HP:n ja Compaqin pöytätietokoneet - kaiuttimista ei kuulu ääntä (Windows Vista)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-pöytätietokoneita, joissa on Windows Vista -käyttöjärjestelmä.
Tämän asiakirjan ohjeissa on kuvattu vianmääritys- ja korjaustoimet, kun kaiuttimista ei kuulu ääntä lainkaan.
Vaihe 1: Käytä Microsoftin Fix it -ratkaisua
Voit korjata monenlaisia ääniongelmia Windows Vistassa automaattisesti valitsemalla Microsoftin Fix it -ratkaisun:
Jos ääniongelmat jatkuvat Fix it -ratkaisun käyttämisen jälkeen, jatka tämän asiakirjan vaiheiden noudattamista.
Vaihe 2: Äänenvoimakkuus- ja vaimennusasetusten tarkistaminen
Yhden tai useamman äänilaitteen äänenvoimakkuusasetus on ehkä poistettu käytöstä tai säädetty liian pieneksi. Äänenvoimakkuutta voi säätää monella eri tavalla: kaiuttimien tai näytön, Windowsin ja ääniohjelmiston äänenvoimakkuuden säätimillä. Jos ääni on vaimennettu jollakin säätimellä tai säädetty liian pieneksi, sillä on vaikutusta äänentoistoon kokonaisuudessaan. Säädä äänenvoimakkuuden taso oikeaksi seuraavien ohjeiden avulla:
  1. Jos kaiuttimissa on äänenvoimakkuuden säädin, säädä se puoleenväliin.
    Kuva : Kaiuttimien äänenvoimakkuuden säädin (omat kaiuttimesi saattavat olla erilaiset)
    Kaiuttimien äänenvoimakkuuden säädin (omat kaiuttimesi saattavat olla erilaiset)
    Jos käytät näytön kaiuttimia, varmista, että näytön äänet ovat käytössä ja että äänenvoimakkuus on säädetty puoleenväliin. Säädä näytön äänenvoimakkuutta näytön näppäimillä ja/tai näytössä näkyvästä valikosta. Katso lisätietoja näytön kaiuttimien asetuksien käyttämisestä ja säätämisestä näytön mukana toimitetuista tukiasiakirjoista.
    Kuva : Näytön näppäimet ja valikon painikkeet (oma näyttösi saattaa olla erilainen)
    Näytön näppäimet ja valikon painikkeet (oma näyttösi saattaa olla erilainen)
  2. Valitse Käynnistä ja valitse sitten Ohjauspaneeli.
  3. Valitse Laitteisto ja äänet ja sitten Ääni-ikkunassa Järjestelmän äänenvoimakkuus. Äänenvoimakkuuden mikserin ikkuna avautuu.
    Kuva : Äänenvoimakkuuden mikseri
    Äänenvoimakkuuden mikseri
  4. Varmista, että ääntä ei ole vaimennettu, tarkastamalla neliönmuotoiset äänenvaimennuspainikkeet . Jos painikkeessa näkyy pieni punainen ympyrä, ääni on vaimennettu. Jos ääni on vaimennettu, ota ääni käyttöön napsauttamalla Vaimenna-painiketta. Sinisen kaiuttimen vieressä oleva punainen ympyrä katoaa, kun ääni ei ole enää vaimennettu.
  5. Kun olet varma, että ääni ei ole vaimennettu, napsauta ja vedä Laite-liukusäädin noin 75 prosentin kohtaan.
  6. Jos kaikista kaiuttimista kuuluu merkkiääni, kun liukusäädintä napsautetaan, äänen vianmääritys on valmis. Jos näin ei käy, siirry seuraavaan vaiheeseen.
Vaihe 3: Oletuskaiuttimien määrittäminen ja testaaminen
  1. Jos stereokuulokkeet on liitetty etkä käytä niitä pääkaiuttimina, irrota kuulokkeet nyt. Kuulokkeiden liittäminen tietokoneeseen vaimentaa muut kaiuttimet.
  2. Valitse Käynnistä ja kirjoita Aloita haku -kenttään Ääni.
  3. Valitse Ohjelmat-luettelon tuloksista Ääni.
  4. Valitse Ääni-ikkunassa haluttu toistolaite ja napsauta sitten Aseta oletus -painiketta:
    • Jos käytät tavallisia tietokoneen kaiuttimia tai kuulokkeita (analogisia äänilaitteita), varmista, että valittuna on Kaiuttimet. Tämä on tavallisin määritys käytettäessä pöytätietokonetta, ja se sisältää monia erilaisia kuulokkeita, pöytäkaiuttimia, 5.1- ja 7.1-äänijärjestelmiä sekä litteän näytön kaiuttimia.
    • Jos haluat toistaa tietokoneen kaikki äänet digitaalisista kaiuttimista tai digitaalisella stereolaitteella, varmista, että valittuna on toistolaite, jossa on merkintä Digitaalinen lähtö.
    • Jos tietokoneessasi on HDMI-liitäntä ja haluat käyttää TV:n tai näytön kaiuttimia, varmista, että valittuna on toistolaite, jossa on merkintä HDMI.
      Kuva : Toistolaitteen tyypin valitseminen oletuslaitteeksi (näkymä saattaa vaihdella)
      Kaiuttimien valitseminen oletuslaitteeksi
  5. Kun oletustoistolaite on valittuna, napsauta Määritä-painiketta.
  6. Valitse kaiuttimien kokoonpanotyyppi Äänikanavat-kohdassa.
    Kuva : Kaiutinkokoonpano-ikkuna, jossa on valittuna 5.1 Surround (viisi kaiutinta ja subwoofer)
    Kaiutinkokoonpano-ikkuna, jossa on valittuna 5.1 Surround (viisi kaiutinta ja subwoofer)
  7. Lähetä ääni kuhunkin kaiuttimeen napsauttamalla Testi-painiketta. Voit lähettää äänen myös yksittäiseen kaiuttimeen napsauttamalla kaiutinta näytössä.
  8. Jos ääni kuuluu oikein kaikista kaiuttimista, määritys on valmis.
    Jos ääntä ei kuulu kaikista tai joistakin kaiuttimista tai jos määritystapa on muuttunut, jatka kaiuttimien määrittämistä valitsemalla Seuraava. Suorita kaiuttimien määritys loppuun noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.
    Toista ääntä. Jos ääniongelma jatkuu, siirry seuraavaan osioon.
Vaihe 4: Kaiutinliitäntöjen tarkistaminen
Seuraavien ohjeiden avulla voit varmistaa, että kaiutinkaapelit on kytketty oikeisiin ääniliitäntöihin.
Katso video kaiutinliitäntöjen tarkistamisesta
  1. Valitse Windowsin Ääni-ikkunasta Kaiuttimet ja sitten Ominaisuudet.
    Kuva : Ääni-ikkuna: Ominaisuudet-painike (kaiuttimille)
    Ääni-ikkuna: Ominaisuudet-painike (kaiuttimille)
  2. Kaiuttimien ominaisuudet -ikkuna sisältää värikoodattujen liitäntöjen luettelon, joka vastaa kaiutinpareja. Määritä käyttämiesi kaiutinparien ja liitäntöjen väliset yhteydet näiden tietojen avulla.
    Kuva : Kaiuttimien ominaisuudet -ikkuna
    Kaiuttimien ominaisuudet -ikkuna
    Esimerkkikuvassa näkyy 7.1 Surround -kokoonpano, jossa:
    • L R (vihreä, äänilähtö) tarkoittaa vasenta ja oikeaa etukaiutinta (vihreä liitäntä, jossa lukee yleensä Line out).
    • RL RR (oranssi) tarkoittaa vasenta ja oikeaa takakaiutinta.
    • C Sub (musta) tarkoittaa keski- tai subwoofer-kaiutinta.
    • SL SR (harmaa) tarkoittaa vasenta ja oikeaa sivukaiutinta.
  3. Varmista, että kaikki kaiutinkaapelit on kytketty niitä vastaaviin liitäntöihin tietokoneen takaosassa. Kaiuttimien ominaisuudet -ikkunassa näkyvät värit vastaavat tietokoneen liitäntöjen värejä.
  4. Jos käytät ulkoisia kaiuttimia, jotka edellyttävät erillisiä kaapeleita, kuten 5.1-järjestelmää, varmista, että kunkin kaiuttimen kaapeli on liitetty vastaavaan kaiutinlaitteiston liitäntään (tavallisesti bassokaiuttimeen). Kaiuttimien ominaisuudet -ikkunassa näkyvät värit vastaavat kaiutinlaitteiston liitäntöjen värejä. Jos näin ei ole, noudata kaiuttimien mukana toimitettuja ohjeita.
  5. Jos vaihdat kaiutinkaapelien liitäntöjä, testaa ääni uudelleen kohdan Tarkasta määritys ja testaa kaiutinääni ohjeita noudattamalla.
    Toista ääntä. Jos ääniongelma jatkuu, siirry seuraavaan osioon.
Vaihe 5: Jos ääntä ei vieläkään kuulu, tarkista äänentoisto
Jos ääntä ei vieläkään kuulu, tarkista äänentoisto kuulokkeiden avulla.
  1. Ennen kuin jatkat, irrota kaikki verkkokaapelit tietokoneen takaa.
  2. Kytke kuulokkeet suoraan kaiutinlähtöliitäntään tietokoneen takaosassa. Kaiutinlähtöliitännän vieressä saattaa näkyä kaiuttimen kuva tai ympyrä ja siitä ulospäin osoittava nuoli tai merkintä OUT.
  3. Testaa ääni Windowsissa napsauttamalla tehtäväpalkin äänenvoimakkuuden kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja napsauttamalla sitten pää-äänenvoimakkuuden osion liukusäädintä. Aina kun napsautat pää-äänenvoimakkuuden liukusäädintä ja vapautat sen, kuulokkeista pitäisi kuulua äänimerkki.
    • Jos kuulokkeista kuuluu äänimerkki, tietokoneen äänilaitteisto toimii oikein, ja ongelma liittyy todennäköisesti kaiuttimiin tai kaiutinkaapeleihin. Irrota kuulokkeet ja kytke kaiuttimet uudelleen. Kun olet valmis, testaa ääni uudelleen äänenvoimakkuuden liukusäätimellä edellä annettujen ohjeiden mukaisesti. Jos ääntä ei kuulu, kun olet kytkenyt kaiuttimet uudelleen, vaihda kaiutinkaapeli (jos mahdollista) tai kaiuttimen sulake.
    • Jos kuulokkeista ei kuulu ääntä, varmista, että olet kytkenyt kuulokkeet oikeaan liitäntään, ja testaa ääni uudelleen. Katso seuraavia esimerkkikuvia. Jos ääntä ei edelleenkään kuulu ja olet varmistanut, että kuulokkeet on kytketty oikeaan ääniliitäntään tietokoneen takaosassa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
      Kuva : Esimerkki tietokoneista, joiden takaosassa on kolme ääniliitintä
    1. Mikrofonin liitin
    2. Linjalähtö (etukaiuttimiin tai kuulokkeisiin)
    3. Linjatulo
      huomautus:
    Joissakin tietokoneissa mikrofonin liitin voidaan määrittää keski-/bassokaiuttimen lähdöksi ja linjatulo takakaiuttimien lähdöksi Sound Manager -ohjelmistolla.
      Kuva : Esimerkki tietokoneista, joiden takaosassa on kuusi ääniliitintä
    1. Sivukaiuttimien lähtö
    2. Takakaiuttimien lähtö
    3. Keski- ja subwoofer-kaiuttimen lähtö
    4. Mikrofoni
    5. Äänilähtö (etukaiuttimiin tai kuulokkeisiin)
    6. Äänitulo
Toista ääntä. Jos ääniongelma jatkuu, siirry seuraavaan osioon.
Vaihe 6: Ääniohjaimen palauttaminen
Ääniin liittyvien tiedostojen ja asetusten muuttaminen saattaa aiheuttaa ääniongelmia. Ääniohjaimen palauttaminen voi palauttaa äänilaitteiston ääniasetukset nopeasti ja saada Windowsin alustamaan äänimääritykset uudelleen.
  huomautus:
Jos tietokone on päivitetty Windows Vistaan, et ehkä pysty käyttämään kaikkia ominaisuuksia integroidussa äänilaitteessa, joka noudattaa äänikoodekin '97 (AC '97) määrityksiä. Voit ratkaista tämän päivittämällä ääniohjaimen. Katso vaihe 5: Ääniohjaimen päivittäminen.
Palauta alkuperäisen äänilaitteiston ääniohjaimet ohjaimen palautuksen avulla seuraavasti:
  1. Avaa Recovery Manager ja asenna ohjain valitsemalla Käynnistä ja Kaikki ohjelmat.
  2. Valitse PC-Ohje ja työkalut ja Recovery Manager.
  3. Palauta ohjain noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.
  4. Kun olet palauttanut ääniohjaimen ohjelmiston, käynnistä tietokone uudelleen ja testaa ääni.
    Jos ääntä ei vieläkään kuulu, jatka seuraavaan vaiheeseen ja päivitä ääniohjain.
Toista ääntä. Jos ääniongelma jatkuu, siirry seuraavaan osioon.
Vaihe 7: Ääniohjaimen päivittäminen HP-sivustosta
Päivitetty ääniohjain saattaa ratkaista ongelman, jos tietokoneessa esiintyy ääniongelmia Windows Vista -käyttöjärjestelmään päivittämisen jälkeen tai ääniongelmat liittyvät johonkin tiettyyn ohjelmistoon.
  1. Jos sivulla pyydetään antamaan mallinumero, anna laitteen mallinumero, kuten Pavilion p6230f.
  2. Valitse tietokoneen käyttämä Windows-versio.
  3. Napsauta Ohjain - Ääni -linkkiä.
  4. Jos päivitys on saatavilla HP:lta, lataa ja asenna ohjain noudattamalla lataussivulla annettuja ohjeita.
  5. Testaa ääni ohjelmiston asentamisen jälkeen.
  6. Jos ääniohjaimen päivitystä ei ole saatavilla tai ongelma jatkuu päivityksen jälkeen, jatka seuraavaan osioon ja päivitä ääniohjain Laitehallinnassa.
Vaihe 8: Ääniohjaimen päivittäminen Laitehallinnassa
Päivitä ääniohjain Laitehallinnassa seuraavasti:
  1. Muodosta Internet-yhteys.
  2. Valitse Käynnistä ja kirjoita hakukenttään laitehallinta. Valitse sitten Ohjelmat-luettelosta Laitehallinta.
    Laitehallinta käynnistyy.
  3. Kaksoisnapsauta kohtaa Ääni-, video- ja peliohjaimet.
    Kuva : Laitehallinnan äänilaitteet
    Laitehallinnan äänilaitteet
  4. Napsauta Ääni-, video- ja peliohjaimet -kohdassa olevaa äänilaitetta hiiren kakkospainikkeella.
  5. Valitse Päivitä ohjainohjelmisto.
    Kuva : Laitehallinnan Päivitä ohjainohjelmisto -valinta
    Laitehallinnan Päivitä ohjainohjelmisto -valinta
  6. Valitse Etsi päivitettyä ohjainohjelmistoa automaattisesti.
    Kuva : Miten haluat etsiä ohjainohjelmistoa?
    Miten haluat etsiä ohjainohjelmistoa?
  7. Windows etsii päivitettyjä ohjaimia ja asentaa löydetyt ohjaimet. Tämä ikkuna tulee näkyviin, jos tietokoneessa on jo uusimmat saatavilla olevat ohjaimet tai Windows onnistui päivittämään ääniohjaimen.
    Kuva : Windows on päivittänyt ohjainohjelmiston
    Windows on päivittänyt ohjainohjelmiston
  8. Jos näkyviin tulee kehotus käynnistää tietokone uudelleen, tee niin.
  9. Jos et löydä ohjainta HP:n sivustosta, lataa ja asenna päivitetty ääniohjainpaketti äänitekniikan toimittajalta.
    Tietokoneessasi on todennäköisesti käytössä Realtek-äänikoodekki tai Creative Audigy -ohjelmisto. Lataa ja asenna ääniohjaimet jostakin seuraavista sivustoista:
  10. Testaa ääni. Jos ääniongelma jatkuu tai jos ohjainta ei löytynyt tai sitä ei voitu asentaa, jatka seuraavaan vaiheeseen.
Toista ääntä. Jos ääniongelma jatkuu, siirry seuraavaan osioon.
Vaihe 9: Laitehallinnan tarkistaminen
Jos ääntä ei kuulu, tarkista äänilaitteiston tila Laitehallinnasta:
  1. Valitse Käynnistä ja kirjoita hakukenttään laitehallinta.
    Laitehallinta-ikkuna avautuu.
  2. Kaksoisnapsauta kohtaa Ääni-, video- ja peliohjaimet.
  3. Toimi seuraavasti näytössä näkyvien tietojen mukaan:
    • Jos äänilaitetta ei näy luettelossa ja tietokoneessa on käytössä äänikortti, asenna äänikortti uudelleen emolevyn paikkaan. Jos ongelma jatkuu, siirry seuraavaan vaiheeseen.
    • Jos äänilaitetta ei näy luettelossa ja tietokone käyttää emolevyn ääntä, äänilaitteisto on ehkä otettava käyttöön BIOSissa. Tarkista BIOSin ääniasetus siirtymällä seuraavaan vaiheeseen ja määritä se tietokoneen laitteistokokoonpanon mukaiseksi.
    • Jos äänilaitteen kohdalla näkyy luettelossa alaspäin osoittava nuolikuvake, laite on poissa käytöstä. Napsauta äänilaitteen nimeä hiiren kakkospainikkeella ja ota laite käyttöön valitsemalla Ota käyttöön. Jos ongelma jatkuu, siirry seuraavaan vaiheeseen laitteen käyttöönoton jälkeen.
      Kuva : Käytöstä poistetun äänilaitteen ottaminen käyttöön
      Käytöstä poistetun äänilaitteen ottaminen käyttöön
    • Jos äänilaite näkyy luettelossa, napsauta laitteen nimeä hiiren kakkospainikkeella, valitse Ominaisuudet, ja tarkista Laitteen tila -ruudussa olevat yksityiskohtaiset vianmääritystiedot. Jos Laitteen -tila -ruudussa lukee, että laite toimii oikein, ongelma liittyy todennäköisesti ääniasetuksiin, kaiuttimiin tai kaapeleihin.
Vaihe 10: Emolevyn äänitoiminnon määrittäminen BIOSissa
Joissakin tietokoneissa on emolevyyn sisältyvä äänilaite (emolevyn ääni), joissakin äänikortti ja joissakin sekä emolevyn äänitoiminto (pois käytöstä) että äänikortti.
Emolevyn äänitoiminnon asetus on määritettävä BIOS-ohjelmassa vastaamaan käytössä olevan äänilaitteiston kokoonpanoa. Tee jompikumpi seuraavista toimista sen mukaan, haluatko palauttaa BIOSin tehdasasetukset vai vain säätää emolevyyn integroidun äänitoiminnon asetusta.
Vaihe 1: BIOSin nollaaminen
Näiden ohjeiden avulla voit palauttaa emolevyn ääniasetuksen automaattiseksi useimmissa HP:n ja Compaqin pöytätietokoneissa. Jos haluat säilyttää nykyiset BIOS-määritykset tai jos BIOS-oletusasetusten palauttamisesta ei ole apua, jatka vaiheeseen 2: Emolevyn ääniasetuksen muuttaminen BIOSissa.
  1. Avaa BIOS käynnistämällä tietokone ja painamalla F10-näppäintä toistuvasti, kunnes BIOS-asetusikkuna avautuu.
  2. Paina BIOS-asetusikkunassa F5-näppäintä.
  3. Valitse Yes tai OK painamalla Enter-näppäintä.
    Paina F10-näppäintä. Tallenna oletusasetukset valitsemalla Yes tai OK painamalla Enter-näppäintä.
  4. Käynnistä tietokone ja tarkista ääni. Jos ääntä ei vieläkään kuulu, noudata seuraavia ohjeita.
Jos haluat säilyttää nykyiset BIOS-määritykset tai BIOS-oletusasetusten palauttaminen ei ratkaise ongelmaa, jatka seuraavaan vaiheeseen.
Vaihe 2: Emolevyn ääniasetuksen muuttaminen BIOSissa
Varmista näiden ohjeiden avulla, että emolevyn ääniasetus BIOSissa vastaa käytössä olevan äänilaitteiston kokoonpanoa.
  1. Selvitä äänilaitteiston kokoonpano ja sitä vastaava BIOSin ääniasetus katsomalla tietokoneen takaosaa ja noudattamalla yhtä seuraavasta kolmesta esimerkistä. Tutustu kaikkiin kolmeen esimerkkiin ennen asetuksen valitsemista.
    • Kokoonpano A (emolevyn ääni): Jos kaiuttimien ja mikrofonin ääniliitännät sijaitsevat rinnakkais-, sarja- tai USB-porttien vieressä, tietokoneessa on emolevyyn sisältyvä äänilaite. Emolevyn ääniasetus on otettava käyttöön BIOSissa.
      Kuva : Emolevyn ääniasetus
      Emolevyn ääniasetus
    • Kokoonpano B (äänikortti): Jos kaiuttimien ja mikrofonin ääniliitännät eivät sijaitse rinnakkais-, sarja- tai USB-porttien vieressä, tietokoneessa on äänikortti. Jos emolevyn ääniasetus on käytettävissä BIOSissa, se on poistettava käytöstä. Jos emolevyn ääniasetusta ei ole käytettävissä BIOSissa, BIOS-asetusta ei ole tarpeen muuttaa, ja voit siirtyä vaiheeseen 8: Ääniohjainten poistaminen vikasietotilassa.
      Kuva : Äänikorttia käyttävä kokoonpano
      Äänikorttia käyttävä kokoonpano
    • Kokoonpano C: Jos tietokoneen liitännät sijaitsevat molemmissa paikoissa, emolevyn ääniasetus BIOSissa on poistettava käytöstä.
  2. Avaa BIOS käynnistämällä tietokone ja painamalla F10-näppäintä toistuvasti, kunnes BIOS-asetusikkuna avautuu.
  3. Valitse vasemmalla ja oikealla nuolinäppäimellä Advanced-välilehti.
  4. Etsi ja valitse lisäasetuksista äänilaitteiston kokoonpanoa vastaavat asetukset. Asetukset voivat olla seuraavia:
    • Onboard Audio (Emolevyn ääni)
    • Onboard Audio Options (Emolevyn äänivalinnat)
    • I/O Device Configuration (Lähtö-/tulolaitteiden kokoonpano)
    • On-board Sound (Emolevyn äänitoiminto)
    • Audio (Ääni)
    • Audio Codec (Äänikoodekki)
    Kuva : Esimerkki Onboard Audio (Emolevyn ääni) -valikosta
    Esimerkki Onboard Audio (Emolevyn ääni) -valikosta
  5. Valitse tietokoneen kokoonpanon mukaan Enabled tai Disabled ja paina Enter-näppäintä.
    Kuva : Emolevyn ääni käytössä
    Emolevyn ääni käytössä
  6. Paina F10-näppäintä ja tallenna ja lopeta painamalla Enter-näppäintä.
    Windows avautuu.
  7. Testaa ääni.
    • Jos ääni kuuluu, ongelma on korjattu.
    • Jos ääntä ei edelleenkään kuulu, sammuta tietokone ja jatka seuraavasti.
  8. Kun olet sammuttanut tietokoneen, irrota tietokoneen virtajohto ja paina virtapainiketta 20 sekunnin ajan. Tämä tyhjentää tietokoneesta jäljellä olevan virran.
  9. Kytke virtajohto ja käynnistä tietokone.
  10. Avaa BIOS käynnistämällä tietokone ja painamalla ensimmäisessä logonäytössä F10-näppäintä toistuvasti, kunnes BIOS-asetusikkuna avautuu.
  11. Tallenna BIOS-oletusasetukset painamalla F5-näppäintä, valitsemalla Yes ja painamalla F10-näppäintä.
  12. Odota, että Windows avautuu, ja toista sitten ääntä. Jos ääniongelma jatkuu, siirry seuraavaan osioon.
Vaihe 11: Kaiutinlaitteiston tarkistaminen (virta, kaiuttimet ja sulakkeet)
Tarkista, että kaiuttimien virtajohto on kytketty ja että kaiuttimiin tulee virta.
Monissa virtajohdolla varustetuissa kaiuttimissa, varsinkin bassokaiuttimissa, on sulake. Jos kaiuttimesta ei kuulu ääntä eikä edes humisevaa ääntä, vaihda sulake. Vaikka sulake ei vaikuttaisikaan palaneelta, se kannattaa vaihtaa asian varmistamiseksi. Jos sulake toimii edelleen, saat käyttöösi varasulakkeen.
  1. Katkaise bassokaiuttimen ja muiden kaiuttimien virta.
  2. Poista sulakkeen kansi ja sulake ja katso sulakkeen lasin sisältöä. Jos sisällä oleva lanka on katkennut, osittain tummunut tai palanut, vaihda sulake. Jos sulake näyttää ehjältä, vaihda se silti ja säilytä vanha sulake varasulakkeena.
  3. Osta uusi sulake. Vanha sulake kannattaa ottaa mukaan malliksi uutta sulaketta ostettaessa. Näin voit varmistaa, että uusi sulake on oikeanlainen.
  4. Asenna uusi sulake ja sulje kansi, kytke virta, kytke kaiuttimiin virta ja testaa ääni.
Vastaisuudessa voit välttää kaiuttimien vioittumisen ja sulakkeen palamisen muistamalla seuraavat seikat käyttäessäsi tietokonetta.
  • Sammuta kaiuttimien äänenvoimakkuuden säädin ennen kaiuttimien virran kytkemistä kaiuttimiin.
  • Kuten laadukkaissa kodin stereojärjestelmissä, äänenvoimakkuutta ei ole hyvä lisätä yli säätimen puolenvälin. Tämä heikentää äänenlaatua ja kuormittaa kaiuttimia enemmän. Äänenlaatu heikkenee, kun pieni äänitaso nostetaan huipputasolle. Äänen toistaminen usein yhdellä korkealla tasolla kuormittaa kaiuttimia.
Toista ääntä. Jos ääniongelmat jatkuvat, testaa äänilaitteisto HP:n laitteistodiagnostiikkaohjelmistolla. Katso lisätietoja kohdasta Laitteisto-ongelmien testaus laitteiston diagnostiikkatyökalujen avulla.