HP-tietokoneet - Cortana Personal Digital Assistant -sovelluksen käyttäminen (Windows 10)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-tietokoneita, joissa on Windows 10.
Henkilökohtainen digitaalinen Cortana-apuohjelma auttaa sinua hallitsemaan henkilökohtaisia tietojasi, asetuksiasi ja erilaisia tehtäviä. Jotta voisit käyttää Cortanaa, tietokoneen on oltava yhteydessä aktiiviseen Internet-yhteyteen.
  huomautus:
Cortana ei ole käytettävissä kaikilla maissa/alueilla ja kielillä. Siirry Microsoftin sivustulle Cortanan alueet ja kielet (englanniksi) saadaksesi lisätietoja.
Tästä asiakirjasta voit oppia, kuinka tehdä seuraavat asiat:
  • Aseta Cortanan asetukset
  • Käytä Hey Cortanaa
  • Avaa ohjelmat, tiedostot ja sovellukset
  • Lisää suosikkikohteet
  • Käytä muistutuksia
  • Muuta Cortanan asetuksia
  • Käytä Cortanaa Microsoft Edgessä
Cortanan asetusten määrittäminen ensimmäisen kerran
Ennen kuin digitaalista Cortana-apuohjelmaa voidaan käyttää, Microsoft pyytää lupaa kerätä henkilökohtaiset tietosi.
  huomautus:
Puheentunnistus ei ole saatavilla kaikilla kielillä tai toimi kaikissa tietokoneissa. Suosituksia siitä, mitä tehdä, jos toiminto ei toimi tietokoneessasi, on tämän asiakirjan kohdassa Mitä tehdä, jos Cortanan asennus epäonnistuu?.
  1. Varmista, että tietokone on yhdistetty aktiiviseen Internet-yhteyteen.
  2. Avaa Cortana napsauttamalla Etsi kirjoittamalla tähän -hakukenttää eli Cortanan hakukenttää.
    Esimerkki Cortanan hakukentästä
  3. Tarkista Cortanan ohjeikkunassa tehtävätyypit, jotka Cortana voi auttaa suorittamaan, ja napsauta sitten Katso, mihin Cortana pystyy.
  4. Napsauta Cortanan ohjeikkunassa Kirjaudu Cortanaan ja napsauta sitten Kirjaudu sisään.
    Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.
    Kirjaudu sisään -painikkeen napsauttaminen
  5. Napsauta haluamaasi tiliä sisäänkirjautumisikkunassa tai lisää tai luo uusi tili napsauttamalla Microsoft-tili. Napsauta sitten Jatka ja viimeistele kirjautuminen noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.
    Jatka-painikkeen sijainti
Hei Cortana -ominaisuuden ottaminen käyttöön
Voit opettaa Cortanaa tunnistamaan äänesi ja aktivoida Cortanan sanomalla Hei Cortana. Toiminnon avulla voit ilmoittaa Cortanalle haluamasi äänikomennoilla. Voit sanoa esimerkiksi ”Hei Cortana, herätä minut kello kuusi”.
  huomautus:
Puheentunnistus ei ole saatavilla kaikilla kielillä tai toimi kaikissa tietokoneissa. Suosituksia siitä, mitä tehdä, jos toiminto ei toimi tietokoneessasi, on tämän asiakirjan kohdassa Mitä tehdä, jos Cortanan asennus epäonnistuu?.
  1. Varmista, että Cortana on asennettuna. Lisätietoa saat katsomalla tämän asiakirjan kohdan Cortanan asetusten määrittäminen ensimmäisen kerran.
  2. Varmista, että tietokone on yhdistetty aktiiviseen Internet-yhteyteen.
  3. Napsauta Cortanan hakuruutua, napsauta Asetukset-kuvaketta ja napsauta sitten Puhu Cortanalle.
  4. Etsi Hei Cortana -osio, ja valitse sitten tilan vaihtopainiketta ottaaksesi ominaisuuden käyttöön.
    Näytölle tulee lupaikkuna.
    Ota Hey Cortana käyttöön napsauttamalla vaihtopainiketta
  5. Valitse Hei Cortana -osiosta Opi, miten lausun ”Hei Cortana”.
    Kohdan Opettele, kuinka sanon ”Hei Cortana” napsauttaminen
  6. Valitse Käynnistä viesti-ikkunassa, jossa sinua pyydetään toistamaan kuusi lausetta.
    Cortana näyttää kuusi lausetta yksi kerrallaan.
    Käynnistä-painikkeen sijainti
  7. Toista kukin lause sen ollessa näkyvillä. Kun lauseet ovat valmiit, Cortana kertoo, että olet valmis.
Windows-ohjelmien, tiedostojen ja sovellusten etsiminen Hei Cortana -ominaisuuden avulla
Cortana voi auttaa löytämään Windowsin ohjeen nopeasti. Voit esimerkiksi kysyä Windowsilta ”Miten tekstin kokoa muutetaan”, ”Missä on Ohjauspaneeli” tai ”Mikä on IP-osoitteeni”. Voit myös etsiä Windows-tiedostoja ja -sovelluksia sanomalla tai kirjoittamalla tiedoston tai sovelluksen nimen.
Cortanan muistikirjan käyttö
Pidä Cortana ajan tasalla aikataulustasi ja mielenkiinnon kohteistasi muistikirjalla, lisää muistutuksia, luo tehtäviä tai personalisoi mielenkiinnonkohteitasi.
  1. Napsauta Cortanan hakuruutua.
    Cortanan hakukentän napsauttaminen
  2. Napsauta Muistikirja-kuvaketta . Cortanan muistikirja avautuu.
Cortanan sinusta käyttämän nimen vaihtaminen
Avaa Cortana vaihtaaksesi Cortanan sinusta käyttämän nimen.
  1. Napsauta Cortanan hakuruutua.
    Cortanan hakukentän napsauttaminen
  2. Napsauta Asetukset-kuvaketta
    Cortanan asetusikkuna avautuu.
    Cortanan asetusikkuna
  3. Napsauta Cortanan asetusikkunassa Vaihda nimeni.
  4. Cortanan muistikirja avautuu. Kirjoita nimesi ruutuun ja napsauta sitten Syötä.
    Syötä-painikkeen sijainti
  5. Jos haluat kuulla, miten Cortana sanoo nimesi, valitse Kuuntele, miten lausun sen.
    Cortana sanoo nimesi.
    • Jos Cortana sanoo nimesi oikein, valitse Kuulostaa hyvältä ja sitten Valmis.
    • Jos Cortana ei sano nimeäsi oikein, valitse Ei pidä paikkaansa, ja noudata näytön ohjeita.
    Näyttöön tulee viesti Hienoa, kiitos ”...”, jossa ”...” on valitsemasi nimi.
Cortanan asetusten muuttaminen
Voit vaihtaa nimesi, opettaa Cortanalle äänesi sekä muuttaa tietosuoja-asetuksia ja muita asetuksia Cortanan asetusten avulla.
  1. Napsauta Cortanan hakuruutua.
    Cortanan hakukentän napsauttaminen
  2. Napsauta Asetukset-kuvaketta .
    Cortanan asetusikkuna avautuu.
    Cortanan asetusikkuna
Cortanan käyttö Microsoft Edgessä
Kun suoritat haun Microsoft Edgen osoiterivillä, Microsoft Edge käyttää Cortanalle antamiasi mukautettuja tietoja, jotta hakutulokset vastaisivat paremmin etsimääsi. Esimerkiksi jos kirjoitat Bing-osoiteriville paikallinen sää, hakutulokset sisältävät sijaintisi säätiedot. Voit muuttaa sijaintiasi napsauttamalla näytöllä näkyvän sijainnin vieressä Vaihda.
Esimerkki Cortanan näyttämistä paikallisista säätiedoista
Lisäksi jos haluat löytämästäsi aiheesta lisätietoja, voit korostaa sanan tai lauseen verkkosivulla, napsauttaa sitä hiiren kakkospainikkeella ja valita sitten, mitä haluat Cortanan tekevän:
Sanan korostaminen ja napsauttaminen hiiren kakkospainikkeella
  • Kopioi: Kopioi korostetun sanan tai lauseen.
  • Valitse kaikki: Valitsee koko verkkosivun.
  • Tulosta: Esikatsele verkkosivu, tee haluamasi muutokset ja napsauta sitten Tulosta lähettääksesi verkkosivun tulostimeen.
  • Hae verkosta ”...”, jossa ”...” on korostettu sana tai lause: Tällöin avautuu uusi välilehti tai ikkuna, joka sisältää lisätietoja ja aiheeseen liittyviä linkkejä.
  • Kysy Cortanalta tietoja aiheesta ”...”, jossa ”...” on korostettu sana tai lause: Tällöin avautuu Cortana-ikkuna, jossa on lisätietoja ja aiheeseen liittyviä linkkejä.
  • Lue ääneen: Cortana lukee sivun ääneen. Voit poistua, keskeyttää, kelata taaksepäin, kelata eteenpäin tai vaihtaa Cortanan äänen Lue ääneen -työkalurivillä.
    Cortanan Lue ääneen -työkalurivi