HP:n kannettavat tietokoneet - PXE-E61: Tallennusvälineen testausvirhe -virheilmoitus näkyy mustassa näytössä

HP suosittelee seuraavia ratkaisuja käynnistysvirhe- tai musta näyttö -virheilmoituksiin, joita saattaa esiintyä Windowsissa.

PXE-E61: Tallennusvälineen testausvirhe

Tämä virheilmoitus voi näkyä, jos tietokoneen BIOS on määritetty käynnistymään verkosta, eikä käynnistyksessä käytettävää käyttöjärjestelmää löydy verkosta tai mistään kannettavan tietokoneen käynnistyspolkuun sisältyvästä tallennuslaitteesta.
Ratkaise virhe jollakin seuraavista tavoista:
huomautus:
Jos Tallennusvälineen testausvirhe -virheilmoitus näkyy, kun asennat uutta tai korvaavaa kiintolevyä, ja virhettä seurasi Invalid Partition Table (Virheellinen osiotaulukko) -ilmoitus, jatka vaiheeseen 4: Asenna Windows-käyttöjärjestelmä uudelleen kiintolevylle.

Vaihe 1: Poista muut kuin järjestelmälevyt tietokoneesta

Poista kaikki muut kuin järjestelmälevyt ja käynnistä kannettava tietokone uudelleen noudattamalla seuraavia ohjeita.
  1. Irrota mahdollisesti tietokoneeseen kytketyt USB- tai 1394 (Firewire) -laitteet.
  2. Poista kaikki CD- ja DVD-levyt asemista.
  3. Jos tietokoneessasi on levykeasema, poista mahdolliset levykkeet asemasta.
  4. Katkaise tietokoneesta virta painamalla virtapainiketta5 sekunnin ajan. Käynnistä sitten tietokone painamalla virtapainiketta.
huomautus:
Käynnistyksen aikana kannettava tietokone tarkastaa useita laitteita käyttöjärjestelmän varalta ennalta määrätyssä järjestyksessä. Voit muuttaa kannettavan tietokoneen käyttämää käynnistysjärjestystä järjestelmän BIOSissa. Lisätietoja käynnistysjärjestyksen muuttamisesta on kohdassa HP:n kannettavat tietokoneet - Käynnistysjärjestyksen asetus HP:n kannettavalla tietokoneella.

Vaihe 2: Testaa kiintolevy

Testaa kannettavan tietokoneen kiintolevy HP:n kiintolevyn itsetestauksella seuraavasti.
  1. Liitä verkkovirtalaite kannettavaan tietokoneeseen.
  2. Katkaise tietokoneesta virta painamalla virtapainiketta5 sekunnin ajan.
  3. Pidä F10-näppäintä painettuna, kun käynnistät tietokoneen painamalla virtapainiketta. Vapauta F10-näppäin, kun tietokoneen näytössä näkyy teksti.
  4. Kun näytössä näkyy BIOS-asetusapuohjelma, valitse Työkalut-valikko oikealla nuolinäppäimellä.
  5. Valitse Kiintolevyn itsetestaus.
  6. Käynnistä testaus painamalla Enter-näppäintä.
Kiintolevyn itsetestaus tarjoaa arvioidun testausajan. Pikatesti, kattava testi ja SMART-testi suoritetaan, kun painetaan Enter-näppäintä.
Jos kiintolevy ei läpäise jotakin testiä, ota yhteyttä HP:n huoltoon ja tukeen, jotta saat ohjeita korvaavan kiintolevyn tilaamisesta.
Jos kiintolevy läpäisee kaikki testit, se ei ole viallinen. Yleisesti ottaen HP ei korvaa kiintolevyä takuun piirissä, mikäli se läpäisee HP:n kiintolevyn itsetestauksen.
Monet tietokoneen ongelmat liittyvät kiintolevyn vikaantumiseen. HP:n kiintolevyn itsetestauksen kattava testi korjaa kiintolevyn virheitä, mutta ei tuota niistä raporttia. Kun testi on suoritettu, muista käynnistää tietokone uudelleen, jotta näet, korjasiko testi tietokoneessa havaitun ongelman.

Vaihe 3: Irrota kiintolevy ja aseta se uudelleen

Jos testi ei tunnista kiintolevyä, irrota ja asenna se uudelleen noudattamalla seuraavia ohjeita.
huomautus:
Seuraavat ohjeet eivät ehkä koske kannettavan tietokoneesi mallia. Katso tarkemmat kiintolevyn poisto- ja asennusohjeet kannettavan tietokoneesi ylläpito- ja huolto-oppaasta. Ylläpito- ja huolto-oppaat ovat saatavilla kyseisen tuotteen Manuals (Käyttöoppaat) -osiossa. Jos tarvitset apua seuraaviin toimiin, ota yhteyttä HP:n teknikkoon.
  1. Liu'uta ja pidä akun vapautussalpa avausasennossa.
  2. Nosta akkua sormellasi ylös- ja ulospäin.
  3. Irrota kaksi ristipääruuvia, joilla kiintolevyasema on kiinnitetty pohjarunkoon.
  4. Irrota kiintolevyaseman liitin emolevystä nostamalla kiintolevyaseman sisäreunaa.
  5. Vedä kiintolevyasema irti levyasemapaikasta.
  6. Aseta kiintolevyaseman ulkoreuna levyasemapaikkaan.
  7. Kiinnitä kiintolevyaseman liitin emolevyyn painamalla kiintolevyasemaa alaspäin.
  8. Kiinnitä kaksi ristipääruuvia takaisin.
  9. Aseta akku kannettavaan tietokoneeseen.
  10. Paina akkua pohjarunkoon, kunnes kuulet napsahduksen.
Kun olet kiinnittänyt akun takaisin paikalleen, toista vaihe 2: Testaa kiintolevy.

Vaihe 4: Asenna Windows-käyttöjärjestelmä uudelleen kiintolevylle

Jos tietokone tunnistaa kiintolevyn, kun olet suorittanut vaiheet 1-3, jatka asentamalla Windows-käyttöjärjestelmä uudelleen. Jos tietokone ei edelleenkään tunnista kiintolevyä, kun olet suorittanut vaiheet 1-3, siirry vaiheeseen 5: Varaa korjausaika.
Voit asentaa Windows-käyttöjärjestelmän uudelleen HP:n kannettavaan tietokoneeseen noudattamalla HP:n kannettavat tietokoneet – Käyttöjärjestelmän korjaaminen tai asentaminen uudelleen: yleiskatsaus -asiakirjan ohjeita.

Vaihe 5: Varaa korjausaika

Jos edelliset vaiheet eivät ratkaise virhettä, varaa korjausaika ottamalla yhteyttä HP:hen.