HP:n kannettavat tietokoneet - Järjestelmän palautuksen, tehdasasetusten palautuksen ja minimoidun näköistiedoston palautuksen käyttäminen

HP:n kannettavan tietokoneen kiintolevylle asennetun HP Recovery Manager -sovelluksen avulla voi palauttaa tietokoneen alkuperäiseen tilaan ja luoda mukautettuja palautuslevyjä. Vakavan järjestelmävirheen ilmetessä voit käyttää joko Recovery Manageria tai palautuslevyjä ja asentaa uudelleen tietokoneen alkuperäisen käyttöjärjestelmän ja ohjelmiston.
Kuva : Recovery Manager -asetukset
Recovery Manager -asetukset
Tietokoneen julkaisuajankohdan mukaan tietokoneeseen asennetun Recovery Managerin on kehittänyt SoftThink, CyberLink tai HP. Näytöt poikkeavat toisistaan hieman, ja tietokonemallille voi olla käytettävissä kolme hyvin erilaista palautusvaihtoehtoa.

Recovery Managerin eri käynnistystavat

Recovery Managerin käynnistystavan mukaan käytettävissä on eri palautusvaihtoehtoja. Palautus voi kestää 30 minuutista yli kahteen tuntiin. Tietokone näyttää lakkaavan toimimasta pitkäksi aikaa ja käynnistyy sitten uudelleen useita kertoja. Älä keskeytä prosessia äläkä yritä käyttää tietokonetta ennen kuin sinua pyydetään kirjautumaan sisään tietyllä käyttäjätunnuksella ja salasanalla.
Avaa HP Recovery Manager tekemällä jompikumpi seuraavista:
  vaara:
Koska käytettävissä on useita palautusvaihtoehtoja ja osa niistä poistaa automaattisesti tiedostot ja ohjelmat, HP suosittelee varmuuskopioimaan kaikki tärkeä tiedostot ennen palautusvaihtoehdon valitsemista. Kun palautusprosessi aloittaa tiedostojen poistamisen, sitä ei voi enää keskeyttää tai pysäyttää.
  • Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään Recovery ja suorita palautus D-asemalta valitsemalla Recovery Manager.
  • Käynnistä kone ja suorita palautus käynnistämättä Windowsia painamalla F11-näppäintä (joissakin malleissa esc-näppäin ja sitten F11 -näppäintä).
  • Aseta luomasi palautuslevy levyasemaan ja kytke virta päälle, jotta tietokone käynnistyy DVD-levyltä.
  • Aseta HP:lta hankittu korvaava palautuslevy laitteeseen ja kytke virta päälle, jotta tietokone käynnistyy DVD-levyltä.

Palautuksen suorittamisen jälkeen suoritettavat tehtävät

Kun olet suorittanut jonkin palautusvaihtoehdon:
  • Suorita Windows Update tarvittaessa useita kertoja, jotta käyttöjärjestelmä on ajan tasalla. Näin varmistat, että käytössäsi on uusimmat tietoturvan korjaustiedostot ja Windows Defender -päivitykset tietokoneen suojaamista varten.
  • Päivitä virustentorjuntaohjelmiston virustunnisteet tietokoneen suojauksen parantamiseksi. Jos valitsit Minimoitu näköistiedoston palautus -vaihtoehdon, sinun on asennettava virustentorjuntaohjelmisto uudelleen HP Recovery Managerista ja päivitettävä sen virustunnisteet.
  • Asenna uusin HP BIOS ja päivitetyt ohjaimet lataamalla ja suorittamalla HP Support Assistant. Voit myös etsiä päivityksiä HP:n Ohjaimet ja lataukset -tukisivulta.