HP:n kannettavat tietokoneet - siirtyminen vikasietotilaan (Windows 7)

Tässä asiakirjassa käsitellään HP:n kannettavia tietokoneita, joissa on Windows 7.
Windows 7 -käyttöjärjestelmän suorittaminen vikasietotilassa auttaa määrittämään vikoja ja korjaamaan ongelmia, joita on ilmennyt normaalin käytön aikana. Vikasietotilaa käytetään vain, kun siihen annetaan kehotus vianmääritysohjeissa. Voit siirtyä vikasietotilaan joko käynnistyksen yhteydessä tai valmistella järjestelmän seuraavalla käynnistyskerralla Microsoftin kokoonpanoapuohjelmalla.
Vikasietotila on kätevä laajennetun vianmäärityksen osa. Windows lataa vähimmäismäärän ohjaimia ja käyttää pientä tarkkuutta. Kun tietokone on käynnistetty uudelleen vianmäärityksen ja ongelmien ratkaisun jälkeen, se palaa normaaliin toimintatilaan.

Vikasietotilaan siirtyminen käynnistyksen yhteydessä

Käynnistä tietokone vikasietotilassa Windows 7:ssä seuraavasti:
  1. Poista kaikki CD- ja DVD-levyt tietokoneesta. Varmista myös, että kaikki oheislaitteet, kuten tulostimet ja USB-asemat, on irrotettu.
  2. Käynnistä tietokone uudelleen painamalla virtapainiketta ja paina välittömästi f8-näppäintä toistamiseen.
  3. Valitse pyydettäessä Vikasietotila ja verkkoyhteydet -vaihtoehto.
  4. Kirjaudu tietokoneeseen käyttäjätilillä, jolla on järjestelmänvalvojan oikeudet.

Vikasietotilaan siirtyminen msconfig-komennolla

Jos tietokone pystyy siirtymään Windows 7 -käyttöjärjestelmään, siirry vikasietotilaan seuraavalla tavalla.
  1. Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään msconfig ja avaa sitten Järjestelmän määritykset -ikkuna painamalla Enter-näppäintä.
  2. Valitse Järjestelmän määritykset -ikkunan Yleiset-välilehdessä Käynnistys vianmääritystilassa.
  3. Valitse Käynnistys-välilehdessä Käynnistys vikasietotilaan ja valitse sitten OK.
  4. Käynnistä tietokone vikasietotilassa valitsemalla pyydettäessä Käynnistä uudelleen. Jos tietokone ei käynnisty uudelleen automaattisesti, kytke virta painamalla virtapainiketta.
  5. Valitse ja käynnistä haluttu diagnostiikkatyökalu Järjestelmän määritykset -ikkunan Työkalut-välilehdessä.
Tietokone toimii nyt vikasietotilassa.

Vikasietotilan sulkeminen msconfig-komennolla

Kun olet tehnyt tarvittavat vianmääritystoimet ja korjaukset, sulje vikasietotila ja palaa normaaliin käyttötilaan noudattamalla seuraavia ohjeita.
  1. Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään msconfig ja avaa sitten Järjestelmän määritykset -ikkuna painamalla Enter-näppäintä.
  2. Valitse Järjestelmän määritykset -ikkunan Yleiset-välilehdessä Normaali käynnistys ja valitse OK.
Käynnistä tietokone uudelleen pyydettäessä. Tietokone on nyt normaalissa tilassa.