HP LaserJet Pro MFP M426, M427 - Tulostimen ohjelmiston asentaminen Windowsissa, kun käytössä on langaton verkkoyhteys

huomautus:
HP-tulostimen asetukset on määritettävä ennen tulostinohjelmiston asentamista. Jos et ole vielä määrittänyt tulostimen asetuksia, määritä tulostimen asetukset ohjeiden mukaan.
Asennus- ja ohjainvaihtoehdot
Lue seuraavat tiedot ja päätä asennusvaihtoehto niiden mukaan.
Lataaminen
CD
Uusi tulostin:
Ohjelmiston voi ladata maksutta HP:n sivustosta, ja se sisältää uusimmat tulostinkohtaiset ohjaimet, asennusohjelman ja muut hallintatyökalut.
Ohjelmiston lataaminen on suositeltava ratkaisu, koska silloin käytettävissä ovat tulostimen kaikki ohjelmistotoiminnot tai kehittyneimmät tulostimeen saatavilla olevat ominaisuudet. Tämä ohjain on paras vaihtoehto, ja sitä suositellaan useimpiin monitoimitulostimiin, kun se on saatavilla.
CD-levyltä asentaminen on nopea ja helppo tapa, mutta se ei välttämättä sisällä uusinta saatavilla olevaa ohjainta ja ohjelmistoa, vaikka kyseessä olisi uusi tulostin.
Vanha tulostin:
Ohjelmiston lataaminen on hyvä vaihtoehto vanhempia tulostimia asennettaessa, ja se auttaa välttämään asennusongelmia.
Asennus CD-levyltä ei ehkä toimi, jos asennat tulostinta tietokoneeseen, jossa on HP-tulostimen valmistuksen jälkeen julkaistu käyttöjärjestelmä.
Tietoja ohjelmistosta
HP:n sivustosta ladattavissa oleva ohjelmisto on uusin tulostimelle saatavilla oleva ohjelmisto. HP päivittää ohjelmistoja ja ohjaimia usein tulostimen ja CD-levyn julkaisun jälkeen.
CD-levyllä oleva ohjelmisto on uusin versio vain tulostimen julkaisuhetkellä.
Ohjelmiston asennusvaihtoehtojen lisäksi joillekin tulostimille on saatavilla myös monen tyyppisiä tulostinohjaimia. Windowsia varten saatavilla voi olla seuraavat vaihtoehdot:
HP PCL 6 -tulostinohjain: HP PCL 6 -tulostinohjain sisältyy pakkauksen mukana toimitettuun CD-levyyn ja on oletusarvoinen tulostinohjain. HP PCL 6 -tulostinohjaimella on seuraavat ominaisuudet:
  • Suositeltava kaikkiin Windows-ympäristöihin ja useimpiin tulostustarpeisiin, kuten tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmille ja muihin yleisiin toimistosovelluksiin.
  • Varmistaa yleisesti parhaan nopeuden, tulostuslaadun ja tulostintoimintojen tuen useimmille käyttäjille.
  • Suunniteltu toimimaan yhdessä Windowsin GDI:n (Graphic Device Interface) kanssa, jolloin tulostusnopeus Windows-ympäristöissä on mahdollisimman suuri.
  • Ei ehkä ole täysin yhteensopiva kolmansien osapuolten toimittamien ja mukautettujen ohjelmistojen kanssa, joiden perustana on PCL 5
HP:n yleistulostinohjain (UPD): HP:n yleistulostinohjain (Universal Print Driver, UPD) Windows-järjestelmiä varten on suunniteltu useita tulostimia sisältävän verkon tulostusympäristön helppoon hallintaan. HP UPD on hyvä valinta pelkästään tulostukseen käytettävälle tulostimelle, koska ohjain tarjoaa VAIN tulostusominaisuuden.
Jos haluat käyttää UPD-ohjainta, lataa se HP:n Web-sivustosta. Lisätietoja on osoitteessa www.hp.com/go/upd.
Windows®-asennus ladatun ohjelmiston avulla: langaton verkkoyhteys
Tulostinohjelmiston voi ladata kahdella tavalla: Sivustolla 123.hp.com voit käyttää automaattista asennustyökalua, joka tunnistaa tietokoneen käyttöjärjestelmän ja HP-tulostimen mallin uusimman tulostinohjelmiston lataamiseksi ja asentamiseksi. Tuotteen tukisivulta voit ladata ja asentaa tulostinohjelmiston manuaalisesti.
Tapa 1: Lataa tulostinohjelmisto osoitteessa 123.hp.com
  1. Kosketa tulostimen ohjauspaneelin Yhteystiedot -painiketta.
  2. Avaa seuraavat valikot:
    • Verkon Wi-Fi poissa käytöstä
    • Asetukset
    • Langaton asennustoiminto
    Tulostin etsii käytettävissä olevat langattomat verkot ja palauttaa verkkonimien (SSID) luettelon.
  3. Valitse oikean verkon SSID luettelosta. Jos paikallisen verkon SSID ei ole näkyvissä, valitse Enter SSID (Kirjoita SSID) ja anna verkon SSID manuaalisesti.
  4. Kun näyttöön tulee kehote valita verkon suojaustyyppi, valitse paikallisen verkon käyttämä vaihtoehto.
    • Jos verkko käyttää WPA-suojausta, kirjoita WPA-salasana.
    • Jos verkko käyttää WEP-suojausta, kirjoita WEP-avain.
  5. Valitse OK ja odota, kunnes tulostin on muodostanut verkkoyhteyden. Langattoman verkkoyhteyden muodostaminen voi kestää muutamia minuutteja.
  6. Kosketa tulostimen ohjauspaneelin Yhteystiedot -painiketta. Jos näytössä näkyy IP-osoite, verkkoyhteys on muodostettu. Jos näytössä ei näy IP-osoitetta, odota muutama minuutti ja yritä uudelleen. Kirjaa IP-osoite muistiin ohjelmiston asennusta varten. Esimerkki IP-osoitteesta: 192.168.0.1.
  7. Siirry osoitteeseen 123.hp.com.
  8. Valitse avattavasta Valitse tulostin -valikosta HP LaserJet -tulostimet*, ja valitse sitten Aloita.
  9. Kun Connect-näyttö avautuu, valitse Lataa.
    Tietokone lataa HP Easy Start -ohjelmiston.
  10. Asenna tulostinohjelmisto ohjeiden mukaan.
Tapa 2: Lataa tulostinohjelmisto tuotteen tukisivulta
Vaihe 1: Lataa tulostinohjelmisto
  1. Kosketa tulostimen ohjauspaneelin Yhteystiedot -painiketta.
  2. Avaa seuraavat valikot:
    • Verkon Wi-Fi poissa käytöstä
    • Asetukset
    • Langaton asennustoiminto
    Tulostin etsii käytettävissä olevat langattomat verkot ja palauttaa verkkonimien (SSID) luettelon.
  3. Valitse oikean verkon SSID luettelosta. Jos paikallisen verkon SSID ei ole näkyvissä, valitse Enter SSID (Kirjoita SSID) ja anna verkon SSID manuaalisesti.
  4. Kun näyttöön tulee kehote valita verkon suojaustyyppi, valitse paikallisen verkon käyttämä vaihtoehto.
    • Jos verkko käyttää WPA-suojausta, kirjoita WPA-salasana.
    • Jos verkko käyttää WEP-suojausta, kirjoita WEP-avain.
  5. Valitse OK ja odota, kunnes tulostin on muodostanut verkkoyhteyden. Langattoman verkkoyhteyden muodostaminen voi kestää muutamia minuutteja.
  6. Kosketa tulostimen ohjauspaneelin Yhteystiedot -painiketta. Jos näytössä näkyy IP-osoite, verkkoyhteys on muodostettu. Jos näytössä ei näy IP-osoitetta, odota muutama minuutti ja yritä uudelleen. Kirjaa IP-osoite muistiin ohjelmiston asennusta varten. Esimerkki IP-osoitteesta: 192.168.0.1.
  7. Siirry tietokoneessa tulostimen Ohjelmisto- ja ohjainlataukset -sivulle: Ohjelmisto- ja ohjainlataukset
  8. Valitse tulostin kehotettaessa sivulla olevasta samankaltaisten tulostimien luettelosta.
  9. Valitse kieli avattavasta valikosta ja valitse sitten tietokoneen käyttöjärjestelmä.
  10. Valitse Ohjain - tuotteen asennusohjelmisto ja tarkista saatavilla olevat ohjelmisto- ja ohjainvaihtoehdot. Saatavilla olevat vaihtoehdot määräytyvät tulostimen mukaan.
      huomautus:
    HP suosittelee Täysien ominaisuuksien ohjelmistoratkaisu -vaihtoehtoa, joka takaa tulostimen parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja ominaisuudet.
  11. Valitse ohjain, lue sen tiedot ja valitse sitten Lataa. Ohjelmisto latautuu tietokoneeseen.
      huomautus:
    Merkitse kansion sijainti muistiin.
      huomautus:
    Jos HP-asennusohjelma ei avaudu automaattisesti, siirry kansion sijaintiin ja avaa ladattu tiedosto. Tiedostonimen tunniste on .exe.
Vaihe 2: Suorita ohjelmiston asennus HP-asennusohjelmalla
HP-asennusohjelma koostuu kuudesta osasta. Asenna tulostinohjelmisto suorittamalla kaikki kuusi osaa.
  huomautus:
HP-asennusohjelma voi kysyä, haluatko tarkistaa tulostimesi uusimmat asennuspäivitykset verkosta. HP suosittelee, että valitset Kyllä ja annat asennusohjelman tarkistaa ja ladata päivitykset.
Osa 1: Ohjelmiston asentaminen
Asennettavan ohjelmiston tiedot näkyvät Ohjelmiston valinta -kohdassa.
  1. Valitse asennettava ohjelmisto:
    • Jatka suositeltua ohjelmistoasennusta valitsemalla Seuraava.
    • Jos haluat mukauttaa asennettavaa ohjelmistoa, valitse Mukauta ohjelmistovalintoja. Kun mukautetut ohjelmistovalinnat ovat valmiit, valitse Seuraava.
    • Jos haluat käyttää lisätukivaihtoehtoja ja -työkaluja, napsauta avattavia Lisäasetukset-valikkoja. Voit palata Ohjelmiston valinta -ikkunaan valitsemalla Takaisin. Käytettävissä olevia vaihtoehtoja:
      • Oppaat: Lataa käyttöopas, Readme-tiedosto sekä takuu- ja lakiopas.
      • Web-tuki: Avaa tulostimen tuotetukisivu.
  2. Lue asennussopimuksia ja -asetuksia koskevat asiakirjat, valitse Olen lukenut ja hyväksyn asennussopimukset ja -asetukset ja valitse sitten Seuraava.
Osa 2: Asennuksen valmistelu
Valmistellaan asennusta -viesti tulee näkyviin.
  1. Kun asennuksen valmistelu on valmis, valitse Seuraava.
Osa 3: Laitteen liittäminen
  1. Valitse Yhteystyyppi-näytöstä Auta tekemään langattoman yhteyden alkuasetukset ja valitse sitten Seuraava.
  2. Määritä langaton yhteys suorittamalla jokin seuraavista tehtävistä:
    Hae langattomat asetukset automaattisesti
    1. Valitse Kyllä, hae langattomat asetukset tietokoneesta ja valitse Seuraava.
    2. Vain Windows XP, Windows Vista tai Windows 7: Kun Liitä tuote nyt -ikkuna tulee näkyviin, varmista, että tulostin on kytketty päälle, ja liitä USB-kaapeli tulostimesta tietokoneeseen.
    3. Odota, kun asennusohjelma tunnistaa tulostimen. Kun prosessi on valmis, Tuote on liitetty -ikkuna tulee näkyviin.
    4. Valitse Löytyneet verkot -ikkunassa langaton verkko käytettävissä olevien verkkojen luettelosta. Valitse Seuraava.
    5. Kun Laite on määritetty -näyttö tulee näkyviin, irrota USB-kaapeli tulostimesta ja tietokoneesta.
    Hae langattomat asetukset automaattisesti
    1. Valitse Ei, määritän langattomat asetukset manuaalisesti ja valitse Seuraava.
    2. Vain Windows XP, Windows Vista tai Windows 7: Kun Liitä tuote nyt -ikkuna tulee näkyviin, varmista, että tulostin on kytketty päälle, ja liitä USB-kaapeli tulostimesta tietokoneeseen.
    3. Odota, kun asennusohjelma tunnistaa tulostimen. Kun prosessi on valmis, Tuote on liitetty -ikkuna tulee näkyviin.
    4. Anna Langattoman verkon määritys -näytössä Langattoman verkon nimi (SSID), Suojaustyyppi ja Suojausavain tai salasana. Valitse Seuraava.
    5. Kun Laite on määritetty -näyttö tulee näkyviin, irrota USB-kaapeli tulostimesta ja tietokoneesta.
Osa 4: Asennus
Kun ohjelmistoasennus on valmis, Ohjelmisto on asennettu -ikkuna tulee näkyviin.
  1. Tarkista määritysasetukset ja muuta niitä tarvittaessa Laitteen asetukset -näytössä. Valitse Seuraava.
Osa 5: Tuotteen määrittäminen
  1. Tarkista HP ePrint- ja HP-sovelluksia koskevat tiedot Ota käyttöön HP-verkkopalvelu -näytöstä. Valitse Seuraava.
      huomautus:
    Lisätietoja HP ePrint -sovelluksesta on kohdassa HP ePrint -sähköpostitulostuksen määritys (c02981597).
    HP:n Sulautettu verkkopalvelin (EWS) avautuu.
      huomautus:
    Jos selaimessa näkyy ilmoitus, jonka mukaan sivuston käyttö ei ehkä ole turvallista, jatka sivustoon siitä huolimatta. Tähän sivustoon siirtyminen ei vahingoita tietokonetta.
  2. Ota HP:n verkkopalvelut käyttöön käyttämällä EWS:ää.
Osa 6: Valmis
  1. Päätä asennus valitsemalla VALMIS.
Windows®-asennus mukana toimitetun CD-levyn avulla: langaton verkkoyhteys
Vaihe 1: Avaa HP-asennusohjelma mukana toimitetulta CD-levyltä
  1. Kosketa tulostimen ohjauspaneelin Yhteystiedot -painiketta.
  2. Avaa seuraavat valikot:
    • Verkon Wi-Fi poissa käytöstä
    • Asetukset
    • Langaton asennustoiminto
    Tulostin etsii käytettävissä olevat langattomat verkot ja palauttaa verkkonimien (SSID) luettelon.
  3. Valitse oikean verkon SSID luettelosta. Jos paikallisen verkon SSID ei ole näkyvissä, valitse Enter SSID (Kirjoita SSID) ja anna verkon SSID manuaalisesti.
  4. Kun näyttöön tulee kehote valita verkon suojaustyyppi, valitse paikallisen verkon käyttämä vaihtoehto.
    • Jos verkko käyttää WPA-suojausta, kirjoita WPA-salasana.
    • Jos verkko käyttää WEP-suojausta, kirjoita WEP-avain.
  5. Valitse OK ja odota, kunnes tulostin on muodostanut verkkoyhteyden. Langattoman verkkoyhteyden muodostaminen voi kestää muutamia minuutteja.
  6. Kosketa tulostimen ohjauspaneelin Yhteystiedot -painiketta. Jos näytössä näkyy IP-osoite, verkkoyhteys on muodostettu. Jos näytössä ei näy IP-osoitetta, odota muutama minuutti ja yritä uudelleen. Kirjaa IP-osoite muistiin ohjelmiston asennusta varten. Esimerkki IP-osoitteesta: 192.168.0.1.
  7. Aseta tulostusjärjestelmän ohjelmisto-CD-levy CD-asemaan. Ohjelmiston asennusohjelma tunnistaa käyttöjärjestelmän kielen, ja sen päävalikko avautuu kyseisellä kielellä.
    Jos asennusohjelma ei ole käynnistynyt 30 sekunnin kuluttua, suorita seuraavat vaiheet:
    1. Valitse Käynnistä-valikosta Suorita.
    2. Kirjoita X:\SETUP.EXE (jossa X vastaa CD-aseman tunnusta).
    3. Valitse OK. Asennusohjelma käynnistyy.
        huomautus:
      Jos Käyttäjätilien valvonta -valintaikkuna avautuu, jatka valitsemalla Salli tai Kyllä.
Vaihe 2: Suorita ohjelmiston asennus HP-asennusohjelmalla
HP-asennusohjelma koostuu kuudesta osasta. Asenna tulostinohjelmisto suorittamalla kaikki kuusi osaa.
  huomautus:
HP-asennusohjelma voi kysyä, haluatko tarkistaa tulostimesi uusimmat asennuspäivitykset verkosta. HP suosittelee, että valitset Kyllä ja annat asennusohjelman tarkistaa ja ladata päivitykset.
Osa 1: Ohjelmiston asentaminen
Asennettavan ohjelmiston tiedot näkyvät Ohjelmiston valinta -kohdassa.
  1. Valitse asennettava ohjelmisto:
    • Jatka suositeltua ohjelmistoasennusta valitsemalla Seuraava.
    • Jos haluat mukauttaa asennettavaa ohjelmistoa, valitse Mukauta ohjelmistovalintoja. Kun mukautetut ohjelmistovalinnat ovat valmiit, valitse Seuraava.
    • Jos haluat käyttää lisätukivaihtoehtoja ja -työkaluja, napsauta avattavia Lisäasetukset-valikkoja. Voit palata Ohjelmiston valinta -ikkunaan valitsemalla Takaisin. Käytettävissä olevia vaihtoehtoja:
      • Oppaat: Lataa käyttöopas, Readme-tiedosto sekä takuu- ja lakiopas.
      • Web-tuki: Avaa tulostimen tuotetukisivu.
  2. Lue asennussopimuksia ja -asetuksia koskevat asiakirjat, valitse Olen lukenut ja hyväksyn asennussopimukset ja -asetukset ja valitse sitten Seuraava.
Osa 2: Asennuksen valmistelu
Valmistellaan asennusta -viesti tulee näkyviin.
  1. Kun asennuksen valmistelu on valmis, valitse Seuraava.
Osa 3: Laitteen liittäminen
  1. Valitse Yhteystyyppi-näytöstä Auta tekemään langattoman yhteyden alkuasetukset ja valitse sitten Seuraava.
  2. Määritä langaton yhteys suorittamalla jokin seuraavista tehtävistä:
    Hae langattomat asetukset automaattisesti
    1. Valitse Kyllä, hae langattomat asetukset tietokoneesta ja valitse Seuraava.
    2. Vain Windows XP, Windows Vista tai Windows 7: Kun Liitä tuote nyt -ikkuna tulee näkyviin, varmista, että tulostin on kytketty päälle, ja liitä USB-kaapeli tulostimesta tietokoneeseen.
    3. Odota, kun asennusohjelma tunnistaa tulostimen. Kun prosessi on valmis, Tuote on liitetty -ikkuna tulee näkyviin.
    4. Valitse Löytyneet verkot -ikkunassa langaton verkko käytettävissä olevien verkkojen luettelosta. Valitse Seuraava.
    5. Kun Laite on määritetty -näyttö tulee näkyviin, irrota USB-kaapeli tulostimesta ja tietokoneesta.
    Hae langattomat asetukset automaattisesti
    1. Valitse Ei, määritän langattomat asetukset manuaalisesti ja valitse Seuraava.
    2. Vain Windows XP, Windows Vista tai Windows 7: Kun Liitä tuote nyt -ikkuna tulee näkyviin, varmista, että tulostin on kytketty päälle, ja liitä USB-kaapeli tulostimesta tietokoneeseen.
    3. Odota, kun asennusohjelma tunnistaa tulostimen. Kun prosessi on valmis, Tuote on liitetty -ikkuna tulee näkyviin.
    4. Anna Langattoman verkon määritys -näytössä Langattoman verkon nimi (SSID), Suojaustyyppi ja Suojausavain tai salasana. Valitse Seuraava.
    5. Kun Laite on määritetty -näyttö tulee näkyviin, irrota USB-kaapeli tulostimesta ja tietokoneesta.
Osa 4: Asennus
Kun ohjelmistoasennus on valmis, Ohjelmisto on asennettu -ikkuna tulee näkyviin.
  1. Tarkista määritysasetukset ja muuta niitä tarvittaessa Laitteen asetukset -näytössä. Valitse Seuraava.
Osa 5: Tuotteen määrittäminen
  1. Tarkista HP ePrint- ja HP-sovelluksia koskevat tiedot Ota käyttöön HP-verkkopalvelu -näytöstä. Valitse Seuraava.
      huomautus:
    Lisätietoja HP ePrint -sovelluksesta on kohdassa HP ePrint -sähköpostitulostuksen määritys (c02981597).
    HP:n Sulautettu verkkopalvelin (EWS) avautuu.
      huomautus:
    Jos selaimessa näkyy ilmoitus, jonka mukaan sivuston käyttö ei ehkä ole turvallista, jatka sivustoon siitä huolimatta. Tähän sivustoon siirtyminen ei vahingoita tietokonetta.
  2. Ota HP:n verkkopalvelut käyttöön käyttämällä EWS:ää.
Osa 6: Valmis
  1. Päätä asennus valitsemalla VALMIS.