HP:n kannettavat tietokoneet - Kriittinen virhe verkkoa selatessa (Windows 7, Vista ja XP)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq -tietokoneita, joissa on Windows 7-, Windows Vista- tai Windows XP -käyttöjärjestelmä.
Vakava virhe -ilmoitus tulee näkyviin selatessasi Internetiä. Virheilmoitus on tyypiltään ”harhaanjohtava” virus, joka naamioituu luotettavaksi ohjelmaksi tai sovellukseksi Windowsissa. Tämän tyyppinen virheilmoitus on virus. Se ei ole Windows-ohjelma eikä se korjaa tietokonettasi. Sen sijaan se asentaa tietokoneeseen troijalaisia ja muita haittaohjelmia. Joissakin tapauksissa mukana oleva viesti pyytää maksamaan rekisteröitymisestä ohjelmistoon, joka poistaa nämä olemattomat uhat.
  varoitus:
ÄLÄ käytä tätä ohjelmaa tietokoneen skannaamiseen tai korjaamiseen. ÄLÄ syötä luottokorttitietoja tämän ohjelmiston kautta. Valitse punaisella rastilla kukin ikkuna sulkeaksesi ohjelman.
Jos tietokoneessa on tämä virus, katso tämän sivun kohta Poista virukset tietokoneesta.
Kuva : Esimerkki kriittisestä virheilmoituksesta
Esimerkki kriittisestä virheilmoituksesta
Ponnahdusikkunoiden ja virheilmoitusten näyttämisen lisäksi virus piilottaa tiedostoja, työpöydän pikavalintoja ja Käynnistä-valikon pikavalintoja.
Kuva : Puuttuvat pikavalinnat Käynnistä-valikossa
Puuttuvat pikavalinnat Käynnistä-valikossa

Poista virus tietokoneesta

HP suosittelee käyttämään Microsoft Safety Scanneria skannaamiseen ja viruksen poistamiseen. Microsoft Safety Scanner on ladattavissa maksutta Microsoftin verkkosivustosta seuraavassa osoitteessa:
Voit myös käyttää tällä hetkellä tietokoneeseesi asennettua virustorjunta- ja vakoiluohjelmien torjuntaohjelmaratkaisua. Pyydä lisätietoja ohjelmiston valmistajalta.
Jos et ole huolissasi henkilökohtaisten tiedostojen tai tietokoneella olevien tietojen menetyksestä, paras tapa poistaa virus on suorittaa täysi palautus palautusosiosta tai palautuslevyistä. Katso lisätietoja HP:n järjestelmän palautus (Windows 7) -kohdasta (englanniksi).
Katso yksityiskohtaisia ohjeita viruksen manuaalisesta poistamisesta alla olevasta, HP:n ulkopuolisesta linkistä.

Katso myös

Jos tietokoneeseen on tarttunut Win32/FakeRean-virus, katso lisätietoja tämän viruksen poistamisesta Tukiasiakirjasta. Nähdäksesi listan Win32/FakeRean-viruksen käyttämistä feikkinimistä katso Microsoft Malware Protection Center: Muita nimiä Roguelle: Win32 tai FakeRean (englanniksi).