HP:n ja Compaqin pöytätietokoneet - Järjestelmän palauttaminen kiintolevyn vaihtamisen jälkeen (Windows 7)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-pöytätietokoneita, joissa on Windows 7 -käyttöjärjestelmä.
Tämä asiakirja kuvaa, miten HP- tai Compaq-pöytätietokoneeseen palautetaan kaikki järjestelmä- ja ohjelmatiedostot pääkiintolevyn vaihtamisen jälkeen.

Ennen kuin aloitat

• Voit välttää ongelmia asentamalla kiintolevyn, joka on kooltaan vähintään yhtä suuri kuin korvattava kiintolevy.
  • Tietokoneen tietojen palauttamiseen kiintolevyn vaihdon jälkeen tarvitset palautuslevysarjan. Voit käyttää tietokoneestasi luotua levysarjaa tai HP:lta tilaamaasi levysarjaa.
    huomautus:
    Useimpien HP-tietokoneiden, joissa on Windows 7, kanssa ei toimiteta palautuslevyjä. Palautuslevyt tarvitaan tietokoneen tietojen palauttamiseen. Jos sinulla ei ole palautuslevysarjaa tietokoneeseesi, sinun on: tilattava palautus-CD- tai DVD-sarja ja suoritettava sen jälkeen Windows 7 -käyttöjärjestelmän täydellinen järjestelmän palautustoiminto.

Vaihe 1: Varmista, että kiintolevy on tunnistettu

Voit tarkistaa, tunnistaako BIOS kiintolevyn, toimimalla seuraavasti:
  1. Irrota tietokoneesta kaikki laitteet paitsi näppäimistö, hiiri ja näyttö.
  2. Poista kaikki tallennusvälineet, kuten CD/DVD-levyt, ulkoiset kiintolevyt ja muistitikut tietokoneen asemasta.
  3. Käynnistä tietokone ja paina sitten ensimmäisessä näytössä välittömästi F10-näppäintä toistuvasti avataksesi BIOS-asetusikkunan.
  4. Etsi ensimmäisestä näytöstä (jonka nimi on Main) ylä- ja alanuolilla sekä Enter-näppäimellä ja valitse 1st Drive tai 2nd Drive tai vastaavan niminen valikko.
  5. Varmista, että 1st Drive tai 2nd Drive -kohdassa on kiintolevyn nimi:
    • Jos sekä 1st Drive että 2nd Drive -kohdassa lukee None, kiintolevyä ei ole asetettu oikein tai se on viallinen. Varmista, että kiintolevy on asennettu oikein, valmistajan ohjeiden mukaisesti.
    • Jos kiintolevyn nimi on näkyvissä, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 2: Alkuperäisten tiedostojen asentaminen palautuslevyltä

Seuraavien vaiheiden avulla voit palauttaa alkuperäiset tiedostosi uudelle kiintolevylle.
huomautus:
Useimpien HP-tietokoneiden, joissa on Windows 7, kanssa ei toimiteta palautuslevyjä. Palautuslevyt tarvitaan tietokoneen tietojen palauttamiseen. Jos sinulla ei ole palautuslevysarjaa tietokoneeseesi, sinun on: tilattava palautus-CD- tai DVD-sarja ja suoritettava sen jälkeen Windows 7 -käyttöjärjestelmän täydellinen järjestelmän palautustoiminto.
  1. Aseta ensimmäinen palautuslevy DVD-asemaan ja käynnistä tietokone.
    Recovery Manager käynnistyy.
  2. Palauta kiintolevyn tiedot noudattamalla kunkin näytön ohjeita.
    Palauttaminen voi kestää yli tunnin. Pysy tietokoneen äärellä palautuksen aikana.
  3. Jos sinulla on useampi palautuslevy, sinun täytyy vaihtaa levyä pyydettäessä.
  4. Kun palautusprosessi on valmis, poista levy(t) ja vastaa näyttöön tuleviin kysymyksiin. Lue kaikki näytöt tarkasti.
  5. Käynnistä tietokone uudelleen pyydettäessä.
    Windowsin asennus voi kestää pitkänkin tovin. Odota, kunnes asennus on valmis.
  6. Kun järjestelmän palautus on valmis, lue seuraavasta HP:n tukiartikkelista tärkeimmät tehtävät, joita suositellaan tehtäväksi: Windows 7: Things You Should Do When Setting Up Your PC (Suositeltavia tehtäviä tietokoneesi asennuksen aikana).