HP:n kannettavat tietokoneet - HP Quick Launch -apuohjelman ymmärtäminen ja käyttäminen (Windows 7, Vista)

Tässä asiakirjassa käsitellään HP:n kannettavia tietokoneita, joiden käyttöjärjestelmä on Windows 7 tai Vista.
Joissakin HP:n kannettavissa tietokoneissa on Quick Launch -pikakäynnistyspainikkeita. Pikakäynnistyspainikkeet mahdollistavat nopean pääsyn useimmin käytettyihin ohjelmiin. Jos esimerkiksi matkustat usein työsi puolesta ja pidät esitelmiä, voit ohjelmoida Esitystila-painikkeen avaamaan usein käyttämäsi esitelmän – esitystila avautuu vain nappia painamalla.
Kaksi yleisimmin käytettyä pikakäynnistyspainiketta:
  • Esitystila-painike – mahdollistaa tietyn ohjelman avaamisen ja ruudun tarkastelemisen usealla näytöllä vain Esitystila-painiketta painamalla.
  • HP Info -painike – näyttää HP Info Center -ohjelman, josta pääset nopeasti HP 3D Drive Guard-, HP Support Assistant-, HP Wireless Assistant- ja Järjestelmätiedot-sovelluksiin vain HP Info -painiketta painamalla.
Jos Quick Launch -painikkeiden ohjelmisto on asennettu, Quick Launch -kuvake näkyy ilmaisinalueella, jossa se on käytettävissä aina ja vaivattomasti.

HP Quick Launch -painikkeiden käytettävyyden selvittäminen

Selvitä, onko kannettavassa tietokoneessasi HP Quick Launch -painikkeet etsimällä F1–F12-toimintonäppäinten yläpuolella olevalta alueelta HP Info- ja Esitystila-painikkeiden kuvakkeet. Jos löydät nämä kuvakkeet, koneessasi on HP Quick Launch -painikkeet.
    Kuva : Esimerkki: HP Quick Launch -painikkeet
    Kuva: HP Quick Launch -painikkeet kannettavan näppäimistössä.
  1. Tietopainike
  2. Esitystila-painike
huomautus:
Omassa kannettavassasi saattaa olla HP QuickPlay -painikkeet, mutta ei HP Quick Launch -painikkeita. Jos käytössäsi on vain HP QuickPlay -painikkeet, näet HP QuickPlay -merkin näppäimistön yläpuolella, mutta et näe HP Info- tai Esitystila-painikkeen Quick Launch -kuvakkeita. HP Quick Launch -painikkeet saattavat käynnistää HP QuickPlay-, HP DVD Play- tai MediaSmart-ohjelmat, jotka ovat eri ohjelmia kuin HP Quick Launch -ohjelma.
Toinen tapa selvittää, onko koneessasi Quick Launch -painikkeita, on lukea oman kannettavasi mallin tuotemääritystiedot. Jos käytössäsi on räätälöity kannettava, laitteen tuotemääritystietoja ei ehkä ole saatavilla. Jos omalle räätälöidylle kannettavallesi ei ole tuotemääritystietoja, pyydä HP:lta apua sen selvittämisessä, onko omassa kannettavassasi HP Quick Launch -painikkeita.

HP Quick Launch -painikkeiden ohjelmiston hankkiminen

Jos olet löytänyt HP Quick Launch -painikkeet kannettavastasi, mutta HP Quick Launch -kuvake ei näy ilmaisinalueella tai Quick Launch -painikkeiden painaminen ei käynnistä sovelluksia, HP Quick Launch -ohjelmistoa ei ole asennettu. Voit ladata ja asentaa uusimman HP Quick Launch -painikkeiden ohjelmistopäivityksen. Etsi ohjelmistot HP Update -toiminnolla tai siirry HP:n ohjaimet ja lataukset -sivulle ja lataa ja asenna HP Quick Launch -painikkeiden uusin ohjelmistoversio.
huomautus:
Jos tietokoneessa oli alunperin Windows Vista ja se päivitettiin Windows 7 -versioon, Quick Launch -painikkeiden uusin ohjelmistoversio on asennettava.

HP Quick Launch -painikkeiden käyttäminen

Voit käyttää HP Quick Launch -painikkeiden ohjelmaa napsauttamalla Käynnistä, kirjoittamalla quick hakukenttään ja valitsemalla luettelosta HP Quick Launch -painikkeet, jolloin HP Quick Launch -painikkeiden ikkuna avautuu.
Jos HP Quick Launch -painikkeiden kuvake näkyy ilmaisinalueella kellon vieressä, voit myös kaksoisnapsauttaa kuvaketta ja avata siten HP Quick Launch -painikkeiden ikkunan.

Quick Launch -painikkeiden asetusten ymmärtäminen

Kun avaat Quick Launch -painikkeiden ohjelmiston, näet neljä välilehteä:
  • Programmable buttons (Ohjelmoitavat painikkeet) – näiden avulla voit valita toiminnon, jonka haluat kunkin Quick Launch -painikkeen suorittavan.
  • Q Menu (Q-valikko) – tämän avulla voit valita, mitkä kohteet näkyvät Q-valikossa. Voit myös mukauttaa Q-valikon tällä välilehdessä.
  • Quick Tile (Määritä vierekkäin asettelu) – tämän avulla voit valita ikkunan suunnan käynnissä oleville sovelluksille.
  • Preferences (Valinnat) – tässä voit määrittää, miten Quick Launch -kuvake ja työpöydän Quick Launch -ilmoitukset näkyvät.

Ohjelmoitavien Quick Launch -painikkeiden ymmärtäminen

Ohjelmoitavien Quick Launch -painikkeiden avulla voit vaihtaa Quick Launch -painikkeiden suorittamat toiminnot. Käytettävissä olevia toimintoja:
  • Selaa – Selaa haluamaasi ohjelmaan tai verkkosivustoon ja määritä kyseinen ohjelma tai verkkosivusto avautumaan aina, kun painat kyseistä Quick Launch -painiketta.
  • HP Info Center – keskitetty paikka, josta pääset käyttämään HP 3D Drive Guard-, HP:n Ohje ja tuki-, HP Wireless Assistant- ja Järjestelmätiedot-sovelluksia.
  • Esitystila – tämän avulla voit avata ohjelman, tiedoston tai verkkosivuston automaattisesti ja säätää video- ja virta-asetukset optimaalista tarkastelua varten.
  • Q-valikko – keskitetty paikka, josta pääset nopeasti useimmin käyttämiisi ohjelmiin, tiedostoihin, valikkoihin ja verkkosivustoille.
Saatat esimerkiksi haluta pitää Esitystila-painikkeessa esitelmien oletustoiminnon, määrittää toiminnon työmatkoilla käyttämällesi Microsoft PowerPoint -esitelmälle ja näyttää esitelmän sekä kannettavan tietokoneesi näytöllä että valkokankaalla (kaksoisnäyttö).

Quick Launch -painikkeiden ohjelmointi

Ohjelmoi Quick Launch -painikkeet noudattamalla alla olevia ohjeita.
  1. Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään quick ja valitse luettelosta HP Quick Launch -painikkeet, jolloin HP Quick Launch -painikkeiden ikkuna avautuu.
    Voit myös kaksoisnapsauttaa Quick Launch -kuvaketta ilmaisinalueella ja avata siten HP Quick Launch -painikkeiden ikkunan.
  2. Valitse suoritettava toiminto kullekin Quick Launch -painikkeelle napsauttamalla kunkin toiminnon nimen oikealla puolella olevaa nuolta, valitsemalla toiminto avautuvasta valikosta ja valitsemalla Käytä ja OK.
Quick Launch -painikkeet suorittavat nyt niille juuri ohjelmoimasi toiminnot.

Esitelmäasetusten määrittäminen Esitystila-toiminnolle

Jos valitsit Esitystila-toiminnon jollekin Quick Launch -painikkeelle, sen esitysasetukset on määritettävä. Esitysasetusten määrittämiseen liittyy sen ohjelman, tiedoston tai verkkosivuston valitseminen, jonka haluat avautuvan kyseistä Quick Launch -painiketta painettaessa, sekä näytön asetusten määrittäminen.
huomautus:
Kun Quick Launch -painikkeita käytetään esitelmöintiin ulkoisella näytöllä, on tärkeää muistaa, ettet voi vaihtaa käyttäjästä toiseen ulkoisella näytöllä näytettävän esitelmän aikana. Näyttötilojen muuttaminen fn + f4 -näppäinyhdistelmällä, näyttöjen vaihtaminen sekä Esitystila-painikkeen ja Quick Launch -valikon käyttäminen ei toimi, jos vaihdat käyttäjää kesken esitelmän. Jos olet vaihtanut käyttäjää ja seurauksena on suoritusongelma, kirjaudu ulos ensimmäiseltä käyttäjätililtä ja varmista, että toiselle käyttäjätilille on kirjauduttu oikein ennen kuin jatkat esitelmää.
Noudata alla olevia ohjeita valitaksesi ohjelman, tiedoston tai verkkosivuston, jonka haluat avautuvan kyseistä Quick Launch -painiketta painamalla.
  1. Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään quick ja valitse luettelosta HP Quick Launch -painikkeet, jolloin HP Quick Launch -painikkeiden ikkuna avautuu.
    Voit myös kaksoisnapsauttaa Quick Launch -kuvaketta ilmaisinalueella ja avata siten HP Quick Launch -painikkeiden ikkunan.
  2. Napsauta ohjelmoitavien painikkeiden välilehteä, valitse Configure (Määritä) Esitystila-toiminnon oikealta puolelta ja valitse Browse (Selaa).
  3. Siirry ohjelmaan, tiedostoon tai verkkosivustoon, jonka haluat avautuvan kyseistä Quick Launch -painiketta painettaessa ja valitse Open (Avaa), Apply (Käytä) ja OK.
Esitystila-painike avaa nyt ohjelman, tiedoston tai verkkosivuston, jonka ohjelmoit sen avaamaan, ellet muuta sitä.

Esitystila-toiminnon näyttöasetusten ymmärtäminen

Käytettävissäsi on kolme esitelmissä yleisesti käytettyä näyttöasetusta:
  • Vain sisäinen: Tämä on ainoa käytettävissä oleva vaihtoehto, jos kannettavaan tietokoneeseesi ei ole liitetty muita näyttöjä. Vain sisäinen viittaa kannettavan tietokoneesi kannen LCD-näyttöön.
  • Kaksoisnäyttö Tämä vaihtoehto tulee saataville, jos liität kannettavaasi toisen näytön tai kuvanheittimen. Tästä on erittäin paljon hyötyä yritystapaamisissa, sillä voit tarkastella omaa näyttöäsi samalla, kun toiset lukevat toiselta näytöltä. fn + f4 -näppäinyhdistelmällä voit vaihtaa näyttötilojen välillä, sammuttaa jommankumman näytön tai käyttää halutessasi molempia näyttöjä.
  • Laajennettu työpöytä: Tämä vaihtoehto tulee saataville, jos liität kannettavaasi toisen näytön. Laajennettu työpöytä pitää molempia näyttöjä yhtenä suurena näyttönä siten, että työpöytäsi ulottuu yhdeltä näytöltä toiseen. Voit avata useita sovelluksia koko näytön kokoisina ja katsella niitä rinnakkain kahdella näytöllä. Voit siirtää hiiren yhdeltä näytöltä toiseen.

Näytön asetusten määrittäminen Esitystila-toiminnolle

Määritä näyttötila oletukseksi Esitystila-painikkeen avaavalle ohjelmalle, tiedostolle tai verkkosivustolle noudattamalla alla olevia ohjeita.
  1. Liitä ulkoinen näyttö tai kuvanheitin.
  2. Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään quick ja valitse luettelosta HP Quick Launch -painikkeet, jolloin HP Quick Launch -painikkeiden ikkuna avautuu.
    Voit myös kaksoisnapsauttaa Quick Launch -kuvaketta ilmaisinalueella ja avata siten HP Quick Launch -painikkeiden ikkunan.
  3. Valitse Ohjelmoitavat painikkeet -välilehdessä Configure (Määritä) Esitystilan oikealta puolelta, valitse haluamasi näytön asetusten vaihtoehto, valitse Käytä ja vielä OK. HP suosittelee, että valitset vaihtoehdon Allow system to determine the optimum resolution (Anna järjestelmän selvittää optimaalinen tarkkuus) -asetuksen. Tämä vaihtoehto säätää tietokoneen näyttöasetukset automaattisesti usealla näytöllä.
Esitystila-toiminnon näyttöasetukset on nyt määritetty.

Q-valikon ymmärtäminen

Q-valikko on keskeinen sijainti, josta pääset nopeasti useimmin käyttämiisi ohjelmiin, tiedostoihin, valikoihin ja verkkosivustoille. Voit myös mukauttaa Q-valikon sisältämään juuri haluamasi asetukset siinä järjestyksessä, jossa haluat nähdä ne. Voit lisätä esimääritettyjä kohteita tai poistaa ne Q-valikosta sekä luoda ja muokata kohteita, jotka määrittelet itse. Voit voi myös asetella kohteet uudelleen Q-valikossa siten, että näkyvät haluamassasi järjestyksessä.

Esimääritettyjen Q-valikon kohteiden lisääminen ja poistaminen

Lisää ja poista esimääritettyjä Q-valikon kohteita noudattamalla alla olevia ohjeita.
  1. Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään quick ja valitse luettelosta HP Quick Launch -painikkeet, jolloin HP Quick Launch -painikkeiden ikkuna avautuu.
    Voit myös kaksoisnapsauttaa Quick Launch -kuvaketta ilmaisinalueella ja avata siten HP Quick Launch -painikkeiden ikkunan.
  2. Valitse Q Menu (Q-valikko) -välilehdessä ne kohteet, joiden haluat näkyvän Q-valikossa ja poista valinta kohteista, jotka haluat poistaa Q-valikosta. Valitse Apply (Käytä) ja OK.
Q-valikossa näkyvät nyt vain valitsemasi esimääritetyt vaihtoehdot.

Mukautettujen kohteiden luominen Q-valikkoon

Luo omia kohteita Q-valikkoon noudattamalla alla olevia ohjeita.
  1. Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään quick ja valitse luettelosta HP Quick Launch -painikkeet, jolloin HP Quick Launch -painikkeiden ikkuna avautuu.
    Voit myös kaksoisnapsauttaa Quick Launch -kuvaketta ilmaisinalueella ja avata siten HP Quick Launch -painikkeiden ikkunan.
  2. Valitse Q Menu (Q-valikko) -välilehdessä Add (Lisää), anna näyttönimi luomillesi kohteille ja suorita jokin seuraavista toimenpiteistä.
    • Anna tiedoston nimi tai koko URL-linkki (esimerkiksi http://www.hp.com) Tiedoston nimi -kenttään ja valitse OK tai
    • valitse Browse (Selaa), etsi ohjelma tai tiedosto, jonka haluat lisätä, valitse Open (Avaa) ja OK
  3. Valitse Apply (Käytä) ja OK.
Luomasi kohteet näkyvät nyt Q-valikossa.

Mukautettujen Q-valikkokohteiden muuttaminen

Jos haluat muuttaa mukautetun Q-valikkokohteen näyttönimen tai tiedoston nimen, voit tehdä muutokset napsautettuasi Muokkaa-painiketta. Ei voi kuitenkaan muuttaa esimääritettyjä Q-valikkokohteita, kuten Järjestelmätietoja tai Virranhallinta-asetuksia.
Muokkaa mukautettuja Q-valikkokohteita noudattamalla alla olevia ohjeita.
  1. Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään quick ja valitse luettelosta HP Quick Launch -painikkeet, jolloin HP Quick Launch -painikkeiden ikkuna avautuu.
    Voit myös kaksoisnapsauttaa Quick Launch -kuvaketta ilmaisinalueella ja avata siten HP Quick Launch -painikkeiden ikkunan.
  2. Valitse Q Menu (Q-valikko) -välilehdessä valintaruutu (riippumatta siitä, onko siinä jo valinta), jolloin Modify (Muokkaa) -painike aktivoituu.
  3. Napsauta Modify (Muokkaa) -painiketta ja muokkaa näyttönimi tai tiedoston nimi haluamallasi tavalla, valitse OK, Apply (Käytä) ja vielä OK.
  4. Toista vaiheet 2 ja 3 kaikille mukautetuille Q-valikkokohteille, joita haluat muokata.
Mukautetut Q-valikkokohteet on nyt muokattu.

Q-valikkokohteen uudelleen järjestäminen

Jos et pidä kohteiden järjestyksestä Q-valikossa, voit järjestää ne uudelleen.
Järjestä Q-valikkokohteet uudelleen noudattamalla seuraavia ohjeita:
  1. Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään quick ja valitse luettelosta HP Quick Launch -painikkeet, jolloin HP Quick Launch -painikkeiden ikkuna avautuu.
    Voit myös kaksoisnapsauttaa Quick Launch -kuvaketta ilmaisinalueella ja avata siten HP Quick Launch -painikkeiden ikkunan.
  2. Valitse Q Menu (Q-valikko) -välilehdessä uudelleen järjestettävä kohde Q-valikon kohdasta Näytettävät kohteet (vaikka ruudussa olisi jo valinta) ja vaihda järjestystä napsauttamalla joko Move Up (Siirrä ylös) - tai Move Down (Siirrä alas) -vaihtoehtoa.
    huomautus:
    Jos joudut poistamaan valinnan ruudusta voidaksesi aktivoida Modify (Muokkaa) -painikkeen, varmista, että valitset ruudun uudelleen, jotta vaihtoehto näkyy Q-valikossa.
  3. Valitse Apply (Käytä) ja OK.
Q-valikossa näkyvien kohteiden järjestys vastaa nyt juuri tekemiäsi muutoksia.

Q-valikon käyttäminen

Käynnistä Q-valikko ja valitse ohjelma painamalla ensin sitä HP Quick Launch -painiketta, joka on ohjelmoitu avaamaan Q-valikko.
Voit myös napsauttaa HP Quick Launch -kuvaketta ilmaisinalueella ja valita Launch Q Menu (Käynnistä Q-valikko) -vaihtoehdon, jolloin Q-valikko aukeaa. Avaa valitsemasi ohjelma tai verkkosivusto napsauttamalla kyseistä kohdetta luettelossa.

Määritä vierekkäin asettelu -vaihtoehdon ymmärtäminen

Jos työskentelet usein samanaikaisesti usean avoimen sovelluksen parissa, voit haluta määrittää, aukeavatko ne vaakasuorassa vai pystysuorassa rivissä. Määritä vierekkäin asettelu -vaihtoehto tekee tämän mahdolliseksi.

Määritä vierekkäin asettelu -asetusten määrittäminen

Määritä vierekkäin asettelu -asetukset määritetään seuraavasti.
  1. Avaa ohjelmat, joille haluat määrittää Määritä vierekkäin asettelu -asetukset.
  2. Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään quick ja valitse luettelosta HP Quick Launch -painikkeet, jolloin HP Quick Launch -painikkeiden ikkuna avautuu.
    Voit myös kaksoisnapsauttaa Quick Launch -kuvaketta ilmaisinalueella, jolloin HP Quick Launch -painikkeiden ikkuna avautuu.
  3. Valitse Quick Tile (Määritä vierekkäin asettelu) -välilehdessä joko Vertical Tile (Allekkain) tai Horizontal (Vierekkäin).
  4. Valitse Käytössä olevat sovellukset -kohdassa ohjelmat, joille haluat määrittää vierekkäin asettelun asetukset.
  5. Valitse Apply (Käytä) ja OK.
Tästä lähtien valitut ohjelmat näkyvät oletuksena juuri valitsemassasi asettelunäkymässä, ellet muuta näkymän asetuksia.

Quick Launch -asetusten ymmärtäminen

HP Quick Launch -kuvake näkyy ilmaisinalueella ja näyttää automaattisesti oletuksena HP Quick Launch -painikkeiden työpöydän ilmoitukset.
Jos et halua nähdä HP Quick Launch -kuvaketta ilmaisinalueella tai vastaanottaa työpöydän ilmoituksia, voit poistaa nämä asetukset käytöstä tai ohjata HP Quick Launch -sovelluksen havaitsemaan näyttöasetusten muutokset automaattisesti muuttamalla asetuksia Asetukset-välilehdessä. Ota haluamasi asetukset käyttöön tai poista ne käytöstä napsauttamalla valintaruutuja.

Quick Launch -asetusten määrittäminen

Määritä Quick Launch -asetukset seuraavasti.
  1. Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään quick ja valitse luettelosta HP Quick Launch -painikkeet, jolloin HP Quick Launch -painikkeiden ikkuna avautuu.
    Voit myös kaksoisnapsauttaa Quick Launch -kuvaketta ilmaisinalueella ja avata siten HP Quick Launch -painikkeiden ikkunan.
  2. Määritä asetukset valitsemalla tai poistamalla valintaruutujen merkinnät Preferences (Asetukset) -välilehdessä ja valitseApply (Käytä) ja OK.