HP:n tietokoneet - Aikajanan ja kohdistuksen käyttäminen (Windows 10)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-tietokoneita, joissa on Windows 10 April 2018 Update.
Tässä asiakirjassa kerrotaan, miten Windowsin tuottavuustyökaluja aikajanaa ja kohdistusta käytetään. Aikajanan avulla voit etsiä ja jatkaa työpöydällä olevia toimintoja tai järjestellä toimintoja virtuaalityöpöytien avulla. Kohdistuksen avulla voit nopeasti järjestää avoinna olevia ikkunoita, jotta voit tarkastella ja käsitellä useampaa toimintoa samanaikaisesti.

Tietoja Windowsin aikajanasta

Windowsin aikajanan avulla voit etsiä ja jatkaa toimintoja, joita olet käyttänyt viimeisten 30 päivän aikana tai jotka ovat avoinna tietokoneella. Voit myös etsiä ja jatkaa Windows-laitteiden kesken synkronoituja toimintoja tai luoda virtuaalityöpöytiä, joiden avulla voit lajitella ja järjestellä toimintoja tarpeidesi mukaan.

Windowsin aikajanan käyttöönotto

Windowsin aikajana on oletusarvoisesti käytössä Windows 10 April 2018 Updatessa. Windowsin aikajana täytyy kuitenkin ehkä ottaa manuaalisesti käyttöön tietosuoja- tai yritysasetuksista riippuen.
  1. Etsi ja avaa Windowsissa Toimintahistorian tietosuoja-asetukset.
    Napsauta hakutuloksissa Toimintahistorian tietosuoja-asetukset.
  2. Laita valinta Salli Windowsin kerätä toimintaani tältä tietokoneelta -valintaruutuun.
    Windowsin aikajana otetaan käyttöön.
    Valitse Salli Windowsin kerätä toimintaani tältä tietokoneelta

Windowsin aikajanan käyttäminen toimintojen jatkamiseen, hakemiseen tai poistamiseen

Windowsin aikajanan avulla voit nopeasti etsiä, jatkaa tai poistaa tämänhetkisiä tai aiempia toimintoja, joita olet käyttänyt viimeisten 30 päivän aikana. Voit myös käyttää toimintoja muista laitteista, kun olet kirjautuneena sisään Microsoft-tilillesi.
Valitse tehtäväpalkista Tehtävänäkymä-kuvake tai pidä Windows- ja sarkainnäppäimiä samanaikaisesti painettuina.
huomautus:
Jos käytössä on useita näyttöjä, avoimet ikkunat näkyvät vain vastaavissa näytöissä. Esimerkiksi jos kaksi näyttöä on käytössä laajennettuna näyttönä ja napsautat Tehtävänäkymä-kuvaketta, näytöllä 1 auki olevat ikkunat järjestetään kyseisen näytön aikajanalle ja näytöllä 2 auki olevat ikkunat puolestaan kyseisen näytön aikajanalle.
Viimeisimmät toiminnot näkyvät Windowsin aikajanalla

Virtuaalityöpöytien käyttäminen Windowsin aikajanalla

Windowsin aikajanan avulla on mahdollista luoda virtuaalityöpöytiä, joissa voit järjestellä toiminnot tarpeidesi mukaan. Esimerkiksi jos haluat pitää auki olevat työtoiminnot yhdellä työpöydällä ja henkilökohtaiset tai viihdetoiminnot toisella, virtuaalityöpöydät mahdollistavat tällaisen järjestelyn.
huomautus:
Virtuaalityöpöytien avulla pääsee nopeasti käyttämään toimintoja, mutta ei muita Windowsin työpöytäominaisuuksia. Jos teet erikseen muutoksia työpöytämäärityksiin (esimerkiksi vaihdat työpöydän taustakuvaa, kiinnität sovelluksen tehtäväpalkkiin tai lisäät työpöytäkuvakkeen), muutokset näkyvät kaikissa muissa virtuaalityöpöydissä.

Toimintojen kohdistaminen Windowsin aikajanalta

Kohdistus on tuottavuustyökalu, jolla voidaan helpottaa moniajoa ja useiden ikkunoiden tarkastelua. Voit esimerkiksi chattailla, selata verkkosivuja, kuunnella musiikkia ja käyttää laskentataulukoita samanaikaisesti. Voit kohdistaa enintään neljä toimintoa näytön vasempaan, oikeaan, ylä- tai alalaitaan.
Toiminto kohdistettu näytön vasempaan laitaan
Voit hallita näytettäviä toimintoja kohdistamalla enintään neljä työpöydällä olevaa toimintoa hiiren tai näppäimistön avulla.
  • Toiminnon kohdistaminen: Napsauta toimintoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Kohdista vasemmalle tai Kohdista oikealle. Voit myös napsauttaa auki olevan toiminnon otsikkopalkkia, vetää sen näytön vasempaan, oikeaan, ylä- tai alalaitaan ja sitten vapauttaa hiiren painikkeen.
    Voit kohdistaa toiminnon näppäinkomennoilla seuraavasti: napsauta auki olevan toiminnon otsikkopalkkia ja pidä sitten Windows-näppäintä ja vasenta tai oikeaa nuolinäppäintä tai ylä- tai alanuolta painettuna sen mukaan, missä haluat toiminnon näkyvän.
    Toiminto kohdistetaan uuteen sijaintiin. Kohdistus muuttaa automaattisesti ikkunoiden kokoa, jotta ne kaikki mahtuvat näytölle. Lisäksi se ehdottaa muita auki olevia toimintoja ja näyttää ne ruutuina työpöydällä jäljellä olevassa tilassa.
    Kohdista avoinna oleva toiminto näytön vasempaan tai oikeaan laitaan
  • Toiminnon kohdistuksen poisto: Kaksoisnapsauta toiminnon otsikkopalkkia.
    Toiminnot palaavat aiempaan kokoonsa.
  • Toimintoikkunan koon muuttaminen: Levennä tai kavenna kohdistetun toiminnon ikkunaa. Tee tämä kohdistamalla uusi toiminto, napsauttamalla ikkunan sivureunaa ja vetämällä hiirellä näytön poikki. Kun ikkunan leveys on sopiva, vapauta hiiren painike. Kun kohdistat muita toimintoja, kohdistus muuttaa automaattisesti kunkin ikkunan kokoa, jotta ne kaikki mahtuvat näytölle

Kohdistusasetusten muuttaminen

Voit muuttaa kohdistusta siten, että se valitsee kohdistuksen sijainnin, muuttaa ikkunoiden kokoa kohdistettaessa tai ehdottaa muita sovelluksia kohdistettavaksi työpöydälle.
  1. Etsi ja avaa Windows-käyttöjärjestelmässä Asetukset.
  2. Valitse Asetukset-ikkunasta Järjestelmä.
    Windowsin Asetukset-ikkuna, jossa Järjestelmä on valittuna
  3. Valitse Järjestelmä-ikkunasta Moniajo.
    Järjestelmä-ikkuna, jossa Moniajo on valittuna
    Moniajo-ikkuna avautuu.
    Kohdistusasetusten sijainti Moniajo-ikkunassa
  4. Voit muuttaa asetuksia siirtämällä liukusäätimet Käytössä- tai Pois käytöstä -asentoon.
    • Järjestä ikkunat automaattisesti vetämällä ne näytön sivuihin tai kulmiin: Kohdistus on oletusarvoisesti käytössä Windowsissa. Voit poistaa kohdistuksen käytöstä siirtämällä liukusäätimen Pois käytöstä -asentoon
    • Kun kohdistan ikkunan, muuta sen kokoa automaattisesti, jotta se täyttää käytettävissä olevan tilan: Kun kohdistat toiminnon ja muutat sen kokoa, seuraava kohdistettava toiminto täyttää jäljellä olevan tilan näytössä. Voit poistaa tämän vaihtoehdon käytöstä, jos haluat, että kohdistus muuttaa seuraavan kohdistettavan toimintoikkunan koon puoleen tai neljäsosaan näytöstä, vaikka muutat ensimmäisen toimintoikkunan kokoa.
    • Kun kohdistan ikkunan, näytä, mitä voin kohdistaa sen viereen: Kun ensimmäinen toimintoikkuna on kohdistettu, kohdistus ehdottaa automaattisesti muiden avoimien toimintojen kohdistamista ja näyttää ne ruutuina työpöydällä jäljellä olevassa tilassa. Poista tämä vaihtoehto käytöstä, jos haluat tarkastella työpöytää ilman ehdotettuja sovelluksia.
    • Kun muutan kohdistetun ikkunan kokoa, muuta samalla viereisen kohdistetun ikkunan kokoa: Tämä toiminto on tarkoitettu kahdelle vierekkäiselle kohdistetulle toiminnolle. Kun laajennat tai pienennät toimintoikkunaa, muiden toimintoikkunoiden koko muuttuu vastaavasti.