HP:n kannettavat tietokoneet - Jotkin ohjelmistosovellukset saattavat aiheuttaa sen, että Windows käynnistyy tai toimii hitaasti

Tässä asiakirjassa käsitellään HP:n kannettavia tietokoneita, joiden käyttöjärjestelmä on Windows 7 tai Vista.
Joissakin sovelluksissa komponentit asennetaan Windowsin käynnistykseen, mikä aiheuttaa sen, että Windows käynnistyy tai toimii hitaasti. Jotkin näistä sovelluksista ovat huonosti kirjoitettuja ja muut on suunniteltu olemaan ristiriidassa muiden sovellusten tai Windows-käyttöjärjestelmän komponenttien kanssa. Suorita yksi tai useampi seuraavista menetelmiä tunnistaaksesi ja poistaaksesi sovelluksia, joilla on negatiivinen vaikutus tietokoneen suorituskykyyn.
Poista haittaohjelmisto käyttämllä virustorjuntaohjelmistoa
Haittaohjelmisto muodostuu viruksista, troijalaisista, madoista ja vakoilu- ja mainosohjelmista, jotka on asennettu koneellesi tietämättäsi. Tällaisia ohjelmistotiedostoja ei poisteta helposti, kuten tavallisia sovelluksia. Lisää tai poista sovellus -toiminnon avulla.
Katso lisätietoja viruksista, vakoiluohjelmista ja virustorjuntaohjelmistosta, jotka on asennettu koneellesi, kohdasta Aiheeseen liittyviä linkkejä.
Ei-toivottujen käynnistyssovellusten poistaminen
Jos Windows toimii hitaasti, suorita diagnostiikaa järjestelmän kokoonpano (MSCONFIG) -ohjelmalla tunnistaaksesi ja poistaaksesi tarpeettomat ohjelmat. Noudata seuraavia ohjeita käynnistääksesi Windowsin vähintään tarvittavat komponentit käytössä. Sitten tunnista ja poista tarpeettomat ohjelmat.
  1. Valitse Käynnistä.
  2. Kirjoita hakukenttään: msconfig, ja kun vaihtoehto ilmestyy valikkoon, paina ENTER-näppäintä.
  3. Valitse Järjestelmän määritykset -ikkunassa Käynnistys-välilehti.
  4. Laadi luettelo kaikista kohteista, jotka on valittu käynnistyksen yhteydessä käynnistettäviksi ohjelmiksi.
  5. Napsauta Yleistä-välilehteä ja valitse sitten Valikoiva käynnistys. Poista valinta Lataa käynnistyskohteet.
  6. Valitse Käytä ja anna tietokoneen käynnistyä uudelleen. Windows Vista käynnistyy uudelleen, ainoastaan niiden ohjelmien kanssa joita se tarvitsee toimiakseen käynnissä taustalla.
      huomautus:
    Tietokoneen uudelleenkäynnistäminen tarkoittaa, että menetät paikkasi ohjeasiakirjassa. Voit halutessasi tulostaa tämän asiakirjan ennen jatkamista.
Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, testaa normaaleja tietokoneen sovelluksia selvittääksesi, toimiiko tietokone nopeammin ja tehokkaammin.
  • Jos tarvitsemasi sovellus ei käynnisty, lisää valintamerkki vieressä olevassa valintaruudussa olevan ohjelmiston nimen viereen ja jatka vianmääritykseen.
  • Tutki sovellukset, jotka eivät käynnisty, ja varmista, että ne ovat ohjelmia, jotka haluat tietokoneeseesi. Voit ottaa käyttöön nämä ohjelmat milloin tahansa valitsemalla niiden ruudut Käynnistys -välilehdessä, kuten yllä on kuvattu.
Alla on luettelo tunnettuja HP:n testaamia sovellukset, joita ei tule poistaa HP:n kannettavan tietokoneen käynnistysluettelosta. Muut sovellukset voidaan irrottaa, jotta voidaan testata suorituskykyä poistamalla valinta sovelluksen nimen edestä.
  • hpcmpmgr
  • HPWuSchd2
  • cpqset
  • ctfmon
  • ccApp
Jos olet tyytyväinen suorituskykyyn, muuta diagnostiikkaa ei tarvita.
Poista harvoin käytetyt sovellukset käytöstä
Kannettavan tietokoneesi suorituskykyä voidaan parantaa poistamalla ei-toivottuja ja harvoin käytettyjä sovelluksia. Voit poistaa ei-toivottuja ohjelmistoja vapauttaaksesi levytilaa seuraavasti ja suorittaa tavalliset levyn apuohjelmat, joilla voit parantaa kiintolevylle pääsyn nopeutta.
Katso video ohjelmien poistamisesta Windows 7:ssä
  1. Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään poista ja valitse luettelosta Poista asennus.
  2. Selaa ohjelmat, valitse haitallisen ohjelman nimi ja valitse Poista asennus. Poista ohjelmisto seuraamalla poisto-ohjeita.
Kun kaikki ei-toivotut ohjelmat on poistettu, käynnistä tietokone uudelleen ja suorita ylläpito kiintolevylle seuraavasti.
  1. Valitse Käynnistä, napsauta Tietokone ja napauta kiintolevyn kuvaketta (yleensä (C:)) hiiren kakkospainikkeella.
  2. Valitse Ominaisuudet avattavasta valikosta ja Katso tiedot aseman käytöstä Yleiset-välilehdessä.
  3. Valitse Työkalut-välilehti ja suorita nämä ylläpitotyökalut:
    • Virheentarkistus, joka tarkistaa, onko asemassa viallisia tiedostoja ja sektoreita.
    • Eheytys, joka organisoi tavan, jolla tiedostot ja ohjelmat käyttävät tilaa kiintolevyltä tehokkaammin.
    Katso Aiheeseen liittyvät linkit saadaksesi lisätietoa näiden työkalujen käyttämisestä ja parantaaksesi tietokoneesi suorituskykyä.
Asenna Windows-käyttöjärjestelmä uudelleen
Viimeisenä ratkaisuna, kun olet suorittanut kaikki toimintatavat jotka on listattu tässä asiakirjassa ja tarkastanut muut tavat jotka on luetteloitu Aiheeseen liittyviä tukitietoja -kohdassa, saatat haluta varmuuskopioida tietosi ja asentaa Windowsin uudelleen.
  vaara:
Henkilökohtaiset tiedot ja ohjelmisto, jotka olet asentanut kannettavaan tietokoneeseesi, häviävät käyttöjärjestelmän uudelleenasennuksen aikana. HP suosittelee, että varmuuskopioit kaikki henkilökohtaiset tietosi ennen prosessin aloittamista.
Tähän tarvitset palautuslevyjä, jotka sinun olisi tullut luoda pian kannettavan tietokoneen vastaanottamisen jälkeen. Lisätietoja palautuslevyjen luomisesta ja käyttämisestä HP Recovery Managerin avulla löydät kohdasta Aiheeseen liittyviä linkkejä.
Järjestelmäresurssit
Video Järjestelmän resurssien lisääminen sisältää lisätietoja Windowsin suorituskyvyn parantamisesta.