HP:n ja Compaqin pöytätietokoneet - näin selvität, onko CMOS-paristo tyhjentynyt

CMOS RAM -asetukset ovat väärin tai muuttuvat joka kerta, kun kone käynnistetään uudelleen.
Kun asetukset muuttuvat, seuraavat virheet ovat mahdollisia:
Virheilmoitus
Selitys
CMOS-pariston varaus lähes loppu
CMOS RAM toimii paristolla. Paristo on lähes tyhjä. Vaihda paristo.
CMOS-tarkistussumman virhe
Kun CMOS RAM -asetukset tallennetaan, virheentarkastusta varten luodaan tarkistussumma. Edellinen arvo poikkeaa nykyisestä arvosta.
Nollaa BIOS. Tämä on tehtävä joka kerta, kun käynnistät koneen uudelleen, kunnes olet vaihtanut pariston.
CMOS-järjestelmän asetuksia ei ole määritetty
Tallennetut CMOS RAM -asetukset ovat turmeltuneet tai niitä ei ole.
Nollaa BIOS. Tämä on tehtävä joka kerta, kun käynnistät koneen uudelleen, kunnes olet vaihtanut pariston.
CMOS-näyttötyyppi ei täsmää
CMOS RAM -asetuksiin kirjattu videotyyppi ei täsmää BIOS-järjestelmän tunnistamaan tyyppiin.
Nollaa BIOS. Tämä on tehtävä joka kerta, kun käynnistät koneen uudelleen, kunnes olet vaihtanut pariston.
CMOS-muistin koko ei täsmää
Emolevylle asennettu muisti ei täsmää CMOS RAM -asetuksiin tallennettua muistin määrää.
Nollaa BIOS. Tämä on tehtävä joka kerta, kun käynnistät koneen uudelleen, kunnes olet vaihtanut pariston.
CMOS-aikaa ja päivämäärää ei ole asetettu
Aseta päivämäärä ja kellonaika CMOS RAM -muistiin määrittämällä kellonaika ja päivämäärä CMOS-valikon vakioasetuksissa. Tämä on tehtävä joka kerta, kun käynnistät koneen uudelleen, kunnes olet vaihtanut pariston.
Jos järjestelmän CMOS-asetukset muuttuvat ilman ilmeistä syytä (esim. kellonaikaan tulee virhe), varmennusparistossa ei välttämättä ole tarpeeksi varausta asetusten säilyttämiseen.
Vaihda CMOS-paristo uuteen. Pariston yleiset vaihtamisohjeet löydät HP:n tukiasiakirjasta The Computer Clock Loses Time (Tietokoneen kello jättää).