HP-tietokoneet - Cortana Personal Digital Assistant -sovelluksen käyttäminen (Windows 10)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-tietokoneita, joissa on Windows 10.
Henkilökohtainen digitaalinen Cortana-apuohjelma auttaa sinua hallitsemaan henkilökohtaisia tietojasi, asetuksiasi ja erilaisia tehtäviä. Jotta voisit käyttää Cortanaa, tietokoneen on oltava yhteydessä aktiiviseen Internet-yhteyteen.
huomautus:
Cortana ei ole käytettävissä kaikilla maissa/alueilla ja kielillä. Siirry Microsoftin sivustolle Cortanan alueet ja kielet (englanniksi) saadaksesi lisätietoja.
Tästä asiakirjasta voit oppia, kuinka tehdä seuraavat asiat:
  • Aseta Cortanan asetukset
  • Käytä Hey Cortanaa
  • Avaa ohjelmat, tiedostot ja sovellukset
  • Lisää suosikkikohteet
  • Käytä muistutuksia
  • Muuta Cortanan asetuksia
  • Käytä Cortanaa Microsoft Edgessä

Cortanan asetusten määrittäminen ensimmäisen kerran

Ennen kuin digitaalista Cortana-apuohjelmaa voidaan käyttää, Microsoft pyytää lupaa kerätä henkilökohtaiset tietosi.
huomautus:
Puheentunnistus ei ole saatavilla kaikilla kielillä tai toimi kaikissa tietokoneissa. Suosituksia siitä, mitä tehdä, jos toiminto ei toimi tietokoneessasi, on tämän asiakirjan kohdassa Mitä tehdä, jos Cortanan asennus epäonnistuu?
  1. Varmista, että tietokone on yhdistetty verkkoon, jolla on aktiivinen Internet-yhteys.
  2. Avaa Windowsissa Cortana valitsemalla Cortana-kuvake tehtäväpalkissa.
    Jos Cortana-kuvaketta ei näy, voit etsiä ja avata hakuruudussa Kirjaudu Cortanaan.
    Cortana-kuvakkeen paikantaminen tehtäväpalkissa
  3. Napsauta Cortana-ikkunassa Tili-kuvaketta ja valitse sitten Kirjaudu sisään.
    Tilille kirjautuminen Cortanan käyttöä varten
  4. Napsauta haluamaasi tiliä Kirjaudutaan sisään -ikkunassa tai lisää tai luo uusi tili napsauttamalla Microsoft-tili. Napsauta sitten Jatka ja viimeistele kirjautuminen noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.
    Jatka-painikkeen sijainti
  5. Kun olet kirjautunut sisään, napsauta Näytä kaikki vinkit nähdäksesi, millaisia tehtäviä Cortana voi suorittaa.

Hei Cortana -ominaisuuden ottaminen käyttöön

Voit opettaa Cortanaa tunnistamaan äänesi ja aktivoida Cortanan sanomalla Hei Cortana. Toiminnon avulla voit ilmoittaa Cortanalle haluamasi äänikomennoilla. Voit sanoa esimerkiksi ”Hei Cortana, herätä minut kello kuusi”.
huomautus:
Puheentunnistus ei ole saatavilla kaikilla kielillä tai toimi kaikissa tietokoneissa. Suosituksia siitä, mitä tehdä, jos toiminto ei toimi tietokoneessasi, on tämän asiakirjan kohdassa Mitä tehdä, jos Cortanan asennus epäonnistuu?
  1. Varmista, että Cortana on asennettuna. Lisätietoa saat katsomalla tämän asiakirjan kohdan Cortanan asetusten määrittäminen ensimmäisen kerran.
  2. Varmista, että tietokone on yhdistetty verkkoon, jolla on aktiivinen Internet-yhteys.
  3. Avaa Cortana valitsemalla Cortana-kuvake tehtäväpalkissa.
  4. Napsauta Asetukset-kuvaketta ja valitse sitten Puhu Cortanalle.
  5. Etsi Hei Cortana -osio ja ota ominaisuus käyttöön.
    Hei Cortanan poistaminen käytöstä

Windows-ohjelmien, tiedostojen ja sovellusten etsiminen Hei Cortana -ominaisuuden avulla

Cortana voi auttaa löytämään Windowsin ohjeen nopeasti. Voit esimerkiksi kysyä Windowsilta ”Miten tekstin kokoa muutetaan”, ”Missä on Ohjauspaneeli” tai ”Mikä on IP-osoitteeni”. Voit myös etsiä Windows-tiedostoja ja -sovelluksia sanomalla tai kirjoittamalla tiedoston tai sovelluksen nimen.

Cortanan muistikirjan käyttö

Pidä Cortana ajan tasalla aikataulustasi ja mielenkiinnon kohteistasi muistikirjalla, lisää muistutuksia, luo tehtäviä tai personalisoi mielenkiinnonkohteitasi.
  1. Avaa Cortana valitsemalla Cortana-kuvake tehtäväpalkissa.
  2. Napsauta Muistikirja-kuvaketta .
    Cortanan muistikirja avautuu.
    Esimerkki Cortanan muistikirjan aloitusnäytöstä

Cortanan sinusta käyttämän nimen vaihtaminen

Avaa Cortana vaihtaaksesi Cortanan sinusta käyttämän nimen.
  1. Avaa Cortana valitsemalla Cortana-kuvake tehtäväpalkista ja sano sitten: ”Vaihda nimeni.”
    Jos Cortana ei vastaa, napsauta mikrofonikuvaketta ja sano: ”Hei Cortana, vaihda nimeni.”
  2. Cortanan muistikirja avautuu. Kirjoita nimesi ruutuun ja valitse sitten Syötä.
    Cortanan sinusta käyttämän nimen vaihtaminen
  3. Jos haluat kuulla, miten Cortana ääntää nimesi, napsauta Kuuntele, miten lausun sen.
    Cortana sanoo nimesi.
    • Jos Cortana sanoo nimesi oikein, napsauta Kuulostaa hyvältä ja napsauta sitten Valmis.
    • Jos Cortana ei sano nimeäsi oikein, napsauta Ei pidä paikkaansa ja noudata näytön ohjeita.
    Näyttöön tulee viesti Hienoa, kiitos ”...”, jossa ”...” on valitsemasi nimi.

Cortanan asetusten muuttaminen

Voit vaihtaa nimesi, opettaa Cortanalle äänesi sekä muuttaa tietosuoja-asetuksia ja muita asetuksia Cortanan asetusten avulla.
  1. Avaa Cortana valitsemalla Cortana-kuvake tehtäväpalkissa.
  2. Napsauta Asetukset-kuvaketta .
    Cortanan asetusikkuna avautuu.
    Cortanan asetusikkuna

Cortanan käyttö Microsoft Edgessä

Kun suoritat haun Microsoft Edgen osoiterivillä, Microsoft Edge käyttää Cortanalle antamiasi mukautettuja tietoja, jotta hakutulokset vastaisivat paremmin etsimääsi. Jos esimerkiksi kirjoitat Bingin hakuriville paikallinen sää, hakutulokset näyttävät sijaintisi säätiedot. Voit muuttaa sijaintiasi napsauttamalla näytöllä näkyvän sijainnin vieressä Vaihda.
Esimerkki Cortanan näyttämistä paikallisista säätiedoista
Lisäksi jos haluat löytämästäsi aiheesta lisätietoja, voit korostaa sanan tai lauseen verkkosivulla, napsauttaa sitä hiiren kakkospainikkeella ja valita sitten, mitä haluat Cortanan tekevän:
Verkkosivun sanan korostaminen ja napsauttaminen oikealla painikkeella Edgessä
  • Kopioi: Kopioi korostetun sanan tai lauseen.
  • Valitse kaikki: Valitsee koko verkkosivun.
  • Hae verkosta ”...”, jossa ”...” on korostettu sana tai lause: Tällöin avautuu uusi välilehti tai ikkuna, joka sisältää lisätietoja ja aiheeseen liittyviä linkkejä.
  • Kysy Cortanalta tietoja aiheesta ”...”, jossa ”...” on korostettu sana tai lause: Tällöin avautuu Cortana-ikkuna, jossa on lisätietoja ja aiheeseen liittyviä linkkejä.
  • Lue ääneen: Cortana lukee sivun ääneen. Voit poistua, keskeyttää, kelata taaksepäin, kelata eteenpäin tai vaihtaa Cortanan äänen Lue ääneen -työkalurivillä.
    Cortanan Lue ääneen -työkalurivi