HP:n kannettavat tietokoneet - Ulkoisten kaiuttimien ja kuulokemikrofonien ääniongelmien vianmääritys Windows 7 -käyttöjärjestelmässä

Tässä asiakirjassa käsitellään HP:n kannettavia tietokoneita, joissa on Windows 7.
Ulkoiset kaiuttimet ja kuulokemikronit eivät aina toimi, kun tietokoneen käyttöjärjestelmä vaihdetaan Vistasta Windows 7:ään. Tämä tapahtuu, koska ohjaimet sopivat tietylle käyttöjärjestelmälle eikä niitä ole tarkoitettu siirrettäviksi uuteen käyttöjärjestelmään. On kuitenkin myös tärkeää käyttää tietokoneeseesi yhteensopivia ulkoisia kaiuttimia ja kuulokemikrofoneja, asentaa uusimmat ääniohjainten päivitykset sekä kytkeä ja määrittää laitteet oikein.
huomautus:
Kaikkia HP:n kannettavia tietokoneita ei ole suunniteltu toimimaan eri käyttöjärjestelmien kanssa. HP ei tue vanhempien mallien päivitystä eikä tarjoa Windows 7 -ohjaimia vanhempiin tietokoneisiin, joita HP ei ole sertifioinut Windows 7- kykyisiksi.

Suorita Windowsin äänijärjestelmätesti

Ennen kuin etsit vikoja ulkoisista kaiuttimista tai kuulokemikrofoneista, varmista sisäänrakennettujen kaiuttimien toimivuus suorittamalla Windowsin äänijärjestelmätesti. Noudata seuraavia ohjeita.
  1. Irrota kaikki ulkoiset kaiuttimet ja kuulokemikrofonit.
  2. Valitse Käynnistä, Ohjauspaneeli, Laitteisto ja äänet,Ääni, Kaiuttimet ja kuulokkeet ja lopuksi Määritä.
  3. Tarkista valitsemalla Testaa, että sisäänrakennetuista kaiuttimista kuuluu ääntä.
    Kuva : Kaiuttimien määritysikkuna stereolle
  4. Jos kuulet ääntä molemmista sisäänrakennetuista kaiuttimista, jatka ulkoisten kaiuttimien tai kuulokemikrofonin vianmääritystä.
    Jos ääntä ei kuulu kummastakaan kaiuttimesta, pyydä HP:lta apua.

Käytä yhteensopivia kaiuttimia

Useimpiin vuoden 2000 jälkeen valmistettuihin tietokoneisiin vaaditaan virralliset kaiuttimet. Virralliset kaiuttimet lisäävät äänenvoimakkuutta virtasovittimen tai paristojen avulla. Ne voidaan liittää tietokoneen lähtöliitäntään .
Jos käytät muita kuin virrallisia kaiuttimia tietokoneen lähtöliitännässä, äänenvoimakkuus on paljon tavallista alhaisempi/pehmeämpi.
Kuva : Esimerkki virrallisista kaiuttimista (omasi voivat näyttää hieman erilaisilta)

Asenna uusimmat ohjainpäivitykset

Useimmat yhteensopivuusongelmat voidaan korjata asentamalla uusimmat ohjainpäivitykset. Asenna uusimmat ääniohjainten päivitykset valitsemalla jokin seuraavista vaihtoehdoista:
  • Siirry HP:n ohjaimet ja lataukset -sivulle ja etsi uusimmat ohjaimet mallillesi. Varmista, että valitset oikean käyttöjärjestelmän.
  • Jos tietokone on päivitetty Windows 7 -käyttöjärjestelmään, käytä HP Support Assistant -apuohjelmaa päivitettyjen ohjainten etsimiseen. Voit käyttää HP Support Assistant -apuohjelmaa valitsemalla Käynnistä, Kaikki ohjelmat, HP sekä HP Support Assistant ja noudattamalla näytön ohjeita.
  • Jos HP ei ole julkaissut ääniohjaimia käyttöjärjestelmällesi, käytä Microsoftin Windows Update -apuohjelmaa tai etsi Windows 7:n yleiset ohjaimet Microsoftin sivustosta. Käytä Windows Update -apuohjelmaa valitsemalla Käynnistä, kirjoittamalla hakukenttään update ja valitsemalla näkyviin tulevasta luettelosta Windows Update. Valitse Tarkista päivitykset ja asenna kaikki saatavilla olevat päivitykset.

Liitä ulkoiset kaiuttimet ja kuulokemikrofoni oikein

Varmista ulkoisia kaiuttimia tai kuulokemikrofonia käyttäessäsi, että äänikaapelit on liitetty oikein tietokoneesta kaiuttimiin. Kaapeliliittimet ja pistokkeet on normaalisti värikoodattu liitäntöjen helpottamiseksi.
Tarkista kuulokemikrofonin ja ulkoisen kaiuttimen yhteydet noudattamalla alla olevia ohjeita.
  1. Irrota kaiutinkaapeli tietokoneesta.
  2. Kytke kuulokkeiden pistoke suoraan tietokoneen kaiutinlähdön liitäntään. Liitin on merkitty joko kaiuttimen kuvakkeella tai kuulokkeiden kuvakkeella.
  3. Testaa tietokoneen ääni noudattamalla seuraavia ohjeita:
    huomautus:
    Alla olevien vaiheiden noudattaminen edellyttää, ettet ole Ohjauspaneelin Perinteinen-näkymässä.
    1. Valitse Käynnistä, Ohjauspaneeli ja vielä Laitteisto ja äänet.
    2. Valitse Muuta järjestelmän ääniä -kohdassa Ääni. Ääni-ikkuna avautuu.
    3. Valitse Ääni-välilehdessä Ohjelma-kohdassa mikä tahansa vaihtoehto, jonka vieressä on äänikuvake, kuten Asteriski, valitse Testaa ja vielä OK.
  4. Kokeile, kuuluuko ääni kuulokkeiden kautta.
    • Jos kuulokkeista kuuluu ääni, tietokoneen äänilaitteisto toimii ja ongelman syy on todennäköisesti kaiuttimet tai kaiutinkaapelit. Suorita vaihe 5.
    • Jos kuulokkeista ei kuulu ääntä, suorita vaihe 6.
  5. Irrota kuulokkeet, liitä kaiuttimet uudelleen ja testaa ääni. Jos ääntä ei vieläkään kuulu, vaihda kaiuttimen kaapeli tai suorita testi uudelleen toisilla kaiuttimilla.
  6. Liitä kuulokkeet oikeaan liitäntään ja yritä uudelleen. Jos ääntä ei edelleenkään kuulu, siirry tämän asiakirjan toiseen kokoonpanotestiin.

Määritä ulkoiset kaiuttimet ja kuulokemikrofoni oikein

Jos kaiuttimet on liitetty oikein, mutta sisäänrakennetuista kaiuttimista ei kuulu ääntä, varmista, että laite on asennettu ja määritetty alla olevien ohjeiden mukaisesti.
  1. Valitse Käynnistä, Ohjauspaneeli ja vielä Laitteisto ja äänet.
  2. Valitse Äänilaitteiden hallinta -kohdassa Ääni. Ääni-ikkuna avautuu.
    Kuva : Ääni-ikkuna, jossa kaiuttimet ja kuulokkeet on valittu
  3. Ota Määritä-painike käyttöön napsauttamalla Ääni-ikkunan Toisto-välilehdessä Kaiuttimet ja kuulokkeet -kuvaketta ja valitse Määritä. Kaiuttimien määritys -ikkuna avautuu.
    huomautus:
    Jos käytät HDMI-videoliitäntää HDMI-näytössä, jossa on kaiuttimet, HDMI-kaapeli kykenee lähettämään ääntä vain näytön kaiuttimiin, kun HDMI-ääni valitaan oletuslaitteeksi Toisto-välilehdessä. Sen sijaan, että valitsisit Kaiuttimet oletuslaitteeksi Toisto-välilehdessä, valitse Realtek HDMI Audio ja napsauta Aseta oletus -painiketta.
  4. Valitse Äänikanavat-kentästä vaihtoehto, joka kuvaa kaiuttimiesi kokoonpanoa, ja valitse Testaa.
  5. Jos ääni kuuluu kaikista kaiuttimista tai jos vaihdoit kokoonpanon tyypin, jatka kaiuttimien kokoonpanon määrittämistä valitsemalla Seuraava ja suorita kaiuttimien määritys loppuun noudattamalla näytön ohjeita.
Jos ongelmat jatkuvat, testaa eri kuulokemikrofonilla tai ulkoisilla kaiuttimilla varmistaaksesi, että kyseessä ei ole tuotevika.