HP- ja Compaq-pöytätietokoneet - Virhe: CMOS Checksum Bad

Tämä asiakirja koskee kaikkia HP- ja Compaq-pöytätietokoneita.
Jokin seuraavista virheilmoituksista näkyy käynnistäessäsi tietokonetta:
  • BIOS ROM checksum error
  • Järjestelmän CMOS-tarkistussumma viallinen - oletuskokoonpano käytössä
    Jatka painamalla <F1>-näppäintä tai avaa asetusohjelma painamalla <F2>-näppäintä
  • CMOS Checksum Bad
    Press F2 to Run SETUP
    Press F1 to load default values and continue
  • CMOS Checksum Error - Default loaded
Näyttöön tuleva virhe määräytyy tietokoneen BIOSin tyypin mukaan. Kaikki nämä virhetilanteet viittaavat siihen, että Basic Input/Output System (BIOS) -testi ei onnistunut.
BIOS-testi epäonnistuu tavallisesti kahdesta syystä:
  • Emolevyn paristo on tyhjentynyt, eikä se enää syötä virtaa. Viallinen paristo vaikuttaa myös järjestelmän päivämäärään ja kellonaikaan.
  • BIOS on päivitetty "väärin". Näin voi käydä, jos virta katkeaa päivittämisen aikana, jos BIOS-päivitys on ladattu muualta, kuin HP:lta, tai kun virus tai muu haittaohjelma muokkaa BIOSin tietoja.
Käytä jotakin seuraavista ohjeista virheen korjaamiseen.
Laajenna tiedot napsauttamalla BIOS-versiota tai sen vieressä olevaa plusmerkkiä (+).