• Tiedot
    Tervetuloa Samsung-tulostimen asiakkaille

Tarvitsetko tukea Samsung-tulostimelle? HP on täällä auttamaan! Lisätietoja

hp-concentra-wrapper-portlet

Toiminnot
Ladataan...

HP:n taulutietokoneet - Virta-asetusten ja -tilojen muokkaaminen (Android 5.0/Lollipop)

Tämä asiakirja koskee HP:n ja Compaqin taulutietokoneita, joissa on Android 5.0/Lollipop -käyttöjärjestelmä.
Taulutietokoneen akun kesto vaihtelee taustalla suoritettavien sovellusten, verkkosignaalin voimakkuuden, näytön kirkkauden ja muiden tekijöiden mukaan. Lue tästä asiakirjasta lisätietoja taulutietokoneen virta-asetusten muuttamisesta.
Taulutietokoneen virran kytkeminen ja katkaiseminen sekä lukitusnäytön käyttäminen
Virtapainike sijaitsee oikeassa yläkulmassa taulutietokoneen takana. Virtapainikkeesta voit kytkeä tai katkaista taulutietokoneen virran sekä lukita kosketusnäytön tai poistaa kosketusnäytön lukituksen.
  • Virran kytkeminen taulutietokoneeseen: Pidä virtapainiketta painettuna, kunnes näyttöön tulee HP:n logo.
  • Virran kytkeminen pois taulutietokoneesta: Pidä virtapainiketta painettuna ja valitse sitten Katkaise virta.
  • Virran kytkeminen LCD-näyttöön: Kytke LCD-näytön virta painamalla virtapainiketta lyhyesti. Näkyviin tulee lukitusnäyttö. Avaa lukitus sipaisemalla ylöspäin lukituskuvaketta.
    Jos olet määrittänyt lukitusnäyttöön lukituskuvion, PIN-koodin, salasanan tai muun mukautetun näytön lukituksen, poista näytön lukitus käytössäsi olevalla tavalla.
  • LCD-näytön virran katkaiseminen: Aseta taulutietokone lepotilaan painamalla virtapainiketta lyhyesti. Taulutietokoneen LCD-näyttö sammuu ja lukittuu, mutta taulutietokone ei sammu kokonaan.
Akunkäyttötietojen tarkasteleminen
Voit tarkastella yksityiskohtaisia tietoja akun käytöstä, mukaan lukien mitkä sovellukset, järjestelmäprosessit ja muut toiminnot käyttävät eniten taulutietokoneen virtaa. Tarkastele akunkäyttötietoja noudattamalla seuraavia vaiheita:
  1. Valitse aloitusnäytössä Kaikki sovellukset -kuvake ja sitten Asetukset-kuvake.
  2. Valitse Laite-osassa Akku.
    Kuva : Akku
    Asetukset-valikon Laite-osan Akku-vaihtoehto
  3. Kuvaajaa tarkastelemalla näet, mitkä prosessit käyttävät eniten akkuvirtaa. Napauttamalla lueteltuja toimintoja saat lisätietoja akun käytöstä.
    Kuva : Akun tiedot
    Akun tiedot
  4. Kun tiedät, mitkä prosessit kuluttavat akkua eniten, voit miettiä, millaisilla toimilla voit säästää akkuvirtaa. Esimerkiksi jos Wi-Fi ja Bluetooth käyttävät akkuvirtaa huomattavan paljon etkä tarvitse internet- tai Bluetooth-yhteyttä jatkuvasti, voit siirtää laitteen lentotilaan silloin, kun et tarvitse näitä ominaisuuksia (katso lisätietoja kohdasta Bluetooth- ja/tai Wi-Fi-ominaisuuden poistaminen käytöstä HP-taulutietokoneessa).
Aikakatkaisun asettaminen
Aikakatkaisuasetus määrittää, miten kauan taulutietokone odottaa, ennen kuin LCD-näytöstä katkaistaan virta. Jos lepotilan aikakatkaisuasetukseksi on määritetty 30 sekuntia, taulutietokone odottaa 30 sekuntia viimeisimmän kosketuksen jälkeen ja siirtyy sen jälkeen lepotilaan. Mitä lyhyempi aikakatkaisuaika on, sitä kauemmin akku kestää latausten välillä. Voit määrittää aikakatkaisun tämän osan vaiheita noudattamalla:
  1. Valitse aloitusnäytössä Kaikki sovellukset -kuvake ja sitten Asetukset-kuvake.
  2. Valitse Laite-osassa Näyttö.
    Kuva : Näyttö
    Asetukset-valikon Laite-osan Näyttö-vaihtoehto
  3. Valitse Aikakatkaisu.
    Kuva : Lepotila
    Asetusten Näyttö-osan Aikakatkaisu-vaihtoehto
  4. Valitse aika, jonka taulutietokone odottaa ilman toimintaa ennen kuin LCD-näyttö suljetaan.
Akkuvirran säästäminen virransäästötilojen ja -asetusten avulla
Seuraavissa osioissa on lisätietoja asetuksista ja ominaisuuksista, joiden avulla voit pidentää taulutietokoneen akun kestoa latausten välillä.
Taulutietokoneen akunkäyttöä koskevat usein kysytyt kysymykset
Katso seuraavasta usein kysytyt kysymykset taulutietokoneen akun kestosta.
Miksi taulutietokoneen akkuvirta kuluu niin nopeasti?
HP:n taulutietokoneen akun kestoon vaikuttavat useat tekijät, kuten taustalla käynnissä olevat sovellukset, näytön kirkkaus sekä se, miten suuren osan ajasta näytössä on virta. Ohjeita taulutietokoneen akkua kuluttavien ominaisuuksien tunnistamiseen on kohdassa HP-taulutietokoneen akkuvirran käyttötietojen tarkastelu.
Voiko taulutietokoneen akun vaihtaa?
Katso tietyn taulutietokoneen mallikohtaisesta huolto-oppaasta, onko sen akku vaihdettavaa mallia. Jos taulutietokoneen mallissa ei ole vaihdettavaa akkua, voit ehkä hakea ratkaisuja akun vaihtamiseksi verkosta; Huomaa, että akun vaihtaminen mallissa, jossa akkua ei ole tarkoitettu vaihdettavaksi, voi mitätöidä takuun.
Miksei taulutietokone lataudu nopeammin?
Taulutietokone latautuu nopeammin jos se on suljettuna ladattaessa ja jos käytät koneen omaa laturia. Käytettäessä jotakin muuta laturia, kuten matkapuhelimen laturia, taulutietokone saattaa latautua hitaasti tai ei lainkaan.