HP- ja Compaq-pöytätietokoneet - MSI-käynnistysvirheiden ratkaiseminen

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-pöytätietokoneita, joissa on Windows 7, Vista tai XP.
Näyttöön ilmestyy virheilmoitus, joka sisältää MSI-tunnisteeseen päättyvän tiedostonimen. (MSI viittaa Windows Installer -ohjelmaan.) Virhe voi ilmetä Windowsin käynnistymisen yhteydessä tai jotakin tiettyä ohjelmaa avattaessa. Virhe voi ilmetä rekisterin puhdistus- tai korjaustyökalua käytettäessä.
Katso seuraavat virhe-esimerkit. Virhe voi olla hieman erilainen, mutta siinä on tiedostonimi, joka viittaa tai päättyy MSI-tunnisteeseen.
Yritetään käyttää ominaisuutta verkkoresurssista, joka ei ole käytettävissä. Valitse OK ja yritä uudelleen tai kirjoita alla olevaan ruutuun vaihtoehtoinen polku kansioon, jonka sisältää asennuspakkauksen "TrayApp.msi".
"HPProductAssistant" Yritetään käyttää ominaisuutta CD-levyltä tai muulta siirrettävältä levyltä, joka ei ole käytettävissä.
Kuva : Esimerkki MSI-virheestä
Esimerkki MSI-virheestä
Kuva : Esimerkki toisesta MSI-virheestä
Esimerkki toisesta MSI-virheestä
Valittuasi OK toinen virheilmoitus tulee näkyviin. Viesti voi olla hieman erilainen puuttuvasta MSI-tiedostosta riippuen.
Polkua 'c:hp\tmp\src\aio\Setup\TrayApp.msi' ei löydy. Varmista, että asennuspakkaus "TrayApp.msi" on käytettävissä kansiossa, josta voit asentaa TrayApp-tuotteen.

HP-ohjelmistoon liittyvien MSI-virheiden korjaaminen

Tällaisia virheitä ilmenee, koska ohjelmistosovellusta ei ole asennettu oikein tai sovellus yrittää korjata itse itseään, koska jokin tiedosto puuttuu tai jokin rekisterimerkintä on poistettu.
Voit korjata tällaiset virheet asettamalla MSI-tiedostoon liittyvän asennuslevyn levyasemaan ja valitsemalla sitten OK. Jos virhe ilmenee uudelleen, voit etsiä tiedoston kiintolevyltä tai asentaa koko ohjelmistopaketin uudelleen.
Yleisiä MSI-tiedostoja ja niihin liittyviä ohjelmistosovelluksia, jotka toimitetaan HP- ja Compaq-tuotteiden mukana:
  • aiosoftware.msi - HP Photosmart Digital Imaging -ohjelmisto
  • documentviewer.msi - HP Photosmart Digital Imaging -ohjelmisto
  • ezarc.msi - Sonic MyDVD
  • HpSdpAppCoreApp.msi - HP Easy Internet Signup
  • hpproductassistant.msi - HP Photosmart Digital Imaging -ohjelmisto
  • mydvd.msi - Sonic MyDVD
  • Photogallery.msi - HP Photosmart Digital Imaging -ohjelmisto
  • TrayApp.msi - HP Photosmart Digital Imaging -ohjelmisto
huomautus:
Älä yritä korvata vain MSI-tiedostoa. Asenna sen sijaan MSI-tiedostoon liittyvä koko ohjelmistopakkaus. Jos virhe liittyy tulostimen tai kameran ohjelmistoon, asenna tulostimen tai kameran ohjelmisto uudelleen, jotta kaikki linkit yhdistetään tiedostoihin.
Voit ladata HP-ohjelmistosovelluksia asiakaspalvelusivustosta. Jos ohjelmistot on toimitettu tietokoneen mukana, voit asentaa ne uudelleen HP:n sovelluksen palauttamisen avulla.
HP Digital Imaging -ohjelmistoon (HP Image Zone) liittyvät MSI-tiedostot: Aseta laitteeseen asennuslevy, joka on toimitettu viimeisimmän ylempään CD-/DVD-asemaan asennetun HP:n tulostimen, kameran tai skannerin mukana. Jos levy ei ole käytettävissä, lataa asennusohjelmisto HP:n verkkosivustosta. Poista nykyinen versio Lisää/poista ohjelmia -toiminnon avulla ja asenna sitten verkosta lataamasi uusin versio.

Muiden kuin HP-ohjelmistojen MSI-virheiden korjaaminen

Muut MSI-virheet: Poista MSI-tiedostoon liittyvän ohjelmiston asennus ja asenna se sitten uudelleen. HP- tai Compaq-tietokoneen mukana toimitettu ohjelmisto, kuten Sonic MyDVD: Poista ohjelmiston asennus jonkin oheisen HP-tukiasiakirjan ohjeiden mukaisesti Windows-versiosta riippuen:
Jos virhe ilmenee edelleen, voit puhdistaa MSI-rekisterin merkinnät Microsoftin automaattisen ratkaisun avulla. Lisätietoja on kohdassa Ohjelmiin, joita ei voi asentaa tai poistaa, liittyvien ongelmien korjaaminen (englanniksi).

MSI-virheiden estäminen

Jotta tällaisia virheitä ei ilmenisi, varmista, että rekisterin puhdistus ja vakoiluohjelmien poistaminen ei poista omaan ohjelmistoosi kuuluvia tiedostoja ja rekisterin merkintöjä. Jos et enää käytä jonkin tietyn ohjelmiston nimeä ja haluat poistaa kaikki viitteet rekisteristä, poista ohjelmisto ohjauspaneelin Lisää tai poista sovellus -työkalun avulla. Ohjelmiston poistotoiminto poistaa rekisteristä siihen liittyvät merkinnät.
Jotkin Internetistä maksutta saatavat tuotteet ehdottavat, että rekisteri tarvitsee säännöllistä ylläpitoa tai puhdistamista. Ole kuitenkin erityisen varovainen, kun asennat ja käytät rekisterin puhdistusta. Monet rekisterin puhdistajat aiheuttavat muita MSI-virheitä, koska ne eivät tunnista kelvollisia rekisterin merkintöjä ja poistavat ne. Tämä voi aiheuttaa lisää MSI-virheitä ja estää muiden ohjelmien toiminnan.
Jos haluat asentaa rekisterin puhdistajan, tutustu tuotteeseen huolellisesti, ja lataa ja asenna ohjelmat vain luotettavalta ohjelmiston julkaisijalta.
huomautus:
Yksi tai useampi yllä mainituista linkeistä vie sinut pois Hewlett-Packardin verkkosivustosta. HP ei valvo HP:n verkkosivuston ulkopuolisia tietoja eikä ole vastuussa niistä.