HP:n kannettavat tietokoneet - Ongelmia Bluetoothin kanssa päivitettäessä Windows Vista -käyttöjärjestelmään

Tässä asiakirjassa käsitellään HP:n kannettavia tietokoneita, joissa on Windows Vista.

Bluetoothin ymmärtäminen

Bluetooth on langaton yhteysprotokolla jolla verkotetaan pieniä henkilökohtaisia laitteita, kuten matkapuhelimia, kannettavia, tietokoneita, tulostimia ja digikameroita, tietokoneeseen. Bluetooth käytti lyhytaaltoradiosignaaleita lähettämään tietoja verkkoon liitettyjen laitteiden välillä.
Viestiäksesi näiden laitteiden kanssa, kannettavien tietokoneiden on tunnistettava ja käytettävä samoja protokollia kuin nämä laitteet. Bluetooth-ohjain kannettavassa tietokoneessa toimii Bluetooth-protokollan kanssa ja kommunikoi langattomille laitteille. Varmista, että Bluetooth-laitteen ohjaimet on suunniteltu toimimaan Vistan kanssa.
Kaikki HP:n kannettavat tietokoneet on määritetty Bluetooth-tekniikkaan. Voit määrittää, onko kannettava tietokoneesi määritetty Bluetooth-tekniikkaan, lukemalla manuaalin, joka tulee kannettavan tietokoneesi mukana. Windows XP:n Bluetooth-ohjaimet eivät toimi Windows Vista -käyttöjärjestelmässä. Jos olet päivittänyt XP:stä Vistaan, on sinun ladattava ja asennettava HP:n tai Microsoftin Vista-ohjaimet.
Jos Vista on alkuperäinen käyttöjärjestelmä, HP:n mukana on toimitettu Vistalle tiettyjä Bluetooth-ohjaimia. Noudata alla olevia ohjeita asentaaksesi alkuperäiset ohjaimet HP:n integroitu Bluetooth-moduuli -ohjaimilla. Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, lataa ja asenna päivitetyt ohjaimet HP:lta ja Microsoftilta.

Poista ja asenna laite oletusohjaimista uudestaan

Poista asennus ja asenna laitteen oletusohjaimet uudelleen seuraavasti:
  1. Sulje kaikki ohjelmat, valitse Käynnistä, napsauta hiiren kakkospainikkeella kohtaa Oma tietokone ja valitse sitten Ominaisuudet.
  2. Valitse järjestelmän ruudussa Laitehallinta avataksesi Laitehallinta-ikkunan. Jos sinulta pyydetään lupaa, napsauta Jatka.
    Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään Laite ja napsauta Windowsin Laitehallinta -kohtaa avataksesi Laitehallinta-ikkunan.
  3. Napsauta plus-merkkiä (+) ohjaimen, jonka asennuksen haluat poistaa ja jonka haluat asentaa uudelleen, vieressä, ellei siinä näy jo miinus-merkkiä (-) tyypin vieressä.
  4. Korosta kaikki luettelossa olevat ohjaimet, yksi kerrallaan, ja paina Poista-näppäintä. Vahvista kysyttäessä, että haluat poistaa nämä ohjaimet. Älä käynnistä tietokonetta uudelleen.
  5. Kun ohjaimet on poistettu, valitse Toiminto > Etsi laitteistoon tehdyt muutokset. Windows Vista-käyttöjärjestelmä skannaa järjestelmän laitteiston löytääkseen ja asentaakseen kaikki puuttuvat oletuslaiteohjaimet uudelleen.
  6. Varmista, että laitteen ohjaimet on listattu laitehallintaikkunassa.
  7. Kun laiteohjaimet asennetaan uudelleen, kokeile suorittaa ohjelmasi uudelleen.
huomautus:
Tietokone on käynnistettävä uudelleen, jotta joidenkin laitteiden asennus voidaan suorittaa loppuun. Windows Vista ilmoittaa, jos uudelleenkäynnistys on tarpeen.

Asenna päivitetyt laiteohjaimet

Jos ongelma ei ratkea asentamalla oletuslaiteohjaimet, lataa ja asenna päivitetyt ohjaimet käyttäen jotakin seuraavista menetelmistä:
  • Siirry HP-ohjain ja lataukset -sivulle ja etsi päivitetty laitteen ohjainohjelmisto.
  • Jos päivitettyjä ohjaimia ei ole saatavilla HP:lta, siirry Microsoftin sivustolle ja etsi päivitetyt ohjaimet.