HP:n kannettavat tietokoneet - Ladattavan USB-palautusmuistitikun luomiseen tarkoitetun apuohjelman käyttö

Tämä asiakirja koskee HP:n kannettavia tietokoneita, joihin Windows 7 tai Vista oli asennettu valmiiksi ennen toimitusta.
Useimmilla kannettavilla tietokoneilla voi luoda siirrettävän palautustallenteen HP Recovery Manager -ohjelman avulla. Jos tämä vaihtoehto ei ole saatavilla Recovery Managerissa ja tietokoneessa on edelleen kiintolevyn palautusosio, voit edelleen luoda palautusratkaisun siirrettävälle USB-muistitikulle käyttämällä ladattavaa USB-palautusmuistitikun luontiin tarkoitettua apuohjelmaa. Käytä tätä asiakirjaa USB-palautusratkaisun luomiseen, kun vaihtoehto ei ole käytettävissä Recovery Managerissa.
Palautusratkaisun luominen USB-muistitikulle on hyödyllinen kannettavissa tietokoneissa, joissa ei ole sisäistä optista levyasemaa. Edellytykset Vista- tai Windows 7 -palautusratkaisun luomiseen USB-muistitikulle:
  • Voit luoda vain yhden kopion palautusratkaisusta.
    Jos olet jo luonut tai yrittänyt luoda palautuslevyjä, älä käytä muistitikun apuohjelmaa. Jos ensimmäinen luomisprosessi epäonnistui, voit hankkia korvaavat palautuslevyt HP:lta.
  • Tietokoneessa on oltava alkuperäinen HP Vista- tai Windows 7 -kokoonpano, mukaan lukien palautusosio.
    USB-palautusratkaisua ei voi luoda, jos alkuperäistä käyttöjärjestelmää on muutettu tai palautusosio on poistettu.
  • USB-tallennuslaitteella on oltava vapaata tallennustilaa vähintään 8 Gt. Varmista muistitikulla olevan vapaan tilan tarkka määrä ennen palautusratkaisun luomista. Parhaan tuloksen saat käyttämällä 16 Gt:n muistitikkua.
  • Liitä USB-muistitikku USB 2.0 -liitäntään. USB-palautusmuistitikun luontiin tarkoitettu apuohjelma ei tunnista USB 3.0 -porttia.
  • Ulkoisia USB-kiintolevyjä ei voi käyttää.

USB-palautusratkaisun luominen muistitikun luontiin tarkoitetulla apuohjelmalla

Lataa ja suorita HP:n muistitikun latauksen apuohjelma noudattamalla seuraavia ohjeita:
  1. USB-palautusmuistitikun luontiin tarkoitetun apuohjelman lataaminen
    1. Napsauta jotakin seuraavista linkeistä ja lataa tietokoneen mukana toimitetun käyttöjärjestelmän mukainen apuohjelma:
      Tiedosto ladataan linkin napsautuksen yhteydessä Internet-selaimesi lataustoiminnon avulla.
    2. Valitse latauksen valintaikkunasta Tallenna.
      huomautus:
      Älä valitse Suorita latauksen aikana. Jos valitset Suorita, levyn luominen käynnistyy välittömästi etkä voi käyttää tietokonetta samalla, kun palautuslevyä luodaan USB-muistitikulle.
    3. Tallenna tiedosto kiintolevylle sijaintiin, josta se on helppo avata, kuten Windowsin työpöydälle tai Omat tiedostot -kansioon.
  2. USB-palautusmuistitikun luonnin apuohjelman suorittaminen
      varoitus:
    Kaikki USB-laitteen tiedot poistetaan prosessin aikana. Varmista, että olet tallentanut kaikki tärkeät tiedot laitteesta ennen palautusratkaisun luomista.
    1. Liitä verkkovirtalähde.
    2. Sulje kaikki ohjelmistot.
    3. Aseta USB-tallennuslaite USB 2.0 -liitäntään.
    4. Kaksoisnapsauta aiemmin ladattua ja tallennettua USB-palautusmuistitikun apuohjelman tiedostoa.
    5. Hyväksy ohjelmiston käyttöoikeussopimus sitä kysyttäessä.
    6. Valitse pyydettäessä USB-tallennuslaite, jota haluat käyttää palautusratkaisuun.
    7. Odota, kunnes apuohjelma luo ratkaisun tallennuslaitteelle.
        varoitus:
      Luonnin aikana tietokone pysähtyy ajoittain eikä toiminnasta ole merkkiä pitkään aikaan. Älä keskeytä levyn luomista tai poista USB-tallennuslaitetta. Kun luonti on valmis, tietokone käynnistyy uudelleen ja pyytää sinua kirjautumaan tietokoneeseen.
    8. Kun olet valmis, poista USB-tallennuslaite ja säilytä sitä turvallisessa paikassa. Voit palauttaa tämän palautusratkaisun avulla tietokoneen ohjelmistot tilaan, jossa ne olivat tietokoneen ostohetkellä.

Yleisiä ongelmia, jotka saattavat ilmetä palautusratkaisun luonnin aikana

Seuraavassa on yleisiä virheilmoituksia ja ongelmia, joita saattaa esiintyä, kun palautusratkaisua luodaan USB 2.0 -muistitikulle. Valitse virheilmoitus lisätietojen tarkastelua varten.