HP:n taulutietokoneet - Tiedostojen käyttäminen (Android 5.0/Lollipop)

Tämä asiakirja koskee HP:n ja Compaqin taulutietokoneita, joissa on Android 5.0/ Lollipop-käyttöjärjestelmä.
Taulutietokoneessa on sisäistä tallennustilaa, ja tallennustilaa voidaan laajentaa käyttämällä muistikortteja ja verkon pilvipalveluja. Tässä asiakirjassa kerrotaan taulutietokoneen tiedostojen tallennusvaihtoehdoista.

Muistikortinlukijan käyttäminen

Muistikortit lisäävät tallennustilaa taulutietokoneeseen. Voit luoda tiedostoista varmuuskopioita tai siirtää tiedostoja ja kansioita laitteesta toiseen muistikorttien avulla. Sovellus voi lukea, kirjoittaa ja poistaa tietoja missä tahansa muistikortin kansiossa, jota sovellus voi käyttää. Voit valita muistikortin ladattujen sovellusten ensisijaiseksi asennuskohteeksi.

Muistikorttien asettaminen ja poistaminen

Kortinlukijan sijainti ja kokoonpano vaihtelee taulutietokoneen mallin mukaan. Kortinlukija voi olla avoimessa korttipaikassa, läpän alla tai korttipaikassa, jossa on irrotettava lokero.
Noudata taulutietokoneen kortinlukijan korttipaikan tyyppikohtaisia ohjeita:

Kortinlukijan korttipaikka, jossa on irrotettava lokero

Kortinlukija voi sijaita taulutietokoneen reunassa. Noudata näitä ohjeita asentaessasi muistikorttia malliin, jossa on kortinlukijan lokero:
  1. Pujota taivutetun paperiliittimen tai vastaavan esineen kärki kortinlukijan lokeron reikään ja työnnä, kunnes korttilokero vapautuu.
    Kuva : Kortinlukijan lokero
    Kortinlukijan lokero
  2. Vedä korttilokero ulos ja aseta microSD-kortti lokeroon kullanväriset liittimet alaspäin.
    Kuva : Kortin asettaminen lokeroon
    Kortin asettaminen lokeroon
  3. Työnnä korttilokeroa taulutietokoneen korttipaikkaan, kunnes se lukittuu.
Poista muistikortti kortinlukijan lokerosta noudattamalla seuraavia ohjeita:
  1. Poista muistikortti käytöstä kohdan Muistikortin poistaminen käytöstä ohjeiden mukaan.
  2. Pujota taivutetun paperiliittimen tai vastaavan esineen kärki kortinlukijan lokeron reikään ja työnnä, kunnes korttilokero vapautuu.
  3. Vedä korttilokero ulos ja poista muistikortti.
  4. Työnnä tyhjä korttilokero korttipaikkaan siten, että se lukittuu.

Muistikortin poistaminen käytöstä

Ennen muistikortin poistamista poista kortti käytöstä noudattamalla seuraavia ohjeita:
  varoitus:
Poista muistikortit käytöstä, ennen kuin irrotat niitä taulutietokoneesta, jotta vältät tietojen menettämisen.
  1. Valitse aloitusnäytössä Kaikki sovellukset -kuvake ja sitten Asetukset-kuvake.
  2. Valitse Laite-osassa Tallennustila.
    Kuva : Tallennustila
    Tallennustila
  3. Etsi SD-kortin sisältöluettelo.
  4. Valitse Poista SD-kortti käytöstä.
    Kuva : Poista SD-kortti käytöstä
    Poista SD-kortti käytöstä
    Jos Poista SD-kortti käytöstä -vaihtoehto ei ole käytettävissä, korttia ei ole asennettu. Jos vaihtoehdon nimi on Ota SD-kortti käyttöön, kortti on jo poistettu käytöstä ja sen voi irrottaa.
  5. Vahvista valinta valitsemalla OK.
    Kuva : Vahvista SD-kortin poisto käytöstä
    Vahvista SD-kortin poisto käytöstä

HP Connected -aseman käyttö (pilvipalvelun tallennusratkaisu)

Pilvipalvelun tallennusratkaisut, kuten HP Connected -asema, tallentavat tiedostot verkkoon niin, että ne ovat kaikkialta käytettävissä. HP Connected -asema on esiasennettu tiettyihin taulutietokoneisiin, ja sen voi ladata myös Google Play -kaupasta (englanninkielisenä). Katso lisätietoja HP:n tukiasiakirjasta HP Connected -aseman käyttö tiedostojen tallennukseen ja jakoon.
Kuva : HP Connected -aseman kuvake
HP Connected -aseman kuvake sovellusluettelossa

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Katso seuraavia vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, jotka liittyvät tiedostojen käyttämiseen taulutietokoneessa.

Voinko yhdistää taulutietokoneen tietokoneeseen tiedostojen siirtämistä varten?

Kyllä. Voit yhdistää taulutietokoneen tietokoneeseen USB-kaapelilla, jonka toisessa päässä on USB-liitin ja toisessa micro-USB-liitin. Kytke kaapelin päässä oleva USB-liitin tietokoneen USB-porttiin. Kytke kaapelin toisessa päässä oleva micro-USB-liitin taulutietokoneen micro-USB-porttiin. Odota, kunnes USB-ohjain asentuu tietokoneeseen. Jos näytön lukitustapa (kuten lukituskuvio, PIN-koodi tai salasana) on asetettu, poista taulutietokoneen lukitus. Taulutietokone näkyy ulkoisena tallennuslaitteena tietokoneessa.
huomautus:
Joidenkin taulutietokoneiden verkkovirtalaitteessa on USB-kaapeli, jonka voi irrottaa verkkovirtalähteestä. Irrota USB-kaapeli verkkovirtalaitteesta ja kytke se johonkin tietokoneen USB-porteista. Kytke kaapelin toinen pää taulutietokoneen micro-USB-porttiin.

Miksi en näe tiedostojani, kun liitän taulutietokoneen tietokoneeseen?

Voit käyttää vain sellaisen tilin paikallisesti tallennettuja tiedostoja ja kansioita, jolle olet kirjautunut. Kirjautumalla omistajatilille pääset käsiksi omistajatilin paikallisesti tallennettuihin tiedostoihin ja kansioihin. Kirjautumalla käyttäjätilille pääset käsiksi käyttäjätilin paikallisesti tallennettuihin tiedostoihin ja kansioihin. Kun kirjaudut taulutietokoneen omistaja- tai käyttäjätilille, varmista, että näytön lukitus on avattu (jos lukitustapa, kuten lukituskuvio, PIN-koodi tai salasana, on asetettu).

Miksi en näe muistikortissa olevia tiedostoja?

Jos asetit microSD-kortin sisään, mutta et löydä taulutietokoneessa tiedostoja, käyttämälläsi sovelluksella ei ehkä ole lupaa käyttää muistikorttia. Kokeile käyttää toista sovellusta tiedostojen avaamiseen.
Jos olet aiemmin käyttänyt samaa sovellusta muistikortin tiedostojen käyttöön Android 5.0/Lollipop-järjestelmässä ja se ei enää toimii, suorita muistikortin vianmääritys seuraavasti:
  1. Testaa muistikortti mahdollisuuksien mukaan toisessa tietokoneessa ja varmista, että kortti toimii oikein.
    Jos et voi käyttää korttia toisessa tietokoneessa, kortissa voi olla ongelma. Pyydä tukea muistikortin valmistajalta tai käytä toista korttia. Jos kortti toimii oikein, jatka seuraavaan vaiheeseen.
  2. Poista muistikortti taulutietokoneesta ja aseta se siihen uudelleen.
    Jos taulutietokone tunnistaa nyt kortin ja tiedostot, muita toimia ei tarvita. Jos taulutietokone ei edelleenkään pysty käyttämään korttia, jatka seuraavaan vaiheeseen.
  3. Valitse aloitusnäytössä Kaikki sovellukset -kuvake ja sitten Asetukset-kuvake.
  4. Valitse Laite-osassa Tallennustila.
    Kuva : Tallennustila
    Tallennustila
  5. Valitse Ota SD-kortti käyttöön.
    Kuva : Ota SD-kortti käyttöön
    Ota SD-kortti käyttöön
    Jos käyttöönottotoiminto ei ole valittavissa kortillesi, jatka seuraavaan vaiheeseen.
  6. Kortin ollessa liitettynä käynnistä taulutietokone uudelleen: Pidä virtapainiketta painettuna ja valitse Katkaise virta. Kun taulutietokone on täysin sammunut, pidä virtapainiketta uudelleen painettuna, kunnes näyttöön tulee HP:n logo.
    Jos kortti ei ole vieläkään käytettävissä, taulutietokone voi vaatia huoltoa. Katso HP:n yhteystiedot tämän näytön yläosan Ota yhteys tukeen -välilehdestä.