HP PSC 1315 All-in-One -tulostin - Tulostuslaatuongelmien vianmääritys

Ongelma

Tulosteen tai tulostetun kuvan laatu ei vastaa odotuksia.
Yritä selvittää ongelma seuraamalla näitä ratkaisukeinoja tässä järjestyksessä. Kun jokin näistä vaiheista ratkaisee ongelman, vianmäärityksen jatkaminen ei ole tarpeen.
huomautus:
Monet tämän ratkaisukeinon vaiheet edellyttävät, että asennat HP:n täysien ominaisuuksien ohjelmiston ja ohjaimet. Suosittelemme siirtymään tuen ja ohjainten lataussivulle ja lataamaan ohjaimen täysien ominaisuuksien versio ennen jatkamista.

Ratkaisu 1: Käytä aitoja mustekasetteja

HP suosittelee, että käytät alkuperäisiä HP:n mustekasetteja ja väriainetarvikkeita. HP ei voi taata muiden kuin aitojen HP-kasettien tai täytettyjen mustekasettien laatua eikä luotettavuutta. Jos käytössäsi ei ole alkuperäisiä HP:n kasetteja, tämän asiakirjan ohjeet eivät välttämättä ratkaise ongelmaa. Jos haluat tarkistaa kasettien aitouden, siirry HP anti-counterfeit -verkkosivustolle (englanniksi).

Ratkaisu 2: Tarkista mustemäärät ja vaihda lähes tai kokonaan tyhjät mustekasetit

Tarkista tuotteen mustemäärät seuraavasti ja vaihda lähes tyhjät kasetit tulosten mukaisesti.
huomautus:
Mustetason varoitukset ja ilmaisimet antavat arvioita vain suunnittelutarkoituksiin. Kun muste on ilmaisimen mukaan vähissä, hanki valmiiksi vaihtokasetti, jotta tulostamiseen ei tule keskeytyksiä. Mustekasetteja ei tarvitse vaihtaa uusiin ennen kuin tulostuslaadun heikkeneminen sitä edellyttää.
  1. Avaa Tulostimet-kansio:
    • Windows XP: Valitse Käynnistä ja sitten Ohjauspaneeli. Kaksoisnapsauta Ohjauspaneelissa kohtaa Tulostimet ja faksit.
    • Windows Vista: Napsauta Windows-kuvaketta () ja valitse sitten Ohjauspaneeli. Kaksoisnapsauta OhjauspaneelissaTulostimet.
    Tulostimet-kansio avautuu.
  2. Napsauta tulostimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tulostusmääritykset. Tulostusmääritykset-valintaikkuna avautuu.
  3. Valitse Tulostusmääritykset-valintaikkunan Palvelut-välilehti ja valitse sitten Huolla tämä laite. Tulostimen Työkalut-osio avautuu.
  4. Valitse Arvioitu musteen taso -välilehti. Näyttöön ilmestyy kuva arvioiduista mustetasoista.
    Kuva : Arvioitu musteen taso

Ratkaisu 3: Tarkista paperin

Varmista seuraavien ohjeiden avulla, että käyttämäsi paperi soveltuu tulostyöhön. Jos paperi ei ole sopivaa, aseta tuotteeseen sopivan tyyppistä paperia.
  • Aseta paperi syöttölokeroon tulostuspuoli alaspäin. Monissa papereissa on erikseen tulostukselle tarkoitettu puoli.
  • Varmista, että paperi ei ole rypistynyt tai käpristynyt. Aseta tuotteeseen vain puhdasta ja rypytöntä paperia.
  • Valitse oikea paperityyppi projektia varten. Perustulostukseen sopii tavallinen paperi. Jos asiakirja sisältää tiheään tulostettavaa aineistoa, kuten erittäin tarkkoja valokuvia tai muita kuvia, saat parhaan tuloksen käyttämällä HP Premium Plus -paperia.
  • Säilytä valokuvapaperit alkuperäispakkauksessa suljettavassa muovipussissa. Säilytä paperia tasaisella pinnalla viileässä ja kuivassa paikassa. Lisää valokuvapaperi laitteeseen vasta, kun olet valmis tulostamaan. Laita käyttämättömät paperit tulostuksen jälkeen takaisin pakkaukseen.
  • Kokeile jotakin toista paperia. Jos paperi ei ime hyvin mustetta, se on altis tulostusvirheille. HP:n musteet ja paperit on suunniteltu toimimaan yhdessä.
Kokeile tulostaa uudelleen, kun olet tarkistanut edellä olevat ohjeet.
  • Jos nämä vaiheet ratkaisivat ongelman, vianmäärityksen jatkaminen ei ole tarpeen.
  • Jos ongelma ei korjaantunut, siirry seuraavaan ratkaisuun.

Ratkaisu 4: Tulostusasetusten tarkistaminen

Tarkista tulostusasetusten sopivuus tulostustyölle seuraavasti.

Vaihe 1: Tarkista tulostuslaadun asetukset

1. Valitse Tiedosto ohjelmistossa, josta yrität tulostaa, ja valitse sitten Tulosta. Näyttöön avautuu Tulosta-valintaikkuna.
  2. Valitse tuotteesi ja valitse sitten Ominaisuudet. Ominaisuudet-valintaikkuna avautuu.
  3. Valitse Ominaisuudet-välilehti.
  4. Tarkista seuraavat asetukset Ominaisuudet-välilehdessä ja tee tarvittavat muutokset.
    • Tulostuslaadun ongelmat: Jos et ole tyytyväinen tulosteiden laatuun, nosta tulostuslaatu paremmaksi. Jos haluat nopeuttaa tulostusta, vähennä tulostuslaatua.
    • Paperityyppi: Jos jokin vaihtoehdoista vastaa käyttämääsi paperityyppiä, valitse kyseinen vaihtoehtoAutomaattinen-valinnan sijaan.
    • Koon muuttamisen asetukset: Varmista, että valittu vaihtoehto vastaa käyttämäsi paperin kokoa.
  • Jos nämä vaiheet ratkaisivat ongelman, vianmäärityksen jatkaminen ei ole tarpeen.
  • Jos ongelma ei poistu, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 2: Tarkista Tulosta harmaasävyisenä -asetus

Laiteohjelmisto on ehkä asetettu tulostamaan harmaasävyisenä. Tarkista tämä asetus seuraavasti.
  1. Valitse ohjelmassa, josta haluat tulostaa, Tiedosto ja sen jälkeen Tulosta. Näyttöön avautuu Tulosta-valintaikkuna.
  2. Varmista, että laite on valittuna, ja valitse sitten Ominaisuudettai Määritykset. Näyttöön avautuu Ominaisuudet-valintaikkuna.
  3. Napsauta Väri-välilehteä.
  4. Varmista, että Tulosta harmaasävyisenäei ole valittuna.
  • Jos nämä vaiheet ratkaisivat ongelman, vianmäärityksen jatkaminen ei ole tarpeen.
  • Jos ongelma ei korjaantunut, siirry seuraavaan ratkaisuun.

Ratkaisu 5: Tulosta ja arvioi kattava itsetestiraportti sekä määritä mahdolliset ongelmat

Tulosta ja arvioi kattava itsetestiraportti seuraavasti.

Vaihe 1: Kattavan itsetestiraportin tulostaminen

1. Aseta puhdasta, valkoista tulostuspaperia päälokeroon.
  2. Paina ja pidä laitteen ohjauspaneelin Peruuta-painiketta () painettuna.
  3. Paina Käynnistä, Väri -painiketta.
  4. Vapauta painikkeet. Kattava itsetestiraportti tulostuu.

Vaihe 2: Määritä, millä kaseteilla tulostetaan mitkäkin kattavan itsetestiraportin osiot

Eri mustekasetit tulostavat tulostimen itsetestiraportin eri alueita. Seuraavien ohjeiden avulla voit määrittää, mitä alueita eri tulostuskasetit tulostavat.
Tulostimessa käytetään kahta kasettia: joko mustan ja kolmivärikasetin yhdistelmä tai valokuva- ja kolmivärikasetin yhdistelmä. Väripalkkien numero ja järjestys itsetestiraportin sivulla riippuvat asennetuista kaseteista.
Esimerkki kattavasta itsetestiraportista kasettien mukaan
Kasettien kokoonpano
Esimerkki
Mitkä kasetit tulostavat millekin alueelle
Kolmivärikasetti ja musta kasetti
  1. Mustan kasetin tulostama alue
  2. Kolmivärikasetin tulostama alue
Kolmivärikasetti ja valokuvatulostuskasetti
  1. Kolmivärikasetin tulostama alue
  2. Valokuvatulostuskasetin tulostama alue

Vaihe 3: Tarkista kattavan itsetestiraportin virheet

Yleensä tuote ja sen mustekasetit toimivat oikein, kun kaikki väripalkit näkyvät hyvin, juovattomina ja yhtenäisen värisinä. Sivun mustassa tekstissä ei saa näkyä mustejuovia.
Katso seuraavasta taulukosta esimerkkejä kattavan itsetestiraportin mahdollisista virheistä. Seuraavat esimerkit eivät esittele kaikkia virheitä, mutta ne kuvaavat yleisimpiä ongelmia.
Esimerkkejä kattavan itsetestiraportin virheistä
Vika
Esimerkki
Kuvaus tai syy
Kuluneet tai epäyhtenäiset värit väripalkeissa
Musta muste on vähissä
Valokuvatulostuskasetin muste on vähissä
Kappalemerkit tai mustetahrat tekstissä
Tulostuspäässä on kuituja tai muuta likaa
Väripalkeissa on juovia tai viivoja
Kasetin muste saattaa olla lopussa tai suuttimet saattavat olla tukossa
Vähintään yksi väripalkki puuttuu kokonaan
Kasetin yksi musteväri on loppunut tai mustesuuttimet saattavat olla tukossa.

Vaihe 4: Puhdista kasetit automatisoidun apuohjelman avulla

Jos kattavassa itsetestiraportissa on virheitä, puhdista kasetit suorittamalla apuohjelma näiden ohjeiden mukaisesti.
  1. Avaa Tulostimet-kansio:
    • Windows XP: Valitse Käynnistä ja sitten Ohjauspaneeli. Kaksoisnapsauta Ohjauspaneelissa kohtaa Tulostimet ja faksit.
    • Windows Vista: Napsauta Windows-kuvaketta () ja valitse sitten Ohjauspaneeli. Kaksoisnapsauta OhjauspaneelissaTulostimet.
    Tulostimet-kansio avautuu.
  2. Napsauta tulostimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tulostusmääritykset. Tulostusmääritykset-valintaikkuna avautuu.
  3. Valitse Tulostusmääritykset-valintaikkunan Palvelut-välilehti ja valitse sitten Huolla tämä laite. Tulostimen Työkalut-osio avautuu.
  4. Valitse Laitteen huolto -välilehti ja valitse sitten Puhdista mustekasetit.
  5. Valitse seuraavassa ruudussa Puhdista. Puhdistusapuohjelma käynnistyy ja tuote tulostaa sivun, jossa on kuva.
  6. Tarkista tulostuslaatuongelmat tältä testisivulta.
  • Jos nämä vaiheet ratkaisivat ongelman, vianmäärityksen jatkaminen ei ole tarpeen.
  • Jos ongelma ei poistu, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 5: Kohdista tulostin

Jos löysit virheitä kattavasta itsetestiraportista, käynnistä tulostimen Työkalut-toiminto ja kohdista tulostin.
  1. Pidä Peruuta-painiketta () ja Käytössä/Jatka-painiketta () painettuna.
    Tarkista paperi- ja Tarkista tulostuskasetti -merkkivalojen pitäisi vilkkua.
  2. Vapauta painikkeet.
    huomautus:
    Sinun on suoritettava seuraavat viisi vaihetta kahdeksan sekunnin kuluessa.
  3. Paina Peruuta-painiketta () uudelleen.
  4. Paina Kopiot-painiketta.
  5. Paina Paperityyppi-painiketta.
  6. Paina Käynnistä, Väri -painiketta.
    Kohdistussivu tulostuu. Jos tulostus ei ala, paina edellä mainittuja näppäinyhdistelmiä uudelleen.
  7. Avaa skannerin lasikansi.
  8. Aseta tulostuskasettien kohdistussivu etupuoli alaspäin lasin vasempaan etukulmaan. Katso asetusohjeet skannerin lasia ympäröivistä merkeistä.
    Kuva : Kohdistussivun asettaminen skannerin lasille
  9. Sulje kansi ja paina Skannaa-painiketta. Odota, kunnes kohdistus on valmis. Virran merkkivalo () vilkkuu, kunnes kohdistus on valmis.
  10. Kokeile tulostaa työ uudelleen.
  • Jos nämä vaiheet ratkaisivat ongelman, vianmäärityksen jatkaminen ei ole tarpeen.
  • Jos ongelma ei poistu, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 6: Mustesuutinten ympäristön puhdistaminen

Puhdista muiden kasettien mustesuuttimia ympäröivät alueet näiden ohjeiden mukaisesti. Suorita seuraavat vaiheet vain, jos huomasit kattavan itsetestiraportin tekstissä tässä asiakirjassa aiemmin kuvattuja raitoja tai tahroja.
  1. Kytke laitteen virta painamalla virtapainiketta ().
  2. Avaa kasettitilan luukku. Tulostusvaunu yrittää mahdollisesti siirtyä luukun kohdalle. Jos näin käy, anna vaunun siirtyä kyseiseen kohtaan.
    Kuva : Kasettitilan luukun avaaminen
  3. Odota, kunnes kasettivaunu on paikallaan eikä siitä kuulu ääntä. Irrota sitten virtajohto laitteen takaa.
  4. Vapauta ongelman aiheuttava tulostuskasetti painamalla sitä kevyesti alaspäin ja vedä se sitten ulos paikastaan.
      varoitus:
    Älä irrota molempia kasetteja samalla kertaa. Älä jätä kasettia tuotteen ulkopuolelle yli 30 minuutin ajaksi.
  5. Aseta mustekasetti paperinpalan päälle siten, että mustesuuttimet ovat ylöspäin.
  6. Kostuta puhdas vaahtokumipuhdistin kevyesti tislatulla vedellä.
  7. Puhdista mustesuutinten ympäristön etupuoli ja reunat puhdistimella.
      varoitus:
    Älä puhdista mustesuuttimen levyä.
      Kuva : Mustesuuttimen ympäristön puhdistaminen
    1. Mustesuuttimen levy - ÄLÄ PUHDISTA
    2. Mustesuuttimen ympäristö - puhdista
  8. Anna kasetin olla paikallaan 10 minuutin ajan, jotta puhdistettu alue ehtii kuivua, tai kuivaa alue uudella pumpulipuikolla.
  9. Työnnä kasetti kasettipaikkaan. Työnnä kasettia, kunnes se napsahtaa paikalleen.
  10. Asenna toinen kasetti tarvittaessa edellisten ohjeiden mukaisesti.
  11. Sulje kansi varoen ja kiinnitä virtajohto uudelleen laitteen takaosaan.
  12. Kokeile tulostamista uudelleen.
  • Jos nämä vaiheet ratkaisivat ongelman, vianmäärityksen jatkaminen ei ole tarpeen.
  • Jos ongelma ei korjaantunut, siirry seuraavaan ratkaisuun.

Ratkaisu 6: Ongelmia aiheuttavan mustekasetin vaihtaminen

Jos kattavassa itsetestiraportissa näkyi virheitä, vaihda ongelman aiheuttava tulostuskasetti näiden ohjeiden mukaisesti. Seuraavassa on esitetty vain uuden kasetin asentamisen perusohjeet. Jos haluat yksityiskohtaisia ohjeita, saat vaiheittaiset ohjeet kasettien vaihtamiseen napsauttamalla tätä (c01577355) (englanniksi).
  1. Poista vanha kasetti, kun laitteeseen on kytketty virta.
  2. Poista uusi kasetti pakkauksestaan.
  3. Poista uuden tulostuskasetin suojateippi vetämällä vaaleanpunaisesta kielekkeestä.
      varoitus:
    Älä kosketa kasetin kuparinvärisiä liitinpintoja tai mustesuuttimia. Tämä voi aiheuttaa kosketushäiriöitä, tukkeumia tai heikentää tulostuslaatua.
  4. Aseta uusi kasetti asianmukaiseen paikkaan pienessä kulmassa ja työnnä sitten kasettia eteenpäin, kunnes se napsahtaa paikalleen.
    • Musta kasetti tai valokuvatulostuskasetti kuuluu oikeanpuoleiseen kasettipaikkaan.
    • Kolmiväritulostuskasetti kuuluu vasemmanpuoleiseen kasettipaikkaan.
  5. Odota, että tuote tulostaa automaattisesti kohdistussivun, ja viimeistele uuden kasetin kohdistaminen noudattamalla kohdistusarkin ohjeita.
  • Jos nämä vaiheet ratkaisivat ongelman, vianmäärityksen jatkaminen ei ole tarpeen.
  • Jos ongelma ei korjaantunut, siirry seuraavaan ratkaisuun.

Ratkaisu 7: Tarkista lisätiedot

Lisätietoja

HP tarjoaa lisämateriaalia laitteesi käytön tueksi. HP suosittelee tutustumaan kyseiseen materiaaliin.
  • Jos nämä vaiheet ratkaisivat ongelman, vianmäärityksen jatkaminen ei ole tarpeen.
  • Jos ongelma ei korjaantunut, siirry seuraavaan ratkaisuun.

Ratkaisu 8: Huollata All-in-One-laite

huomautus:
Säilytä tulostusnäyte, jossa näkyy ongelma. Jos mustekasetit, tulostuspää tai tulostin vaihdetaan takuun ollessa voimassa, asiakastuki pyytää tulostusnäytteen. Jos tulostin palautetaan HP:lle, tulostusnäyte on palautettava sen mukana. Laita näyte tulostuslokeroon, kun pakkaat tulostinta toimitusta varten.
Huollata tai vaihda HP-tuotteesi, jos olet suorittanut kaikki edellä kuvatut vaiheet.
Takuusivustolta http://www.support.hp.com/checkwarranty voit tarkistaa, onko tuotteesi takuu voimassa. Ota yhteyttä HP:n tukeen ja sovi korjaamisesta tai vaihdosta. Jos olet Aasian ja Tyynenmeren alueella, pyydä HP:n tukipalvelusta lisätietoja paikallisista huoltokeskuksista.
Jos tuote ei ole takuun piirissä, korjauksesta voi aiheutua kuluja.