HP:n ja Compaqin pöytätietokoneet - Windowsin virheistä palautuminen: Windows 7 ei käynnistynyt. Syynä voi olla viimeksi tehty laitteiston tai ohjelmiston muutos

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-pöytätietokoneita, joissa on Windows 7 -käyttöjärjestelmä.
Seuraava virhe ilmestyy näkyviin, kun tietokone käynnistetään:
Windowsin virheistä palautuminen: Windows ei käynnistynyt. Syynä voi olla viimeksi tehty laitteiston tai ohjelmiston muutos.
Tietokone saattaa käynnistyä uudelleen samaan virheeseen, kun olet valinnut Käynnistä Windows normaalisti.

Vaihe 1: Irrota vasta lisätyt laitteet

Jos olet lisännyt uusia laitteita äskettäin, noudata seuraavia ohjeita.
Jos et ole lisännyt uusia laitteita äskettäin, siirry seuraavaan vaiheeseen.
huomautus:
Jos tietokoneeseen on lisätty uusi sisäinen laite (äänikortti, kiintolevy tai jokin muu laite) ennen virheilmoituksen ilmenemistä, poista laite ennen jatkamista.
  1. Sammuta tietokone ja irrota virtajohto.
  2. Irrota kaikki kytketyt oheislaitteet, kuten tulostin, skanneri, verkkokamera, zip-asema, puhelinjohto, verkkokaapeli ja muut laitteet. Jätä vain hiiri, näppäimistö ja näyttökaapeli kiinni.
  3. Paina tietokoneen etuosan virtapainiketta ja pidä se painettuna. Vapauta se 5 sekunnin kuluttua.
  4. Kytke virtajohto takaisin paikalleen.
  5. Käynnistä tietokone.
  6. Viesti ilmestyy näyttöön uudelleen. Anna ajastimen laskea nollaan saakka.
  7. Jos virhe avautuu uudelleen, siirry seuraavaan vaiheeseen.
    Jos tietokone käynnistää Windows-työpöydän oikein ja virheilmoitusta ei näytetä, liitä yksi laite ja odota, kunnes Windows tunnistaa sen.
  8. Jatka laitteiden liittämistä yksi kerrallaan ja käynnistä tietokone uudelleen joka kerta, kunnes löydät virheen aiheuttavan laitteen. Älä käytä virheen aiheuttavaa laitetta.
    huomautus:
    Liitä laitteet uudelleen vasta, kun Windows on käynnistynyt kokonaan. Jos jokin ongelma ilmenee, tarkasta ongelman aiheuttavan laitteen teknisestä tuesta yleiset ongelmat, tarkkuus, päivitetyt ohjaimet ja vianmääritystiedot.

Vaihe 2: Windowsin käynnistyksen korjauksen käyttö

Tee seuraavat toimenpiteet, jotta Windows voi yrittää korjata sen tiedostot ja ratkaista ongelman.
  1. Valitse virhenäytössä Käynnistä käynnistyksen korjaus (suositus).
    Käynnistyksen korjaus -ikkuna avautuu ja etsii automaattisesti käynnistysongelmia.
    Kuva : Käynnistyksen korjaus
  2. Korjaa vahingoittuneet tai puuttuvat tiedostot suorittamalla käynnistyksen korjauksen ehdottamat toimenpiteet tai jokin muu toimenpide.

Vaihe 3: Palauttaminen järjestelmän palauttamisen avulla

Palauta Windows aiempaan päivämäärään ja kellonaikaan seuraavasti:
  1. Sammuta tietokone.
  2. Irrota kaikki liitetyt laitteet paitsi hiiri, näppäimistö ja näyttö.
  3. Käynnistä tietokone ja paina F8-näppäintä toistuvasti, kun ensimmäinen logonäyttö tulee näkyviin.
    Windowsin käynnistysnäyttö tulee näkyviin.
  4. Korosta Vikasietotila ja komentokehote painamalla ylä- tai alanuolinäppäintä ja paina sitten Enter-näppäintä.
    Jos virheilmoitus ilmestyy näyttöön uudelleen, siirry seuraavaan vaiheeseen ja suorita järjestelmän palautus.
  5. Kun kirjautumisnäyttö tulee näkyviin, valitse Järjestelmänvalvoja ja kirjoita salasana (jos käytössä).
  6. Kun komentokehote on näkyvissä, kirjoita seuraava komentokehote ja paina Enter-näppäintä:
    cd restore
  7. Kirjoita uuteen kehotteeseen: rstrui
    Paina tämän jälkeen Enter-näppäintä.
    Järjestelmän palauttaminen -ikkuna avautuu.
    Kuva : Järjestelmän tiedostojen ja asetusten palauttamisen ikkuna
    Järjestelmän tiedostojen ja asetusten palauttamisen ikkuna
  8. Valitse Valitse toinen palautuspiste ja valitse sitten Seuraava.
  9. Valitse palautuspiste ennen virheiden ilmenemistä ja valitse sitten Seuraava. Palauta tietokone sellaiseen ajankohtaan, jolloin virheitä ei ilmennyt, noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.
    Kuva : Palautuspisteen valitseminen
    Palautuspisteen valitseminen
  10. Kun olet valmis, tietokone käynnistyy uudelleen ja yrittää avata Windowsin. Jos virheilmoitus näkyy edelleen järjestelmän palauttamisen jälkeen, jatka seuraavaan vaiheeseen ja palauta tietokone.

Vaihe 4: Tietokoneen palauttaminen

Jos virheilmoitus näkyy edelleen järjestelmän palauttamisen jälkeen, nollaa tietokone alkuperäisiin asetuksiin palauttamalla järjestelmä.