HP:n ja Compaqin pöytätietokoneet - virhe Vista-käyttöjärjestelmässä: Äänentoistolaitetta ei ole asennettu

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-pöytätietokoneita, joissa on Windows Vista -käyttöjärjestelmä.
Windows Vistassa ei kuulu ääntä, ja kun hiiri viedään ilmoitusalueelle äänikuvakkeen (kellonajan vieressä) päälle, seuraava ilmoitus tulee näyttöön:
Äänentoistolaitetta ei ole asennettu
Kuva : Ilmoitus tehtäväpalkissa
Ilmoitus tehtäväpalkissa
Lisäksi ilmoitus Äänilaitteita ei ole asennettu näkyy Windowsin ääniominaisuuksissa ja äänenvoimakkuuden mikserissä.
Kuva : Äänenvoimakkuuden mikserin ilmoitus
Ilmoitus äänenvoimakkuuden mikserissä
Ratkaise ongelma palauttamalla alkuperäisen äänilaitteiston ääniohjaimet. Tämä nollaa ääniasetukset ja alustaa äänimääritykset uudelleen. Tee seuraavat toimet, kunnes ääni palautuu:
  1. Valitse Käynnistä.
  2. Kirjoita Aloita haku -ruutuun recovery. Valitse sitten Recovery Manager.
    Kuva : Recovery Managerin avaaminen
    Recovery Managerin avaaminen
  3. Valitse Käyttäjätilien valvonta -ikkunassa Jatka.
  4. Valitse seuraavassa Recovery Manager -ikkunassa Seuraava.
  5. Valitse Asenna uudelleen ohjelmat, jotka toimitettiin tietokoneen mukana -ikkunassa Ei, haluan nähdä muita vaihtoehtoja. Valitse sitten Seuraava.
    Kuva : Asenna ohjelmistonäyttö uudelleen
    Asenna ohjelmistonäyttö uudelleen
  6. Valitse Asenna laiteohjaimet uudelleen -näytössä Kyllä. Valitse sitten Seuraava.
    Kuva : Asenna laitteisto-ohjaimet uudelleen -näyttö
    Asenna laitteisto-ohjaimet uudelleen -näyttö
  7. Valitse Laitteisto-ohjaimen uudelleenasennus -kohdan Tervetuloa-näytössä Seuraava.
  8. Valitse ohjainluettelossa järjestelmään asennetun äänisovittimen nimi. Valitse sitten Seuraava.
    Kuva : Uudelleenasennettavan ohjaimen valintanäyttö
    Uudelleenasennettavan ohjaimen valintanäyttö
    Uudelleenasennuksen näyttö avautuu.
  9. Kun se on valmis, Uudelleenasennus on valmis -näyttö avautuu. Käynnistä tietokone uudelleen valitsemalla Valmis.
  10. Kun tietokone on käynnistynyt, testaa ääni.
  11. Jos ääntä ei kuulu ja virhe tulee edelleen näyttöön, päivitä ääniohjain.
    Siirry HP:n ohjelmistolataussivulle, kirjoita tietokoneesi mallinumero ja etsi tietokoneesi ääniohjaimelle päivitys seuraamalla ohjeita.
  12. Jos HP:n sivustosta on saatavissa päivitys, lataa ja asenna se. Testaa ääni ohjelmiston asentamisen jälkeen.
    Jos päivitettyä ääniohjainta ei ole saatavana HP:n sivustosta tai ongelma jatkuu, kun olet ladannut ja asentanut päivityksen HP:n sivustosta, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  13. Päivitä ääniohjain Laitehallinnassa seuraavasti:
    1. Muodosta Internet-yhteys.
    2. Valitse Käynnistä, kirjoita Aloita haku -kenttään laitehallinta ja valitse ohjelmaluettelosta Laitehallinta.
      Laitehallinta-ikkuna avautuu.
    3. Kaksoisnapsauta kohtaa Ääni-, video- ja peliohjaimet.
      Kuva : Laitehallinnan äänilaitteet
      Laitehallinnan äänilaitteet
    4. Napsauta Ääni-, video- ja peliohjaimet -kohdassa olevaa äänilaitetta hiiren kakkospainikkeella.
    5. Valitse Päivitä ohjainohjelmisto.
      Kuva : Päivitä ohjainohjelmisto -näyttö
      Päivitä ohjainohjelmisto -valinta
    6. Valitse Etsi päivitettyä ohjainohjelmistoa automaattisesti.
      Kuva : Miten haluat etsiä ohjainohjelmistoa? -näyttö
      Miten haluat etsiä ohjainohjelmistoa? -näyttö
    7. Windows etsii päivitettyjä ohjaimia ja asentaa ne. Tämä ikkuna tulee näkyviin, jos tietokoneessa on jo uusimmat saatavilla olevat ohjaimet tai Windows onnistui päivittämään ääniohjaimen.
      Kuva : Windows on päivittänyt ohjainohjelmiston -näyttö
      Windows on päivittänyt ohjainohjelmiston -näyttö
    8. Käynnistä tietokone tarvittaessa uudelleen.
  14. Jos et löydä ohjainta HP:n sivustosta, lataa ja asenna päivitetty ääniohjainpaketti äänitekniikan toimittajalta.
    Tietokoneessasi on todennäköisesti käytössä Realtek- tai Creative Audigy -ohjelmisto. Jos näin on, voit ladata ja asentaa ääniohjaimet jostakin seuraavista sivustoista:
  15. Jos ääntä ei kuulu ja virheilmoitus tulee edelleen näkyviin, palauta järjestelmä aiempaan toimivaan ajankohtaan Microsoftin järjestelmän palauttamisen avulla.
  16. Jos ääntä ei kuulu ja virheilmoitus tulee edelleen näkyviin, palauta järjestelmä alkuperäiseen määritykseen HP:n järjestelmän palautuksen avulla.
  17. Jos virheilmoitus tulee edelleen näkyviin, vie tietokone huoltoon. Jos tietokoneessa on PCI-äänikortti, se on ehkä tarpeen poistaa ja asentaa uudelleen tai vaihtaa.