HP:n kannettavat tietokoneet - "Käyttöjärjestelmää ei löydy" -virheilmoitus näkyy mustassa näytössä

Tämä asiakirja koskee kannettavia tietokoneita, joissa on käytössä Windows XP tai Windows 2000. Tietoa Windows Vistasta ja Windows 7:stä on sivulla HP:n kannettavat tietokoneet - Käynnistyskohdetta ei löydy -virheilmoituksen ratkaiseminen.
HP suosittelee seuraavia ratkaisuja mustan näytön tai käynnistysvirheen virheilmoituksiin, joita saattaa esiintyä ennen kuin Windows XP tai Windows 2000 käynnistyy.

Käyttöjärjestelmää ei löydy

Tämä virheilmoitus saattaa näkyä yhdestä tai useammasta seuraavista syistä:
  • Kannettavan tietokoneen BIOS ei havaitse kiintolevyä.
  • Kiintolevy on fyysisesti viallinen.
  • Kiintolevy, jolla Windowsin pääkäynnistystietue (MBR) sijaitsee, on vioittunut.
  • Osio tai Windowsin pääkäynnistystietueen sisältämä kiintolevyn osa ei ole enää aktiivinen.
Jokin seuraavista toimenpiteistä voi ratkaista ongelman:

Vaihe 1: Testaa kiintolevy

Testaa kannettavan tietokoneen kiintolevy HP:n kiintolevyn itsetestauksen avulla noudattamalla alla olevia vaiheita.
  1. Liitä virtasovitin kannettavaan tietokoneeseen.
  2. Katkaise tietokoneesta virta pitämällä virtapainiketta painettuna 5 sekunnin ajan.
  3. Paina ja pidä F10-näppäintä pohjassa samalla, kun käynnistät tietokoneen virtapainikkeesta. Vapauta F10-näppäin, kun tietokoneen näytössä näkyy tekstiä.
  4. Kun BIOS-asetusohjelma on auennut, valitse Työkalut-valikko painamalla oikeaa nuolinäppäintä.
  5. Valitse Kiintolevyn itsetestaus.
  6. Käynnistä testi painamalla Enter-näppäintä.
Kiintolevyn itsetestaus näyttää arvioidun testiajan. Pikatesti , kattava testi ja SMART-testi ajetaan Enter -näppäintä painettaessa.
Jos kiintolevy ei läpäise jotakin testiä, ota yhteyttä HP:n huoltoon ja tukeen saadaksesi ohjeita koskien korvaavan kiintolevyn tilaamista.
Jos kiintolevy läpäisee kaikki testit, se ei ole viallinen. Yleisesti ottaen HP ei korvaa kiintolevyä takuun piirissä, mikäli se läpäisee HP:n kiintolevyn itsetestauksen.
huomautus:
Monet tietokoneongelmat liittyvät kiintolevyn vikaantumiseen. HP:n kiintolevyn kattava itsetestaus korjaa kiintolevyn virheitä muttei tuota niistä raporttia. Kun testi on suoritettu, muista käynnistää tietokone uudelleen, jotta näet, korjasiko testi tietokoneessa havaitun ongelman.
Jos kiintolevy läpäisee kaikki testit, käynnistä tietokone uudelleen virtapainikkeesta. Jos Käyttöjärjestelmää ei löydy -virheilmoitus ei poistu, siirry vaiheeseen 2.

Vaihe 2: Pääkäynnistystietueen palauttaminen

Pääkäynnistystietue (MBR) on osio kiintolevyllä, jota käytetään tietokoneen Windows-käyttöjärjestelmän käynnistämiseen. Jos MBR on vioittunut, tietokone ei käynnisty. Kannettavan HP-tietokoneesi mukana toimitettua Windows-käyttöjärjestelmälevyä (OSD) voi käyttää pääkäynnistystietueen (MBR) korjaamiseen. Noudata alla olevia ohjeita huolellisesti MBR:n korjaamiseksi.
  1. Aseta Windows-käyttöjärjestelmälevy optiseen CD-/DVD-asemaan.
  2. Katkaise tietokoneesta virta pitämällä virtapainiketta painettuna 5 sekunnin ajan. Käynnistä sitten tietokone uudelleen virtapainikkeesta.
  3. Paina Enter-näppäintä Käynnistys CD:ltä -valinnan tullessa näyttöön.
  4. Käynnistä Recovery Console -toiminto painamalla R-näppäintä Windows-asetusvalikossa.
  5. Kirjoita C:\> kehotteeseen FIXMBR ja jatka painamalla Enter-näppäintä.
  6. Paina y -näppäintä ja sen jälkeen Enter, kun sovellus kysyy, kirjoitetaanko uusi MBR.
  7. Kun MBR on kirjoitettu onnistuneesti, käynnistä kannettava tietokone uudelleen painamalla virtapainiketta .
huomautus:
Lisätietoja Windows Recovery Consolesta saat artikkelista Microsoft: Learn more about the Windows Recovery Console (englanniksi) (Lisätietoja Windowsin Recovery Console -toiminnosta).

Vaihe 3: Windows-käyttöjärjestelmän asentaminen uudelleen kiintolevylle

Voit asentaa Windows XP -käyttöjärjestelmän uudelleen HP:n kannettavaan tietokoneeseen noudattamalla artikkelissa HP:n kannettavat tietokoneet - Windows XP -käyttöjärjestelmän korjaaminen tai uudelleenasennus annettuja ohjeita.

Vaihe 4: Yhteyden ottaminen HP:hen

Jos edelliset ohjeet eivät ratkaise virhettä, ota yhteyttä HP:n huoltoon ja tukeen saadaksesi lisäapua.