HP:n kannettavat tietokoneet - Virhe: Äänilaitteita ei ole asennettu (Windows 8, 7 ja Vista)

Tässä asiakirjassa käsitellään HP:n kannettavia tietokoneita, joiden käyttöjärjestelmä on Windows 8, 7 tai Vista.
Ääniongelmia voi ilmetä monesta eri syitä. Tämä asiakirja koskee ainoastaan ääniongelmia, jotka liittyvät seuraaviin virheilmoituksiin:
  • ”Äänilaitteita ei ole asennettu”
  • “Äänipalvelu ei ole käytössä”
Vikojen selvittäminen
Joskus virheilmoitukset, kuten ”Äänilaitteita ei ole asennettu”, tai ”Äänipalvelu ei ole käytössä”, tulevat näytölle, kun käyttäjä avaa äänenvoimakkuuden säädön kaksoisnapsauttamalla äänikuvaketta järjestelmälokerosta.
Korjaa virhe käynnistämällä Windows Audio Service.
  1. Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään services.msc ja valitse sitten luettelosta services.msc sen tullessa saataville avataksesi Ohjelmat-ikkunat.
  2. Anna pyydettäessä lupa jatkaa.
  3. Vieritä sivua alaspäin ja valitse Windows Audio, avaa avattava valikko napsauttamalla hiiren kakkospainiketta ja valitse sitten Käynnistä.
    Kuva : Windows Audio -palvelun ottaminen käyttöön
  4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Windows Audio, valitse Ominaisuudet ja tarkista, että Käynnistystyypiksi on määritetty Automaattinen.
    Windows Audio -palvelu on nyt käytössä. Virheilmoituksen pitäisi sulkeutua.