HP:n kannettavat tietokoneet - SimplePass 2011 -sormenjälkitunnistimen määritys ja käyttö

Tässä asiakirjassa käsitellään HP:n kannettavia tietokoneita, joissa on sormenjälkitunnistin ja SimplePass 2011 -ohjelmisto.
Sormenjälkitunnistin on suojauslaite, joka todentaa käyttäjän henkilöllisyyden sormenjäljen skannatun kuvan perusteella. Sormenjälkiä hyödyntävän suojausohjelmiston avulla voit kirjautua sovelluksiin ja suojattuihin sivustoihin skannaamalla sormenjälkesi, eikä sinun tarvitse kirjoittaa käyttäjätunnustasi ja salasanaasi.
Jotta voit käyttää sormenjälkitunnistinta, sinulla on oltava ainakin yksi Windows-käyttäjätili, johon kirjauduttaessa on annettava salasana. Voit rekisteröidä muita sormenjälkiä tai sivustoja milloin tahansa.

SimplePass-sovelluksen määrittäminen

Sormenjälkien ja salasanojen rekisteröiminen tarvitsee tehdä vain kerran. HP SimplePass -suojaussovellus näyttää näytössä kehotteita, jotka ohjaavat vaiheittaista prosessia.
  1. Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään simple ja valitse luettelosta HP SimplePass.
  2. Ikkunassa näkyy Oletko löytänyt sormenjälkitunnistimen? -ilmoitus ja tunnistimen sijainti. Jatka valitsemalla Kyllä.
    Kuva : Sormenjälkilukijan sijainti
    Kuva Oletko löytänyt sormenjälkitunnistimen? -näytöstä
  3. Kun näyttöön tulee kehote Oletko valmis rekisteröitymään?, jatka valitsemalla Kyllä.
  4. Luo Windows-salasana -ikkuna avautuu. Kirjoita ja vahvista Windows-salasana ja jatka valitsemalla OK.
    Kuva : Luo Windows-salasana
    Kuva Windows-salasananäytöstä
  5. Kun saat kehotuksen Valitse sormi, valitse kuvasta haluamasi sormi ja sipaise tunnistinta sormella. Huomaa, että sormenpäähän ilmestyy kuvassa sininen piste, ja jos sormenjälki hyväksytään, vihreä valintamerkki näkyy viestipaneelissa ja osa tilanneilmaisimesta muuttuu siniseksi.
    Kuva : Sormen rekisteröiminen
    Kuva sormenjäljen rekisteröintinäytöstä
  6. Sipaise tunnistinta sormella uudelleen. Joudut sipaisemaan yhteensä kolme kertaa, jotta sormenjäljen kuvan tallennus onnistuu varmasti. Kun rekisteröinti on valmis, väripiste sormenkärjessä muuttuu sinisestä vihreäksi. Tämä merkitsee, että sormenjälki on rekisteröity.
  7. Jos haluat rekisteröidä muita sormia, valitse haluamasi sormi ja toista edelliset vaiheet uudelleen.
    huomautus:
    On suositeltavaa rekisteröidä vähintään kaksi sormea siltä varalta, että sormeen tulee haavoja, naarmuja tai likaa tai se vioittuu niin, että sitä ei voi enää lukea.
    Kuva : Toisen sormen rekisteröiminen
    Kuva sormen rekisteröimisestä, kun toinen sormi on valittuna
  8. Jos sormea ei kohdisteta tunnistimessa oikein, saat virheilmoituksen, kuten Liian kaukana vasemmalla. Kohdista sormi tunnistimen keskelle ja sipaise uudelleen. Kohdista sormi ja jatka, kunnes kuva hyväksytään (vihreä valintamerkki näkyy ja sininen palkki edistyy).
    Kuva : Sormen rekisteröinnin virheilmoitus
    Kuva sormen rekisteröinnin virheilmoituksesta
  9. Jos sormen rekisteröimisessä on yhä ongelmia, näet ehkä seuraavan virheilmoituksen: Tehtävä ei näytä onnistuvan. Haluatko yrittää uudelleen?. Jatka valitsemalla Kyllä tai lopeta ja aloita alusta valitsemalla Ei kiitos.
    Kuva : Sormenjäljen rekisteröitymisen virheilmoitus – Yritä uudelleen?
    Kuva sormenjäljen rekisteröinnin virheilmoituksesta, jossa pyydetään yrittämään uudelleen
  10. Kun alkumääritys on valmis, näet Sormenjälki rekisteröity -ilmoituksen. Näytön alaosassa näkyy useita kuvakkeita, jotka edustavat SimplePass-sovellukseen liittyviä eri sivustoja, sovelluksia ja toimia.
    Kuva : SimplePass-sovellukseen liittyviä sivustoja ja sovelluksia
    Kuva SimplePass-näytöstä, jossa liittyviä sivustoja ja sovelluksia
  11. Avaa sivusto viemällä osoitin kuvakkeen yläpuolelle, jolloin se laajenee. Voit avata kuvakkeeseen liittyvän sivuston, sovelluksen tai toimen kaksoisnapsauttamalla sitä.
    Kuva : Avaa sivusto tai sovellus
    Kuva valitusta laajentuneesta kuvakkeesta, kun sivusto tai sovellus avataan
  12. Avaa sivusto tai sovellus kaksoisnapsauttamalla haluamaasi kuvaketta.
    Lisää sivustoon liittyvä nimi ja salasana tai muuta niitä napsauttamalla haluamaasi kuvaketta.
    Kuva : Lisää nimi ja salasana tai muuta niitä
    Kuva nimen ja salasanan näytöstä
Nyt kun SimplePass on määritetty, voit kirjautua tietokoneeseen ja avata sivustoja tai sovelluksia kirjoittamatta tilin nimeä ja salasanaa uudelleen.

Asettelun muokkaaminen

Asetusten ensimmäisen määrityskerran jälkeen voit mukauttaa kuvakkeen asettelua päänäytössä ja määrittää sovelluksen omia tarpeitasi vastaavaksi.
  1. Voit järjestää kuvakkeita avaamalla SimplePass-sovelluksen ja napsauttamalla näytön vasemmassa alakulmassa olevaa Valitse luokka -ruutua.
    Kuva : SimplePass-sovelluksen kaikkien luokkien näkymä
    Kuva SimplePass-sovelluksen kaikkien luokkien näkymästä
  2. Huomaa, että napsauttamalla luokkaa vain kyseiseen luokkaan liittyvät kuvakkeet näkyvät näytön alareunassa.
    Kuva : SimplePass-sovelluksen yhden luokan näkymä
    Kuva SimplePass-luokan yhden luokan näkymästä
  3. Voit lisätä muita sivustoja tai sovelluksia SimplePass-sovellukseen napsauttamalla plusmerkkiä (+) avattavan Näytä kaikki -valikon vieressä. Kirjoita verkkokorttiin vaadittava nimi ja salasana, valitse luokka ja lisää mukautettu kuvake, jolla sivusto tunnistetaan.
    Kuva : Lisää uusi sivusto tai sovellus
    Kuva sivuston tai sovelluksen lisäysnäytöstä
Lisäämällä ja poistamalla kuvakkeita voit mukauttaa ohjelman omia tarpeitasi ja sovelluksiasi varten.

QuickLaunchin asentaminen ja käyttäminen

Kun olet rekisteröinyt sormenjäljet, voit määrittää QuickLaunch-ominaisuuden. Sen avulla voit aktivoida useita sivustoja yhdellä sormen sipaisulla. Voit määrittää enintään kolme sivustoa sormea kohti. Voit myös määrittää useita sormia.
  1. Määritä sivusto sormelle valitsemalla kuvake haluamallesi sivustolle tai sovellukselle ja vetämällä se rekisteröidyn sormen kuvaan.
    Kuva : QuickLaunch-asetukset
    Kuva QuickLaunch-asetusnäytöstä
  2. Huomaa, että kun valittuja sivustoja on useita, niiden kuvakkeet näkyvät yhdessä sormessa.
    Kuva : Useita yhdelle sormelle rekisteröityjä sivustoja
    Kuva QuickLaunchista, jossa useita sivustoja on rekisteröity yhdelle sormelle
  3. Varmista toiminto sipaisemalla sormenjälkilukijaa sormella ja selaamalla sitten selaimen välilehtiä.
    Kuva : Esimerkki useista sivustoista, jotka avataan yhdellä sormen sipaisulla
    Kuva useista sivustoista, jotka avataan yhdellä sormen sipaisulla
  4. Poista kuvake sormesta napsauttamalla kuvaketta hiiren kakkospainikkeella. Näkyviin tulee ponnahdusikkuna, josta voit poistaa kyseiseen sormeen rekisteröityjä kuvakkeita joko yksi kerrallaan (Poista kuvake) tai kaikki kerralla (Poista kaikki).
    huomautus:
    Napsauttamalla Poista kaikki myös poistaa sormen rekisteröinnin, minkä jälkeen kyseinen sormenjälki on rekisteröitävä uudelleen.

SimplePassin rekisteröinti

Rekisteröimällä SimplePassin voit näyttää haluamasi yhteystiedot ja kuvan tai avatarin käyttäessäsi sovellusta.
  1. Avaa SimplePass-sovellus. Huomaa yksinkertainen kuva vasemmanpuoleisessa paneelissa. Kahdella paneelin alareunassa olevalla painikkeella voidaan vaihtaa kuvaa sekä nimeä ja yhteystietoja.
  2. Vaihda pienemmän kuvan paneeliin ja pidä kohdistinta paneelin oikean yläkulman päällä. Jos näet viestin Muokkaa profiilia, voit siirtyä rekisteröintisivulle napsauttamalla kuvaketta.
    Kuva : SimplePass-profiili
    Kuva SimplePass-profiilinäytöstä
  3. Lisää nimi ja yhteystiedot tässä näytössä ja valitse sitten Tallenna.
    Kuva : SimplePass-profiilin rekisteröinti
    Kuva SimplePass-profiilin rekisteröintinäytöstä
  4. Vaihda suuremman kuvan paneeliin ja pidä kohdistinta paneelin oikeanpuoleisen yläkulman päällä. Jos näet ilmoituksen Muuta profiilikuvaa, voit avata tietokoneen kuvakansiot napsauttamalla kuvaketta.
    Kuva : Yleinen SimplePass-profiilikuva
    Kuva yleisestä SimplePass-profiilikuvasta
  5. Hyväksy kuva tiliin kaksoisnapsauttamalla omaa valokuvaa tai avataria.
    Kuva : Esimerkki mukautetusta SimplePass-profiilikuvasta
    Kuva mukautetusta Simplepass-profiilikuvasta
Voit jatkaa SimplePass-näytön mukauttamista lisäämällä ja poistamalla sivustoja ja sovelluksia, kunnes se sisältää vain haluamasi kohteet.

Sivustojen lisääminen ja poistaminen

Voit mukauttaa pääikkunaa lisäämällä uuden tilin ja muokkaamalla tai poistamalla sivustoja.
  1. Lisää sivusto SimplePass-aloitusnäytöstä napsauttamalla plusmerkkiä (+) . Lisää sivusto -ikkuna avautuu.
    Kuva : SimplePass-aloitusnäyttö
    Kuva SimplePass-aloitusnäytöstä, jossa näkyy plusmerkin sijainti
  2. Lisää tarvittavat tiedot avautuvaan verkkokorttiin. Lopeta valitsemalla Tallenna.
    Kuva : Sivuston lisääminen manuaalisesti
    Kuva sivuston lisäämisnäytöstä
  3. Siirtyessäsi sivustoon, joka vaatii kirjautumisen, SimplePass tunnistaa salasanavaatimuksen ja näyttää kehotteen. Jos olet jo rekisteröitynyt sivustoon, kirjoita käyttäjänimi ja salasana normaalisti ja valitse sitten kirjautuminen.
    Kuva : Lisää sivusto sipaisemalla sormella -kehote
    Kuva sivuston lisäämiskehotteesta sormen sipaisulla SimplePassissa
    Sipaise tunnistinta pyydettäessä rekisteröidyllä sormella. SimplePass tallentaa verkko-osoitteen, käyttäjätunnuksen ja salasanan. Sivusto lisätään luetteloon SimplePass-sovelluksen pääikkunassa.
  4. Poista sivusto luettelosta napsauttamalla kuvaketta hiiren kakkospainikkeella, jolloin verkkokortti avautuu. Valitse Poista.
    Kuva : Poista sivusto luettelosta
    Kuva luettelon sivustosta ja poistovalinnasta
Lisää tai poista haluamiasi sivustoja näillä toimenpiteillä.

Asetusten, valintojen ja ohjetoimintojen käyttäminen

Voi mukauttaa sovellusta asetusten, valintojen ja ohjeen avulla.
  1. Näytä mukautusasetukset napsauttamalla Asetukset-kuvaketta.
    Kuva : SimplePass-asetusten kuvake
    Kuva SimplePass-näytöstä, jossa asetuskuvakkeen sijainti
    Mukautetut asetukset -valintaikkuna avautuu, kuten alla.
    Kuva : SimplePass-mukautusasetukset
    Kuva mukautusasetusten näytöstä
    Lisäämällä merkintöjä ruutuihin tai poistamalla niitä voit määrittää ohjelman reagointitavan. Voit myös valita teeman tai vaihtoehdon Palauta oletuskuvakkeet, jos haluat palauttaa poistamiasi kuvakkeita.
  2. Tulosta verkkokortteja, tarkista SimplePass-päivitykset tai tutustu muihin tietoturvatuotteisiin AuthenTec-sivustossa napsauttamalla Asetukset-ruutua.
    Kuva : SimplePassin vaihtoehdot
    Kuva SimplePass-asetusruudusta
  3. Avaa ohjetiedostot valitsemalla kysymysmerkki ?.
    Kuva : SimplePass-ohje
    Kuva SimplePass-päänäytöstä, jossa näkyy ohjekuvakkeen sijainti

SimplePassin päivittäminen

Päivitä tietokone SimplePassin uusimpaan versioon siirtymällä mallikohtaiselle tuotesivulle ja lataamalla ja asentamalla softpaq-tiedosto SP51649 tai uudempi.