HP- ja Compaq-näytöt - näytön ohjaimen päivittäminen

Tässä asiakirjassa kerrotaan, mihin näytön ohjaimia tarvitaan, miten ne hankintaan ja miten niitä käytetään.

Windows-käyttöjärjestelmien näytön ohjainten etsiminen ja asentaminen

Plug and Play -yhteensopiviin näyttöihin ei yleensä tarvita erillistä näytön ohjainta normaalia katselua varten, koska Plug and Play -toiminto tarjoaa näyttötilat, joita näyttö ja kuvansovitin voivat käyttää. Jos näytön ohjain on kuitenkin saatavilla, asentamalla sen voit saada käyttöösi laajemman valikoiman näytön tarkkuuksia. Jos Windows sallii vain kaksi tarkkuutta (kuten 640 x 480 tai 800 x 600) tai jos näytön alkuperäinen näytön tarkkuus ei ole käytettävissä Plug and Play -toiminnon kanssa, yritä etsiä ja asentaa näytön ohjain. Grafiikkasovittimen päivittäminen on yhtä tärkeää videojärjestelmässä ja myös sitä kannattaa harkita.
huomautus:
Jos näytössä on erityistä toimintoja, kuten verkkokamera tai Auto Pivot, tarvitset ehkä ylimääräisen ohjelmiston näytön ohjaimen lisäksi. Esimerkiksi HP My Display-, HP Display Assistant- tai PivotPro-ohjelmisto on välttämätön Auto Pivot -näytöissä. Asenna ohjelmisto näytön mukana toimitetulta asennus-CD-levyltä tai lataa ohjelmisto HP-näytön tukisivustosta.
Lisää tai päivitä Windows-käyttöjärjestelmän näytön ohjaimet noudattamalla seuraavia ohjeita:
  1. Käytä asennuslevyä:
    • Jos HP- tai Compaq-näytön mukana on toimitettu asennuslevy, aseta levy laitteeseen ja seuraa näytön ohjeita. Prosessi on valmis.
    • Jos sinulla ei ole asennuslevyä, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  2. Tarkasta HP:n asiakastuesta, onko HP- tai Compaq-näyttöösi saatavana ohjain:
    1. huomautus:
      Jos pääasiallinen Hae ohjelmisto ja ohjaimet -sivu avautuu, kirjoita HP- tai Compaq-näytön tarkka mallin nimi kenttään ja valitse Seuraava.
    2. Napsauta tietokoneen käyttöjärjestelmän nimeä.
      Jos käyttöjärjestelmää ei ole luettelossa, ohjainta ei ole käytettävissä. Siirry vaiheeseen 3.
    3. Katso saatavilla olevien ohjelmistopäivitysten luettelo läpi ja tee jokin seuraavista:
      • Jos näytön ohjain on luettelossa, lataa ja asenna ohjain. Prosessi on valmis.
      • Jos näytön ohjainta ei ole saatavilla, lataa ja asenna HP My Display tai HP Display Assistant. Prosessi on valmis.
      • Jos ohjainta, HP My Display -ohjelmaa eikä HP Display Assistant -ohjelmaa ole käytettävissä, jatka seuraavaan vaiheeseen.
  3. Avaa Laitehallinta:
    • Windows 7 ja Vista: Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään Laitehallinta ja valitse valikosta Laitehallinta.
      Jos näyttöön ilmestyy Käyttäjätilien valvonta -viesti, valitse Jatka.
    • Windows XP: Valitse Käynnistä, napsauta hiiren kakkospainikkeella Oma tietokone -kohtaa, valitse Ominaisuudet, napsauta Laitteisto-välilehteä ja valitse sitten Laitehallinta.
  4. Napsauta näyttöjen vieressä olevaa plus-merkkiä (+) ja kaksoisnapsauta sitten oman näyttösi nimeä (yleinen PnP-näyttö tai vastaava).
    Kuva : Yleiset PnP-näytöt Laitehallinnan luettelossa
     Yleiset PnP-näytöt Laitehallinnan luettelossa
  5. Napsauta Ohjain-välilehteä ja napsauta sitten Päivitä ohjain -painiketta.
  6. Valitse Etsi päivitettyä ohjainohjelmistoa automaattisesti, jotta Windows etsii tietokoneesta ja Internetistä uusinta ohjainohjelmistoa.
     tai
    Jos sinulla on ohjaimia levyllä, valitse Etsi ohjainohjelmistoa tietokoneesta.
    huomautus:
    Jos käytössäsi on jokin muu kuin HP:n näyttö ja sen mukana on toimitettu ohjelmisto, asenna näytön mukana toimitettu ohjain.
    Näyttöön avautuu ikkuna, jossa on Selaa-painike.
    1. Valitse Valitsen laiteohjaimen tietokoneen luettelosta.
      Asenna levykkeeltä -ikkuna avautuu.
    2. Aseta levy siirrettävän tietovälineen asemaan.
    3. Kirjoita aseman kirjain Kopioi valmistajan tiedostot kohteesta -kenttään.
    4. Napsauta Selaa-painiketta.
    5. Kaksoisnapsauta Paikallinen tiedosto -ikkunassa ohjaimen sisältävän kansion nimeä.
    6. Napsauta Avaa-painiketta.
  7. Valitse Seuraava ja muuta sitten ohjain valitsemalla Valmis.
    Näytön ohjain on asennettu.

HP-näyttöjen käyttäminen Mac-tietokoneessa

HP-näytöt eivät ole tuettuja Mac-ympäristössä. Uudemmissa Mac-tietokoneissa käytetään grafiikan kanssa VESA-tiloja, ja ne näkyvät useimmilla HP LCD -näytöillä. Tee tämä liittämällä näyttö Mac-tietokoneeseen virran ollessa katkaistuna ja käynnistä Mac-tietokone sitten uudelleen. Näytön pitäisi toimia 60 Hz:n taajuudella. INF ja HP-näytön ohjelmisto on tarkoitettu Microsoft Windowsille eikä niitä voi suorittaa tavanomaisessa MAC OS -ympäristössä.

Näytön määritelmien lataaminen ja asentaminen vanhemmille CRT-näytöille käytettäessä Windows 95-, 98-, M-e tai XP-käyttöjärjestelmää

Lataa ja asentaa näytön tiedostot, jotka on tehty alun perin CRT-näyttöjä varten Windows 95- ja 98-käyttöjärjestelmiin, seuraavien ohjeiden mukaisesti:
  1. Lataa ohjelmisto napsauttamalla seuraavaa linkkiä: HP Monitorh.exe download.
    Tiedostojen latausikkuna tulee näkyviin.
    Kuva : Tiedoston latausikkuna
     Tiedoston latausikkuna
  2. Valitse Suorita.
    Suojausvaroitus-ikkuna avautuu.
    Kuva : Suojausvaroitus-ikkuna
    Suojausvaroitus-ikkuna
  3. Valitse Suorita.
    Näytön INF-tiedoston ikkuna tulee näkyviin.
    Kuva : Näytön INF tiedoston ikkuna
    Näytön INF tiedoston ikkuna
  4. Valitse Asennus.
  5. Valitse OK.
    Ikkuna sulkeutuu automaattisesti, kun asennus on valmis. Määritä näytön asetukset loppuun seuraavan osion "Näytön ohjaimen valitseminen manuaalisesti Windows 98-, Me- ja X -käyttöjärjestelmissä" avulla.

Vanhemman CRT-näytön valitseminen manuaalisesti Windows 98-, Me- tai XP-käyttöjärjestelmässä

1. Avaa Laitehallinta:
    1. Windows XP: Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikon Oma tietokone -kuvaketta Windows XP-käyttöjärjestelmässä.
      Windows 98 ja Me: Napsauta hiiren kakkospainikkeella työpöydän Oma tietokone -kuvaketta.
    2. Valitse valikosta Ominaisuudet.
    3. Windows XP: Napsauta Laitteisto-välilehteä. Napsauta sitten Laitehallinta-painiketta.
      Valitse Windows 98- tai Me-käyttöjärjestelmässä Laitehallinta-välilehti.
  2. Napsauta Näytöt-kohdan vieressä olevaa plusmerkkiä (+).
  3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Näytöt-luettelossa olevaa näyttöä ja valitse sitten Ominaisuudet. Jos luettelossa on useampi kuin yksi näyttö, poista ne kaikki yksi kerrallaan ja käynnistä tietokone uudelleen. Toista vaiheet 1–3 ja avaa Laitehallinta jokaisella kerralla.
  4. Napsauta Ohjain-välilehteä ja valitse sitten Päivitä ohjain.
  5. Valitse Asenna luettelosta tai tarkasta sijainnista tai Määritä ohjaimen sijainti. Valitse Seuraava.
  6. Valitse Älä hae... tai ...tai näytä luetteloa ja valitse sitten Seuraava.
  7. Valitse näytön nimi valintaikkunassa.
  8. Valitse Seuraava ja valitse sitten Valmis.
    Jos näytön nimeä ei näy luettelossa, jatka seuraavaan vaiheeseen.
  9. Windows XP: Poista Näytä yhteensopivat laitteet -kohdan valinta.
    Windows 98 ja Me: Valitse Näytä kaikki laitteet.
  10. Valitse Hewlett-Packard valmistajaluettelosta. Napsauta näytön nimeä mallien luettelossa. Valitse Seuraava.
    Kuva : Laitteen ohjaimen ohjattu toiminto
    Laitteen ohjaimen ohjattu toiminto
  11. Napsauta Valmis, kun Windows asentaa tarvitsemasi tiedostot.