirjassa kerrotaan, mikä UAA on ja miten käyttöjärjestelmän muutokset voivat vaikuttaa siihen, ja kuvataan yleiset ohjeet UAA-ongelmien korjaamiseksi.
Microsoftin Universal Audio Architecture (UAA) on eräänlainen käyttöjärjestelmän tukema ääniohjain. Monissa HP:n ja Compaqin tietokoneissa on Intel High Definition Audio, joka käyttää UAA- ja Realtek ALC -ääntä. Kaikki nämä äänikomponentit yhdessä tuottavat high-definition-äänikokemuksen kannettavissa tietokoneissa.
Kun tietokoneen käyttöjärjestelmää vaihdetaan, vanhan käyttöjärjestelmän kanssa toimivat ohjaimet eivät välttämättä toimi uuden käyttöjärjestelmän kanssa, ja sen seurauksena näyttöön voi ilmestyä virheilmoituksia tai äänentoisto ei toimi ollenkaan. Lisäksi jos uudemmat UAA-tiedostot on korvattu vanhemmilla versioilla, sinun on ehkä asennettava uudempi ääniohjainpaketti uudelleen.

UUA-virheiden korjaaminen

HP ei voi tällä hetkellä toimittaa UAA-ohjaimia erikseen ladattavina, vaan vain äänilaitteiston ääniohjaintiedostot. UAA voidaan palauttaa vain HP:n palautusprosessin avulla. Lisätietoja on kohdassa Katso myös.
Jos Windows on vaihdettu uudempaan/vanhempaan versioon, voit ladata täyden ääniohjainpaketin suoraan Realtekilta.

Yritän asentaa ääniohjaimen, ja näyttöön tulee ilmoitus, jonka mukaan tarvitsen UAA-väyläohjaimen. Miksi?

Ennen kuin ääniohjain voidaan asentaa, asennusohjelman täytyy ensin varmistaa, että oikeat UAA-tiedostot on asennettu ja että ne ovat kunnossa. Jos asennusohjelma ei havaitse oikeita tiedostoja UAA:ta varten, asennusohjelma avaa viesti-ikkunan ja lopettaa asennuksen. Asennusohjelma tekee tämän suojatakseen tietokonetta muilta ongelmilta, joita saattaa ilmetä, jos UAA-tiedostot puuttuvat tai jos käytetään vääriä tiedostoja.
Nämä ilmoitukset ovat todennäköisiä silloin, jos olet vaihtanut käyttöjärjestelmän (esimerkiksi Windows Vistasta tai Windows 7:stä Windows XP:hen). Nämä ilmoitukset ovat mahdollisia myös silloin, jos kirjautumistilin oikeudet eivät riitä ohjelmiston asentamiseen. Hae ja asenna uusi ääniohjainpaketti, joka vastaa uutta käyttöjärjestelmää. Jos käytössä on XP, joudut ehkä asentamaan päivitetyn UAA-ohjainpaketin, ennen kuin asennat XP-ääniohjaimen: Microsoft QFE Update (KB835221) to Support UAA Bus Driver (Microsoft QFE -päivitys (KB835221) UAA-väyläohjaimelle) (englanniksi).

Katso myös

HP Notebook PCs - Performing an HP System Recovery (Windows Vista) (HP:n kannettavat tietokoneet – HP-järjestelmän palauttaminen) (englanniksi)
Realtek support site (Realtekin tukisivusto) (englanniksi)
Microsoft: Audio Device Technologies for Windows (Äänilaiteteknologiat Windowsille) (englanniksi).