HP:n kannettavat tietokoneet - SM-väyläohjaimen ohjain (Windows)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-kannettavia.
Kun päivität tai vaihdat Windows-käyttöjärjestelmän eri Windows-versioon kuin tietokoneessasi alun perin oli, SM-väyläohjain ei ehkä asennu oikein.
huomautus:
Tässä asiakirjassa käsitellään SM-väyläohjaimen ohjaimeen liittyviä ongelmia. Jos etsit ohjainlatauksia, katso kohta Ohjelmistojen ja ohjainten hankkiminen.

Ongelman oireet

Windowsin Laitehallinnassa saattaa näkyä keltainen huutomerkki SM-väyläohjeimen vieressä.
Kuva : SM-väyläohjain Laitehallinnassa
Kuva: Huutomerkki SM-väyläohjeimen vieressä Laitehallinnassa
Voit myös saada ohjatussa laitteistopäivityksessä Laitteistoa ei voi asentaa -ilmoituksen.
Kuva : Laitteistoa ei voi asentaa -ilmoitus
Kuva: Laitteistoa ei voi asentaa -ilmoitus ohjatussa laitteistopäivityksessä

Ongelman ratkaisu

Ratkaise ongelma seuraavien ohjeiden avulla.
  1. Varmista, että tietokoneen Internet-yhteys on käytössä.
  2. Windows 7 ja Vista – valitse Käynnistä , kirjoita hakukenttäänlaitehallinta ja valitse luettelosta Laitehallinta.
    Windows XP – valitse Käynnistä, valitse Suorita, kirjoita Avaa-kenttään devmgmt.msc ja valitse sitten OK.
  3. Laajenna Järjestelmälaitteet-luokka ja etsi kohta SM-väyläohjain.
    huomautus:
    Jos et näe SM-väyläohjain-merkintää, tietokoneessa ei ole SM-väyläohjainta tai se ei tunnista ohjainta. Käynnistä tietokone uudelleen ja suorita nämä vaiheet uudelleen. Jos et edelleenkään näe SM-väyläohjain-merkintää, tietokoneessa ei ole SM-väyläohjainta.
  4. Napsauta kohtaa SM-väyläohjain hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten avautuvasta valikosta Päivitä ohjain.
    Tietokone etsii ja asentaa oikean ohjaimen automaattisesti.
    Jos ohjaimen päivitys onnistuu, olet valmis. Jos ei niin jatka seuraavaan vaiheeseen.
  5. Windows 7 ja Windows Vista – valitse Käynnistä , kirjoita hakukenttäändxdiag ja valitse luettelosta dxdiag.exe. DirectX-diagnostiikkatyökalu aukeaa.
    Windows XP – valitse Käynnistä, valitse Suorita, kirjoita Avaa-kenttään dxdiag ja valitse sitten OK. DirectX-diagnostiikkatyökalu aukeaa.
  6. Napsauta DirectX-diagnostiikkatyökalussaNäyttö-välilehteä.
  7. Etsi piirisarjan tiedot Laite-osasta.
    Kuva : Piirisarjan tiedot DirectX-diagnostiikkatyökalussa
    Kuva: Piirisarjan tiedot DirectX-diagnostiikkatyökalussa
  8. Avaa selainikkuna ja siirry verkkohakusivulle, kuten Google tai Yahoo.
    huomautus:
    Katso linkkejä yleisimpien piirisarjan valmistajien verkkosivustoille tämän asiakirjan Aiheeseen liittyviä linkkejä -osiosta.
  9. Kirjoita hakukenttään piirisarjasi täydellinen nimi ja paina Enter-näppäintä. Siirry piirisarjan valmistajan viralliselle verkkosivulle käyttämällä hakutuloksia. Siirry ohjaimen lataussivulle ja lataa ja asenna tietokoneesi piirisarjan ohjaimet valmistajan ohjeiden mukaisesti.
    huomautus:
    HP suosittelee myös käyntiä HP:n kuluttajafoorumilla (englanniksi), jolta saa apua kannettavan tietokoneen kanssa yhteensopivien ohjainten löytämiseen.