• Palaute

HP-tulostimet - Asiakirjojen tulostaminen (Windows)

Tämä asiakirja koskee HP-tulostimia ja tietokoneita, joissa on Windows.
Tulosta asiakirjoja Windows-tietokoneelta ja muuta tulostustyöhön liittyviä asetuksia.

Asiakirjan tulostaminen

Avaa tulostusikkuna ja muuta tulostustyön asetuksia parhaan tuloksen saavuttamiseksi.
  1. Muokkaa asiakirjaa ennen tulostusta tekstin kirjasinta ja kokoa säätämällä, sopivan asettelun valinnalla ja ulkoasua hienosäätämällä.
  2. Napsauta sovelluksessa, jossa loit asiakirjan, painiketta Tiedosto tai valikkokuvaketta (WordPad), ja avaa sitten yleiset tulostusasetukset napsauttamalla Tulosta.
  3. Asettelua ja laatua koskeviin lisäasetuksiin pääsee napsauttamalla Tulostimen ominaisuudet, Ominaisuudet tai Asetukset.
    Asiakirjan ominaisuudet- tai Tulostusasetukset-ikkuna avautuu.
    Kuva : Esimerkki Asiakirjan ominaisuudet -ikkunasta, asetusvälilehdistä ja Lisäasetukset-painikkeesta
    HP:n Asiakirjan ominaisuudet -ikkuna, asetusvälilehdet ja Lisäasetukset-painike
  4. Muuta seuraavat asettelua ja paperia koskevat asetukset tulostustyöllesi. Valikkojen nimet ja käytettävissä olevat asetukset vaihtelevat tulostimen mukaan.
    huomautus:
    Jos Asiakirjan ominaisuudet -ikkunassa on Tulostuksen pikavalinta -välilehti, valitse jokin asiakirjan tulostustyön pikavalinnoista, jossa on valittuna valmiiksi tärkeimmät asetukset.
    Asetus
    Sijainti
    Pysty- tai vaakasuunta
    Valitse tulostussuunnaksi Pysty tai Vaaka.
    Suunta-valikko Asettelu-, Viimeistely- tai Ominaisuudet-välilehdessä
    Paperilokero tai -lähde
    Valitse lokero, johon asetit paperin, jos tulostimessa on useampia lokeroita.
    Lähde- tai Paperilähde-valikko Paperi/Laatu- tai Ominaisuudet-välilehdessä
    Paperityyppi
    Määritä käyttämäsi paperityyppi, kuten tavallinen, esite tai jokin muu erikoistyyppi, jotta tulostin tulostaa paperille oikein.
    Tyyppi-, Paperityyppi- tai Materiaali-valikko Paperi/Laatu- tai Ominaisuudet-välilehdessä
    Paperikoko
    Valitse tulostimeen lisäämäsi paperikoko, kuten Letter tai Legal.
    Koko- tai Paperikoko-valikko Lisäasetukset- tai Ominaisuudet -välilehdessä
    Jotkin uudemmat tulostimet tukevat useampia paperivaihtoehtoja. Katso lisätietoja kohdasta Mukautettujen paperikokojen luominen.
    Tulostaminen arkin molemmille puolille (kaksipuolinen tulostus)
    Tulostimen mallista riippuen voit joko tulostaa automaattisesti paperin molemmille puolille tai määrittää tulostustyön niin, että käännät sivuja manuaalisesti.
    Tulostaminen molemmille puolille -valikko Asettelu-, Viimeistely- tai Ominaisuudet-välilehdellä
    Tulostuksen pikavalinta -välilehti voi sisältää pikavalintoja tulostamiseen molemmille puolille
    Kohdassa Tulostaminen paperin molemmille puolille (Windows) on yksityiskohtaisia ohjeita paperin lisäämiseen ja kääntämiseen tulostimen mallin mukaan.
  5. Muuta seuraavia laatu- ja väriasetuksia parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Valikkojen nimet ja käytettävissä olevat asetukset vaihtelevat tulostimen mukaan.
    Asetus
    Sijainti
    Laatu: Määritety tulostuksen resoluutiopisteinä tuumaa kohden (DPI). Suurempi DPI tuottaa selkeämpiä ja yksityiskohtaisempia tulosteita, mutta tulostusnopeus on hitaampi ja mustetta voi kulua enemmän. Katso tulostusnopeudet tulostimen teknisistä tiedoista (mittarina sivut minuutissa).
    • Vedos: Pienintä DPI:tä käytetään tavallisesti, kun muste on vähissä tai korkealaatuisia tulosteita ei tarvita
    • Normaali: Oletuslaatu, joka sopii useimpiin tulostustöihin
    • Paras: Normaalia parempi DPI
    • Enimmäis-DPI: Suurin käytettävissä oleva DPI-asetus
    Laatuasetukset- tai Materiaali-valikko Paperi/Laatu-välilehdellä
    Tulosta enimmäis-DPI:llä- tai Tulostuslaatu-valikko on kohdassa Lisäasetukset tulostimen mukaan
    Väri- tai mustavalkotulostus: Seuraavat asetukset voivat olla käytettävissä tulostimen mallista riippuen:
    • Väri: Käyttää kaikkia kasetteja värillistä tekstiä tai kuvia sisältävien asiakirjojen tulostamiseen
    • Mustavalkoinen, Vain musta muste tai Yksivärinen: Tulostin käyttää vain mustaa mustekasettia, mikä sopii normaaliin tai heikompilaatuiseen mustavalkotulostukseen
    • Harmaasävy: Tulostin käyttää mustetta kaikista kaseteista ja tuottaa laajemman valikoiman mustaa ja harmaasävyjä, mikä sopii korkealaatuiseen mustavalkotulostukseen
    Väri- ja mustavalkoasetuksia voi valita eri paikoista tulostimen mallista riippuen:
    Valitse Väri tai MustavalkoinenPaperi/Laatu-välilehdeltä
    Valitse Väri- tai Ominaisuudet-välilehdeltä tai Lisäasetukset-kohdassa Tulosta harmaasävyisenä-kohdan vieressä oleva valikko, ja valitse Ei käytössä, jos haluat väritulosteita, tai Laadukas harmaasävy tai Vain musta muste
  6. Valitse OK ja valitse sitten Tulosta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Lue usein kysyttyjä kysymyksiä asiakirjojen tulostamisesta Windows-tietokoneelta.