HP:n ja Compaqin pöytätietokoneet - UAA (Universal Audio Architecture)

Tämä asiakirja koskee HP:n ja Compaqin pöytätietokoneita, joiden mukana toimitettiin Windows Vista- tai XP-käyttöjärjestelmä.

Mikä UAA on?

UAA on Microsoftin Universal Audio Architecture; ääniohjaimen arkkitehtuurimalli, jota käyttöjärjestelmä tukee.
Monissa HP:n ja Compaqin tietokoneissa on Intel High Definition Audio, joka käyttää UAA- ja Realtek ALC -ääntä. Kaikki nämä äänikomponentit yhdessä tuottavat high-definition-äänikokemuksen HP:n tai Compaqin pöytätietokoneissa.
Kuva : Esimerkki Realtek Audio- ja Microsof UAA -väyläohjainluetteloista Windows XP:n Laitehallinnassa (Vista on vastaavanlainen)

Miten voin hankkia UAA-ohjaimia?

Jos yrität asentaa ääniohjaimen päivitystä, näyttöön tulee UAA-virhe ja tietokoneesi käyttää Realtek HD Audio -ääntä, kokeile ladata ja asentaa uusin ohjain Realtekin tukisivustosta osoitteesta: www.realtek.com.tw/downloads/ (englanniksi).
Jos tietokoneesi käyttää Windows XP:tä, voit ladata Microsoftin UAA-ohjaimen osoitteesta Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus Driver for High Definition Audio (sp33867) (englanninkielinen).
Voit asentaa UAA-ohjaimen Windows XP:hen seuraavasti:
  1. Lataa ja tallenna sp33867 tietokoneen kiintolevylle. Tallenna se sijaintiin, josta sen löytää helposti myöhemmin.
  2. Avaa Laitehallinta.
  3. Napsauta Järjestelmälaitteet-kohdan vieressä olevaa plusmerkkiä.
  4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella kohtaa Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio ja valitse Poista käytöstä.
  5. Odota noin 5 sekuntia, että Windows XP poistaa laitteen käytöstä.
  6. Napsauta hiiren kakkospainikkeella uudelleen kohtaa Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio ja valitse Poista asennus.
  7. Kaksoisnapsauta kohdetta sp33867, jonka olet ladannut aiemmin, ja asenna tiedostot ohjeiden mukaisesti.
    Kun asennus on valmis, näyttöön ei tule ilmoitusta, eikä ääni toimi edelleenkään.
  8. Käynnistä tietokone uudelleen.
  9. Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen: Jos ääni ei edelleenkään toimi, asenna ääniohjain.

Yritän asentaa ääniohjaimen, ja näyttöön tulee ilmoitus, jonka mukaan tarvitsen UAA-väyläohjaimen. Miksi?

Ennen kuin ääniohjain voidaan asentaa, asennusohjelman täytyy ensin varmistaa, että oikeat UAA-tiedostot on asennettu ja että ne ovat kunnossa. Jos asennusohjelma ei havaitse oikeita tiedostoja UAA:ta varten, asennusohjelma avaa viesti-ikkunan ja lopettaa asennuksen. Asennusohjelma tekee tämän tietokoneen suojaamiseksi muilta ongelmilta, joita saattaa ilmetä, jos UAA-tiedostot puuttuvat tai jos käytetään vääriä tiedostoja.
Nämä ilmoitukset ovat todennäköisiä silloin, jos olet vaihtanut tai päivittänyt käyttöjärjestelmän (esimerkiksi Windows Vistasta Windows XP -käyttöjärjestelmään). Nämä ilmoitukset ovat mahdollisia myös silloin, jos kirjautumistilin oikeudet eivät riitä ohjelmiston asentamiseen. Hae ja asenna uusi ääniohjainpaketti, joka vastaa uutta käyttöjärjestelmää. Jos käytät XP:tä, saatat joutua asentamaan päivitetyn UAA-ohjainpaketin ennen kuin asennat XP-ääniohjaimen: Microsoft QFE -päivitys (KB835221) UAA-väyläohjaimelle (englanniksi).

Mistä saan lisätietoja?

Lisätietoja UAA:sta on Microsoftin sivustossa: Audio Device Technologies for Windows (englanninkielinen).