• Tiedot

HP on tietoinen viimeaikaisista haavoittuvuuksista, joita kutsutaan “spekulatiivi toteutus sivu-kanava hyökkäyksille", ja jotka koskevat useita nykyaikaisia prosessoreja (Intel, AMD ja ARM) ja käyttöjärjestelmiä. HP antaa lisätietoa tällä tukisivulla heti, kun tietoa on saatavilla.

hp-concentra-wrapper-portlet

Toiminnot
Ladataan...

HP-tietokoneet - Cortana Personal Digital Assistant -sovelluksen käyttäminen (Windows 10)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-tietokoneita, joissa on Windows 10.
Henkilökohtainen digitaalinen Cortana-apuohjelma auttaa sinua hallitsemaan henkilökohtaisia tietojasi, asetuksiasi ja erilaisia tehtäviä. Jotta voisit käyttää Cortanaa, tietokoneen on oltava yhteydessä aktiiviseen Internet-yhteyteen.
  huomautus:
Cortana ei ole käytettävissä kaikilla maissa/alueilla ja kielillä. Vieraile Microsoftin verkkosivustolla nähdäksesi Cortanan alueet ja kielet (englanniksi).
Tästä asiakirjasta voit oppia, kuinka tehdä seuraavat asiat:
  • Aseta Cortanan asetukset
  • Käytä Hey Cortanaa
  • Avaa ohjelmat, tiedostot ja sovellukset
  • Lisää suosikkikohteet
  • Käytä muistutuksia
  • Muuta Cortanan asetuksia
  • Käytä Cortanaa Microsoft Edgessä
Cortanan asetusten määrittäminen ensimmäisen kerran
Ennen kuin digitaalista Cortana-apuohjelmaa voidaan käyttää, Microsoft pyytää lupaa kerätä henkilökohtaiset tietosi.
  huomautus:
Puheentunnistus ei ole saatavilla kaikilla kielillä tai toimi kaikissa tietokoneissa. Suosituksia siitä, mitä tehdä, jos toiminto ei toimi tietokoneessasi, on tämän asiakirjan kohdassa Mitä tehdä, jos Cortanan asennus epäonnistuu?.
  1. Varmista, että tietokone on yhdistetty aktiiviseen Internet-yhteyteen.
  2. Avaa Cortana napsauttamalla Kysy mitä tahansa -hakukenttää eli Cortanan hakukenttää.
    Kuva : Cortanan hakukentän napsauttaminen
    Cortanan hakukentän sijainti
  3. Tarkista Onko mitään muuta, jota voin tehdä? ikkunassa tehtävät, jotka Cortana voi auttaa suorittamaan, ja napsauta Cortana voi tehdä paljon muutakin....
    Kuva : Kohdan Cortana voi tehdä paljon muutakin... napsauttaminen
    Cortana voi tehdä paljon muutakin... -painikkeen sijainti
  4. Napsauta käyttöoikeudet-ikkunassa Kyllä myöntääksesi Microsoftille lupa kerätä ja käyttää henkilökohtaisia tietojasi.
    Kuva : Kyllä-kohdan valitseminen
    Kyllä-painikkeen sijainti
    Hyvä, kiitos! -ikkuna avautuu.
  5. Valitse Hyvä, kiitos! ikkunassa kohta Kirjaudu sisään.
    Lisää Microsoft-tilisi -ikkuna avautuu.
    • Jos sinulla on Microsoft-tili, kirjoita kirjautumistietosi, valitse Kirjaudu ja noudata sitten näytön ohjeita kirjautuaksesi tilillesi.
    • Jos sinulla ei ole Microsoft-tiliä, napsauta Luo tili, kirjoita henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi tai luo uusi Outlook-sähköpostiosoite, ja täytä pyydetyt tiedot. Valitse Seuraava ja viimeistele tilisi asetusten asettaminen noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita.
    Kuva : Kirjaudu tai Luo tili -painikkeiden napsauttaminen!
    Kirjaudu- ja Luo til -painikkeiden sijainti
Hei Cortana -ominaisuuden ottaminen käyttöön
Voit opettaa Cortanaa tunnistamaan äänesi ja aktivoida Cortanan sanomalla Hei Cortana. Toiminnon avulla voit ilmoittaa Cortanalle haluamasi äänikomennoilla. Voit sanoa esimerkiksi Hei Cortana, herätä minut kello kuusi.
  huomautus:
Puheentunnistus ei ole saatavilla kaikilla kielillä tai toimi kaikissa tietokoneissa. Suosituksia siitä, mitä tehdä, jos toiminto ei toimi tietokoneessasi, on tämän asiakirjan kohdassa Mitä tehdä, jos Cortanan asennus epäonnistuu?.
  1. Varmista, että Cortana on asennettuna. Lisätietoa saat katsomalla tämän asiakirjan kohdan Cortanan asetusten määrittäminen ensimmäisen kerran.
  2. Varmista, että tietokone on yhdistetty aktiiviseen Internet-yhteyteen.
  3. Napsauta Cortana-hakukenttää ja valitse sitten Asetukset-kuvake .
    Kuva : Cortanan hakukentän napsauttaminen
    Cortanan hakukentän sijainti
  4. Etsi Hey Cortana -osio, ja valitse sitten tilan vaihtopainiketta ottaaksesi ominaisuuden käyttöön.
    Kuva : Ota Hey Cortana käyttöön napsauttamalla vaihtopainiketta
    Vaihtopainikkeen sijainti
    Näytölle tulee lupaikkuna.
  5. Voidaksesi käyttää puheentunnistusta valitse Kyllä antaaksesi Microsoftille lupa lähettää ääniviestejä auttaaksesi parantamaan puhepalveluja.
  6. Valitse Hey Cortana -osiosta Opi, miten lausun ”Hey Cortana”.
    Kuva : Kohdan Opi, miten lausun ”Hey Cortana” napsauttaminen
    Kohdan Opi, miten lausun ”Hey Cortana” sijainti
  7. Valitse Käynnistä viesti-ikkunassa, jossa sinua pyydetään toistamaan kuusi lausetta.
    Kuva : Käynnistä-painikkeen napsauttaminen
    Käynnistä-painikkeen sijainti
    Cortana näyttää kuusi lausetta yksi kerrallaan. Toista kukin lause sen ollessa näkyvillä. Kun lauseet ovat valmiit, Cortana näyttää Kaikki on valmista!-viestin.
Windows-ohjelmien, tiedostojen ja sovellusten etsiminen Cortanan avulla
Cortana voi auttaa löytämään Windowsin ohjeen nopeasti. Voit esimerkiksi kysyä Windowsilta Miten tekstin kokoa muutetaan, Missä on Ohjauspaneeli tai Mikä on IP-osoitteeni. Voit myös etsiä Windows-tiedostoja ja -sovelluksia sanomalla tai kirjoittamalla tiedoston tai sovelluksen nimen.
Cortanan muistikirjan käyttö
Pidä Cortana ajan tasalla kiinnostuksen kohteistasi Cortanan muistikirjan avulla. Jotkin kiinnostuksen kohteista ovat oletusarvoisesti käytössä. Voit lisätä kiinnostuksen kohteita, ottaa niitä pois käytöstä tai poistaa niitä. Cortana tarjoaa monia kiinnostuksen kohteiden luokkia, joita voi mukauttaa tarpeen mukaan, kuten:
  • Syöminen ja juominen: suosituksia ruoka- ja juomapaikoista
  • Paikalliset tapahtumat: ehdotuksia paikallisista tapahtumista
  • Talous: pörssimarkkinoiden voitto- ja tappiotiedot
  • Liikkuminen: liikenne-, aika- ja reittiehdotukset
  • Elokuvat ja TV: sinua kiinnostavien elokuvien ja TV-sarjojen esitysajat ja trailerit
  • Musiikki: suosituksia suosituista kappaleista ja albumeista
  • Uutiset: tuoreimmat uutisotsikot ja -jutut sinua kiinnostavista aiheista
  • Urheilu: tietoa suosikkijoukkueistasi
  • Matkailu: ajantasaiset lentotiedot ja muut matkailutiedot
  • Sää: säätiedot, ennusteet ja varoitukset valitsemastasi kaupungista
Suosikkipaikkojen lisääminen
Tallenna suosikkipaikkojesi sijainnit Cortanan Suosikkipaikat-ominaisuudella. Cortana tarjoaa myös ohjeet siitä, miten pääset perille nopeasti. Avaa Cortanan muistikirja muuttaaksesi suosikkipaikkaa tai lisätäksesi sellainen.
  1. Avaa Cortanan muistikirja napsauttamalla Cortana-hakukenttää.
    Kuva : Cortanan hakukentän napsauttaminen
    Cortanan hakukentän sijainti
  2. Napsauta Muistikirja-kuvaketta ja valitse Tietoja minusta.
    Kuva : Muistikirja-kuvake
    Muistikirja-kuvakkeen sijainti
  3. Valitse Muokkaa suosikkeja.
    Kuva : Muokkaa suosikkeja -painikkeen napsauttaminen
    Muokkaa suosikkeja -painikkeen sijainti
  4. Valitse Lisää.
    Kuva : Napsauta Lisää-painiketta
    Lisää-painikkeen sijainti
  5. Kirjoita suosikkipaikan nimi Lisää suosikki -kenttään. Jos haluat esimerkiksi lisätä suosikkiravintolasi, kirjoita ravintolan nimi ja valitse ravintola sitten hakutuloksista.
    Kuva : Esimerkki: Suosikkiravintolan lisääminen
    Esimerkki: Suosikkiravintolan lisääminen
  6. Jos haluat antaa suosikkipaikallesi lempinimen, kirjoita se Lempinimi-kenttään ja valitse Tallenna-kuvake.
    Osoite, linkki karttaan ja puhelinnumero lisätään suosikkeihisi.
    Kuva : Tallenna-kohdan napsauttaminen
    Tallenna-painikkeen sijainti
  7. Voit tarkastella tai muokata suosikkikohteidesi sijainteja napsauttamalla Tietoja minusta Cortanan muistikirj nvalikossa ja napsauttamalla Muokkaa suosikkeja.
    Näet luettelon lempipaikoistasi.
    Kuva : Esimerkki osoitteesta, reittiohjeista ja puhelinnumerosta
    Osoite, reittiohjeet ja puhelinnumero
    Osoite, linkki karttaan ja puhelinnumero lisätään suosikkeihisi.
Muistutusten lisääminen
Avaa Cortanan muistikirja voidaksesi myös muokata tai lisätä muistutuksia.
  1. Avaa Cortanan muistikirja napsauttamalla Cortana-hakukenttää.
    Kuva : Cortanan hakukentän napsauttaminen
    Cortanan hakukentän sijainti
  2. Napsauta Muistikirja-kuvaketta ja valitse Muistutukset.
    Kuva : Muistutukset-kohdan napsauttaminen
    Muistutukset-vaihtoehdon sijainti
  3. Napsauta Muistutukset-näytöllä Lisää -kuvaketta.
    Kuva : Lisää-kuvakkeen napsauttaminen
    Mistä haluat muistutuksen? -ikkuna
  4. Täytä kenttien tiedot muistutuksen mukaan. Jos haluat esimerkiksi lisätä muistutuksen jalkapalloharjoituksista joka torstai kello 16.00, toimi seuraavasti:
    1. Kirjoita JalkapalloharjoituksetMuista... -kenttään.
    2. Valitse Aika-valintaruutu ja valitse sitten Toinen aika....
      Kuva : Kohdan Toinen aika... -valitseminen
      Toinen aika... -vaihtoehdon sijainti
    3. Napsauta valmiiksi valittua aikaa, vieritä ja valitse 16:00, ja napsauta sitten valintamerkkikuvaketta .
      Kuva : Valintamerkkikuvakkeen napsauttaminen
      Valintamerkkikuvakkeen sijainti
    4. Jos muistutuksen päivämäärä on tuleva päivämäärä, napsauta Tänään, valitse muistutuksesi päivämäärä ja napsauta Valintamerkkikuvaketta .
      Kuva : Valintamerkkikuvakkeen napsauttaminen
      Valintamerkkikuvakkeen sijainti
    5. Valitse Vain kerran avataksesi tiheyden avattavan valikon.
      Kuva : Vain kerran -kohdan valitseminen
      Tiheyden avattavan valikon sijainti
    6. Valitse Joka torstai.
      Kuva : Joka torstai -kohdan valitseminen
      Joka torstai -kohdan valitseminen
    7. Jos haluat lisätä valokuvan muistutukseesi, valitse Lisää kuva, lataa valokuva tietokoneelta tai ota valokuvia tietokoneen verkkokameralla.
      Kuva : Lisää kuva -kohdan napsauttaminen
      Lisää kuva -kohdan sijainti
    8. Varmista, että Haluatko muistutuksen tästä? -ikkunan tiedot ovat oikein, ja valitse Muistuta.
      Kuva : Muistuta-kohdan napsauttaminen
      Haluatko muistutuksen tästä -ikkuna
      Cortana avaa Muistutan sinua -ikkunan.
    9. Katsoaksesi muistutukset napsauta Muistikirja-kuvaketta ja valitse Muistutukset.
      Kuva : Esimerkki Muistutukset-ikkunasta
      Esimerkki muistutuksesta
Cortanan sinusta käyttämän nimen vaihtaminen
Avaa Cortana Notebook muokataksesi Cortanan sinusta käyttämää nimeä.
  1. Avaa Cortanan muistikirja napsauttamalla Cortana-hakukenttää.
    Kuva : Cortanan hakukentän napsauttaminen
    Cortanan hakukentän sijainti
  2. Napsauta Muistikirja-kuvaketta ja valitse Tietoja minusta.
    Kuva : Tietoja minusta -kohdan napsauttaminen
    Tietoja minusta -painikkeen sijainti
  3. Valitse Muuta nimeni.
    Kuva : Muuta nimeni -kohdan napsauttaminen
    Muuta nimeni -painikkeen sijainti
  4. Kirjoita nimesi kenttään ja valitse Vahvista.
  5. Jos haluat kuulla, miten Cortana sanoo nimesi, valitse Kuuntele, miten lausun sen.
    Cortana sanoo nimesi.
  6. Jos Cortana sanoo nimesi oikein, valitse Kuulostaa hyvältä.
    Näyttöön tulee Hyvä, kiitos Sam! -viesti.
  7. Valitse Valmis.
Cortanan asetusten muuttaminen
Voit vaihtaa nimesi, opettaa Cortanalle äänesi sekä muuttaa tietosuoja-asetuksia ja muita asetuksia Cortanan asetusten avulla.
  1. Napsauta Cortanan hakuruutua.
    Kuva : Hakukentän napsauttaminen
    Hakukentän sijainti
  2. Napsauta Asetukset-kuvaketta .
    Kuva : Asetukset-kuvakkeen valitseminen
    Asetukset-kuvakkeen sijainti
Cortanan käyttö Microsoft Edgessä
Kun suoritat haun Microsoft Edgen osoiterivillä, Microsoft Edge käyttää Cortanalle antamiasi mukautettuja tietoja, jotta hakutulokset vastaisivat paremmin etsimääsi.
Cortanan Kysy Cortanalta -toiminto on integroitu Microsoft Edgeen. Jos esimerkiksi löydät aiheen josta haluat tietää lisää, voit maalata sanan tai lauseen, napsauttaa sitä hiiren kakkospainikkeella ja valita sitten Kysy Cortanalta.
Kuva : Kysy Cortanalta -toiminnon napsauttaminen
Kysy Cortanalta
Cortana-ikkuna avautuu näytön oikeaan reunaan. Tämä ikkuna sisältää yhteenvedon aiheesta tai linkkejä aiheeseen liittyviin tietoihin.
Kuva : Esimerkki linkeistä aiheeseen liittyviin tietoihin
Esimerkki linkeistä aiheeseen liittyviin tietoihin