HP-tietokoneet - Palaa aiempaan Windows-versioosi (Windows 10)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-tietokoneita, jotka on päivitetty Windows 10 -käyttöjärjestelmään Windows 8- tai Windows 7 -käyttöjärjestelmästä.
Jos olet asentanut Windows 10 -käyttöjärjestelmän enintään 10 päivää sitten, voit halutessasi palata ennen päivitystä käyttämääsi Windows-versioon. Palaa Windows 8- tai Windows 7 -käyttöjärjestelmään Windows 10 -käyttöjärjestelmän Palaa-toiminnon avulla.
  huomautus:
Palaa-vaihtoehto on käytettävissä vain 10 päivää Windows 10 -asennuksen jälkeen. Jos teet levyn uudelleenjärjestämisen, siivoamisen tai palautuksen Windows 10:ssä, paluuvaihtoehto ei ole käytettävissä. Jos windows.old tiedosto on poistettu tietokoneesta, paluuvaihtoehto ei ole käytettävissä. Jos asennus on edellyttänyt ulkoista USB-asemaa, paluu edellyttää saman aseman käyttämistä.
Yritystietokoneiden käyttöjärjestelmän asennusta saatetaan hallita IT-tasolla, eikä sitä välttämättä voida päivittää Windowsissa takaisin aikaisempaan versioon. Voit varmistaa asian yrityksesi IT-osastolta tai paikallisesta IT-huollosta.
Ennen aloittamista
Ennen palaamista edelliseen Windows-versioon toimi seuraavasti:
  • Palaamisen ei pitäisi vaikuttaa henkilökohtaisiin tiedostoihisi, mutta on silti suositeltavaa varmuuskopioida kaikki tärkeät tiedot (esimerkiksi henkilökohtaiset tiedostot, valokuvat, asiakirjat, sovellukset ja ohjelmistot) ennen palaamista, jotta et menetä mitään tärkeitä tietoja. Lisätietoja on artikkelissa Tiedostojen varmuuskopiointi (Windows 10, 8).
  • Jos käytit tietokoneesi edellisessä Windows-versiossa eri salasanaa, saatat tarvita vanhaa salasanaasi.
  • Pidä tietokoneesi käynnissä ja kytkettynä virtalähteeseen palaamisen aikana.
  • Kun palaaminen on suoritettu, sinun on asennettava joitakin sovelluksia ja ohjelmia uudelleen ja määritettävä asetukset uudelleen.
Palaa
Voit palata aikaisempaan Windowsin versioon seuraavasti:
  1. Etsi Windowsissa palaa-sanaa ja valitse sitten Palaa aiempaan versioon.
    Kuva : Palaa
    Palaa aiempaan versioon
  2. Palautus-ikkuna avautuu Asetukset-sovelluksessa. Valitse Palaa aiempaan versioon -osassa Aloita.
    Kuva : Aloita
    Aloita
  3. Valitse Miksi haluat palata aiempaan versioon? -näytössä vastaus, kirjoita Kerro meille lisää -kenttään lisätietoja (valinnainen) ja valitse sitten Seuraava.
    Kuva : Miksi haluat palata aiempaan versioon?
    Miksi haluat palata aiempaan versioon? -kysely
  4. Lue Huomioon otettavat asiat -näytön teksti ja valitse sitten Seuraava.
    Kuva : Huomioon otettavat asiat
    Huomioon otettavat asiat
  5. Windows muistuttaa sinua siitä, että sinun on tarvittaessa annettava vanha salasanasi. Valitse Seuraava.
    Kuva : Älä lukitse itseäsi ulos
    Älä lukitse itseäsi ulos -salasanamuistutus
  6. Valitse Palaa aiempaan versioon.
  7. Odota, kunnes järjestelmä on palautettu edelliseen Windows-versioon. Älä katkaise tietokoneesta virtaa tai irrota sitä virtalähteestä.
    Kun Palaa-toiminto on suoritettu, kirjaudu sisään käyttämällä edellisen Windows-versiosi käyttäjätiliä ja salasanaa.