HP:n kannettavat tietokoneet - Kannettavan tietokoneen kaiuttimista kuuluu häiriöääniä, poksahduksia tai sihinää (Windows 7 ja Vista)

Tässä asiakirjassa käsitellään HP:n kannettavia tietokoneita, joiden käyttöjärjestelmä on Windows 7 tai Vista.
Eri kannettavien mallit kärsivät ääniohjainongelmista, joista aiheutuu vääristynyttä äänilähtöä, kuten poksahduksia tai sihinää. Tämä tapahtuu kaikilla äänilähdöillä, kuten CD:t, DVD-levyt, Blu-Ray-levyt ja Internetin suoratoisto.

Kuulokkeiden vianmääritys

Jos mahdollista, kytke kuulokepari levykuulokkeiden pistokkeeseen ja kuuntele ääntä. Jos kuulokkeista ei tule äänivääristymiä, ota yhteyttä HP:hen tukea varten. Kyseessä saattaa olla tietokoneesi kaiuttimiin liittyvä sähköinen ongelma.
Jos kuulokkeita käyttäessä kuuluu vääristymiä, naksahduksia tai sihinää, jatka seuraavaan osioon ongelman ratkaisemiseksi.

Ääni- tai kaiutinongelmien korjaaminen

Käytä jotakin seuraavista tavoista ratkaistaksesi ongelman:
  • • Varmista, että et näe kannettavan vieressä elektronisia laitteita, jotka saattavat aiheuttaa häiriötä (esim. matkapuhelimet). Kokeile kannettavaa eri huoneissa, rakennuksissa tai jopa rakennuksen ulkopuolella. Jos ääntä ei kuulu eri sijainnissa, kyseessä saattavat olla sähköiset häiriöt.
  • Päivitä BIOS uusimpaan versioon. Katso lisätietoja BIOSin päivittämisestä asiakirjasta BIOSin päivittäminen (englanniksi).
  • Suorita HP Support Assistant päivittääksesi automaattisesti piirisarja ja ääniohjaimet uusimpaan versioon.
  • Päivitä piirisarjan ohjaimet manuaalisesti uusimpaan versioon. Tietyn piirisarjan ohjaimet kannettavan tietokoneeseesi saattavat olla ladattavissa HP:n ohjaimet ja lataukset -sivulta.
  • Päivitä ääniohjaimet manuaalisesti uusimpaan versioon. Tietyn kannettavan ääniohjaimet voivat olla ladattavissa HP:n ohjaimet ja lataukset -sivulla.