HP Inkjet -tarvikkeet - Itsetestisivulla näkyy sekoittuneita värejä tai siitä puuttuu värejä

Ongelma

Tulostit diagnostiikkasivun ja huomasit, että sivulla on värejä, jotka poikkeavat kasetin tarrasta huomattavasti, tai että sivulta puuttuu joitakin värejä kokonaan.

Vaihe 1: Suorita tulostuskasettien puhdistaminen -apuohjelma

1. Avaa Tulostimen työkalut. Tämän voi tehdä kahdella tavalla:
    • Avaa HP:n ratkaisukeskus, valitse Asetukset -valikko ja sitten Tulostusasetukset -alivalikko ja lopuksi valitse Tulostimen työkalut.
    • Jos HP:n ratkaisukeskus -menetelmä ei toimi, avaa Tulostimet ja faksitWindows Ohjauspaneelissa, napsauta tulostimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet. Valitse Tulostusasetukset. Napsauta Palvelut -välilehteä ja valitse Huollata tämä laite -kuvake.
  2. Tulostimen työkalut -osio avautuu. Valitse Laitepalvelut-välilehdestä Puhdista tulostuskasetit ja toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Saatavilla on kolme puhdistustasoa. Hävitä tai kierrätä tulostettu sivu.

Vaihe 2: Vaihda ongelmallinen kasetti

Jos kasetin vaihtamista ei kokeiltu aiemmin, vaihda ongelmallinen kasetti nyt. Valitse Mustekasetin ja tulostuspään rajoitettu takuuja tarkista, kuuluuko kasetti takuun piiriin.

Syyt ja ennaltaehkäisy

Värien sekoittuminen johtuu yleensä materiaalista, joka on kosketuksissa suuttimien kanssa. Muste voi kulkeutua materiaalia pitkin suuttimesta suuttimeen. Kun eri värit sekoittuvat keskenään, tuloksena on sameita ja epäselviä värejä.
Värien puuttuminen johtuu kasetin suuttimien kuivumisesta tai värin loppumisesta vaativan tulostustyön seurauksena.
  • Poista uuden tulostuskasetin suojateippi vasta juuri ennen kuin asennat sen. Kun poistat teipin, älä aseta sitä enää paikalleen.
  • Kun olet poistanut suojateipin, älä anna suutinten koskea mihinkään.
  • Tulosta vähintään kerran kuukaudessa, jotta tulostuskasetit pysyvät hyvässä toimintakunnossa.
  • Kytke tulostin aina pois päältä tulostimen ohjauspaneelin painiketta painamalla sen sijaan, että irrottaisit tulostimen virtalähteestä. Tulostimen sammuttaminen oikein auttaa tulostinta suojaamaan kasettejaan.
  • Jos poistat tulostimesta kasetin tilapäisesti (esimerkiksi, kun poistat mustan kasetin valokuvatulostuskasetin asentamiseksi), aseta kasetti kasetin suojukseen.
  • Jos sinulla ei ole kasetin suojusta ja sinun on poistettava kasetti tilapäisesti, aseta kasetti ilmatiiviiseen muoviseen astiaan. Varmista, etteivät suuttimet kosketa mitään. Älä käytä muovipussia. Jos aiot säilyttää tulostuskasetit astiassa pidemmän aikaa, aseta värikasetit astiaan suuttimet alaspäin ja mustat kasetit suuttimet ylöspäin.