HP:n kannettavat tietokoneet - OpenGL-sovellukset eivät voi käyttää erillistä grafiikkasuoritinta, jossa on Intel ja vaihdettava AMD-grafiikka

Tämä asiakirja koskee VAIN seuraavia tietokonesarjoja:
Pavilion dv6-60xx -sarja
Pavilion g4-11xx -sarja
Pavilion g7-11xx -sarja
ENVY 14-20xx -sarja
Pavilion dv6-61xx -sarja
Pavilion g4-12xx -sarja
Pavilion g7-12xx -sarja
ENVY 14-21xx -sarja
Pavilion dv6-6bxx -sarja
Pavilion g4-13xx -sarja
Pavilion g7-13xx -sarja
ENVY 15-31xx -sarja
Pavilion dv6-6cxx -sarja
Pavilion g6-11xx -sarja
ENVY 15-30xx -sarja
Pavilion dv7-60xx -sarja
Pavilion g6-12xx -sarja
Pavilion dv7-61xx -sarja
Pavilion g6-13xx -sarja
Pavilion dv7-6bxx -sarja
Pavilion g6-1bxx -sarja
Pavilion dv7-6cxx -sarja
Pavilion g6-1cxx -sarja
Pavilion g6-1dxx -sarja
Määritettäessä dynaamista vaihdettavaa grafiikkaa Catalyst Control Centerissä kannettava tietokone ei salli minkään OpenGL-sovelluksen liittämistä erilliseen tai tehokkaaseen grafiikkasuorittimeen. OpenGL-sovellukset toimivat käyttämällä virtaa säästävää, integroitua grafiikkasuoritinta, mutta suorituskyky on odotettua heikempi.
OpenGL:ää ei tueta erillisessä grafiikkasuorittimessa käytettäessä dynaamista vaihdettavan grafiikan toimintoa. Voit ottaa erillisen grafiikkasuorittimen tuen käyttöön OpenGL-sovelluksille ottamalla kiinteän tilan vaihdettavan grafiikan käyttöön BIOSissa.

Kiinteän tilan vaihdettavan grafiikan ottaminen käyttöön BIOSissa

Muuta vaihdettavan grafiikan tila kiinteäksi, jotta voit vaihtaa grafiikkasuorittimen asetusta manuaalisesti. Tee se seuraavasti:
huomautus:
Nämä vaiheet ja näyttökuva saattavat erota hieman omasta laitteestasi tietokoneen BIOS-version mukaan.
  1. Varmista virran ollessa katkaistuna, että virtasovitin on liitetty tietokoneeseen ja kytketty virtalähteeseen.
  2. Käynnistä tietokone virtanäppäimestä ja paina välittömästi F10-näppäintä toistuvasti, kunnes BIOS-asetusapuohjelman näyttö avautuu.
  3. Valitse System Configuration painamalla oikeaa nuolinäppäintä.
  4. Valitse Switchable Graphics Mode painamalla alanuolinäppäintä.
    huomautus:
    Jos et näe vaihdettavan grafiikan tilaa BIOSissa tai sitä ei voi valita, katso seuraavaa osiota Kiinteän tilan ottaminen käyttöön päivittämällä BIOS.
  5. Paina Enter-näppäintä, valitse Fixed ja paina Enter-näppäintä uudelleen.
  6. Paina F10-näppäintä ja tallenna asetukset ja poistu valitsemalla Yes.
    Kuva : Esimerkki vaihdettavan grafiikan tilan asettamisesta kiinteäksi
     Insyde BIOS -asetusapuohjelman näyttö, jossa vaihdettavan grafiikan asetus.
Nyt voit määrittää grafiikkasuorittimen asetukseksi tarvittaessa tehokkaan tai virransäästön manuaalisesti. Lisätietoja vaihdettavasta grafiikkaominaisuudesta kannettavassa tietokoneessa on kohdassa Vaihdettavan ATI Mobility Radeon -grafiikan määrittäminen.

AMD-näytönohjainta ei ole asennettu -virheilmoitus saattaa näkyä, kun BIOS-asetus on vaihdettu dynaamiseen tilaan.

Jos kannettava tietokone käyttää kiinteän tilan vaihdettavaa grafiikkaa ja on määritetty virtaa säästävään tai iGPU-asetukseen, ja tietokone sammutetaan ja dynaaminen vaihdettava grafiikka otetaan käyttöön F10-asetuksista, seuraava virheilmoitus saattaa tulla näyttöön, kun kannettava tietokone on käynnistetty uudelleen:
AMD-näytönohjainta ei ole asennettu
Kun virhe tulee näyttöön, näyttötarkkuudeksi palautetaan 800 × 600.
Voit estää ongelman varmistamalla Catalyst Control Centeristä, että kannettava tietokone käyttää tehokasta grafiikkasuoritinta, ennen kuin sammutat Windowsin ja otat dynaamisen vaihdettavan grafiikan käyttöön F10-asetuksista.
Korjaa ongelma seuraavalla tavalla, kun virheilmoitus tulee näkyviin:
  1. Valitse Käynnistä, kirjoita Laitehallinta ja valitse sitten Laitehallinta.
  2. Laajenna näytönohjaimet napsauttamalla plusmerkkiä (+).
  3. Napsauta Radeon (TM) HD (AMD-grafiikkasovitin) -kohtaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Käytössä.
  4. Käynnistä tietokone uudelleen pyydettäessä.
Virheilmoitus ei tule näyttöön uudelleenkäynnistyksen jälkeen, ja näytön tarkkuus on määritetty oikein.

Kiinteän tilan ottaminen käyttöön päivittämällä BIOS

Useissa HP:n kannettavissa tietokonesarjoissa oli alunperin vain dynaaminen vaihdettava grafiikka. Näissä tietokoneissa BIOS on ensin päivitettävä, jotta kiinteä tila-asetus voidaan ottaa käyttöön BIOSista.
Seuraava taulukko sisältää luettelon tuotteista ja ohjelmistoista, jotka tarvitaan kiinteän tilan ottamiseksi käyttöön.
huomautus:
Tämä taulukko sisältää linkit vanhempien ohjelmistojen lataussivuille. Voit varmistaa optimaalisen toiminnan hakemalla uusimman BIOSin ja näytönohjaimet HP:n tukisivustosta laitekohtaiselta ohjelmistojen ja ohjainten lataussivulta.
Kannettavien tietokoneiden sarjat
Tarvittava ohjelmisto
Pavilion dv6-60xx -sarja
Pavilion dv6-61xx -sarja
Pavilion dv7-60xx -sarja
Pavilion dv7-61xx -sarja
Pavilion dv6-6bxx -sarja
Pavilion dv6-6cxx -sarja
Pavilion dv7-6cxx -sarja
Pavilion dv7-61xx -sarja
Päivitystä ei tarvita. Voit silti hankkia uusimman BIOSin ja näytönohjaimen päivitykset HP:n sivuston tietokonemallikohtaiselta tukisivulta.
Pavilion g4-11xx -sarja
Pavilion g4-12xx -sarja
Pavilion g4-13xx -sarja
Pavilion g6-11xx -sarja
Pavilion g6-12xx -sarja
Pavilion g6-13xx -sarja
Pavilion g7-11xx -sarja
Pavilion g7-12xx -sarja
Pavilion g7-13xx -sarja
Pavilion g6-1bxx -sarja
Pavilion g6-1cxx -sarja
Pavilion g6-1dxx -sarja
ENVY 14-20xx -sarja
ENVY 14-21xx -sarja
ENVY 15-30xx -sarja
ENVY 15-31xx -sarja
Päivitystä ei tarvita. Voit silti hankkia uusimman BIOSin ja näytönohjaimen päivitykset HP:n sivuston tietokonemallikohtaiselta tukisivulta.
huomautus:
Tämän ohjelmiston uudempi versio saattaa olla saatavana. Tarkista tietokoneen päivitetyt ohjaimet ja ohjelmistot osoitteesta http://www.hp.com.