HP:n kannettavat tietokoneet - tuulettimen melun vähentäminen

Tämä asiakirja koskee Presario-, Pavilion-, G- ja Envy-sarjan kannettavia tietokoneita.
Tietokoneessa on useita tuulettimia, jotka pitävät koneen viileänä. Kun tietokone käynnistetään, tuulettimet pyörivät suurella nopeudella, mikä aiheuttaa jonkin verran ääntä. 5–20 sekunnin kuluttua ääni hiljenee. Jos tuuletin jatkaa pyörimistä suurella nopeudella tai pitää outoa ääntä, voi sen toiminnassa olla ongelma. Jos tuuletin pitää kovaa ääntä vielä 20 sekunnin jälkeenkin tai jos se alkaa yhtäkkiä pitää epätavallista ääntä, määritä ongelma seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Virta-asetusten muuttaminen

Jotkin virta-asetukset saavat tuulettimen pyörimään liian nopeasti tavallisiin kotiolosuhteisiin nähden. Jos käytät tietokonetta hiljaisessa paikassa, jonka lämpötila pysyy tasaisena ja kohtuullisena (enintään 30 celsiusastetta), määritä virta-asetukset vähemmän energiaa käyttäviksi. Määritä virta-asetukset seuraavien ohjeiden mukaisesti.
  1. Käynnistä tietokone ja odota, että Windows käynnistyy.
  2. Valitse Käynnistä ja kirjoita hakukenttään virrankäyttö. Valitse hakutuloksista Valitse virrankäyttösuunnitelma.
    Siirryt Valitse virrankäyttösuunnitelma -sivulle.
  3. Valitse Virransäästö ja sulje ikkuna.
  4. Käynnistä tietokone uudelleen.
Jos tuuletin pitää yhä kovaa ääntä, jatka seuraavaan vaiheeseen.

Uusimman BIOSin lataaminen ja asentaminen

Voit etsiä, ladata ja asentaa tietokoneeseesi uusimman BIOS-version alla olevien ohjeiden avulla.
  1. Käynnistä tietokone ja odota, että Windows käynnistyy.
  2. Muodosta Internet-yhteys.
  3. Lataa ja asenna uusin BIOS-päivitys hp.com-sivustosta. Lisätietoja on kohdassa BIOSin ja ROMin päivittäminen.
  4. Käynnistä tietokone uudelleen, kun BIOS on päivitetty.
Jos tuuletin pitää yhä kovaa ääntä, jatka seuraavaan vaiheeseen.

Puhdista ilmastointiaukot

Jos kuulet tuulettimen ääntä jatkuvasti, se voi olla ensimmäinen vihje siitä, että tietokone ei toimi parhaalla mahdollisella teholla ja ilmakanavat saattavat olla tukossa kertyneestä pölystä. Lisätietoja on kohdassa Lämmön ja tuulettimen äänen vähentäminen ilmakanavien puhdistuksella.

Yhteyden ottaminen HP:hen

Jos edelliset vaiheet eivät vähennä tietokoneen tuulettimen ääntä, tuulettimessa tai tuulettimen kokoonpanossa voi olla mekaaninen ongelma. Ota yhteys HP:hen ja pyydä toimintaohjeita.