HP:n kannettavat tietokoneet - Ohjelmiston asentaminen levyltä ilman CD- tai DVD-asemaa (Windows Vista, XP)

Joissakin HP:n tietokoneissa, kuten HP:n minikannettavissa, ei ole CD-/DVD-asemaa. Jos haluat asentaa ohjelmiston levyltä tietokoneeseen, jossa ei ole CD-/DVD-asemaa, käytä jotain tässä asiakirjassa kuvattua menetelmää.
Ohjelmiston asentaminen ulkoista USB CD/DVD -asemaa käyttämällä
Ulkoinen CD-/DVD-asema voidaan kytkeä mihin tahansa kannettavan tietokoneen vapaaseen USB-porttiin. Voit asentaa ohjelmiston kannettavaan tietokoneeseen ulkoista USB CD/DVD -asemaa käyttämällä seuraavien ohjeiden mukaisesti.
  1. Liitä USB-kaapeli johonkin kannettavan tietokoneen USB-porttiin.
  2. Katso lisätietoja ulkoisen aseman asentamisesta ja käyttämisestä USB CD/DVD -aseman mukana toimitetuista asiakirjoista.
  3. Kun asema on asennettu, aseta ohjelmisto-CD-levy asemaan ja jatka ohjelmiston asentamista.
Ohjelmiston asentaminen USB-muistitikulta
Jos käytössäsi on CD-/DVD-aseman sisältävä tietokone, ohjelmiston asennuslevyn tiedostot voidaan kopioida USB-muistitikulle ja siirtää tietokoneeseen, jossa ei ole CD-/DVD-asemaa. Voit asentaa ohjelmiston kannettavaan tietokoneeseen USB-muistitikulta seuraavasti.
  1. Aseta ohjelmisto-CD-levy CD-/DVD-asemaan.
  2. Windows Vista: Valitse Käynnistä, Tietokone ja kaksoisnapsauta CD-/DVD-asemaa.
    Windows XP: Valitse Käynnistä, Oma tietokone ja kaksoisnapsauta CD-/DVD-asemaa.
  3. Valitse kaikki tiedostot ja kansiot, napsauta niitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kopioi.
      huomautus:
    Jos näyttöön avautuu ikkuna, jossa lukee Piilotettuja tiedostoja ja kansioita on olemassa. Haluatko sisällyttää ne valintaan?, valitse OK.
  4. Aseta USB-muistitikku CD-/DVD-aseman sisältävän tietokoneen USB-porttiin.
    Jos Automaattinen toisto -ikkuna avautuu, valitse Avaa kansio ja tarkastele tiedostoja ja valitse OK.
    Jos automaattinen toisto -ikkuna ei tule näkyviin, avaa USB-muistitikku valitsemalla Käynnistä, Tietokone tai Oma tietokone ja kaksoisnapauttamalla vastaavaa asemaa.
  5. Luo USB-muistitikulle uusi kansio napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ikkunan tyhjää kohtaa ja valitsemalla Uusi ja sitten Kansio. Anna uudelle kansiolle ohjelmiston nimi.
  6. Avaa uusi kansio kaksoisnapsauttamalla sitä. Napsauta hiiren kakkospainikkeella kansiossa ja valitse Liitä.
  7. Kun tiedostonsiirto on valmis, sulje ikkuna ja poista USB-muistitikku tietokoneesta.
  8. Aseta USB-muistitikku USB-porttiin siinä tietokoneessa, jossa ei ole CD-/DVD-asemaa.
    Jos Automaattinen toisto -ikkuna avautuu, valitse Avaa kansio ja tarkastele tiedostoja ja valitse OK.
    Jos automaattinen toisto -ikkuna ei tule näkyviin, avaa USB-muistitikku valitsemalla Käynnistä, Tietokone tai Oma tietokone ja kaksoisnapauttamalla vastaavaa asemaa.
  9. Napsauta ohjelmistokansiota hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kopioi.
  10. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa työpöydällä ja valitse Liitä.
  11. Kun tiedostonsiirto on valmis, avaa työpöydällä oleva ohjelmistokansio napsauttamalla sitä.
  12. Etsi tiedosto, jonka nimi on Setup.exe, Start.exe, Install.exe tai vastaava.
  13. Kaksoisnapsauta tiedostoa ja jatka asennusta.
CD/DVD-aseman jakaminen langattoman verkon toisen tietokoneen kanssa
CD-/DVD-asema voidaan jakaa toisen verkossa olevan tietokoneen kanssa langattoman verkon avulla. Jaettua asemaa voidaan käyttää ohjelmiston asentamiseen. Jos käytössäsi on Windows Vista, aseman jakamiseen liittyvät käyttöoikeudet on myös määritettävä.
Sinun on ennen seuraavien vaiheiden suorittamista määritettävä langaton verkko tietokoneiden yhdistämistä varten. Jos tarvitset apua verkon määrittämisessä, kun käytössäsi on
Seuraavia ohjeita noudattamalla voit määrittää verkon tietokoneet voivat jakamaan CD-/DVD-aseman, asettaa tarvittaessa jakamiseen liittyvät käyttöoikeudet ja asentaa sitten ohjelmiston.
Vaihe 1: CD/DVD-aseman jakamisasetusten määrittäminen
Voit jakaa CD/DVD-aseman kahden verkossa olevan tietokoneen välillä noudattamalla alla olevia käyttöjärjestelmääsi vastaavia ohjeita. Suorita seuraavat vaiheet tietokoneella, jossa on CD-/DVD-asema.
Windows Vista:
  1. Valitse Käynnistä ja Tietokone, napsauta hiiren kakkospainikkeella CD-/DVD-asemaa ja valitse avattavasta valikosta Ominaisuudet.
    Näyttöön avautuu Ominaisuudet-ikkuna.
  2. Valitse Jakaminen-välilehdessä Jakamisen lisäasetukset ja valitse sitten Tämä kansio jaetaan -valintaruutu. Kirjoita Jakonimi: -kenttään nimi CD-/DVD-asemalle, jotta se on helppo erottaa toisesta tietokoneesta.
  3. Avaa Käyttöoikeudet-ikkuna valitsemalla Käyttöoikeudet. Valitse Salli-sarakkeessa Täydet oikeudet -valintaruutu.
  4. Sulje Käyttöoikeudet-ikkuna valitsemalla Käytä ja OK.
  5. Sulje Jakamisen lisäasetukset -ikkuna valitsemalla Käytä ja OK.
  6. Sulje Ominaisuudet-ikkuna valitsemalla Sulje.
Windows XP:
  1. Valitse Käynnistä ja Oma tietokone, napsauta hiiren kakkospainikkeella CD-/DVD-asemaa ja valitse avattavasta valikosta Jakaminen ja suojaus.
    Näyttöön avautuu Ominaisuudet-ikkuna.
  2. Valitse Jos ymmärrät riskin, mutta haluat silti jakaa aseman juuren, napsauta tätä ja valitse Jaa tämä kansio verkossa -valintaruutu. Kirjoita Jakonimi: -kenttään nimi CD-/DVD-asemalle, jotta se on helppo erottaa toisesta tietokoneesta.
  3. Valitse Salli verkon käyttäjien muokata tiedostoja -valintaruutu ja napsauta Käytä.
  4. Sulje Ominaisuudet-ikkuna valitsemalla Sulje.
Voit nyt käyttää CD-/DVD-asemaa muilla verkon tietokoneilla.
Vaihe 2: Jakamiseen liittyvien käyttöoikeuksien asettaminen Windows Vista -käyttöjärjestelmässä
Tässä osiossa mainitut vaiheet koskevat vain Windows Vista -käyttöjärjestelmää. Jos käytössäsi on Windows XP, voit ohittaa tämän osion.
Pääset kahden tietokoneen jakaman CD-/DVD-aseman sisältämiin tiedostoihin ottamalla käyttöön tiedostojen jakamisen ja julkisen kansion käyttöoikeudet molemmilla tietokoneilla.
Ota käyttöön tiedostojen jakaminen ja julkisen kansion jakaminen noudattamalla alla olevia ohjeita.
  1. Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään jakamis ja valitse luettelosta Verkko- ja jakamiskeskus.
    Windowsin Verkko- ja jakamiskeskus avautuu.
  2. Varmista kohdassa Jakaminen ja etsintä, että Tiedostojen jakaminen- ja Julkinen-kansion jakaminen -vaihtoehdot ovat Käytössä.
    Jos jokin näistä asetuksista on Ei käytössä, valitse Ei käytössä, jotta näet luettelon vaihtoehdoista. Valitse sopiva vaihtoehto, valitse Käytä ja muuta asetukseksi Käytössä.
Tiedostojen jakamisen ja julkisen kansion jakamisen käyttöoikeudet ovat nyt käytössä.
Vaihe 3: Ohjelmiston asentaminen jaetulta CD-/DVD-asemalta
Kun olet jakanut CD-/DVD-aseman, voit käyttää sitä langattoman verkon kautta ja asentaa ohjelmiston tietokoneeseen, jossa ei ole CD-/DVD-asemaa.
Asenna ohjelmisto seuraavasti.
  1. Yhdistä molemmat tietokoneet verkkoon.
  2. Aseta ohjelmiston asennuslevy CD-/DVD-asemaan, jotta voit käyttää sitä verkon kaikilla laitteilla.
  3. Käytä Windows Vista -tietokonetta, jossa ei ole CD-/DVD-asemaa, ja valitse Käynnistä ja Verkko. Kaksoisnapsauta sen tietokoneen nimeä, joka sisältää haluamasi jaetun CD-/DVD-aseman. Kirjaudu kehotettaessa toiseen tietokoneeseen.
    Käytä Windows XP -tietokonetta, jossa ei ole CD-/DVD-asemaa, ja valitse Käynnistä, Verkkoympäristö ja Lisää verkkoympäristö avataksesi ohjatun verkkoympäristön lisäystoiminnon. Lisää CD-DVD-asema verkkoympäristöksi noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita. Kirjaudu kehotettaessa toiseen tietokoneeseen.
  4. Kaksoisnapsauta CD-/DVD-aseman kansiota.
  5. Etsi tiedosto, jonka nimi on Setup.exe, Start.exe, Install.exe tai vastaava.
  6. Kaksoisnapsauta tiedostoa ja jatka asennusta.
Voit nyt asentaa ohjelmiston tietokoneeseen tavalliseen tapaan. HP suosittelee CD-/DVD-aseman jakamisen lopettamista tai käyttöoikeuksien rajoittamista asennuksen suorittamisen jälkeen.